اینترنت اشیا و تحول در دنیای خرده‌فروشی، موارد استفاده و کاربردها

0

استفاده از اینترنت اشیا IoT در صنعت خرده‌ فروشی در دوران اخیر، در حال پیشرفت بوده است که یکی از علت های اصلی آن را می توان تا حدودی به رویدادهای مرتبط با وبا ویروس کرونا نسبت داد. فقط شرکت آمازون در سال ۲۰۱۹ با ۲ میلیارد بازدیدکننده ماهانه، یک پیشرفت غیر قابل باور داشت و در سال ۲۰۲۰ این عدد به ۲.۳ میلیارد و در فوریه ۲۰۲۱ رکوردی با ۲.۸ میلیارد بازدید ثبت کرد.

قدرت و قابلیت‌های صنعت خرده‌فروشی در عصر دیجیتال بسیار شگفت‌انگیز است. با این حال، این صنعت نیز از مسائل و نقاط ضعف خود آگاه است. تغییر در عادت‌های مصرف‌کنندگان، فشار بالا بر خدمات تحویل، ناامیدی مشتریان از خریدهای آنلاین یا عدم آشنایی کافی با فناوری، همه این عوامل باعث می‌شوند که فروشندگان بهره وری لازم ا نداشته باشند و در یک نقطه متوقف شوند. با این حال، بحران ویروس کرونا باعث شده است تا فروشندگان استراتژی‌های خود را بازنگری کنند و فرآیند دیجیتالی‌شدن را تا حد زیادی با ادغام راه حل‌های اینترنت اشیا در صنعت خرده‌فروشی شتاب ببخشند.

قدرت فناوری امروزی قابلیت شکستن دیوار بین برند، محصول و مشتری را دارد. بسیاری از برندها قبلاً به اینترنت اشیا (IoT) در صنعت خرده‌فروشی روی آورده‌اند که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۵ گردش مالی این بازار تا ۹۴.۴۴ میلیارد دلار رشد کند.

در این میان فناوری چه فرصت‌هایی را برای کسب وکارها به ارمغان می‌آورد؟ آیا در خرده‌فروشی موارد موفق استفاده از اینترنت اشیا (IoT) وجود دارد؟ این مقاله قصد دارد به این سؤال‌ها و سایر سوالات پاسخ خواهد داد.

نقش اینترنت اشیا در صنعت خرده‌فروشی

اینترنت اشیا (IoT) به معنای گسترش اتصال اینترنت به دستگاه‌ها، اشیاء و فضاهای فیزیکی است. مفهوم IoT امکانات گسترده‌ای را در بسیاری از زمینه‌ها مانند حمل و نقل، بهداشت، محیط کار و خرده‌فروشی ارائه می‌دهد.

موارد زیر به دو کاربرد رایج IoT در بخش خرده‌فروشی اشاره می کنند:

  • جمع‌آوری و به اشتراک گذاری داده‌ها: با استفاده از حسگرها و دستگاه‌های IoT در خرده‌فروشی، می توان از محصولات و محیط داده‌های مهمی را درباره چرخه محصول و خرید جمع‌آوری کرد. با پردازش و تحلیل این داده‌ها و تبدیل آنها به دانش ارزشمند مدیران خرده‌فروشی می توانند از این اطلاعات در تصمیم‌گیری‌های آگاهانه و بهبود تجربه و عملکرد خرده‌فروشی خود استفاده کنند.
  • عملکرد بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده: فروشگاه‌های متصل به اینترنت اشیا می‌توانند جزئی یا کاملاً خودکار شوند تا به بهره‌وری، پایداری و انعطاف‌پذیری در عملیات و فرایندهای خرده‌فروشی کمک کنند.

بهینه‌سازی تجربه مشتری با استفاده از اینترنت اشیا (IoT)

ترکیب اینترنت اشیا و خرده‌فروشی به مدیران فروشگاه امکان می‌دهد تا راه‌های جدیدی برای برقراری ارتباط با مشتریان پیدا کنند، مسیر کوتاه و مستقیمی برای مشتریان ایجاد کنند، فرایند نگهداری محصول را بهبود بخشند و ارتباط بلندمدتی با خریداران جدید برقرار کنند. حال چگونه می‌توان از اینترنت اشیا در خرده‌فروشی استفاده کرد؟ در زیر چند مثال از استفاده از اینترنت اشیا در خرده‌فروشی آورده شده است که بهبود تجربه مشتری را تسهیل می‌کند.

  •  ارتباطات شخصی‌سازی شده بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده توسط اینترنت اشیا

اینترنت اشیا بهبود ارتباط بین مشتری و برند را تسهیل می‌کند. حسگرهای IoT در فروشگاه می‌توانند سفارشات مشتریان را پیگیری کرده، عادات آنها را تحلیل کرده و بینش‌ها را با تیم بازاریابی به اشتراک بگذارند.

با استفاده از این داده‌ها، تیم‌های محتوا می‌توانند محتوایی را با ویژگی‌های ویژه هر بخش ایجاد کنند که به ایجاد تجربه خرید شخصی‌سازی شده برای هر مشتری کمک کند، و یا به خریداران در پیدا کردن محصولات، دریافت نکات، پیشنهادات سفارشی و دادن مشاوره به فروشگاه کمک کنند.

  • بهینه‌سازی استفاده از محصول

تمام داده‌هایی که توسط اینترنت اشیا جمع‌آوری می‌شوند، به کسب و کارها این امکان را می‌دهد تا نگهداری، ویژگی‌ها و حتی طراحی محصول را بهبود بخشند. یک کسب و کار می‌تواند تنظیمات محصول IoT راه دور تغییر دهد و به روزرسانی‌های لازم را در آن انجام دهد در حالی که مشتری در حال استفاده از آن محصول در خانه خود است. علاوه بر این، تمام دادهایی که در طول استفاده از محصول به دست می‌آید، جمع‌آوری و به سرور شرکت منتقل خواهند شد. وقتی زمان طراحی محصولات جدید فرا می‌رسد، تمام داده‌های جمع‌آوری شده مفید خواهد بود.

  •  نظارت و پیش‌بینی زمان انتظار در فروشگاه

این یک مزیت مهم فناوری اینترنت اشیا در صنعت خرده‌فروشی در دوران همه گیری کرونا بوده است. صف‌های طولانی برای صندوق پرداخت، خطرات مرتبط با کووید-۱۹ را افزایش می داد و مشتریان کمتری برای خرید حضوری مراجعه می کردند.

در این میان استفاده از اینترنت اشیا در فروشگاه‌ها به کسب وکارها این را امکان داد تا زمان‌های انتظار درون فروشگاهی را مدیریت کنند. این فناوری توانست به کارمندان فروشگاه داده‌هایی در مورد مدت زمانی که یک مشتری در حال انتظار است، ارائه داد تا مشتریان در صف منتظر نمانند و فقط برای دریافت محصول مراجعه کنند.

  • استفاده از دستبندهای هوشمند برای برنامه‌های وفاداری

فناوری دستبند هوشمند تاکنون در حوزه تناسب اندام و بهداشت موفقیت‌هایی کسب کرده است. اما، استفاده از برنامه‌های اینترنت اشیا بر روی دستبند در صنعت خرده‌فروشی محدود به پیگیری داده‌های موقعیت نیست. در واقع، شرکت‌های خرده‌فروشی می‌توانند از دستبندهای هوشمند به چندین روش مختلف بهره‌برداری کنند، به عنوان مثال، برای شناسایی مشتریان وفادار و ارائه خدمات اضافی. هتل‌ها از دستبندها برای شناسایی میهمانان ویژه استفاده می‌کنند و برنامه‌های تخفیف و پاداشی برای اقامت آنها ارائه می‌دهند.

  • بروزرسانی مشتری در مورد وضعیت تحویل محصول

کسب وکارهای خرده‌فروشی می توانند از اینترنت اشیا IoT برای پیگیری سفارشات در لحظه ستفاده ‌کنند و با به روزرسانی وضعیت سفارش در حساب کاربری مشتریان، آنها را نسبت به موقعیت سفارش آگاه سازند.

دنیای فناوری هر روز در حال تحول است و تکنولوژی ها آمده اند به حیات کسب وکار ها کمک کنند. در این میان کسب وکارهایی می توانند گوی رقابت را از رقبای خود در اختیار بگیرند که خود را همگام با تکنولوژی کنند و بتوانند به بهترین شکل از این فناوری ها استفاده کنند. اینترنت اشیا از همین دست فناوری های کمک کننده به کسب وکارهاست. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اینترنت اشیا پیشنهاد می کنم سری به مقاله وقتی اینترنت همه چیز است بزنید.

 

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.