۵ راه حل برای دریافت خروجی بهتر از کارکنان

بازسازی برند نیروی انسانی

0

خرد متعارفی که اخیرا بر فضای کسب‌و‌کار حکم‌فرما‌ست، می‌گوید فرهنگ کسب‌و‌کار باید با مدیریت منابع انسانی در هم آمیخته شود تا تجربه کارکنان بالاتر رفته و در آن سو نیز شرکت بتواند نیروهای باهوش و متخصص‌تری را به خدمت بگیرد. اما سوال این است که دقیقا فرهنگ کسب‌و‌کار و مدیریت منابع انسانی چطور می‌توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند و تجربه کاری کارکنان را بهبود ببخشند؟

ما می‌دانیم که مدیریت منابع انسانی نقشی کلیدی در شبکه‌سازی و عملکردهای سلسله‌مراتبی یک شرکت ایفا می‌کند. عملکردهایی نظیر پرداخت دستمزد و کارهای روزانه به وسیله مدیریت منابع انسانی انجام می‌شود. البته اخیرا فرهنگ کسب‌و‌کار در حال تبدیل‌شدن به یکی از اولویت‌ها در بخش مدیریت منابع انسانی است.

مدیر منابع انسانی و مدیران عالی‌رتبه شرکت‌ها در حال حاضر مسئولیت‌هایی نظیر برقرار‌کردن ارتباطات اجتماعی میان کارکنان و برگزاری برخی از برنامه‌ها و مراسم را برعهده دارند. مشکل اینجا‌ست که ۷۰ درصد کارکنان معتقدند منابع انسانی می‌تواند در بهبود وضعیت فرهنگ کسب‌و‌کار در شرکت بهتر عمل کند.

این نتایج از پژوهشی به‌دست آمده که شرکت Hibob انجام داده است. در زمانی که فرهنگ ممکن است در استخدام و ماندگاری افراد در یک شرکت نقش مهم‌تری ایفا کند، کارکنان احساس می‌کنند که تیم‌های منابع انسانی خیلی درست کارشان را انجام نمی‌دهند و خیلی موثر نیستند. مشکل چیست و چطور می‌توان آن را حل کرد؟

چالش های فرهنگ منابع انسانی

براساس پژوهش‌هایی که انجام شده ۴۸‌درصد کارکنان شرکت‌ها نسبت به فعالیت‌های بخش مدیریت منابع انسانی بی‌تفاوت هستند و ۱۸‌درصد آنها نیز معتقدند منابع انسانی از شور و شوق تجربه کاری آنها می‌کاهد. علاوه بر این، کارکنان شرکت‌ها کمتر از ۱۵‌درصد همکاران خود را به عنوان دوستان خود به شمار می‌آورند و ما می‌دانیم دوستی‌نکردن در محل کار اغلب موجب می‌شود فرهنگ کاری در یک شرکت رو به افول بگذارد.

در یکی از پژوهش‌هایی که شرکت Hibob در گذشته انجام داده بود، ۷۷‌درصد پاسخ‌دهندگان به سوالات گفته بودند فرهنگ در محیط کار بسیار مهم است و ۶۹‌درصد نیز گفته بودند در پذیرش پیشنهادهای کار به فرهنگ محیط کاری شرکت پیشنهاد‌دهنده توجه می‌کنند. با در نظر گرفتن این نتایج، نفوذ و تاثیر مدیریت منابع انسانی بر تجربه کاری کارکنان را نمی‌توان نادیده گرفت.

در بازار کاری که متقاضیان شغل خود دست به انتخاب می‌زنند و چنانچه از تجربه کاری‌شان راضی نباشند به‌راحتی محل کارشان را عوض می‌کنند، منابع انسانی و مدیریت آن باید با در اولویت قراردادن کاری تیمی و ارتباط گسترده درون‌شرکتی و همکاری‌های گسترده انجام شود تا فرهنگ مناسب کسب‌و‌کار در محیط کاری ایجاد شود.

سوال این است که شرکت‌ها چطور می‌توانند نقش و ساختار منابع انسانی را تغییر دهند تا محیط کاری بهتری بسازند؛ محیط کاری که فرهنگی قدرتمند داشته باشد و کار کردن در آن برای کارکنان تجربه خوشایند و لذت‌بخشی باشد؟

شرکت‌ها باید تیم منابع انسانی خود را قدرتمند کنند. قدرتمندسازی تیم منابع انسانی با سرمایه‌گذاری بیشتر روی آن و در اختیار گذاشتن ابزار مورد نیاز برای ارتباط برقرارکردن مدیران تیم با افراد حاصل می‌شود.

این ابزارها می‌توانند دیجیتال باشند. با ابزارهای دیجیتال می‌توان کارها را به صورت اتوماسیون انجام داد و به این ترتیب وقت بیشتری برای توجه به فرهنگ کار و ارتباط انسانی در محیط کار به وجود آورد. یا اینکه می‌توان از منابع آموزشی که به مدیران تیم می‌آموزد چگونه یک برنامه کاری برای کارکنان بنویسند که با حال و هوا و نیازهای آنها سازگار باشد.

چالش های فرهنگ منابع انسانی

در ذیل برخی گام‌هایی که شرکت‌ها باید برای قدرتمند‌سازی منابع انسانی خود بردارند، ذکر شده است:

۱. در روند استخدام فاکتور هوش احساسی (EQ) را نیز در نظر بگیرید

تیم مدیریت منابع انسانی باید تشکیل شده از افرادی باشد که هوش احساسی بالایی دارند. به هر حال این تیم‌ها مسئولیت ارزیابی عملکرد کارکنان را برعهده دارند. آنها باید بتوانند متوجه نشانه‌های شادی و یا ناراحتی کارکنان بشوند و باید بدانند در چنین شرایطی چه رفتاری باید داشته باشند.

۲. به تیم منابع انسانی قدرت بدهید تا بتواند برنامه سلامتی روح و جسم برای کارکنان داشته باشد

منابع انسانی باید سلامت روحی و فیزیکی کارکنان را با ارائه برنامه‌هایی مدون مورد توجه قرار داده و نیازهای کارکنان را در این بخش برآورده کند. برای انجام این کار باید بازخوردهایی از کارکنان جمع‌آوری ‌و از آنها خواسته شود تا خواسته‌های واقعی خود را بگویند. برای مثال، یک کار ساده نظیر پیشنهاد شرکت در کلاس‌های یوگا در دفتر کار می‌تواند به برخی کارکنان کمک کند تا خوشحال‌تر باشند و در محیط کار با روحیه بهتری حاضر شوند.

۳. تشویق منابع انسانی به ایجاد تجربه‌ای منحصر‌به‌فرد از محیط کار

تیم‌های منابع انسانی باید رسوم و تجربه‌های منحصر‌به‌فردي در محیط کار ایجاد کنند تا این حس به کارکنان سرایت کند که به محیط کارشان تعلق دارند. مثال خوب در این خصوص ممکن است این باشد که روز تاسیس شرکت جشن گرفته شود و در آن روز محیط بشاش و شادی برای کارکنان ایجاد شود و کارکنان گردهم جمع شوند و اوقاتی را با هم بگذرانند.

۴. افزایش همکاری میان منابع انسانی و مدیریت شرکت

بخش منابع انسانی و مدیریت ارشد شرکت باید دست در دست هم کار کنند تا بتوانند طرح‌ها و ابتکارات لازم برای ارائه تجربه‌ای خوب از محیط کار را اجرا کنند. این کار باعث می‌شود مدت زمان ماندگاری کارکنان در شرکت بیشتر شود.

۵. بازسازی بخش مدیریت منابع انسانی

ممکن است این اقدام کمی رادیکال به نظر برسد اما با توجه به آنچه که در بالا ذکر شد، نقش منابع انسانی همواره در حال تغییر و تحول است. برای مثال می‌توانید امتحان کنید و یک نیروی جدید باهوش و متخصص در منابع انسانی به خدمت بگیريد و نامش را «سفیر شادی» بگذارید. خواهید دید که چطور کارکنان شرکت به‌راحتی با او ارتباط برقرار می‌کنند.

بازسازی بخش مدیریت منابع انسانی

افراد را در کنار هم جمع‌کردن برای موفقیت یک کسب‌و‌کار، اصلی ضروری و حیاتی است. این کار همچنین باعث می‌شود ماندگاری افراد در محیط کار در کنار هم بیشتر باشد.

تا زمانی كه نیروي کار نگاهش‌ به منابع انسانی به‌مثابه مانع باشد که موجب می‌شود افراد با هم ارتباط برقرار نکنند و فرهنگ محیط کار خشک و انعطاف‌ناپذیر باشد، همواره شکافی ساختاری در شرکت باقی خواهند ماند و همین شکاف به‌تدریج اثر منفی خود بر تجربه کاری کارکنان و عملکردشان بر جای خواهد گذاشت.

شرکت‌ها باید بخش نیروی انسانی خود را با انتظارات نیروهای کار مدرن تطبیق دهند‌ و بالاتر از همه، نیروی کار امروز به دنبال فرهنگ خوب در محیط کار، مدیریت شفاف‌ و فعالیت هدفمندانه است‌ و این بخش مدیریت نیروی انسانی است که مسئولیت برآورده‌کردن همه این انتظارات را برعهده دارد. تیم مدیریت منابع انسانی خود را به روز کنید. در گذشته نمانید!

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.