چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟ انتخاب سردبیر

کارآفرین کیست و کارآفرینی چیست؟

در این حوزه دو سوال مهم وجود دارد: کارآفرین کیست و کارآفرینی چیست

برای ایجاد یک کارآفرینی موفق در ابتدا باید بدانیم که یک کارآفرین کیست و چه خصوصیاتی دارد

کارآفرین کیست؟

کارآفرین کسی است که یک شرکت را پیرامون یک نوآوری توسعه بدهد. این افراد کسب و کار را مدیریت کرده و ریسک آن را به عهده می‌گیرند. این تعریف کارآفرینی به زبان ساده است؛ اما تمام ماجرا نیست. در حقیقت تعریف کارآفرین دارای جزئیاتی است که می‌تواند پاسخ دقیق‌تری به سوال اصلی این مطلب بدهد: کارآفرین کیست و کارآفرینی چیست؟

پس از آنکه توانستیم پاسخ دقیقی و پر از جزئیاتی برای این سوال بیابیم، آنگاه به تعریف کارآفرین می‌رسیم متوجه می‌شویم که در میان تمام افرادی که دیده‌ایم و الگوی ما بوده‌اند، کارآفرین موفق کیست می‌توانیم به وضوح ببینیم که چگونه کارآفرینی کنیم. اما در ابتدا باید بدانیم که کارآفرینی به چه معناست. البته کارآفرین بودن به معنای همه فن حریف بودن نیست. برای درک بهتر یک کارآفرین، باید انواع مختلف کارآفرینان را بشناسیم، بدانیم چه کارهایی انجام می‌دهند و از خصوصیات مشترکشان آگاه شویم.

یک کارآفرین با ریسک شخصی که در پی کسب و کار جدید، نوآوری یا شکل دیگری از بنگاه اقتصادی بر عهده دارند تعریف می‌شود. آنها در ازای پذیرش این خطر، اغلب از موفقیت شرکت خود سود قابل توجهی کسب می‌کنند. چند تعریف مختلف برای وجود دارد که نشان می‌دهد کارآفرین کیست و کارآفرینی چیست. برخی تعریف گسترده‌ای دارند که شامل هرکسی می‌شود که برای خودش کار کند. برخی دیگر گستره‌ی کمتری را در نظر می‌گیرند و حاکی از آن است که یک کارآفرین فقط به طور مستقل برای سود خود کار نمی‌کند، بلکه کسب و کارش باید شامل نوآوری و رهبری نیز باشد.

کارآفرینان چگونه کار می‌کنند

کارآفرینان جنبه مهمی از اقتصاد هستند. آنها با ریسک کردن بر روی ایده‌های نوآورانه به رشد کمک می‌کنند. شانس موفقیت ممکن است امیدوار کننده نباشد، اما در صورت موفقیت، پاداش بسیار خوبی در انتظار آنهاست و کسب و کار پر رونقی خواهد بود.

خصوصیات یک کارآفرین موفق

پس از یافتن پاسخ مناسب برای سوال کارآفرین کیست، باید به بررسی جزئیات رفتاری و ذهنی آنها بپردازیم؛ زیرا بررسی خصوصیات مشترک میان آنها ممکن است به توضیح روش کار آنها کمک کند. در حقیقت بین شخصی که کارآفرین متولد می‌شود و فردی که به صورت خودساخته کارآفرین است، شباهت‌هایی وجود دارد. پس از درک خصوصیات مشترک میان این افراد، به این نگاه می‌رسیم که چگونه کارآفرینی کنیم.

اشتیاق: وقتی با کارآفرینان موفق صحبت می‌کنید تقریبا همیشه کلمه اشتیاق را هنگام توصیف آنچه انجام می‌دهند می‌شنوید. اشتیاق یکی از بهترین پیش‌بینی کننده‌های موفقیت است؛ از آن پیروی کنید.

ابتکار: یک کارآفرین آغاز کننده یک ابتکار، پروژه یا کسب و کار است. او کسی است که تصمیم می‌گیرد ایده‌ای را بنا کرده و آن را به چیزی بزرگتر از یک ساختار ذهنی تبدیل کند.

مسئولیت‌پذیری: کارآفرین ستون فقرات یک سرمایه‌گذاری است. او کسی است که مسئولیت موفقیت یا عدم موفقیت آن را از ابتدا به عهده می‌گیرد و مسیر رشد و سرعت سرمایه‌گذاری را کنترل می‌کند.

تفکر مستقل: کارآفرینان اغلب خارج از چارچوب فکر می کنند و تحت تاثیر دیگران قرار نمی‌گیرند زیرا ممکن است ایده های آنها را زیر سوال ببرند.

خوش‌بینی: اگر به نتیجه خوبی اعتقاد نداشته باشید، موفقیت در هر کاری دشوار است. کارآفرینان رویاپرداز هستند و معتقدند ایده‌های آنها حتی اگر دست نیافتنی به نظر برسند امکان پذیر است.

اعتماد به نفس: این بدان معنا نیست که کارآفرینان هرگز به خود شک ندارند، اما قادر به غلبه بر آن هستند و معتقدند که می‌توانند به هدف خود برسند.

منابع و مشکل‌سازان: کمبود دارایی، دانش و منابع از اتفاقات معمول کسب و کار است، اما کارآفرینان می‌توانند آنچه را که لازم دارند بدست آورند یا اینکه بدانند چگونه از منابع موجود برای دستیابی به اهداف تجاری خود استفاده کنند. آنها هرگز اجازه نمی دهند مشکلات و چالش‌ها مانع کار شوند و در عوض، با وجود سختی‌ها، راه‌هایی برای رسیدن به موفقیت پیدا می‌کنند.

سرسختی و توانایی غلبه بر سختی‌ها: کارآفرینان در مانع اول، دوم یا حتی صدم دست از کار نمی‌کشند. از نظر آنها، شکست یک گزینه نیست؛ بنابراین حتی در صورت خراب شدن کارها به موفقیت ادامه می‌دهند.

چشم‌انداز

در برخی از تعاریف دقیق‌تر از کارآفرینی، چشم‌انداز به عنوان عنصری ضروری در نظر گرفته می‌شود. این کمک می‌کند تا کارآفرین هنگام شروع هدف خود را بداند. بعلاوه بصیرت، همان سوختی است که شما را به سمت هدف خود سوق می‌دهد.

تمرکز

حواس پرتی در این دنیای پر سرعت آسان است. بسیاری از شرکت‌های نوپا با “سندرم شی براق” (محصولات و خدماتی که نوید نتایج سریع را می‌دهند) مورد ردیابی قرار می‌گیرند یا درگیر مشغله‌های بی‌اهمیت می‌شوند. کارآفرینان موفق از این حواس پرتی پرهیز کرده و روی آنچه که نتیجه می‌دهد تمرکز می‌کنند.

اقدام محور

کارآفرینان انتظار ندارند چیزی از هیچ چیز حاصل شود و منتظر اتفاقات نیستند. آنها فاعل هستند، بر چالش‌ها غلبه کرده و از به تعویق انداختن کارها جلوگیری می‌کنند.

انواع کارآفرینان

یکی از دلایل اختلاف نظر در مورد تعریف اینکه کارآفرین کیست و کارآفرینی چیست این است که شامل انواع مختلفی از مشاغل آزاد است. در اینجا انواع متداول کارآفرینی آورده شده است.

تجارت کوچک

برخی از کارهای کارآفرینی در نهایت تبدیل به مشاغل عظیم می‌شوند اما همه آنها به عنوان یک تجارت کوچک کار خود را آغاز کرده و بسیاری از آنها به همین ترتیب باقی می‌مانند. مشاغل کوچک می‌توانند شامل مشارکت، مالکین انفرادی و شرکت‌های سهامی خاص باشند. تعریف دقیق یک کسب و کار کوچک در هر کشوری به صنعت آن بستگی دارد، اما عواملی همچون تعداد کارمندان، محدودیت درآمد و… تعیین می‌شود.

مشاغل مستقر در خانه

مشاغل مستقر در خانه می‌تواند در گروه مشاغل کوچک قرار بگیرند. اما در این حالت عامل اصلی این است که بر خلاف دفتر یا محل دیگر، از خانه اداره می‌شود. صرف اینکه یک کسب و کار از خانه اداره می‌شود به این معنی نیست که نمی‌تواند با مشاغل بزرگتر رقابت کند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ قبل از انتقال به فضای اداری در خانه کار خود را غاز کردند.

یک کسب و کار آنلاین

یک کسب و کار تجارت مبتنی بر اینترنت می‌تواند شامل شرکت‌های کوچک، خانگی یا حتی بزرگ باشد. تفاوت کلیدی در اینجا این است که تجارت عمدتا بصورت آنلاین انجام می‌شود. این نکته شامل شرکت‌هایی مانند آمازون یا سایر مشاغل تجارت الکترونیکی، وبلاگ نویسان ، صاحبان eBay و Etsy و هر یک کسب و کار دیگری است که بیشتر تجارت خود را بصورت آنلاین انجام می‌دهد.

مخترعین

برای اینکه یک مخترع به عنوان یک کارآفرین در نظر گرفته شود، باید از مرحله ایده فراتر رفته و محصول را بسازد و به بازار عرضه کند. نمونه‌های خوبی از مخترعانی که به سمت کارآفرینی روی می‌آورند ، شرکت کنندگان در نمایش تلویزیونی “مخزن کوسه” هستند.

کارآفرین سریالی

بسیاری از کارآفرینان بیشترین لذت را از راه‌اندازی و ایجاد یک کسب و کار می‌برند، اما تمایلی به ادامه‌ی مدیریت آن ندارند. این نوع کارآفرینان یک کسب و کار را شروع کرده سپس آن را می‌فروشند و به سراغ راه‌اندازی یک ایده جدید می‌روند. آنها هنوز کارآفرین محسوب می‌شوند زیرا ریسک‌های آغاز یک تجارت جدید را به جان می‌خرند. در مواقعی دیگر ، کارآفرینان زنجیره‌ای همزمان چندین کسب و کار را در دست گرفته و چندین درآمد کسب می‌کنند.

کارآفرین سبک زندگی

اگرچه ایده کارآفرین سبک زندگی جدید نیست، اما با ظهور فناوری مانند YouTube که به همه امکان دسترسی به مخاطبان جهانی را می‌دهد، محبوبیت بیشتری پیدا کرد. یک کارآفرین سبک زندگی کسی است که کسب و کار خود را بر اساس علایق خود به راه انداخته و اهداف زندگی خود را حفظ می‌کند.

بسیاری از کارآفرینان این دسته را با عنوان کوچ‌نشینان دیجیتال می‌شناسند زیرا دارای مشاغل آنلاین هستند که به آنها امکان سفر را می‌دهد. با این حال، سفر جنبه تعیین کننده‌ای برای کارآفرینان سبک زندگی نیست. عامل اصلی در یک کارآفرین سبک زندگی این است که آنها از سرگرمی‌ها، عادت‌ها و سبک زندگی مورد علاقه خود، راهی برای کسب درآمد پیدا کرده‌اند.

چگونه کارآفرینی کنیم

حال نه تنها می‌دانیم کارآفرین کیست و کارآفرینی چیست، بلکه حتی می‌دانیم که کارآفرینی به چه معناست و کارآفرین موفق کیست.

برای آنکه یک کارآفرین موفق باشید نیازی نیست ثروتمند یا مشهور باشید. نمونه‌های بی‌شماری از کارآفرینان در کوتاه مدت و ناشناخته وجود دارد که ایده‌ای داشتند و آن را به یک تجارت پر رونق و سودآور تبدیل کردند. آنها مادرانی هستند که یک گجت اختراع می‌کنند یا یک وبلاگ سبک زندگی راه انداخته‌اند، نوجوانانی که در نمایش‌های YouTube خودشان بازی می کنند و افراد بازنشسته‌ای که یک عمر تجربه خود را به هدایت‌گر یا مشاور تبدیل می‌کنند.

کارآفرین شدن کار سختی نیست اما به مراحل زیادی نیاز دارد از جمله:

  • تمرکز بر گسترش خصوصیات کارآفرینان
  • داشتن یک ایده عالی که مردم برای آن پول می‌پردازند
  • یک برنامه دقیق برای موفقیت
  • اجرای مداوم و تعهد به آن طرح
امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *