ناخنکزدن به غذا هیچوقت آدم را سیر نمیکند. هر چقدر هم که حین پختن غذا به سیبزمینیهای سرخکرده ناخنک بزنید، سیر نمیشوید. اگر به شما بگوییم که اکثر کسب و کارهای آنلاین فقط به فرصتها و ظرفیتهایی که در اختیارشان قرار دارد ناخنک میزنند، چه میگویید؟
امروز در مورد ظرفیت وبلاگ صحبت خواهیم کرد. اگر صاحب کسب و کار هستید و وبسایت کسب و کارتان بخش وبلاگ دارد، این یک فرصت ایدهآل برای شماست. وبلاگ جایی است که میتوانید برندتان را به افراد بشناسانید، اطلاعات کاربردی در اختیار آنها قرار دهید، مشکلاتشان را حل کنید و به آنها کمک کنید تا به هدفشان برسند و مهمتر اینکه بیشتر بفروشید.
اصل سادهای در دنیای وب برقرار است: به هر میزان که محتوای خوب منتشر کنید، به همان میزان هم با مشتریان احتمالیتان در ارتباط خواهید بود. وبلاگ ویترین کسبوکار شماست. کسانی که وبلاگتان را میخوانند، در همان لحظات اولیه میدانند که شما چقدر در حوزه کاریتان قدرتمند هستید و تا چه حد میتوانند به شما اعتماد کنند.
آمارها میگویند کسب و کارهایی که وبلاگ فعال دارند 55 درصد نسبت به وبسایتهای بدون وبلاگ ترافیک جذب میکنند. اگر وبلاگ فعالی دارید و در حال جذب ترافیک هستید، خیلی خوب است، اما کافی نیست. بیایید از تمام ظرفیت وبلاگ استفاده کنیم.
در زمین خودتان بازی کنید
اکثر کسبوکارها تلاش میکنند تا صفحات محصولات و لندینگپیجهایشان را تقویت کنند تا رتبه خوبی بگیرند و ترافیک جذب کنند. رقابت در اینجا حساس است و بسیاری از کسبوکارها جا میمانند. اما در سمت دیگر ماجرا یعنی وبلاگ رقابت کمی آرامتر است. به طور مثال، بسیاری از فروشگاههای بزرگ و مارکتپلیسها وبلاگ فعال ندارند و حتی اگر وبلاگ هم داشته باشند نمیتوانند تمام موضوعات یک حوزه را به صورت تخصصی پوشش دهند. در نتیجه جا برای رقابت باز است. بسیاری از رقبای شما هم هنوز به قدرت وبلاگ پی نبردهاند؛ یعنی زمین بازی مال شماست و شما قانونگذار این بازی هستید.
شاید رقبا کلیدواژههای محصول و دستهبندیها و لندینگپیجهای مهمتان را گرفتهاند اما هنوز کلیدواژههایی وجود دارند که مرتبط با این محصولات و دستهبندیها هستند که رقبای شما سراغش نرفتهاند. اینجا جایی است که شما سهم بازار را پیدا میکنید.
حالا که زمین بازی مال شماست، باید از ماکزیمم ظرفیت خودتان استفاده کنید و تعداد بیشتری از کاربران را جذب کنید و تعداد بیشتری را تبدیل کنید. به مرور زمان با لینکسازی درست صفحات محصول و لندینگپیجهای مهم شما هم بالاتر میآیند. ماکزیمم ظرفیت یعنی:
- محتوایی باکیفیت و سرزنده و شاداب تولید کنید.
- راهحلهایی دقیق در اختیار کاربران قرار دهید.
- آنها را با محتوا درگیر کنید.
- از محتوای قدیمی وبلاگتان استفاده کنید.
- از وبلاگ برای جذب لید و مشتری مشتاق استفاده کنید.
- با وبلاگ بفروشید.
در ادامه چندین روش برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای وبلاگ به شما خواهیم گفت؛ روشهایی که میتوانند کاربران بیشتری را روانه وبسایتتان کنند. با این روشها میتوانید لیدهای بیشتری جذب کنید، تعامل بیشتری با کاربران داشته باشید و در نهایت مخاطبان بیشتری را تبدیل کنید.
به کمپین قطرهای کسبوکارتان جانی تازه بدهید
کمپین قطرهای، تغذیهکردن مشتریان و مخاطبان است. چیزی که این روزها به نام خبرنامه و ایمیلمارکتینگ میشناسیم، به نوعی یک متد جذب قطرهای است. وبلاگ میتواند یک منبع تغذیه ایدهآل باشد. به جای اینکه با ایمیلهای تبلیغاتی و پروموتکننده لیدهایتان را بپرانید، با محتوای جذاب وبلاگتان آنها را خوشحال کنید. ایمیلمارکتینگ راهی قدرتمند برای توسعه کسبوکارتان است. نرخ بازگشت سرمایه در این روش به صورت میانگین 4400درصد است؛ حتی با ایمیلهای تبلیغاتی. پس جای شک نیست که اگر محتوای بهدردبخور و جذاب در اختیار کاربر قرار دهید، این درصد حتی بالاتر میرود.
اولین کاری که باید بکنید، این است که به لیست خبرنامه ایمیلتان سر بزنید و کاربران را با توجه به علایقی که دارند، دستهبندی کنید. مثلا اگر یک فروشگاه محصولات باغبانی دارید، میتوانید کاربرانی که به کاشت گیاهان و سبزیجات علاقه دارند را در یک لیست قرار دهید و آموزشهای مرتبط را برای آنها به صورت هفتگی ارسال کنید. نه فقط مطالب جدید بلکه مطالب قدیمیتان را هم از این طریق پروموت میکنید و اگر هوشمندانه عمل کنید، میتوانید محصولاتتان را هم معرفی کنید. یک تیر و چند نشان؛ هم کاربر با برند شما و سواد و اطلاعات شما درگیر میشود و هم محصولاتی که ممکن است کاربری به آنها نیاز داشته باشد، به مشتریان احتمالی معرفی میشود.
برای این کار میتوانید از مطالب محبوب و پربازدید وبلاگتان هم استفاده کنید. چیزی که اینجا اهمیت دارد، دستهبندی دقیق مخاطبان است تا بتوانید بهخوبی مخاطبان را نشانه بگیرید. این یک کمپین قطرهای ایدهآل است. برخلاف سایر کمپینهای ایمیل تبلیغاتی که بیشتر حکم اسپم را دارند، این کمپین شما بیشتر شبیه یک هدیه برای کاربران است. تصور کنید صبح یک روز تابستان کاربری حین رفتن به باغچهاش ایمیلی در مورد نحوه مراقبت از یک گیاه را بخواند که شما برای او ارسال کردهاید و او این گیاه را در باغچهاش کاشته باشد. حالا فرض کنید شما محصولی دارید که برای مراقبت از این گیاه ضروری است. احتمالا یک لحظه فکر خرید این محصول از ذهن کاربر میگذرد.
یک آهنربای جدید برای جذب لید بسازید
آهنربای لید محتوایی است که به کاربران میدهید و در ازای این محتوا ایمیل کاربران را میگیرید؛ یک معامله دوسر سود. در اکثر موارد محتوای وبلاگی اصلیترین کالای مبادلهای است؛ محتوایی که توسط کاربر مصرف میشود.
مثلا میتوانید برخی پستهای وبلاگتان را به فرم یک اینفوگرافیک یا یک فایل پیدیاف در اختیار کاربر قرار دهید و ایمیلشان را بگیرید. این راهی است که اکثر کسبوکارها استفاده میکنند. اگر میخواهید به آهنربای لیدتان قدرت بیشتری بدهید، میتوانید یک راهنمای کامل و جامع بنویسید که تمام اطلاعات لازم در مورد یک موضوع را در اختیار کاربران قرار دهد. یک آموزش، یک ویدئو، یک پاورپوینت آموزشی و یا یک E-Book کامل میتواند ایمیلهای زیادی را روانه سایت شما کند. (در این مورد بهتر است حتما سازوکاری بچینید که کاربران ایمیل واقعیشان را ثبت کنند.)
تعامل کاربران را با تمام محتوای وبلاگ بالا ببرید
احتمالا دیدهاید که برخی کسب و کارها در سایدبار سایت یا در صفحه اصلی پستهای وبلاگی جدید و یا پستهای محبوب را نشان میدهند. این فرصت مناسبی برای شماست تا محتوای قدیمیتان را که شاید چندان بازخوردی دریافت نکرده است، مجددا در معرض دید کاربران قرار دهید. محتوایی به کاربران نمایش دهید که کاربران از وجود آن بیخبر بودند. برخی پستهای قدیمی ارزش بسیار بالایی دارند، اما به دلایلی نمیتوانند ترافیک مناسبی دریافت کنند. این روش میتواند این پستها را به دست مخاطبان برساند.
پرسونای مشتری و مخاطبتان را بسازید و سعی کنید دقیقا متناسب با این پرسونا محتوا تولید کنید. از این طریق میتوانید محصولاتی که کمتر دیده میشوند را هم بالا بیاورید. مثلا یک پست وبلاگ در مورد مزایای استفاده از یک محصول را بالا بیاورید تا مخاطبان شما بتوانند ببینند.
با سایر کسب و کارها شریک شوید
سراغ چیزی میرویم که کسب و کارهای ایرانی از آن بیزارند. قبل از دوران اینترنت شراکتها بسیار زیاد بود و کسب و کارهایی که با هم همکاری میکنند، نفع زیادی از این اتفاق میبردند. حالا که دنیای اینترنت ارتباطات را قدرتمندتر کرده است و تعداد بیزینسها هم بیشتر شده، این اتفاق میتواند مثل یک بمب عمل کند.
فرض کنید یک فروشگاه آنلاین گوشی، یک پست وبلاگی از یک فروشگاه لوازم جانبی را که در مورد قاب گوشی است، در وبسایتش قرار دهد. کاربرانی که گوشی میخرند، میتوانند قاب را از فروشگاه دیگر خریداری کنند و فروشگاه قاب هم یک پست وبلاگی از فروشگاه گوشی قرار دهد. این کار یک مزیت عمده دارد. کسب و کارهای متوسط میتوانند فرصتی برای رسیدن به کسب و کارهای بزرگ پیدا کنند. شکستدادن آمازون کار سختی است، اما کسبوکارهای کوچک و متوسط با همکاری یکدیگر هر روز مشتریان زیادی را از چنگ آمازون خارج میکنند. این یکی از روشهاست.
رویداد زنده برگزار کنید
احتمالا تاکنون لایوهایی برگزار کردهاید. رویدادهای زنده و وبینارها فرصتی ایدهآل هستند تا بتوانید محتوای وبلاگتان را پروموت کنید. میتوانید بحث یکی از لایوها را پیرامون یک پست وبلاگی نسبتا قدیمیتان قرار دهید. کاربران قبل از لایو یا بعد از آن محتوای شما را میخوانند و به احتمال زیاد کامنت میگذارند و یا محتوا را به اشتراک میگذارند. ایجاد چنین تعاملی میتواند وبلاگ شما را در مرکز قدرت قرار دهد.
وقتی یک رویداد زنده را بر اساس یک محتوای موجود اجرا میکنید، به کاربران یک دلیل میدهید که مطلب شما را کامل بخوانند. اگر سوالی دارند از شما میپرسند و در مورد محتواهایی که قرار است در آینده منتشر کنید، اطلاعاتی به دست میآورند. این دقیقا چیزی است که ما از یک Engagement ایدهآل انتظار داریم. تعاملی شکل میگیرد که میتواند تا مدتها در ذهن کاربر بماند.
شما چه چیزی را در ویترین کسب و کارتان به نمایش میگذارید؟
همانطور که میبینید، راههای زیادی هستند که به شما کمک میکنند از تمام ظرفیت وبلاگتان استفاده کنید. وبلاگ در میان کسبوکارهای ایرانی مهجور است. خیلیها رغبت چندانی به انتشار محتوا ندارند یا بسیاری از کسبوکارها تنها به این دلیل پست وبلاگ منتشر میکنند که به گوگل سیگنال آپدیت بفرستند. اما با قطعیت میتوان گفت وبلاگ ارزشمندترین بخش وبسایت شماست. وقتی مشکلی را حل میکنید، به سوالی جواب میدهید، مسئلهای را میشکافید، در مورد یک محصول صحبت میکنید، مزایا و معایب آن را میگویید و کاربری به امید پیداکردن جواب محتوای شما را میخواند و به جوابش میرسد، شما در ذهن این کاربر یک قهرمان هستید. وبلاگ تنها ابزار ارسال سیگنال آپدیت به گوگل نیست. وبلاگ قدرت شما، دانش و سواد شماست. کلماتی که قرار است به کاربر این احساس را بدهند که اینجا همان جایی است که میتوانم به آن اعتماد کنم، این محصول همان محصولی است که میتواند مشکل من را حل کند. این سرویس همان چیزی است که مدتهاست دنبالش هستم.
وبلاگ ویترین کسبوکار شماست. شما چه چیزی در این ویترین قرار دادهاید؟ چطور از ظرفیتهای این ویترین استفاده کردهاید؟