تاریخچه اپل از سازنده اپل تا جریان سیب شرکت اپل

تاریخچه اپل را با ما بخوانید

5

استیو وزنیاک و استیو جابز در سال ۱۹۷۷ توانستند اولین نمونه کامپیوترهای اپل را در گاراژ خانه جابز به صورت دستی تولید کرده و همزمان با آن، شرکت خود را با نام کمپانی اپل وارد بازار کنند.

آنچه در این مطلب خواهید آموخت

داستان اپل، برندی که نزدیک به نیم قرن در فضای تکنولوژی جهان پا بر جا مانده و برای بسیاری از مصرف‌کنندگان جهانی نامی آشنا به شمار می‌رود، در دل خود نکته‌ها و ریزی‌بینی‌های دقیق و جذابی دارد که خواندن آنها برای بسیاری از دنبال‌کنندگان و علاقمندان به دنیای فناوری‌های نوین، جذاب و قابل توجه است.

تاریخچه اپل که سابقه شکل‌گیری آن به دهه هفتاد میلادی باز می‌گردد، حاصل دوستی دو جوان به نام‌های استیو وزنیاک و استیو جابز است که سرانجام موفق شدند. در سال ۱۹۷۷ با معرفی کامپیوتر اپلI ، کمپانی اپل را به صورت رسمی معرفی کنند. هم‌اکنون ارزش سهام برند اپل، بعد از گذشت حدود نیم قرن، به ۲٫۴۸ تریلیون دلار رسیده است و قطعا در این راه، فراز و نشیب‌های زیادی را از سر گذرانده است.

با ما همراه باشید تا داستان این سیب گاز زده تأثیرگذار تاریخ فناوری معاصر را بهتر بشناسید.

تاریخچه اپل
تاریخچه اپل

تاریخچه اپل

اگر بخواهیم به تاریخچه اپل بپردازیم، باید ریشه‌ی آن را در دهه ۷۰ میلادی جستجو کنیم و به دنبال آن به عزیمت جابز از این شرکت و شروع مجدد او نیز اشاره‌ای داشته باشیم. ما از روزهای ابتدایی این برند برایتان می‌گوییم، داستان چگونگی تأسیس این شرکت، شروع کار از طریق اپلI و حرکت به سوی اپلII، راه‌اندازی نسخه مکینتاش و انقلابی که این شرکت در صنعت DTP رقم زد تا رسیدن به ساخت جدید‌ترین و پیشرفته‌ترین فناوری‌هایی که اپل را محبوب مصرف‌کنندگان جهانی خود کرده است.

جریان سیب شرکت اپل در یک گاراژ متولد شد

شاید زمانی که استیو وزنیاک ۲۰ ساله و استیو جابز ۱۶ ساله در سال ۱۹۷۱ دوستی خود را بر پایه رؤیاهای‌شان شکل داده‌بودند، تصور نمی‌کردند که کمتر از ۶ سال بعد بتوانند در اوج جوانی، شرکت خودشان را تأسیس کنند. دو استیو داستان اپل در سال ۱۹۷۷ توانستند اولین نمونه کامپیوترهای اپل را در گاراژ خانه جابز به صورت دستی تولید کرده و همزمان با آن، شرکت خود را با نام کمپانی اپل وارد بازار کنند.

فروش اولین نمونه‌های کامپیوتورهای شخصی اپل، اعتبار قابل توجهی را برای این شرکت ایجاد کرد. به طوری که با تولید و معرفی نمونه‌های دیگری مثل اپلII و اپلIII که به فلاپی درایو و سیستم‌عامل داس مجهز بودند، توانست نامی در میان دیگر برندها در آورد و به عنوان یک شرکت رسمی، تحت عنوان برند اپل، شناخته شود.

جریان سیب شرکت اپل بیشتر با دو استیو که بنیان‌گذاران اصلی آن بودند، شناخته می‌شود. اما شاید اگر نفر سومی به این گروه دوستی وارد نمی‌شد، امروز نسخه‌های محبوبی مانند آیفون و آی‌پد وجود نداشتند. در تاریخچه اپل، قطعا باید به حضور کوتاه‌مدت اما تأثیرگذار رونالد وین اشاره کنیم. داستان از این قرار بود که جابز توانست دوست خود، رونالد را متقاعد کند تا ۱۰ درصد از سهام برند اپل را در اختیار بگیرد که این حرکت در سرگذشت اپل، نقطه عطفی بود، چراکه در سازوکار تولیدات آن تأثیرات مثبتی بر جای گذاشت.

رونالد وین ۱۲ روز بعد، از تصمیم خود منصرف شد و سهام خود را تنها به قیمت ۵۰۰ دلار واگذار کرد، غافل از اینکه کمتر از ۵۰ سال بعد، برند اپل به هولدینگی تبدیل خواهد شد که ارزش آن به بیش از ۷۲ میلیارد دلار می‌رسد.

تاریخچه اپل
اولین کامپیوتر ساخته شده توسط برند اپل (Apple)

اولین کامپیوتر شرکت اپل

دوستی و همکاری جابز و وزنیاک، سرآغاز همکاری‌هایی شد که این دو جوان را به سمت طراحی و ساخت اولین نمونه‌های رایانه‌ای کشاند. فرد مبتکر و سازنده اپل، وزنیاک بود که اولین نمونه کامپیوتر این برند را ساخت، کامپیوتری که با داشتن یک صفحه کلید شبیه ماشین‌تحریر و امکان اتصال به یک تلویزیون معمولی اولین قدم‌های برند اپل به سوی نمونه‌های پیشرفته‌تر اپلI و اپلII محسوب می‌شد.

وزنیاک در مصاحبه‌ای که در سال ۲۰۰۶ با NPR (رادیوی عمومی ملی) داشت. درباره این نمونه‌های اولیه اینطور توضیح داد: زمانی که من اپلI را ساختم، اولیه نمونه کامپیوتری بود که نشان می‌داد یک کامپیوتر باید مانند ماشین‌تحریر، صفحه کلید داشته و مانند تلویزیون یک صفحه‌نمایش نیز داشته باشد. من در آن زمان به دنبال این نبودم که یک مسیر جدید را به جهانیان نشان دهم، بلکه طراحی و تولید رایانه‌های اولیه اپل تنها برای این بود که به اطرافیانم نشان دهم می‌توانند باهوش و خلاق بوده و به هوش خود مباهات کنند.

سرمایه هایی که در راه اپل قربانی شدند

استیو وزنیاک داستان اپل، به رغم طراحی و ساختن اولین نمونه‌های کامپیوترهای اپل، فرد خجالتی بود و اینطور احساس می‌کرد که خلاقیت و سازندگی او در مقابل تکنولوژی‌های هم‌عصرش چیز زیادی برای عرضه ندارد، اما رفاقت با جابز باعث شد که اپلI به شدن مورد تحسین آنها، خصوصا جابز قرار بگیرد. به طوری که این دو دوست و همراه، تصمیم گرفتند به طور رسمی کمپانی خود را راه‌اندازی کنند و برای این کار نیز تنها داشته‌های ارزشمندشان را فروختند، جابز ماشین فولکس واگن خود را فروخت و وزنیاک نیز ماشین‌حساب HP خود را به فروش رساند و سرانجام یکی از بزرگ‌ترین نام‌های تجاری جهان، در ۱ آوریل ۱۹۷۶ توسط سه بنیان‌گذار خود، استیو جابز، استیو وزنیاک و رونالد وین به نام Apple Computer Inc به طور رسمی راه‌اندازی شد.

لوگوی اپل
لوگوی اپل

جریان سیب شرکت اپل چیست؟

حتما برای شما نیز این سؤال پیش آمده است که چرا لوگوی برند اپل تصویر یک سیب گاز زده است. این سیب گاز زده چه ارتباطی می‌تواند با یکی از غول‌های فناوری جهان داشته باشد. درباره نام برند اپل و لوگوی آن که یک سیب‌ گاز زده است. چندین نظر وجود دارد که در ادامه به طور مختصر آنها را ذکر می‌کنیم.

چرا سیب نماد شرکت اپل شد؟

اولین نظریه‌ای که در رابطه با عنوان برند اپل وجود دارد و به احتمال زیاد، محتمل‌ترین و واقعی‌ترین دلیل نیز محسوب می‌شود، حرفی است که هم‌بنیان‌گذار این مجموعه، استیو وزنیاک گفته است. به گفته او علت نامگذاری شرکت اپل به سابقه فعالیت استیو جابز برمی‌گردد که در یک باغ میوه مشغول به کار بود و بنابراین نام اپل را برای برند خود انتخاب کرد.

به گفته وزنیاک شاید در ابتدا این عنوان تنها یک اتفاق بود که به ذهن استیو جابز خطور کرد، اما در ادامه، این دو نفر، علیرغم جستجو برای یک نام دیگر، هیچ عنوانی را بهتر از اپل برای داستان خود پیدا نکردند.

برخی نیز جریان سیب شرکت اپل را به داستان آدم و حوا در عهد عتیق ارجاع می‌دهند و فلسفه مربوط به آن را اینطور مطرح می‌کنند که نام تجاری اپل بیانگر دانش است، چرا که میوه درختی که آدم و حوا از آن خوردند نیز سیب بود که سمبل دانایی و دانش است.

از سوی دیگر، لوگوی اولیه‌ای که برای برند اپل طراحی و انتخاب شده بود، تصویری از نیوتن بود که زیر درخت سیب نشسته و همان داستان معروف سقوط سیب و کشف نیروی جاذبه را بیان می‌کند که این ایده نیز به نوعی با علم و دانش و خلاقیت همراه است.

یکی دیگر از نظریه‌های مطرح شده درباره ارم اپل نیز به موضوع مرگ Alan Turing اشاره دارد که یکی از دانشمندان مطرح در علوم رایانه بود و دلیل مرگش نیز خوردن یک سیب آلوده به سیانور عنوان شده است.

به هرحال، داستانی که در پشت ارم اپل وجود دارد، چه مربوط به فعالیت جابز در یک مزرعه سیب باشد، چه در ارتباط با مرگ یک دانشمند یا کشف جاذبه زمین و یا داستان آدم و حوا، یک مفهوم اصلی را در دل خود دارد:

دانش، خلاقیت و حرکت به سوی علوم جدید و تکنولوژی‌محور

این مفاهیم نیز در طی چند دهه فعالیت برند اپل، به خوبی در عملکردها و دستاوردهای آن مشاهده می‌شوند.

داستان جدایی جابز از اپل
جدایی جابز از شرکت اپل (Apple Company)

تاریخچه اپل با تولید و فروش کامپیوترهای اپلI، II و III ادامه پیدا کرد و به دنبال آن نیز با گسترش گرافیک‌های رنگی و نسخه‌های لیسا و مکینتاش، انقلاب قابل توجهی را در فضای فناوری‌ سال‌های دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی رقم زد. داستان پر فراز و نشیب اپل در آغاز دهه ۸۰ با خبرهای خوبی همراه بود. محصولات جدید و نوآورانه‌ای وارد بازار می‌شدند و استقبال زیادی نیز از این نسخه‌های تکنولوژی‌محور می‌شد.

در این میان، مدیرعامل جوان اپل، استیو جابز هنوز ۳۰ ساله نشده بود و از این رو، بسیاری از اعضای هیأت مدیره او را برای احراز این سمت بی‌تجربه می‌دانستند. این طور بود که تاریخچه اپل به سمت‌وسوی دیگری پیش رفت و به دنبال ریاست Scully در شرکت اپل، استیو جابز که همیشه نوآور، خلاق و طراح بود، داستان خود را به طور موقتی با برند اپل قطع کرد و به دنبال رؤیاهای خود رفت، رؤیاهایی که در نهایت منجر به راه‌اندازی کسب‌وکار جدید او به نام NeXT شد.

شاید اگر داستان جدایی جابز از اپل، در دهه ۲۰۰۰ میلادی رخ می‌داد، یعنی آن زمان که اپل سوار بر آی‌پاد و آیفون، دنیا را پشت سر می‌گذاشت و به دنبال آماده کردن آی‌پد بود، می‌توانست عواقب فاجعه‌آمیزی هم برای اپل و هم برای جابز در پی داشته باشد، اما این جدایی در دهه ۸۰ نتایج متفاوت و حتی مثبتی را در پی داشت؛ چراکه وال‌استریت به خروج جابز از اپل پاسخ مثبتی نشان داد و حتی باعث بالاتر رفتن سهام شرکت شد.

داستان اپل بعد از جابز به کجا رسید؟

رویکرد اپل بعد از جدایی مؤسس تأثیرگذار آن، بیشتر حول محور توسعه محصولات این کمپانی می‌چرخید، به طوری که این نام تجاری با گسترش نسخه مکینتاش و ارائه این محصول با نمایشگر رنگی، تحولات جدیدی را در عرصه تولیدات خود رقم زد. اما سرگذشت اپل به خوبی سال‌های قبل از خود پیش نرفت و حتی این کمپانی در سال ۱۹۸۹ شاهد افت فروش محصولات خود بود.

رفته‌رفته اپل سقوط کرد و در مقابل، چهره‌های جدیدی مانند IBM و مایکروسافت پا به عرصه گذاشتند و این کمپانی، قدرت سابق خود را تا حدی از دست داد. رفته‌رفته رویکردهای اپل تغییر کرد و داستان این نام تجاری به سوی همکاری با چهره‌های جدید سوق پیدا کرد؛ به طوری که در آغاز دهه ۹۰ میلادی همکاری‌های خود را با دو رقیب جدید، یعنی IBM و موتورولا آغاز کرد.

شاید باورش کمی مشکل باشد، اما سرگذشت اپل در سال‌های ۱۹۹۰ میلادی با شرکت بزرگی که در حال حاضر می‌شناسیم، بسیار متفاوت بود. در آن سال‌ها، اگرچه این کمپانی محصولات و سهام زیادی داشت. اما مشتریان کافی نداشت و تنها برندی مانند اپل می‌توانست این روزها را پشت سر گذاشته و بعد از آن سال‌ها نیز زنده بماند.

استیو جابز مدیرعامل شرکت NeXT
استیو جابز مدیرعامل شرکت NeXT

بازگشت مؤسس اپل بعد از ۱۲ سال

داستان خلاقیت و کارآفرینی استیو جابز بعد از جدایی از اپل، خاتمه پیدا نکرد. او توانست با راه‌اندازی و گسترش کمپانی NeXT فعالیت‌های خود را ادامه دهد. برند اپل نیز در سال‌های میانی دهه ۹۰ میلادی کماکان به دنبال یک سیستم عملیاتی جدید بود که سرانجام اضافه شدن کمپانی NeXT به این مجموعه، تا حدی نیازهای این شرکت را پوشش داد.

اپل این شرکت را به قیمت ۴۲۹ میلیون دلار به اضافه ۱.۵ میلیون سهم از سهام اپل خریداری کرد، اما هدف عمده‌تر اپل از خرید این شرکت، تنها خریدن یک سیستم عملیاتی جدید نبود، بلکه این برند با خریدن NeXT دوباره استیو جابز را به دست آورد. فردی که سکان کشتی اپل را بعد از ۱۲ سال دوباره به دست گرفت و تغییرات عمده‌ای را نیز در روند آن ایجاد کرد.

عمده‌ترین تغییراتی که بازگشت جابز به دنبال داشت، این بود که از طریق یک برنامه‌ریزی بلند‌مدت روند نزولی سهام این شرکت کاهش پیدا کند. در واقع خریداری NeXT برای رفع مشکلات فعلی اپل در آن زمان کافی نبود و این استیو جابز بود که دوباره توانست از طریق برنامه‌ها و ایده‌های خود، به روند اجرایی این کمپانی سمت‌وسویی دیگر بدهد.

جابز در گام اول، هیأت مدیره را متقاعد کرد که مدیرعامل شرکت باید به کناری برود و در ادامه نیز Gil Amelio، مدیرعامل اپل، استیو را به جای خود بر صندلی مدیرعاملی نشاند و این جابه‌جایی سرآغاز یک دوران بازسازی در  داستان اپل بود که توانست در بلند‌مدت وضعیت این شرکت را به ثبات برساند. جابز اینطور تشخیص داد که اگر اپل می‌خواهد زنده بماند باید روی محصولات محدودتری متمرکز شود و بر این اساس دامنه کامپیوترهای این برند را به ۴ مورد کاهش داد، دو مورد برای مصرف‌کنندگان و دو مورد برای مشاغل.

سهم اپل از بازار دنیا
سهم برند اپل (Apple) از بازار جهان

سهم شرکت اپل از بازار دنیا چقدر است؟

داستان اپل بعد از مرگ زودهنگام استیو جابز در سال ۲۰۱۱ ادامه پیدا کرد و این نام تجاری توانست در صدر بازار محصولات فناوری جهان قرار بگیرد، به طوری که سهم برند اپل از بازار جهان تقریبا در تمام محصولات این کمپانی، گوشی‌های هوشمند، کامپیوتر، اپل واچ و آی‌پد در صدر یا نزدیک به صدر بازارهای جهانی قرار دارد.

سهم بازار گوشی‌های‌ هوشمند  شرکت اپل از سه ماهه اول ۲۰۱۸ تا سه ماهه آخر ۲۰۱۹

سهم بازار گوشی‌های‌ هوشمند  شرکت اپل از سه ماهه اول 2018 تا سه ماهه آخر 2019

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، برند اپل با رنگ آبی کمرنگ، در یک رقابت تنگاتگ با هوآوی(Huawei) و سامسونگ قرار داشته و تقریبا بین ۱۶ درصد تا ۲۰ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده است که این سهم، خصوصا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ به بالاترین حد خود یعنی ۲۰ درصد می‌رسد.

سهم بازار گوشی‌های‌ هوشمند شرکت اپل از ابتدای سال ۲۰۱۸ تا سه‌ماهه‌ی اول سال ۲۰۲۱

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، برند اپل با رنگ سیاه، در یک رقابت تنگاتگ با شیائومی(Xiaomi) و سامسونگ قرار داشته و تقریبا بین ۱۰ درصد تا ۲۱ درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده است که این سهم، خصوصا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۰ به بالاترین حد خود یعنی ۲۱ درصد رسید.

سهم بازار کامپیوترهای شخصی شرکت اپل در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹

سهم بازار کامپیوترهای شخصی شرکت اپل در فاصله سال‌های 2015 تا 2019

در کامپیوترهای شخصی، سه برند لنوو، اچ‌پی و دل، در صدر هستند و برند اپل بعد از Asus در جایگاه پنجم جهان قرار گرفته است که نشان می‌دهد. این شرکت در بازار رایانه‌های شخصی رقبای قدرتمندی دارد. میزان سهم اپل در این بازار، در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ بین ۶ تا ۷ درصد بوده است.

سهم بازار کامپیوترهای شخصی شرکت اپل در فاصله ابتدای سال ۲۰۲۰ تا سه‌ماهه‌ی اول سال ۲۰۲۱

سهم شرکت اپل از بازار کامپیوترهای شخصی نیز در یک سال اخیر از ۵.۸ درصد به ۸ درصد رسیده است.

سهم شرکت اپل در بازار ساعت‌های هوشمند در سال ۲۰۱۸

سهم شرکت اپل در بازار ساعت‌های هوشمند در سال 2018

طبق نمودار بالا مشخص می‌شود که اپل‌واچ، جایگاه قابل توجهی را در بازارهای جهانی به خود اختصاص داده و تقریبا نیمی از این بازار را از آن خود کرده است که طبعا در داستان اپل، این موفقیت یک نقطه عطف به شمار می‌رود که منجر به درآمدزایی بیشتری نیز برای این شرکت می‌شود.

سهم شرکت اپل از بازار تبلت در سال ۲۰۱۹

سهم شرکت اپل از بازار تبلت در سال 2019

برند اپل در کنار سایر رقبای قدرتمند خود، یعنی سامسونگ، آمازون، لنوو و هوآوی، صدرنشین بازار تبلت بوده. با داشتن ۳۴.۶ درصد از سهم این بازار در سال ۲۰۱۹، به عنوان یک شرکت قدرتمند ظاهر شده است.

سهم شرکت اپل در بازار ساعت‌های هوشمند در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱

در طول سه سال گذشته، شرکت اپل با میانگین ۲۸.۹ درصد، همواره بیشترین سهم را از بازار ساعت‌های هوشمند داشته است که این رقم در فصل پایانی سال ۲۰۲۰ تا ۴۰ درصد هم افزایش پیدا کرد.

مقایسه‌ی سهم شرکت اپل از بازار تبلت در سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱

همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌کنید،‌ با وجود این که رقبای قدرتمندتر این شرکت، یعنی سامسونگ، لنووو و آمازون سهم بازار خود را افزایش داده‌اند، اپل نیز از قافله عقب نمانده و موفق شده تا سهم خود از بازار تبلت را از ۳۰ درصد به ۳۷ درصد افزایش دهد.

روند تغییرات سهام شرکت اپل در پنج سال گذشته

همان‌طور که در نمودار بالا مشاهده می‌شود، ارزش سهام این شرکت در پنج سال اخیر روندی صعودی را طی کرده است. ارزش سهام این شرکت در تاریخ سوم سپتامبر امسال به حداکثر میزان خود، یعنی ۱۵۴.۳ دلار رسید و اکنون هر واحد آن به قیمت ۱۴۸.۹۵ دلار معامله می‌شود

چگونه سهام شرکت اپل را بخریم؟

اپل، شرکتی آمریکایی است و هرچند برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام آمریکا نیازی به اخذ اقامت در آن کشور نیست؛ اما برای سرمایه‌گذاران غیر آمریکایی مقررات ویژه‌ای وجود دارد و علاوه‌بر آن، با وجود تحریم‌های مالی آمریکا، سرمایه‌گذاری ایرانیان در شرکت‌های آمریکایی بسیار دشوار خواهد بود. در حالت عادی، برای انجام این کار نیاز دارید به یک شرکت کارگزاری سهام مراجعه کنید. بر طبق قوانین ایالات متحده این شرکت‌ها موظفند برای جلوگیری از فعالیت‌های مشکوک،‌ هویت مشتریان را بررسی و تأیید کنند. ممکن است برخی از آن‌ها به مدارک بیشتری مانند اطلاعات روادید، شماره‌ی تأمین اجتماعی (برای افراد با اقامت دائم یا موقت) و حتی ثبت درخواست کتبی نیز نیاز داشته باشند.

اما با وجود تحریم‌های مالی آمریکا، امکان سرمایه‌گذاری مستقیم برای ایرانیان وجود ندارد. اما اگر پاسپورت کشورهای دیگر را داشته باشید می‌توانید از آن کشور برای افتتاح حساب در کارگزاری‌های بین‌المللی آمریکا اقدام کنید. همچنین می‌توانید از طریق کارگزارهای بازار فارکس در بازار بورس آمریکا اقدام به خرید و فروش کنید.

فعالیت اپل در چین

کشور چین یکی از مهم‌ترین بازارهای شرکت اپل به شمار می‌رود. شرکت اپل در فصل پایانی سال ۲۰۲۰، به میزان ۲۱.۳۱ میلیارد دلار، بیشترین میزان فروش خود در منطقه‌ی چین بزرگ (شامل چین، هنگ کنگ، ماکائو و تایوان) را کسب کرد. بنابر اظهارات تیم کوک (مدیرعامل شرکت اپل) علاوه‌بر استقبال خوب مردم چین محصول اصلی این شرکت یعنی iPhone، آمار فروش محصولاتی چون آی‌پد، گجت‌های پوشیدنی، پخش‌کننده‌ی خانگی و لوازم جانبی بیش از میانگین شرکت بوده است.

منابع:

https://www.macworld.co.uk/feature/apple/history-of-apple-steve-jobs-mac-3606104/

https://www.t4.ai/company/apple-market-share

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”داستان سیب شرکت اپل در کجا و چگونه متولد شد؟” answer-0=”شاید زمانی که استیو وزنیاک ۲۰ ساله و استیو جابز ۱۶ ساله در سال ۱۹۷۱ دوستی خود را بر پایه رؤیاهای‌شان شکل داده‌بودند، تصور نمی‌کردند که کمتر از ۶ سال بعد بتوانند در اوج جوانی، شرکت خودشان را تأسیس کنند. دو استیو داستان اپل در سال ۱۹۷۷ توانستند اولین نمونه کامپیوترهای اپل را در گاراژ خانه جابز به صورت دستی تولید کرده و همزمان با آن، شرکت خود را با نام کمپانی اپل وارد بازار کنند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”جریان سیب شرکت اپل چیست؟” answer-1=”اولین نظریه‌ای که در رابطه با عنوان برند اپل وجود دارد و به احتمال زیاد، محتمل‌ترین و واقعی‌ترین دلیل نیز محسوب می‌شود، حرفی است که هم‌بنیان‌گذار این مجموعه، استیو وزنیاک گفته است. به گفته او علت نامگذاری شرکت اپل به سابقه فعالیت استیو جابز برمی‌گردد که در یک باغ میوه مشغول به کار بود و بنابراین نام اپل را برای برند خود انتخاب کرد.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”تاریخچه اپل” answer-2=”اگر بخواهیم به تاریخچه اپل بپردازیم، باید ریشه‌ی آن را در دهه ۷۰ میلادی جستجو کنیم و به دنبال آن به عزیمت جابز از این شرکت و شروع مجدد او نیز اشاره‌ای داشته باشیم. ما از روزهای ابتدایی این برند برایتان می‌گوییم، داستان چگونگی تأسیس این شرکت، شروع کار از طریق اپلI و حرکت به سوی اپلII، راه‌اندازی نسخه مکینتاش و انقلابی که این شرکت در صنعت DTP رقم زد تا رسیدن به ساخت جدید‌ترین و پیشرفته‌ترین فناوری‌هایی که اپل را محبوب مصرف‌کنندگان جهانی خود کرده است.” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”داستان اپل بعد از جابز به کجا رسید؟” answer-3=”رویکرد اپل بعد از جدایی مؤسس تأثیرگذار آن، بیشتر حول محور توسعه محصولات این کمپانی می‌چرخید، به طوری که این نام تجاری با گسترش نسخه مکینتاش و ارائه این محصول با نمایشگر رنگی، تحولات جدیدی را در عرصه تولیدات خود رقم زد. اما سرگذشت اپل به خوبی سال‌های قبل از خود پیش نرفت و حتی این کمپانی در سال ۱۹۸۹ شاهد افت فروش محصولات خود بود.” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

5 دیدگاه
  1. محمدجواد عبادی می‌گوید

    عالی بود

  2. حسام نظری می‌گوید

    واقعا تاریخچه کاملی بود ممنون

    1. مریم می‌گوید

      واقعا عالی بود ادمهای موفق رو دوست دارم چون خودم همیش ناکام بودم

  3. محمود جلیلی می‌گوید

    سلام بسیار محتوای کاملی بود. با تشکر از تیم شنبه

  4. همایون می‌گوید

    زحمات تان قابل قدر است.
    من که واقعا مستفید شدم از این مقاله.
    ممنون تان.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.