۹ مورد که کارآفرینان باید در راه اندازی یک کسب و کار آنلاین به آن توجه کنند

0

اولین بار در سال ۱۹۸۰ اولین خرید اینترنتی برای فروش قفسه کتاب توسط چارلز راه اندازی شد!

اینترنت این روزها تبدیل به یکی از فراگیرترین ابزارها برای انجام اکثر کارهای بشر شده و دنیا به سمتی پیش می‌رود که بیشتر کسب و کارها و خرید و فروش‌ها نیز امروزه به صورت آنلاین انجام می‌شود. ابزاری که هر روز خلاقیتی نو و جذابیتی تازه برای کاربرانش فراهم می‌کند و افراد زیادی در دنیا در حال کسب درآمد از طریق آن هستند. اینترنت این امکان را برای افراد فراهم کرده تا با تشکیل کانال‌های مختلف با هر نامی که دوست دارند، برای عده‌ای جذابیت ایجاد کنند و یک کسب و کار اینترنتی پر سود را در دست بگیرند، به فروش محصولات و خدمات بپردازند یا با بیان افکار و دانسته‌های خود آنقدر مخاطب جمع کنند که تنها تبلیغاتی که در کانال‌های خود نشان می‌دهند، برایشان درآمدزا باشد.

رسانه‌های اجتماعی و وب سایت‌های مختلفی برای این امر به وجود آمده و هر یک به دنبال ارائه جذابیتی هستند تا در این رقابت پر سود و البته تنگاتنگ از یکدیگر پیشی بگیرند و به موفقیت بالاتری برسند. اما شروع این کار واقعا آنقدرها که برخی از مردم گمان می‌کنند، سخت نیست، تنها کافی است تا با اصول و قوانین راه اندازی کسب و کار اینترنتی آشنا باشید و بتوانید با برنامه ریزی و استدلال درست به سوی موفقیت‌های بزرگ گام بردارید.

بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با هر آن چیزی که باید در مورد راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و پرسود بدانید، راهنمایی کنیم و اطلاعات مفیدی از تاریخچه کسب و کار اینترنتی و اینکه این ماجرا از چه زمانی و به چه صورتی آغاز شد، به دست آوریم.

تاریخچه کسب و کار اینترنتی

تاریخچه کسب و کار اینترنتی یا همان خرید و فروش محصولات به صورت آنلاین تقریبا به ۴۰ سال پیش برمی‌گردد و امروزه به منبع درآمد بسیاری از مردم دنیا تبدیل شده است. هزاران کسب و کار هر ساله از این طریق وارد بازار آنلاین می‌شود و شروع به کسب درآمد می‌کنند. برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ اولین خرید اینترنتی برای فروش قفسه کتاب توسط چارلز راه اندازی شد و این دقیقا ۲ سال قبل از افتتاح فروشگاه اینترنتی آمازون بود.

درواقع اولین فروشگاه اینترنتی به صورت گسترده در سال ۱۹۹۱ با نام آمازون وارد تاریخچه کسب و کار اینترنتی شد و فروش محصولات در ایالات متحده را با فروش هزاران محصول مختلف آغاز نمود. در آن زمان تجارت الکترونیک به معنای تراکنش الکترونیکی بود و برای آسان شدن معاملات صورت می‌گرفت. از سال ۲۰۰۰ بیشتر شرکت‌های تجاری امریکایی و اروپایی شروع به راه اندازی کسب و کار اینترنتی و ارائه محصولات و خدمات خود از طریق اینترنت کردند و مردم زیادی نیز با مفهوم خرید اینترنتی و استفاده از سرویس‌های آنلاین آشنا شدند.

تاریخچه کسب و کار اینترنتی زمانی کامل شد که در سال ۲۰۰۷ گوشی‌های هوشمند آیفون پا به عرصه دنیا گذاشتند و این موضوع تحول گسترده‌ای بر کسب و کار اینترنتی ایجاد کرد و از آن پس هر سال میزان استفاده از اینترنت برای راه اندازه و عرضه و خرید و فروش کالاهای اینترنتی بیشتر و بیشتر شد.

چطور یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم!

راه اندازی کسب و کار اینترنتی زمانی که با دانش کافی و برنامه ریزی درست انجام شود، می‌تواند شما در مسیری فوق العاده جذاب هدایت کند و یک ایده خلاقانه و کاربردی را به منبعی برای درآمدتان تبدیل کند. تنها کافی است که با اصول راه اندازی و گسترش یک کسب و کار اینترنتی موفق آشنا باشید:

  1. یک برنامه کاری داشته باشید!

قبل از اینکه شروع به راه اندازی کسب و کارتان در اینترنت کنید، باید برنامه ریزی درست و مناسبی برای تجارت خود داشته باشید.  برنامه‌ای شامل هر آن چیزی که قرار است انجام دهید و ایده‌ هایی که قرار است به زودی موفقیتی بزرگ را برای شما رقم بزنند.

  1. روی مشتریانتان تمرکز کنید و بازار کارتان را پیدا کنید!

برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی موفق، داشتن تسلط بر مهارت‌های بازاریابی و فروش اهمیت زیادی دارد. شما باید تحقیق کنید و مشتریان بالقوه خود را بشناسید و بدانید قرار است با چه قشری از مردم کار کنید. عادت‌های خرید آنها را بررسی کنید و ببینید رقبای شما در این مورد چگونه عمل می‌کنند. بهتر است کمی وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی رقبا را مرور کنید و بازخورد مشتریان را در ارائه خدمات به طور جدی بررسی کنید. این راهکارها به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از بازار کار و مشتریانی که قرار است به آنها محصول و یا خدماتی ارائه دهید، داشته باشید.

  1. اول خدمات بدهید بعد محصول!

راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی به معنای زمانبندی درست است، بنابراین بهتر است قبل از هر کاری و اینکه به ارائه محصولی به مشتریان خود فکر کنید، به آنها خدماتی ارائه دهید. باید ببینید که مشتریان شما در زمینه کاری که در نظر گرفتید، چه نیازهایی دارند و در آن راستا با خلاقیت و دانش خودتان به آنها اطلاعاتی دهید.

درست است که این استراتژی زمان‌بر است اما این دقیقا همان مسیری است که شما را به سوی بزرگ‌ترین آرزوهایتان هدایت می‌کند. بهتر است روی خدماتتان کار کنید و زمانی که احساس کردید مخاطبین خودتان را به اندازه جذب کردید، حال می‌توانید محصول خود را به آنها ارائه دهید.

  1. محصول مناسبی انتخاب کنید!

حتی بعد از اینکه ایده‌هایتان را برنامه ریزی کردید و مخاطبینتان را جذب کردید، باید این موضوع را نیز در نظر بگیرید که کالا و محصولی که قرار است به مشتریان ارائه دهید خاص و منحصر به فرد باشد. باید محصولاتی را انتخاب کنید که مشتری را مشتاق خرید کند و اگر خودتان سازنده آن محصول نیستید، حتما از محصولاتی با کیفیت و مطمئن استفاده کنید تا اعتماد مشتریانتان را جلب کنید.

  1. نام خوبی برای وب سایتتان انتخاب کنید!

پس از بررسی همه جوانب، زمانی که از انتخاب محصولتان نیز مطمئن شدید، بهتر است که یک بستر مناسب برای کارتان انتخاب کنید و از طرفی نام مناسبی نیز برای آن برگزینید و برای راه اندازی آن از یک متخصص کمک بگیرید. نام خوب و همسو با خدمات یا محصولات شما در ذهن مخاطب باقی خواهد ماند و در برندینگ شما نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.

  1. اهمیت تبلیغات را دست کم نگیرید!

بعد از انجام همه این کارها و فراهم کردن بسر و نامی مناسب برای شروع کسب و کار اینترنتی شما حال باید استراتژی تبلیغاتی مناسب و برنامه ریزی شده ای را برای کارتان کلید بزنید، زیرا تمام رشد و پیشرفت کسب و کار شما در گرو تبلیغاتی خوب و موثر است. راهی مناسب برای بازاریابی و ارتقای نام برندتان پیدا کنید و با مفاهیم و اهدافی که در کارتان دارید خودتان را به بهترین شکل به مخاطبینتان معرفی کنید.

  1. استفاده صحیح از رسانه‌های اجتماعی!

استراتژی‌های بازاریابی و تبلیغات در کنار رسانه‌های اجتماعی می‌تواند بهتر اجرا شود. امروزه شبکه‌های اجتماعی همانند توییتر، اینستاگرام و فیس بوک برای بازاریابی و جلب مشتری اهمیت زیادی دارند و با استفاده از این بستر می‌توان به راحتی مشتریان هدف را پیگیری و جذب نمود.

  1. لیستی از ایمیل‌ها تهیه کنید!

نگهداری از ایمیل مشتریان برای حفظ و پیشبرد کسب و کار شما اهمیت زیادی دارد. داشتن این لیست به شما کمک می‌کند تا مشتریان هدف خود بهتر ارتباط برقرار کنید و در صورت لزوم پیامی گروهی و منسجم برای آنها ارسال کنید، می‌توانید پیام‌هایی مبتنی بر محتوا برای هر یک از مخاطبین ارسال نمایید و ارتباط نزدیک‌تری با آنها داشته باشید.

  1. فعالیت خود را حفظ کنید!

فراموش نکنید زمانی که شما کسب و کار آنلاین خود را شروع می‌کنید، باید سعی کنید تا تجارت خود را به شکلی صحیح حفظ کنید. فرآیندی مداوم که باید به آن توجه کنید و همه تلاشتان را بکنید تا آن را به بهترین شکل ارتقا دهید و در کارتان پیشرفت کنید. باید وب سایت خود را به خوبی به روزرسانی کنید، استراتژی‌های خوبی برای تبلیغات به کار بگیرید، موجودی کالا و ارائه خدمات خود را به خوبی مدیریت کنید. از طرفی باید در مورد محصولات جدید و تخقیقات و استراتژی‌های خود نیز به خوبی تصمیم بگیرید و تجارت خود را به خوبی حفظ کنید.

انواع کسب و کار اینترنتی به چه صورت است!

باید بدانید که کسب و کار اینترنتی شکل و جنبه‌های متفاوتی دارد و امروزه شکل‌های متعددی به خود گرفته است که عبارتند از فروش در وب سایت‌ها، فروشگاه‌های آنلاین و یا بازارچه‌های آنلاین، وبلاگ‌ ها و شبکه‌های اجتماعی مختلف.

مزیت‌های تجارت اینترنتی!

قبل از اینکه تصمیم بگیرید که کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید، باید موارد زیادی را در نظر بگیرید، مهم‌ترین مزیت‌های راه‌ اندازی این نوع از کسب و کار این است که می‌توانید تا میزان زیادی در هزینه‌ها و حقوق دادن به کارمندان و اجاره مکانی برای شروع کارتان صرفه جویی کنید.

مورد بعدی اینکه این کار انعطاف پذیری و کارایی بیشتری در ارائه محصولات دارد و به راحتی برای مشتریان همه دنیا نیز قابل استفاده و رویت است و این موضوع برای صاحبان مشاغل اهمیت زیادی دارد، زیرا کسب و کارشان تنها محدود به یک خیابان، یک شهر و یک کشور نیست و زمانی که چنین کاری راه انداختید می‌توانید محصول و خدمات خود به هر فردی در هر جای دنیا نیز ارائه دهید.

در آخر فراموش نکنید که…

مانند هر شغل دیگری راه اندازی کسب و کار آنلاین نیز می‌تواند سودآورد و موفق باشد یا با شکست روبرو شود؛ با این حال باید بدانید که در صورت موفقیت در این نوع کار می‌توانید با کمترین هزینه، محصول و خدمات خود را به نمایش عمومی بگذارید و مشتریان خودتان را پیدا کنید و البته سرمایه‌گذاری‌ های سودآوری انجام دهید. امروزه بیشتر مردم آمریکا ترجیح می‌دهند تا بیشتر خریدهای زندگی خود را به صورت آنلاین انجام دهید و این موضوع هر روزه در تمام دنیا نیز به طور جدی‌تری بیشتر می‌شود و این نشان می‌دهد که همه شما چنین فرصتی دارید تا برای خودتان کسب و کاری آنلاین تشکیل دهید و با به کارگیری استراتژی‌های مفید و سودمند موفق شوید.

منابع:

https://readwrite.com/2019/02/26/10-things-you-should-know-before-starting-an-online-business/

https://www.miva.com/blog/the-history-of-ecommerce-how-did-it-all-begin/

https://www.jeffbullas.com/how-to-start-an-online-business/

https://www.quora.com/What-is-online-business

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.