صفحه اینستاگرام شما فروشتان را بالا می‌برد؟

چطور فروش دیجیتال در کنار دیجیتال مارکتینگ، به افزایش فروش منجر می‌شود؟

0

فروش و بازاریابی در دنیای امروز به شبکه‌های اجتماعی گره خورده است. بعید است که شما یک کسب‌و‌کار موفق باشید و در هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی مجازی صفحه‌ای را راه‌اندازی نکرده باشید. از لینکدین گرفته تا یوتیوب و توییتر و اینستاگرام، همه می‌توانند به عنوان ابزاری کارآمد در کنار فروشنده‌ها بایستند و به افزایش آگاهی از برند و در نهایت به افزایش فروش کمک کنند. با این وجود، همه کسب‌و‌کارها نمی‌توانند برای نفع‌بردن از این فرصت مجازی از الگویی یکسان پیروی کنند. فروش دیجیتال اقتضائات خاص خود را دارد و اگر بی‌توجه به این اقتضائات به میدان فروش وارد شود، پس از اتلاف وقت و سرمایه‌تان، بدون هیچ دستاوردی انگیزه ادامه فروش دیجیتال را از دست می‌دهید.

دیجیتال مارکتینگ

اجازه دهید بحث را با بازاریابی دیجیتال شروع کنیم. وقتی که شما با مشتری‌هایتان در فضای آنلاین ارتباط برقرار می‌کنید و بر آنها تاثیر می‌گذارید، بستر را برای بازاریابی دیجیتال فراهم می‌کنید.
در بازاریابی دیجیتال، شما دارایی‌های متفاوتی را در اختیار دارید. از وب‌سایت‌ها گرفته تا پلتفرم‌های ویدئویی و تصویری و متنی، از صفحات شبکه‌های اجتماعی گرفته تا پیام‌رسان‌ها و همه فضاهای آنلاین دیگری که فرصت درگیر‌شدن با مشتری بالقوه و بالفعل را در اختیارتان قرار می‌دهند.اگر مشتری‌های شما در هر یک از شبکه‌های گفته‌‌شده حضور دارند، بازاریابی دیجیتال یک فرصت استثنایی برای توسعه کسب‌و‌کار شماست. البته این روش بازاریابی همیشه به عنوان تنها روش به کسب‌و‌کارها کمک نمی‌کند و در بسیاری موارد درکنار سایر روش‌های بازاریابی به توسعه برند و افزایش فروش کمک می‌کند.

فروش دیجیتال

درحالی‌که بازاریابی دیجیتال به دنبال افزایش تعامل خریداران احتمالی با محصول و افزایش آشنایی عمومی با محصول است، فروش دیجیتال به دنبال تبدیل‌کردن مخاطب به خریدار است. فروش دیجیتال صرفا به دنبال افزایش درآمد است. در این روش از ابزارهای متعددی مثل مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM)، سیستم‌های مدیریت محتوا و ابزارها و روش‌های متعدد ارتباطی کمک گرفته می‌شود. در دیجیتال مارکتینگ به تولید سرمایه بیشتر و افزایش فروش فکر می‌شود، اما در فروش دیجیتال همه چیز در افزایش فروش خلاصه می‌شود.
در فروش دیجیتال موفق، قدم اول را بازاریابی دیجیتال برمی‌دارد. شما در آغاز به مخاطبانی نیاز دارید که محتواهای تصویری و متنی‌تان را پیگیری کنند، با برندتان تعامل برقرار کنند و به شما اعتماد کنند. وقتی اشتیاق مخاطبان را برانگیختید و اعتمادشان را جلب کردید، می‌توانید قدم بعدی را بردارید و مخاطب‌ها را به ‌مشتری‌ها تبدیل کنید. پس از برداشتن این قدم است که شما به دنیای فروش دیجیتال وارد می‌شوید. هدف از دیجیتال‌مارکتینگ برقراری ارتباط با مخاطب و تبدیل‌کردن او به مشتری احتمالی است و پس از آن پای فروش حقیقی در دنیای مجازی به میان می‌آید.

همه چیز آماده است

در این مرحله عبور از بازاریابی دیجیتال به فروش دیجیتال، کاربرانی که به مخاطب تبدیل شده‌اند، به دنیای مشتری‌ها وارد می‌شوند. آنها پشت رایانه، تبلت و موبایل‌هایشان نشسته‌اند و منتظرند که در کوتاه‌ترین زمان محصول مورد نظرشان را در اختیار داشته باشند. عنصر زمان در این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است. کاربرانی که می‌خواهند به مشتری تبدیل شوند، به دنبال شیوه متفاوتی برای برقراری ارتباط با فروشنده‌ها هستند. آنها صبوری خریداران سنتی را ندارند و احتمال دارد که ساده‌تر از روال خرید سنتی، به کالای جایگزین دسترسی داشته باشند. به همین دلیل است که نحوه برخورد با این مخاطبان، ادبیات فروشندگان آنلاین و زمان و نوع پاسخگویی‌شان در تکمیل فرایند فروش تاثیر قابل‌توجهی می‌گذارد.

راهنمای تدوین استراتژی فروش دیجیتال

دوره و زمانه عوض شده و دنیای فروش هم در گذر زمان تغییرات بسیاری را تجربه کرده؛ اگر می‌خواهید به میدان بازاریابی و فروش آنلاین وارد شوید، باید به چند پیش‌نیاز مهم توجه کنید.

۱- آماده تحقیق باشید

فروشندگان دیجیتال به اهمیت تحقیقات بازار در فضای آنلاین واقف هستند. آنها شرکت‌های رقیب فعال در این بسترها را خوب می‌شناسند و از مخاطبان کلی گرفته تا خریداران احتمالی محصولات مشابه را مورد بررسی قرار می‌دهند. اگر قرار است کسب‌و‌کارتان را در لینکدین معرفی کنید، از شرکت‌های رقیب گرفته تا مدیران آن مجموعه‌ها را در لینکدین بررسی کنید؛ به واکنش مخاطبانشان توجه کنید و حضورشان در سایر شبکه‌های اجتماعی مجازی و سایر پلتفرم‌ها را بررسی کنید.

۲- جا نمانید

اگر نمی‌خواهید از رقیبانتان جا بمانید، در فضایی که آنها حضور دارند حاضر شوید. دستاورد حضور شما در این فضا، تنها افزایش فروش نیست؛ جلب اعتماد مشتریان احتمالی و معرفی‌شدن در فضایی که مخاطبان گسترده‌ای در آن حضور دارند، از دستاوردهای ارزشمند دیگر این حضور به‌شمار می‌روند. سعی کنید که از این کاروان جا نمانید و با غیبت‌تان اعتبار برند خود را زیر سوال نبرید.

۳- جایی باشید که مخاطبتان آنجاست

شما باید در هر جایی که مخاطبان احتمالی‌تان حضور دارند، حاضر باشید؛ از خیابان‌ها و برج‌ها و پارک‌ها گرفته، تا لینکدین و یوتیوب و اینستاگرام. اما مراقب باشید که بعد از مرحله تحقیق، بستر آنلاینی را که وقت و هزینه‌تان را برای حضور در آن صرف می‌کنید درست انتخاب کرده باشید. خریدار مواد اولیه سرامیکی که تولید می‌کنید بیشتر در لینکدین حضور دارد یا در اینستاگرام؟ مخاطب شما بیشتر اهل تلگرام‌بازی است، ایمیل‌باز است یا با سایت‌ها سر و کار دارد؟ گاهی لازم است در چند شبکه به‌طور همزمان فعالیت کنید تا بتوانید دامنه وسیع‌تری از مخاطبان را به خود جلب کرده و آنها را به مشتری تبدیل کنید.

۴- از ابزارها درست استفاده کنید

شما نمی‌توانید یک نوع پیام را در همه شبکه‌هایی که در آن فعالیت می‌کنید، منتشر کرده و به نتیجه دلخواه برسید. ارسال اسکرین‌شات‌های توییتر و لینکدین در اینستاگرام کمکی به شما نمی‌کند و انتشار ویدئوهای یک‌دقیقه‌ای اینستاگرام در یوتیوب هم شما را به هدفتان نمی‌رساند. شما باید برای هر یک از این شبکه‌ها پیام تصویری و متنی منحصر‌به‌فردی را تولید کنید و با ادبیات مختص همان شبکه رعایت کنید. حتی زمانبندی انتشار پیام در هر یک از این پلتفر‌م‌ها متفاوت است و شما نمی‌توانید از الگوی یکسانی برای همه آنها استفاده کنید.

۵- با مشتری ارتباط برقرار کنید

فروش دیجیتال لزوم تقویت ارتباط با مشتری را بیشتر از قبل یادآوری می‌کند. سعی کنید با راه‌اندازی و تقویت واحد ارتباط با مشتریان، امکان پیگیری مشکلاتی که در خرید دیجیتال با آنها روبه‌رو می‌شوند را ایجاد کنید و در عین حال زمینه را برای ادامه‌دادن نیازسنجی و تحقیق در مورد مشتریان فراهم کنید. کیفیت ارتباط شما با مشتریان، نوع پاسخگویی و مواجهه با آنها، به اندازه تلاشی که برای تولید محتوا و معرفی محصولات‌تان به‌خرج می‌دهید، اهمیت دارد.

۶- کیفیت را نادیده نگیرید

شما می‌توانید به‌راحتی در هر یک از شبکه‌های گفته‌شده حساب کاربری ساخته و محتوا منتشر کنید. اما یادتان نرود که در دنیای فروش دیجیتال هم شرکت‌هایی بیشترین موفقیت را به دست می‌آورند که با دست پر وارد میدان شده‌اند و از ابزارهای درست کمک گرفته‌اند. انتخاب درست تصاویری که جنبه‌ای مثبت و کلیدی محصولات‌تان را به نمایش می‌گذارند، تولید محتوای متنی مناسب و متناسب با آن فضا، انتشار محتوا در زمان مناسب و دلسرد نشدن و ادامه‌دادن این راه، می‌توانند جلب مشتریان بیشتر به محصولتان را تضمین کنند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.