انتخاب سردبیر استارتاپ چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟ سلامت گفتگو

استارتاپ نوتکس؛ همراه مبارزان سرطان

گفت‌و‌گو با خانم دکتر شیوا قاسمی، بنیانگذار استارتاپ نوتکس

ایده استارتاپ حوزه سلامت _ هفته نامه شنبه
اگر قصد دارید استارتاپی در حوزه سلامت راه اندازی کنید و به مشاوره نیاز دارید، پیشنهاد می‌کنم این گفتگو را مطالعه کنید.

در شماره 217 هفته نامه شنبه به سراغ بنیانگذار ایده استارتاپ نوتکس رفتیم و با ایشان گفتگو کردیم.

استارتاپ نوتکس، سامانه ارائه خدمات مکمل درمان بیماری‌های خاص در بستر آنلاین و تحت نظر تیم‌های متخصص و آموزش‌دیده است که خدمات خود را در اختیار بیماران و افراد تحت ریسک جامعه قرار می‌دهند.

ایده استارتاپ نوتکس چطور شکل گرفت؟

ایده استارتاپ نوتکس از سال‌95 شکل گرفت. یکی از استادان گرامی من کنگره‌ای را در شیراز برگزار کرده بودند به نام «کنگره بین‌المللی سلامت همراه». از من درخواست کردند مقاله‌ای را برای این کنگره ارسال کنم.

در همان زمان با توجه به تجربه‌ای که در کار‌کردن با مبارزان مبتلا به سرطان داشتم، مقاله‌ای در حوزه اپلیکیشن جامعی برای بیماران مبتلا به سرطان سینه نوشتم که تمام نیازهای بیماران را رفع می‌کند.

این مقاله در این کنگره جزو مقالات برتر شد. پس از این اتفاق تصمیم گرفتیم که بخشی از این کار را که در حوزه خدمات جانبی درمان سرطان هست، برای این عزیزان ارائه کنیم. تا بتوانیم بخشی از پروسه سرطان را که کمترین توجه به آن شده، تقویت کنیم.

مراحل تحقیق و توسعه ایده استارتاپ نوتکس چقدر زمان برد؟

از زمانی که ایده استارتاپ نوتکس به ذهن ما رسید، حدود یک سال کامل زمان برد که فقط مطالعه و بررسی کنیم و با وب‌سایت‌های معتبر سرطان در دنیا مکاتبه کنیم تا ببینیم چه خدمات جانبی برای مبارزان بسیار برایشان حیاتی است و اثربخشی درمان‌های اصلی را بالا می‌برد.

سپس به گردآوری تیم تخصصی نوتکس در زمینه خدماتی که ارائه می‌کند، پرداختیم و با حساسیت بسیار بالا این کار را انجام دادیم تا بتوانیم ادعا کنیم پشت تمام خدمات نوتکس، فکر، مطالعه، علم و تحقیق است.

پس از مشخص‌‌شدن تیم‌ها تمام کتب مرجع اطلاعات و منابع را خریداری کردیم و به تیم‌ها ارائه دادیم تا در زمینه سرطان خودشان را به‌روز کنند. هم‌چنین کیس‌های مختلف درمان را چندین بار مرور کردیم تا آمادگی لازم را برای ارائه خدمات به بیماران داشته باشند.

به‌طور کلی، سرطان زمینه بسیار پیچیده و خاصی است و افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند باید بسیار دانش بالایی داشته باشند. چون کوچک‌ترین بی‌توجهی باعث به‌خطر‌افتادن جان بیمار می‌شود.

تیم نوتکس چطور شکل گرفت؟

من حدود 8‌سال است که در زمینه پرتودرمانی بیماران مبتلا به سرطان کار می‌کنم. همیشه جدا از کار اصلی خودم که طراحی درمان و طراحی دوز پرتویی برای سرطان‌ها‌ست، در این فکر بودم و به چشم می‌دیدم که یک راهنمایی کوچک چقدر می‌تواند کیفیت درمان بیمار را افزایش دهد.

درواقع ایده استارتاپ نوتکس در قسمت خدمات جانبی درمان اول از جانب همسر من بود که در حوزه آی‌تی فعالیت داشتند. ما در کنار هم به این فکر رسیدیم که می‌توانیم علم سرطان و IT را با هم ادغام کنیم و در زمینه سلامت استفاده کنیم.

در نهایت برای راحتی بیمار نفع بالایی داشته باشد و هم ارائه خدمات دیگر محدودیت جغرافیایی نداشته باشد. من بنیانگذار و همسرم مدیرعامل نوتکس هستند.

استارتاپ نوتکس دو تیم اصلی دارد:

  1. تیم علمی متشکل از تیم‌های تنظیم‌کننده خدمات اصلی نوتکس مانند تیم تغذیه، ورزش و… است.
  2. تیم اجرایی که شامل دستیار، متخصصان فنی و … هستند.

استارتاپ های سلامت به شما چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

نوتکس به صورت کلی 3 پکیج کلی دارد:

  1. «پکیج مکمل درمان سرطان» برای مبارزانی است که به این بیماری مبتلا شدند.
  2. «پکیج هیل‌استایل پیشگيری» برای عزیزانی که تحت ریسک ابتلا به سرطان هستند.
  3. «پکیج لایف استایل زیبا» برای عموم افرادی است که به دنبال سبک زندگی سالم هستند.

در تمام پکیج ها بسته به شرایط، خدماتی که نوتکس ارائه می‌کند، شامل موارد زیر است:

  • ارائه برنامه‌های تخصصی تغذیه، منوها و توصیه‌های غذایی به صورت فرد به فرد
  • طراحی تمرین‌های ورزشی شامل ترکیبی از حرکات اصلاحی، ورزش‌های استقامتی، قدرتی، هوازی و همچنین کلاس‌های آنلاین ورزشی
  • برنامه‌های منظم روانشناسی فرد به فرد
  • مشاوره‌های کامل و تخصصی درمان و پیشگیری
  • خدمات زیبایی با بالاترین استانداردها برای مبارزان سرطان
  • مشاوره‌های ژنتیک و خدمات غربالگری و پیشگیری از سرطان
  • تمرینات پیشگیری از لنف ادم
  • همراهی لحظه به لحظه با عزیزانی که پکیج‌های نوتکس را تهیه می‌کنند خصوصا بیماران

هدف تمام خدمات مدیریت عوارض درمان، بهبود کیفیت زندگی، جلوگیری از عود مجدد بیماری و کمک به پیشگیری از سرطان است.

تا‌کنون جذب سرمایه داشتید؟

نوتکس فقط در سال‌99 در رویداد کروناپلاس معاونت علمی ریاست جمهوری طرح مورد قبولی ارائه کرد که سرمایه‌ای را دریافت کرد.

اما به این صورت که سرمایه مشخصی از سرمایه‌گذار دریافت کند، خیر. البته نوتکس سهامدارانی دارد که با کمک این عزیزان در حال پیشبرد اهداف نوتکس هستیم.

نقاط ضعف و قوت شما چیست؟

نقاط ضعف:

در ابتدای کار، نقطه ضعف ما ورود یا نفوذ به جامعه پزشکی است که به‌سختی انجام می‌شود.

به‌صورت کلی ورود مسئله یا کار جدید در حوزه علوم پزشکی به خاطر حساسیت‌های بالا و درست این حوزه بسیار سخت است. هم‌چنین بازاریابی برای نوتکس کار سختی بود.

مسئله بعدی ضعف تیم فنی است که به صورت کلی تعهد نیروهای متخصص به کار و همچنین پیدا‌کردن این نیروها که در حوزه پزشکی تبحر کافی داشته باشند، کم است و سبب ضعف تیم می‌شود.

نقاط قوت:

اما نقاط قوت؛ نوتکس موفق شده بستر اعتماد و راهنمایی درست را برای بیماران ایجاد کند. طوری‌که میزان رضایت هر کاربر عزیزی که پکیج‌های نوتکس را استفاده می‌کند، بسیار بالاست.

شاید برای شما عجیب باشد که به چه سوال‌های ساده‌ای هم برای مبارزان درگیر سرطان پاسخ داده نمی‌شود و اکثر عزیزانی که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند، دچار سردرگمی و تنهایی هستند. نوتکس دست گذاشت بر تقویت این مسئله و ایجاد ارتباطی قوی و دوستانه برای از بین بردن این احساس درماندگی.

دومین نقطه قوت، همراهی لحظه به لحظه با بیماران است که خودش دلگرمی برای عزیزان ایجاد می‌کند. حتی دسترسی ما به پزشکان سرطان بالاست و برخی از سوال‌ها و مسائل را قبل از اینکه بیمار نیازی داشته باشد یک یا 2هفته صبر کند، برای ویزیت و سوال‌کردن از پزشکان، تیم نوتکس جواب این سوالات را می‌گیرد و به بیماران ارائه می‌دهد.

نقطه قوت بعدی میزان کیفیت بالا و فرد به فرد بودن خدماتی است که نوتکس ارائه می‌دهد.

برنامه‌های تغذیه و ورزش و… برای هر بیمار با توجه به شرایط بیولوژیکی و درمانی و با بررسی تمام مدارک پزشکی ارائه می‌شود. همچنین نوتکس با ارائه کیفیت بالاي خدمات، بیماران بسیار زیادی را از کشورهای خارجی اروپایی و آمریکایی جذب کرده است.

آیا رقیبی دارید؟

در سطح جهان رقبای بزرگی در حوزه خدمات سرطان وجود دارند مانند American cancer society یا cancer.org که با مکاتبات از این وب‌سایت‌ها، برای توسعه خودمان کمک گرفتیم.

در ایران در زمینه خدمات مشابه به‌تنهایی یعنی در حوزه تغذیه یا ورزش رقیب‌های زیادی وجود دارند اما فقط در حوزه سبک زندگی عمومی.

در حوزه سرطان و پیشگیری رقیب جدی نداریم که در این سطح تخصصی که ما خدمات را ارائه می‌دهیم و برنامه‌های جامع براي بیماران و افراد تحت ریسک ابتلا داشته باشد.

چه چالش‌هایی در این مسیر داشتید؟

همان‌طور که اشاره کردم، یکی از مهم‌ترین چالش‌ها ورود خدمتی جدید بر مبنای آی‌تی در حوزه پزشکی بود که تاکنون هم با سختی مواجه است. هرچند فعلا خود بیماران به ما لطف و اعتماد دارند و از نقاط مختلف ایران و کشورهای خارجی از طریق شبکه‌های اجتماعی به نوتکس مراجعه می‌کنند. اما به‌طور کلی صحبت با پزشکان سرطان بسیار سخت است.

چالش بعدی کار‌کردن با نیروهای متخصص در این حوزه پزشکی و به خصوص آی‌تی است که نیروی کار خوب حقوق بالایی هم می‌خواهد. در حوزه پزشکی زمان بسیار زیادی نیاز است. مسئله مهم بعدی بحث تبلیغات در اسکیل بالا برای نوتکس است که باز به علت هزینه‌های خیلی بالا نتوانستیم تمرکز کنیم.

آمارهایی در مورد استارتاپ نوتکس و مدل درآمدی؟

تا‌کنون به لطف خدا و اعتماد مبارزان، نوتکس توانسته حدود 530 بیمار و افراد تحت ریسک ابتلا به سرطان را تحت پوشش خود قرار دهد.

بسیاری از عزیزان پکیج‌های به اتمام رسیده و یک سری دیگر از عزیزان مدام در حال تمدید پکیج‌ها هستند تا بیشترین کارآمدی از برنامه‌ها را دریافت کنند.

مدل درآمدی نوتکس بر اساس حق اشتراک پکیج‌ها‌ست‌. بسته به نوع پکیج و زیرگروه‌های پکیج، عزیزان حق اشتراک را خریداری می‌کنند. در این مدت رسیدگی کافی و لازم انجام می‌شود.

برنامه توسعه و آینده نوتکس؟

  • افزایش تعداد مشتری در ایران و کشورهای خارجی در زمینه اسکیل‌کردن کار
  • نفوذ و توسعه کار به بازارهای بین‌المللی چون تقاضا برای این کار وجود دارد.
  • ارائه اپلیکيشن انگلیسی هوشمند برای ارائه خدمات با دقت بالا.
  • و در آینده ارائه‌کردن خدمات مشابه برای گروه بیماری‌های خاص بیشتر.
امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *