با استارتاپ های موفق دنیا در سال ۲۰۲1 آشنا شوید
استارتاپهای خارجی برتر چند میلیارد دلاری دنیا...
در سراسر جهان کسبوکارهای بسیاری توسط کارآفرینان تأسیس میشوند اما تنها موفقترین شرکتها با ارزش بیش از یک میلیارد دلار میتوانند لقب «یونیکورن» را به خود بگیرند. بعضی از یونیکورنها شرکتهایی کمتر شناخته شده هستند که در حوزههای نرمافزار، بهداشت و درمان، خودروسازی و… استعداد خوبی از خود نشان دادهاند. اما موفقیت برخی از آنها در حدی است که در بین رهبران دنیای فناوری قرار گرفتهاند. در سراسر جهان مجموعاً بیش از 800 استارتاپ یونیکورن وجود دارد. در این مطلب به معرفی استارتاپ های موفق دنیا میپردازیم که تا انتهای سال 2021 بیش از 25 میلیارد دلار ارزشگذاری شدهاند.
معرفی استارتاپ های موفق دنیا
کلارنا (Klarna)
ارزش مالی: 45.6 میلیارد دلار
شرکت فناوری مالی کلارنا یکی از استارتاپ های موفق دنیا در سال 2005 در استکهلم سوئد تأسیس شد و همانند همتای آمریکایی خود PayPal به مشتریان و کسبوکارها خدمات پرداخت ارائه میدهد. این شرکت با ارائه خدمات BNPL (به معنای: الآن بخرید، بعداً پرداخت کنید) به گزینه مطلوبی برای مشتریان تبدیل شده است و 53 درصد بازار این خدمات را در اختیار دارد. درآمد این شرکت در سال 2021 به 1.42 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال گذشته 32 درصد افزایش داشته است. 20 میلیون نفر از 147 میلیون کاربر کلارنا در سال 2021 را آمریکاییها تشکیل دادند.
کانوا (Canva)
ارزش مالی: 40 میلیارد دلار
کانوا (Canva) یکی از استارتاپ های موفق دنیا یک شرکت خدمات نرمافزاری استرالیایی است که در 2013 آغاز به کار کرد. این شرکت یک پلتفرم طراحی گرافیکی ارائه میکند که برای شبکههای اجتماعی، پوستر، اسناد، لباس و کالاهای مختلف قابل استفاده است. استفاده از پلتفرم کانوا رایگان است اما نسخههای حرفهای آن برای امکانات بیشتر نیازمند عضویت پولی است. این شرکت در سال گذشته موفق شد 200 میلیون دلار سرمایه به خود جذب کند و ارزش مالی خود را به 40 میلیارد دلار برساند. کانوا در 190 کشور جهان بیش از 60 میلیون کاربر فعال دارد. شرکتهای بزرگی مانند Salesforce، PayPal و American Airlines نیز از مشتریان سازمانی آن هستند.
اینستاکارت (Instacart)
ارزش مالی: 39 میلیارد دلار
اینستاکارت یکی دیگر از استارتاپ های موفق دنیا یک شرکت آمریکایی است که در سال 2012 تأسیس شد. تخصص این شرکت در حملونقل و تحویل مواد غذایی (خواربار فروشگاهی) است و خدمات خود را از طریق وبسایت و اپلیکیشن موبایل ارائه میدهد. این شرکت در طی محدودیتهای به وجود آمده بر اثر همهگیری ویروس کرونا به سرعت جایگاه خود را در میان میلیونها آمریکایی و کانادایی تثبیت کرد. درآمد اینستاکارت در 2021 به 1.8 میلیارد دلار رسید.
دیتابریکس (Databricks)
ارزش مالی: 38 میلیارد دلار
دیتابریکس یک شرکت خدمات نرمافزاری سازمانی است که در سال 2013 توسط علی قدسی و گروهی از همکارانش در سنفرانسیسکو تأسیس شد. این شرکت یک پلتفرم پردازش کلانداده ارائه میدهد که توسط سازندگان Apache Spark به وجود آمده است. دیتابریکس با هدف کمک به مهندسان، تحلیلگران و دانشمندان علوم داده برای پردازش و تجزیهوتحلیل کسبوکارها ساخته شده و به آنها کمک میکند برای آزمایش و کاربرد در یادگیری ماشینی، دادهها را یکپارچهسازی کنند. در سال 2021 درآمد این شرکت 600 میلیون دلار بوده که که نسبت به سال گذشته 75 درصد رشد داشته است.
روولوت (Revolut) یکی دیگر از استارتاپ های موفق دنیا
ارزش مالی: 33 میلیارد دلار
روولوت یک شرکت فناوری مالی انگلیسی است که خدمات بانکی ارائه میدهد. این شرکت در سال 2015 در لندن تأسیس شد. خدمات صرافی، کارتهای اعتباری، معاملات سهام، اپل پی و رمزارزها ازجمله خدمات ارائه شده توسط این شرکت هستند. بنابر آخرین اطلاعات منتشر شده، در سال 2020 درآمد این شرکت نسبت به سال گذشته 57 درصد افزایش یافت و به 261 میلیون پوند رسید. تعداد کاربران این شرکت در میانه سال 2021 به 15.5 میلیون نفر رسید که 1.1 میلیون نفر از آنان به طور روزمره از اپلیکیشن روولوت استفاده میکنند.
نوبانک (Nubank)
ارزش مالی: 30 میلیارد دلار
نوبانک یک شرکت مالی و خدمات بانکداری برزیلی است که در 2013 تأسیس شد. این شرکت بزرگترین بانک دیجیتالی یا «نئوبانک» در جهان است و بزرگترین شرکت فینتک در منطقه آمریکای لاتین به شمار میرود. این شرکت در سال 2020 درآمدی معادل 963 میلیون دلار داشت که 84 درصد بیشتر از سال گذشته است. در سراسر جهان بیش از 48 میلیون نفر از نئوبانک استفاده میکنند که بیش از 35 میلیون نفر از آنان برزیلی هستند. Tencent، Sequoia Capital و Berkshire Hathaway از مهمترین سرمایهگذاران نوبانک هستند.
چایم (Chime)
ارزش مالی: 25 میلیارد دلار
چایم یک شرکت فناوری مالی (فینتک) آمریکایی است که در سال 2012 تأسیس شده و خدمات کارت اعتباری، کارت بانکی و بانکداری موبایلی بدون کارمزد ارائه میدهد. چایم با بیش از 13 میلیون نفر کاربر فعال، پرطرفدارترین بانک دیجیتالی در آمریکا است. تأمین سرمایه 750 میلیون دلاری در سال 2021، ارزش مالی این شرکت را به 25 میلیارد دلار رساند. درآمد این شرکت در سال 2020 نسبت به سال گذشته از 200 میلیون به 600 میلیون دلار رسید.
افتیاکس (FTX)
ارزش مالی: 25 میلیارد دلار
افتیاکس یک صرافی رمزارز واقع در باهاما است که در سال 2019 تأسیس شد. این شرکت در سال 2021 از طریق شرکتهایی مانندسافتبانک، کوینبیس و سکویا کپیتال 900 میلیون دلار سرمایه به خود جذب کرد و ارزش مالی خود را به 25 میلیارد دلار رساند. در سال 2020 درآمد افتیاکس 85 میلیون دلار بود که در سال بعد 840 درصد افزایش پیدا کرد. بیش از یک میلیون کاربر در پلتفرمهای موبایل و دسکتاپ این شرکت فعالیت میکنند. در سال 2021 بیشترین حجم معاملات انجام شده افتیاکس در یک شبانهروز 21 میلیارد دلار بوده است.

بایت دانس (ByteDance)
- ارزش مالی : 75میلیارد دلار
شرکت چینی بایت دانس تنها پس از ده سال از تأسیس، به ارزشمندترین استارتاپ جهان تبدیل شده است. بایت دانس که شبکه اجتماعی مشهور TikTok را تحت مدیریت خود دارد، در گزارش پایان سال 2021 خود رشد درآمد کل سالانه 70 درصدی را گزارش داد که در حدود 58 میلیارد دلار است. این شرکت در بیش از 150 کشور جهان به طور ماهانه 1.9 میلیارد کاربر فعال دارد و با غولهایی همچون Alibaba، Tencent و Baidu رقابت میکند.

دیدی چاکسینگ (Didi Chuxing)
- ارزش مالی : 56میلیارد دلار
دومین شرکت باارزش در دنیا هم یک شرکت چینی است. چینیها با اینکه درگیر کرونا بودهاند و ماههاست که فعالیت اقتصادی چندانی نداشتهاند، اما برخی از استارتاپهای آنها هنوز فعال هستند. دیدی چاکسینگ در حقیقت استارتاپی برای حملونقل و تحویل غذا به شمار میآید. این شركت همچنین ترکیبی از شرکتهای آمریکایی نظیر اوبر، گرب، لیفت و اولا است. سرمایهگذاران بسیاری در این شرکت فعالیت دارند.

استرایپ (Stripe) از استارتاپ های موفق دنیا
- ارزش مالی : 35.25 میلیارد دلار
شرکت آمریکایی استرایپ در سال 2010 در سنفرانسیسکو تأسیس شد و در زمینه ارائه خدمات پرداخت اینترنتی و موبایلی به کسبوکارهای کوچک و بزرگ فعالیت میکند. مجموع پرداختهای این سرویس در سال 2021 از 640 میلیارد دلار گذشت که نسبت به سال گذشته افزایش 60 درصدی را نشان میدهد. بیش از 7,000 نفر در 23 کشور جهان در این شرکت مشغول به کار هستند.

اسپیسایکس (SpaceX)
- ارزش مالی : 33.3میلیارد دلار
شرکت تولیدکننده صنایع هوافضایی اسپیساکس در سال 2002 توسط ایلان ماسک تأسیس شد. این شرکت در سال گذشته موفق شد 1.5 میلیارد دلار سرمایه به خود جذب کند و ارزش مالی خود را از 74 میلیارد دلار به بیش از 100 میلیارد برساند. این شرکت هوافضایی همزمان با جذب سرمایه پرتاب موشکها، تکمیل مأموریتها و پروژه اینترنت ماهوارهای استارلینک را ادامه میدهد. هدف بلندپروازانه اسپیساکس به گفته ایلان ماسک، سفر موفقیتآمیز انسان به مریخ در ده سال آینده است.

ایربیانبی (Airbnb)
- ارزش مالی : 18میلیارد دلار
استارتاپ ایربیانبی یکی از قدیمیترین و باسابقهترین و موفق ترین استارتاپهای دنیا است که در سیلیکونولی متولد شده و در حال حاضر به یکی از باارزشترین شرکتهای جهان تبدیل شدهاست. ناگفته نماند که این شرکت به خاطر فعالیتهای خود که در زمینه هتل است، در این روزها بیشترین آسیب را از کرونا دیدهاست. به هر حال با وجود این آسیبها همین حالا هم جزو باارزشترین شرکتهای جهان است.
کواشو (Kvashu)
- ارزش مالی : 18میلیارد دلار
کواشو و ایربیانبی هر دو به یک میزان ارزشگذاری شدهاند؛ 18 میلیارد دلار. اما از آنجا که کواشو به اندازه ایربیانبی قدمت ندارد، پس از آن قرار گرفتهاست. کمتر کسی در دنیای غربی نام کواشو را شنیده اما در چین همه با این استارتاپ چینی آشنا هستند.
به این ترتیب یک استارتاپ چینی توانسته تنها به کمک همان چینیها به ارزشی چندمیلیارد دلاری دست پیدا کند. این استارتاپ در حوزه به اشتراکگذاری تصاویر ویدئویی فعالیت دارد. بهعلاوه بیش از 200میلیون کاربر فعال دارد و اخیرا هم به دلیل کرونا به تعداد کاربران فعال آن افزوده شدهاست.

وان 97 کامیونیکیشن (One 97)
- ارزش مالی : 16 میلیارد دلار
این فقط چین و آمریکا نیستند که در زمینه استارتاپها حرفی برای گفتن دارند! هند هم به عنوان یکی از اقتصادهای نوظهور در دنیا، استارتاپی 16میلیارد دلاری دارد که ایده خود را از وارن بافت، سرمایهگذار بزرگ آمریکایی وام گرفتهاست. بافت در حال حاضر جزو سرمایهگذاران این شرکت نیز است. این استارتاپ هم در زمینه پرداخت آنلاین فعالیت دارد.

اپیک گیمز (Epic Games)
- ارزش مالی : 15میلیارد دلار
از دیگر استارتاپ های موفق دنیا اپیک گیمز است که یک شرکت توسعه دهنده و ناشر بازیهای ویدئویی و نرمافزار است که در سال 1991 در شهر کری در کارولینای شمالی تأسیس شد. این شرکت که بازیهای پرطرفداری همچون Fortnite Impact و GTA V را در کارنامه خود دارد در 2021 موفق شد درآمد سالانه خود را به 840 میلیون دلار برساند که در مقایسه با سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است. تعداد کاربران PC اپیک گیمز در سال 2021 از 34 میلیون به 194 میلیون نفر رسید.

دیجیآی اینوویشن (DJI) از دیگر استارتاپ های موفق دنیا
- ارزش مالی : 15میلیارد دلار
تهیه تصویر و فیلم در این روزها میتواند معضلی جدی برای بسیاری از کسبوکارها باشد. در چین کسبوکاری راهاندازی شده که در این زمینه تخصص دارد. این کسبوکار چینی به کمک پهپادهای خود بهترین تصاویر را با کیفیت بالا تهیه میکند و در اختیار کاربران خود قرار میدهد و از موفق ترین استارتاپ های دنیا در این حوزه است.

استارتاپ موفق گرب (Grab)
- ارزش مالی : 14.3میلیارد دلار
سنگاپور به یکی از پیشرفتهترین کشورهای آسیایی تبدیل شدهاست. در این کشور استارتاپی وجود دارد در حوزه تحویل مواد غذایی کار میکند. در حال حاضر این استارتاپ که با نام گرب شناخته شده،از (استارتاپ های موفق دنیا) به دهمین استارتاپ باارزش جهان تبدیل شدهاست.
10شرکت برتر فینتک دنیا
اکنون زمان مناسبی برای فینتک است. این صنعت سال2018 گسترش جهانی یافت و بیش از 32میلیارد دلار درآمد داشت. علاوه بر این، نواحی جنوبی آمریکا و برخی کشورهای آفریقایی پدیدههای نوظهور این حوزه هستند. شرکتهای فینتک، از جمله فناوریهای بیمه، افزایش یافتهاند و هماکنون این صنعت یکی از اهداف اصلی شرکتهای کسبوکار است. در این گزارش 10شرکت برتر فینتک دنیا را بررسی میکنیم.
1. کوکونات
این شرکت سال 2016، در لندن شروع به کار کرد.کوکونات استارتاپی است که حسابوکتابهای مالیاتی را بررسی میکند. بنیانگذاران کوکونات آدام گودال و سم اوکانر بودند. این شرکت سرمایه خود را به 1.9میلیون یورو (معادل 2.5میلیون دلار) رسانده است. حسابهای کوکونات سطوح مختلف کسبوکار را در بر میگیرد.
کوکونات سال 2019 سیستم اشتراکی خود را افتتاح کرده است. این شرکت تا پایان سال 2019 صورتحسابهایش را ماهانه 5یورو (معادل 6.51دلار) گزارش میکند.
2. برکس
برکس توسط هنریک دابرگراز و پدرو فرانسسچی برزیلی تأسیس شد. این شرکت سال 2017 سرمایهای را از شتابدهنده وایکامبینیتور دریافت کرد؛ سپس مکس لوچین و پیتر تیل، بنیانگذاران پی پل، در برکس سرمایهگذاری کردند. برکس سال2018 پیشرفتی 125میلیون دلاری داشت. در حقیقت برکس شرکت کارت اعتباری در آمریکاست.
این شرکت تاکنون 282میلیون دلار رشد کرده است. تمرکز برکس روی فراهمآوردن خدمات برای استارتاپهاست. استارتاپ برکس در سال 2018 در کمتر از یک ماه بعد از ارائه اولین محصولش تبدیل به یونیکورن شد. شرکت مزبور بعد از دریافت سرمایهای بالغ بر 100میلیون دلار مشتریان جدیدی برای شرکتش پیدا و به آنها در سطوح مختلف مالی کمک کرد.
3. ترولایر
استارتاپ ترولایر چهاردهم جولای سال 2016 در انگلستان تأسیس شد. حوزه کاری این استارتاپ فینتک، مشاوره و خدمات مالی است. ترولایر توسعهدهنده و طراح اپلیکیشنهای مالی است. ترولایر اپلیکیشنهای مالی را با بانک دادهها مرتبط و حسابهای کاربری را تأیید میکند.
ترولایر 11.8میلیون دلار رشد سرمایه داشته و رابطی برای خدمات شرکتهای مالی است. ترولایر به شرکتهای مالی کمک میکند تا قوانین تازهای، بهویژه در زمینه بانکداری، وضع کنند.
در ادامه بخوانید: تولید محتوای ویدئویی راحتتر از آنچه فکر میکنید
4. ریزین
ریزین یک بازار آنلاین اروپایی برای جذب سرمایه و ذخیره آن است. شرکت ریزین سال 2012 و بهدست فرانک فروند، مایکل استفان و تاماز گورگادز، در زمینه فناوری اطلاعات، بانکداری و خدمات مالی، افتتاح شد.
شرکت سرمایهگذاری ربیت، تریو و پیپل سرمایه مورد نیاز ریزین را تأمین کرده بودند. این شرکت تا امروز 178میلیون دلار رشد داشته است. ریزین ژانویه سال 2019 با 114میلیون دلار در حوزه فینتک یونیکورن شد.
5. آنوراک
استارتاپ بیمه آنوراک راهنمای مناسبی برای بیمه عمر است. این استارتاپ سال 2019 در بازار استارلینگ و یولت درخشید.
شعار آنوراک این است که باهوش ترین همراه بیمه جهان را بسازید و شیوه محافظت از میلیون ها نفر از آینده خود را دوباره تعریف کنید.
6. سوفی
سوفی یک شرکت سرمایهگذاری اجتماعی است که اموال شخصی افراد را بهصورت آنلاین بررسی میکند. استارتاپ سوفی آگوست 2011 در آمریکا آغاز به کار کرد. این استارتاپ به دانشآموزان برای تأسیس شرکت، تأمین مسکن و مشکلات شخصیشان وام میدهد.
این استارتاپ مربوط به مدیریت مالی اشخاص 2میلیارد دلار افزایش سرمایه داشته است. تمرکز سوفی پیش از سال2019 تنها بر پرداخت وام بود؛ اما از آن سال روند مدیریتیاش را تغییر داد و محصول سرمایهگذاری را افتتاح کرد.
7. لندینگ اکسپرس
لندینگ اکسپرس کارش را اکتبر سال 2016، در زمینه هوش مصنوعی و فینتک، آغاز کرد. این استارتاپ آمریکایی یک پلتفرم ارسال وام است. لندینگ اکسپرس 2.7میلیون دلار رشد کرده است.
8. ولت بانک
ولت بانک نئوبانک مصرفکنندگان استرالیایی است که سال 2017 افتتاح شد و ژانویه سال 2019 به عنوان اولین نئوبانک مجاز اعلام شد.
9. بوتای
بوتای یک استارتاپ بیمه عمر است که کارش را سال 2018 آغاز کرد. استارتاپ بوتای در هنگکنگ و با تکنولوژیهای مدرن و متخصصان پزشکی فعالیت میکند. این استارتاپ از نسل اول بیمهکنندگان مجازی است که 30میلیون دلار رشد داشته است.
بوتای موفق به کسب گواهینامه انجمن بیمه هنگکنگ شده است. بیشتر از 80درصد مشتریان بوتای تمایل به استفاده از شبکههای مجازی و کانالهای دیجیتالی دارند.
10. ویفاکس
شرکت ویفاکس آلمانی است و شرکتهای بیمه را برای ارتباط بهتر به یکدیگر متصل میکند. مدیریت و مشاوره مشتریان در ویفاکس کاملا دیجیتالی است. ویفاکس تاکنون 158.8میلیون دلار افزایش سرمایه داشته است.
این استارتاپ از مدل تجارت به تجارت استفاده میکند. به نظر میرسد ویفاکس اولین سرویس برای نیازهای بیمهای افراد است که این امکان را فراهم آورده که هر زمان و در هر مکانی به قراردادهای بیمه خود دسترسی داشته باشید.
با سلام و احترام واقعا مطلب خیلی خوب و کاملی بود
با تشکر از هفتهنامه شنبه
خوشحالیم که خوشتون اومده اگه دوست دارین بیشتر درباره استارتاپ های خارجی اطلاعات کسب کنید اینجا کلیک کنید
خیلی عالی بود. من فکر نمی کردم که ایر بی ان بی اینقدر ارزشش کمتر از شرکت هایی مثل استریپ باشه. ایشالا که استارتاپ های ما هم یه روزی در این رده ها بیان بالا. ما در ارومیه استارتاپ های جدیدی داریم که درسته از تهران شروع نشده ولی بسیار قدرتمند در حال رشد هستن. مثلا سایت تخفیفی ویرا برگ با الهام از سایت های تخفیفی خیلی قوی دارن خودشون رو بین مردم جا میندازن.
ایشالا که هر روز شاهد شرکت ها و استارتاپ های قوی در ایران باشیم.
مثلا چه استارتاپی در اورمیه راه اندازی شده که بسیار قدرتمند هستن؟
سلام خانم خان لشکری. من هم با نظر شما در مورد سایت تخفیفی ویرا برگ و امثالهم موافقم. به نظرم که نباید صرفا به دنبال ایده های ناب و جدید بود. اگر ایده ای خارج از کشور داره کار می کنه، من بیام و همونو اگه توی ایران نیست بومی کنم و یکی دیگه بیاد ببینه اگه استارتاپی توی تهران هست اما در شهرشون فعالیتی ندارن، همون ایده رو توی شهر خودشون هم جا بندازن. بعضی از استارتاپ های ایرانی صرفا مختص به موقعیت مکانی خودشون کار می کنن و این یک فرصت برای بقیه مناطق دیگرمون هست.
استارت آپ موفق ایرانی هم داریم که در سایت های مختلفی مثل پیدایش و… معرفی شدند و جا داره در این مقاله هم ازشون نام برده بشه
اتفاقا من امروز این مقاله رو توی پیدایش خوندم و خیلی خوب چندتا استارت آپ موفق ایرانی رو معرفی کرده بود