مهم‌ترین فاکتور برای استارتاپ لینوم، زمان و بازده‌ آموزش است

گفت‌و‌گو با امیر عقیقی، مدیرعامل و هم‌بنیانگذار لینوم

0

اگر در مسیر شروع و راه اندازی یک کسب و کار در زمینه آموزش هستید، پیشنهاد می‌کنم این مطلب را بخوانید و از تجربیات لینومی‌ها استفاده کنید.

ایده استارتاپ لینوم با هدف بهره‌گیری از شیوه‌های نوین آموزشی و ارائه راه‌حل موثر برای مشکلات درسی دانشجویان در کمترین زمان ممکن، تجربه جدیدی از یادگیری را برای کاربرانش خلق می‌کند.

دوره‌های آموزشی لینوم از تکه‌های بسیار کوچکی تشکیل‌شده که موجب سهولت در فرایند یادگیری می‌شود.

اساتید لینوم در پایان هر بخش سوالی برای شما قرار داده‌اند تا بتوانید آموخته‌های خود را ارزیابی کنید و از دانسته‌های خود مطمئن شوید.

ایده استارتاپ لینوم چطور شکل گرفت؟

ایده استارت لینوم از دانشگاه امیرکبیر شروع شد. شورای صنفی دانشکده مهندسی پزشکی نیاز داشت که درآمدی داشته باشد. ما فکر کردیم که می‌توانیم کارگاه‌هایی درون دانشگاه برای امتحانات دروس پایه مثل ریاضی و فیزیک و معادلات که همه رشته‌های مهندسی دارند را برگزار کنیم.

این کارگاه‌ها به این شکل بود که تدریس‌یار درس‌ها روز قبل امتحان در ۶، ۷‌ساعت درس را آموزش می‌داد‌ و برای کسانی که عقب افتاده بودند، خیلی فشرده و مخصوص جمع‌بندی می‌کرد‌.

این رویدادها به‌طرز شگفت‌انگیزی با استقبال مواجه شد و از کلاس ۳۰ نفره بعد از رویداد سوم به ۱۰۰ شرکت‌کننده رسید.

تا جایی که حتی از حراست دانشگاه با من تماس گرفتند و گفتند تعدادی آدم مراجعه کردند که دانشجوی دانشگاه ما نیستند امادر این رویداد ثبت‌نام کردند و پول دادند.

ما هیچ تبلیغی نمی‌کردیم ‌صرفا‌ در حد چند تا بنر در شبکه‌های اجتماعی دانشگاه و دانشکده بود و خب، این اتفاق برایمان عجیب بود.

طبق این تجربه حس کردیم ما یک نیاز کاربر را کشف کردیم. تصمیم گرفتیم فراتر از فضای دانشگاه به این کسب‌و‌کار فکر کنیم.

در یک دوره پیش‌شتاب‌دهی شرکت کردیم و سایتی زدیم که بتوانیم این آموزش‌ها را‌ بدون محدودیت مکان با همکاری ۳تا از دانشجویان دکتری بفروشیم.

۳دوره آموزشی درست کردیم و برای فروش در سایت گذاشتیم‌ و توانستیم به ۱۸۱ نفر در ۳ماه بفروشیم. با بودجه تبلیغاتی خیلی خیلی اندک و تمام این فرآیند باعث شد خیلی کارمان را ‌جدی‌تر بگیریم.

وارد شتاب‌دهنده تریگاپ شدیم و فهمیدیم روشی که ما داریم کار می‌کنیم و در دنیا وجود دارد و به نام میکرولرنینگ است که خیلی ارزش‌های مشابهی با اهداف ما از ایده استارتاپ لینوم دارد.

مراحل تحقیق و توسعه ایده استارتاپ لینوم چقدر زمان برد؟

مراحل تحقیق و توسعه ما به این شکل بود که اول ایده استارتاپ لینوم را به شکل فیزیکی یعنی کلاس حضوری با متدی مشابه میکرولرنینگ تست کردیم.

بعد یک پلتفرم اولیه بالا آوردیم و با ۳محصول تست کردیم. بعد از مثبت‌بودن این تست‌ها و آزمون و خطای بسیار به چیزی که الان در ذهنمان است، رسیدیم.

به‌نظرم یک مثال جالبی وجود دارد. تحقیق و توسعه یک بیزینس با کارهای اجرایی آن در دو کفه یک ترازو هستند. باید متعادل باشند تا کار به نحو احسن جلو‌ برود. اگر تحقیق و توسعه خیلی زیاد باشد و کار اجرایی کم، اندک‌اندک باعث بی‌رمقی بنیانگذاران و کاهش انگیزه آنها می‌شود. از طرفی اگر در استارت شروع یک‌ بیزینس فقط به فکر پیاده‌کردن ایده و کار اجرایی باشید و هیچ تحقیقی نکنید هم احتمال شکست بسیار زیاد است و کلی ضرر هم به بار می‌آورد.

پس باید حتما این‌ دو موازی و متعادل جلو بروند. در‌نهایت می‌توانم بگویم ما از روزی که کار را شروع کردیم‌ تا الان در این تعادل بودیم و هستیم و به‌طور مداوم‌ در تلاش برای آزمون و خطا و بهبود محصول فعلی‌مان هستیم.

تیم شما چطور شکل گرفت؟

هسته اصلی تیم استارتاپ لینوم بچه‌های دبیرستان علامه‌حلی تهران بودند که بعد از کنکور در دانشگاهشان نمی‌توانستند هم درس بخوانند و هم دنبال کار و نوآوری باشند.

علی‌رغم اینکه در برترین دانشگاه‌های تهران شامل شریف و امیرکبیر بودند، ولی دانشگاه آنطور که فکر می‌کردند، نبود و فقط تئوری بود. این بود که به سراغ شتاب‌دهنده رفتیم و ایده استارتاپ لینوم را با آنها مطرح کردیم.

لینوم چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

ما یک پلتفرم آموزشی میکرولرنینگ دانشگاهی هستیم که به کمک مدرسان و اساتید دانشگاه، آموزش‌های مختلف را با متد میکرولرنینگ عرضه می‌کنیم.

این متد حجم محتوا را تا ۷۰‌درصد کاهش می‌دهد و در وقت ما صرفه‌جویی می‌کند. همچنین میکرولرنینگ آموزش را در قالب محتوای خرد و کوچک به کاربر ارائه ‌می‌کند. و هم‌چنین سعی می‌کند با استفاده از رانه‌های مختلف گیمیفیکیشن به یادگیرنده انگیزه‌های درونی بدهد.

چیزی هم که ما الان داریم ‌روي آن کار می‌کنیم، این است که از هوش مصنوعی استفاده کنیم. هم‌چنین گیمیفیکیشن و آموزشمان را برای هر کاربر بر اساس رفتار خودش شخصی‌سازی کنیم.

تاکنون جذب سرمایه داشتید؟

بله، ما یک بار در خرداد‌۹۹ از شتاب‌دهنده تریگاپ سرمایه گرفتیم. فروردین۱۴۰۰ هم از گروه سرمایه‌گذاری داوین موفق به جذب سرمایه شدیم.

نقاط ضعف و قوت شما چیست؟

نقطه قوت اصلی ما به نظر من تیم‌مان است. همه افراد تیم به چیزی که داریم خلق می‌کنیم باور داریم. هرروز که می‌رویم سر کار برای تحققش تلاش می‌کنیم.

در لینوم در عین‌حال که خیلی تسک زیاد است و همه استک‌ها پر، فضاي کاری اصلا خشک نیست و رابطه گرم و صمیمی بین بچه‌ها برقرار است.

نقطه ضعفمان هم به‌نظرم این است که حوزه آموزش حوزه کار‌شده‌ای است و خیلی باید تلاش کرد تا بتوان موفق شد.

آیا رقیبی دارید؟

بله، فرادرس و مکتبخانه اصلی‌ترین رقیب‌های ما هستند. البته هرچند سیاست‌های ما و آنها خیلی تفاوت دارد.

چالش‌هایی که در این مسیر با آنها روبه‌رو بودید؟

کار استارتاپ کلا کار چالش‌برانگیزی است و هرروز مسائل و مشکلات جدید پیش می‌آید. ولی بشخصه ‌به این نوع کار خیلی علاقه دارم. اصلا همین چالش‌ها‌ست که برایم جذاب است و از کارهای روتین به‌شدت خسته می‌شوم.

آمارهایی درباره استارتاپ لینوم و مدل درآمدی؟

لینوم تا الان نزدیک ۲۵۰۰ تا مشتری داشته است.

ما در حال حاضر ۲۳۰‌ساعت محتوای آموزشی میکرو در سایت‌ و حدود ۱۸۰ ساعت هم محتوای در دست تدوین در سایت داریم. ان‌شاءالله تا آخر تابستان محصولات جدیدمان هم می‌رسد. در ضمن الان تیم ما ۱۴ نفر است.

برنامه توسعه و آینده؟

ما داریم به سمت آموزش مسیرهای شغلی می‌رویم تا بتوانیم دانشجوهایی که جذب می‌کنیم را به سمت بازار کار هدایت کنیم.

هدفمان این است که انگیزه و اعتماد‌به‌نفس دانشجویان را‌ هنگام ورود به بازار کار افزایش دهیم. از نظر فنی هم در حال کار‌‌کردن ‌روی هوش مصنوعی هستیم. به‌زودی قرار است برای اولین‌بار در ایران با هوش مصنوعی آموزش بدهیم.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.