دولت آینده و آینده اکوسیستم استارتاپی

سرمقاله 215 هفته نامه شنبه به قلم اکبر هاشمی

0

گمانه زنی ها در مورد تغییرات گسترده رگولاتورها و بازیگران دولتی اکوسیستم استارتاپی ایران آغاز شده است.
گاه رفتن مدیران دولتی لحظه یادآوری است که راهبری اکوسیستم استارتاپی هر کشوری نباید بر عهده و اختیار مدیرانی مستعجل گذاشته شود که اختیار ماندن و رفتن شان دست خودشان نیست.
گاه تذکر است که نباید برنامه ها و آینده زیست بوم در اوراق دولتی و‌توسط کارمندان و‌مدیران دولتی نگاشته شود که با آمدن دولتی دیگر بر روی همه آنچه نگاشته شده خط بطلان کشیده و طرحی نو در انداخته شود.
وقتی اختیار و راهبری اکوسیستم نوآوری و استارتاپی به دست هر دولتی و در هر جای جهان بیافتد اکوسیستم نوآوری آن کشور به جای پیش رفتن در ساختار بوروکراتیک و سنگین،ریسک ناپذیر و مصلحت اندیش ، غیرشفاف، رانتی و فاسد فرو خواهد رفت.
نوآوری به جای آنکه به کار کشور و حل معظلات مردم بیاید شوآف شده و عملکرد اکوسیستم تبدیل به گزارش کار پیشرفت مسئولان دولتی خواهد شد.
امروز گاه تاکید براین نکته است که راهبری و رهبری اکوسیستم باید توسط کارآفرینانی صورت بگیرد که پایگاه و جایگاهشان در بخش خصوصی و اختیار ماندن یا رفتن در دستان خودشان است و تعهدی بیست یا سی ساله به این اکوسیستم و کشورشان دارند.
بارها در این مورد نوشته و در ادوار مختلف از دولت ها و دولت مردان مطالبه و دعوت کرده ایم برای توسعه اکوسیستم در جای خودشان ایستاده و کمک کنند و از دولتی، رانتی،امنیتی،سیاسی …کردن اکوسیستم و جریان استارتاپ ها و نوآوری اجتناب ورزند.
حرف آخر:
بعد هشت سال تیمی دولتی می رود و تیم دیگری خواهد آمد از آنهایی که می آیند و شعارشان سامان دادن کارها و انداختن طرحی نو و جدید برای توسعه کشور است دعوت می کنیم عملکرد مثبت و‌منفی و حضور پر رنگ دولت و نهادهای حاکمیتی در اکوسیستم استارتاپی ایران را بررسی و آنگاه تصمیم به ادامه این راه بگیرند.
امیدواریم دولت آینده از دوره های قبل درس آموزی و تا دیر نشده راهبری این اکوسیستم را به کارآفرینان بسپارند. جریان پیشرفت و‌توسعه شتابان نوآوری در کشورهای همسایه و سیطره شرکت های بزرگ آمریکایی،چینی، سعودی، ترک و… بر بازارهای منطقه که با هدف تسلط برمنابع مالی و‌دیتا ها صورت می گیرد، منتظر ما نخواهند ماند.
دولتی و حاکمیتی شدن اکوسیستم،گرفتار شدن استارتاپ ها در چرخه معیوب ،سنگین،مفسده برانگیز، رانتی و ریس ناپذیر دولتی، توقف ورود شرکت های بزرگ اینترنتی به بورس، کند شدن رشد و توسعه استارتاپ های بزرگ،شعاری شدن نوآوری و… در راستای منافع شرکت های خارجی و به زیان منافع ملی ایران عزیز است.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.