۷ فیلم کارآفرینانه برای نوروز

از زندگینامه کارآفرینان شناخته‌شده چه می‌آموزیم؟

0

هر بار به بهانه‌ای تماشای فیلم یا خواندن کتاب را به تعویق می‌اندازیم اما نوبت به نوروز که می‌رسد، با خودمان می‌گوییم دیگر وقت آن رسیده که از فرصت‌ به دست آمده استفاده کنیم.

هر سال با نزدیک‌شدن به سال نو، لیست کارهایی را که باید در تعطیلات انجام دهیم، می‌نویسیم. در لیست کارهایمان همیشه تعدادی کتاب نخوانده و فیلم کارآفرینانه ندیده خودنمایی می‌کند.

هر بار به بهانه‌ای تماشای فیلم یا خواندن کتاب را به تعویق می‌اندازیم اما نوبت به نوروز که می‌رسد، با خودمان می‌گوییم دیگر وقت آن رسیده که از فرصت‌ به دست آمده استفاده کنیم.

کارآفرینان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آنها به زمانی برای ارتقای خود و توسعه فردیشان نیازمندند. تماشای فیلمی مناسب حال کارآفرینان نه‌تنها به آنها انگیزه ادامه راه را می‌دهد، بلکه ایده‌های جدیدی را برایشان به ارمغان می‌آورد. از طرفی لازم است گاهی کارآفرینان به ذهن خود استراحت دهند تا از دغدغه‌های زندگی روزمره و کاری‌شان رها شوند.

در جستجوی خوشبختی

در جستجوی خوشبختی
فیلم در جستجوی خوشبختی

فیلم «در جستجوی خوشبختی» محصول سال۲۰۰۶ آمریکاست. این فیلم داستان زندگی کریس گاردنر را به تصویر می‌کشد. گاردنر که در دهه‌۸۰ میلادی بی‌خانمان بوده، با تلاش‌های بسیار توانست به یکی از مهم‌ترین بازاریابان جهان تبدیل شود.

کریس گاردنر در کتاب خود با نام «درجستجوی خوشبختی» داستان اتفاقات زندگی خود از دوران بی‌خانمانی تا تبدیل‌شدن به یکی از بازاریابان مشهور جهان را تعریف کرده است.

گابریل موچینو، کارگردان ایتالیایی، فیلم در جستجوی خوشبختی را به نویسندگی استیون کانراد کارگردانی کرده است. ویل اسمیت در این فیلم نقش کریس گاردنر را بازی کرده است.

گاردنر سیاه‌پوستی است که در اوایل دهه‌۸۰ میلادی، اسکنرهای پزشکی را می‌فروشد. این خرده‌فروش در کار خود با مشکلات بسیاری مواجه است. تماشای این فیلم برای کارآفرینان و کسانی‌که علاقه‌مند به راه‌اندازی کسب‌وکارشان هستند، لازم است چون اصل تسلیم‌ناپذیری را به آنها یاد می‌دهد.

فاندر

فاندر
فیلم فاندر

فیلم کارآفرینانه «فاندر» (بنیانگذار) سال۲۰۱۶ توسط جان لی هنکاک ساخته شد. این فیلم داستان به وجود آمدن یکی از بزرگ‌ترین اغذیه‌فروشی‌های زنجیره‌ای را روایت می‌کند.

مک‌دونالد که تولیدکننده فست‌فود است و در اکثر کشورهای دنیا شعبه دارد، در ابتدای مسیر تولیدش با مخالفت‌های بسیاری مواجه بود. ری کراک، موسس مک‌دونالد مانند بسیاری از کارآفرینان زندگی‌ سختی داشته و درآمدش از فروش مخلوط‌کن بوده است. مایکل کیتون، لورا درن و نیک آفرمن بازیگران اصلی فیلم بنیانگذار هستند.

یس من

یس من
مرد بله‌گو

فیلم کارآفرینانه مرد بله‌گو یا همان «یس‌من» با بازی جیم کری، محصول سال ۲۰۰۸ است. این فیلم که پیتون رید آن را بر اساس داستان دنی والاس کارگردانی کرده، داستان مردی به نام کارل است.

کارل، مرد تنهایی است که اعتماد‌به‌نفس بالایی ندارد. با این حال او ‌روی برنامه‌های خودیاری تمرکز می‌کند و خودش را به چالش می‌کشد. چالش اصلی کارل بله‌گفتن به هر چیزی در زندگی‌اش به مدت یک‌سال است.

حتما از خودتان می‌پرسید چه ارتباطی میان فیلم مرد بله‌گو و کارآفرینی وجود دارد که کارآفرینان باید آن را ببینند. جواب سوالتان ساده است. قبل از هر چیزی باید بدانیم که خیلی از کارآفرینان و صاحبان مشاغل کوچک از کمبود اعتماد‌به‌نفس رنج می‌برند.

اعتماد‌به‌نفس پایین در کارآفرینان و شکست استارتاپ‌هایشان ارتباطی مستقیم با یکدیگر دارند. از سوی دیگر فیلم مرد بله‌گو به ما می‌آموزد که به هر چیزی در زندگی‌مان بله بگوییم و برای آن آماده باشیم. کارل آلن در زندگی خود به همه چیز جواب منفی می‌داد و آن را رد می‌کرد.

همین موضوع به اعتماد‌به‌نفسش ضربه زده بود. در حالی‌که پس از تغییر نگرش و قبول اتفاقات مختلف در زندگی(‌چه خوب و چه بد) متوجه شد که فرصت‌ها در چند قدمی‌ او بوده‌اند.

تئوری همه چیز
فیلم تئوری همه چیز

«تئوری همه چیز» داستان زندگی استیون هاوکینگ را از زمانی که به بیماری عصبی حرکتی مبتلا می‌شود تا رسیدن به موفقیت‌های بزرگ در فیزیک دنبال می‌کند. فیلمنامه این اثر براساس کتاب‌ همسر استیون هاوکینگ با نام «سفر به بی‌نهایت: زندگی من با استیون»، نوشته شده است.

این فیلم کارآفرینانه که ۴سال پیش از مرگ هاوکینگ در ۷۶‌سالگی ساخته شده، از تلاش‌های استیون هاوکینگ برای دستیابی به پاسخ‌ سوالاتش می‌گوید. همه ما وقتی نام استیون هاوکینگ را می‌شنویم، از او به عنوان یکی از باهوش‌ترین افراد یاد می‌کنیم.

هاوکینگ تاثیر بسیاری در علوم گذاشته و با وجود مشکلات جسمی دست از تلاش برنداشته. نکته کلیدی فیلم تئوری همه‌چیز و به طور کلی زندگی هاوکینگ این است که همیشه سوال بپرسیم.

استیو جابز

استیو جابز
فیلم استیو جابز

دنی بویل سال‌۲۰۱۵ فیلم کارآفرینانه «استیو جابز» را ساخت. برخلاف تصور خیلی‌ها استیو جابز موفقیتش را به‌راحتی کسب نکرده است. موسس اپل مثل همه افراد نوآور با چالش‌های زیادی در زندگی حرفه‌ای و شخصی‌اش روبه‌رو بوده که بخشی از آن را می‌توان در فیلم استیو جابز دید.

مایکل فاسبندر در فیلم نقش استیوجابز را بر عهده داشت و به خاطر همین نقش جایزه اسکار را از آن خود کرد. فیلم استیو جابز سه بخش دارد و هر کدام از آنها دوره‌ای از زندگی جابز را نشان می‌دهند.

در سکانس‌های مختلف فیلم، دشواری‌های توسعه حرفه‌ای جابز و زندگی خانوادگی او را می‌بینیم. جابز نه‌تنها برنامه‌نویس کامپیوتری و مهندس بود، بلکه بدون استیو جابز اپل وجود خارجی نداشت.

استیوجابز با تغییر پارادایم‌ها، زندگی میلیون‌ها نفر را با محصولات اپل دگرگون کرد. هدف استیو جابز دسترسی آسان محصولات کامپیوتری و بهبود محاسبات رایانه‌ای بود. با تماشای فیلم استیو جابز درس‌هایی از زندگی این کارآفرین می‌آموزیم.

پسری که باد را مهار کرد

پسری که باد را مهار کرد
فیلم پسری که باد را مهار کرد

سال‌۲۰۱۹ فیلم کارآفرینانه «پسری که باد را مهار کرد» به کارگردانی چیوتل اجیوفور، ‌ماجرای ساخت توربین بادی توسط پسری است که به علت فقر مجبور به ترک تحصیل شده است.

اگرچه ویلیام تحصیلات آکادمیک ندارد، اما علاقه به تحصیل باعث شد او کتاب‌های مختلفی را مطالعه کند. شاید اغراق نباشد اگر بگوییم پسری که باد را مهار کرد‌، نمونه موفقی برای آموزش کارآفرینی است.

این فیلم که توسط شبکه نتفلیکس آماده پخش شده، مصداق جمله «محدودیت، خلاقیت می‌آورد‌» است. این فیلم هم ‌مانند دیگر فیلم‌هایی که معرفی کردیم، براساس داستانی واقعی ساخته شده است.

ویلیام کامکوامبا نویسنده و مخترع مالاوی است که در سال‌ ۱۹۸۷ به دنیا آمده، ویلیام در سال‌۲۰۰۲ توانست توربین بادی بسازد. ویلیام سال‌ها بعد پمپ آبی با قدرت خورشیدی ساخت.

مهم‌ترین دلیلی که کارآفرینان باید داستان ویلیام کامکوامبا را در فیلم پسری که باد را مهار کرد ببینند، شجاعت انجام کار درست است. هرچند ساخت چیزهای تازه و نوآورانه نیازمند قبول خطراتی است ولی هر ریسکی، فرصت جدیدی می‌سازد. در این فیلم خواهیم فهمید که کلید موفقیت، عبرت‌آموزی از هر شکست است؛ پس از هر شکست باید اهداف تازه‌ای را جایگزین کنیم.

فورد علیه فراری

فورد علیه فراری
فیلم فورد علیه فراری

«فورد علیه فراری» به رقابت‌های اواسط دهه ۶۰ میلادی می‌پردازد که در آن شرکت آمریکایی فورد رانندگان افسانه‌ای خود را معرفی کرد. در حقیقت تا پیش از آن شرکت خودروسازی فورد هرگز به ساخت اتومبیل‌های اسپورت فکر نکرده بود.

فیلم جیمز منگولد نه‌تنها یک فیلم اکشن و مسابقه‌ای است بلکه نوآورانه نیز هست. این فیلم به مسئله نوسازی و حفظ برند در کسب‌وکارها پرداخته است.

داستان فیلم فورد علیه فراری مربوط به کارول شلبی، راننده و طراح ماشینی است که به دلیل مشکل قلبی مجبور شد در اوج خداحافظی کند. کناره‌گیری شلبی از مسابقات از نظر بسیاری از همکارانش غیرحرفه‌ای به نظر می‌رسید چون آنها از مشکلی که برای این راننده اتفاق افتاده بود، خبر نداشتند. از طرفی شلبی شاگردی داشت که نه‌تنها اتومبیل‌ها را به‌خوبی می‌شناخت، بلکه راننده فوق‌العاده‌ای هم بود.

به همین خاطر زمانی که کارخانه فورد تصمیم می‌گیرد رویکرد خود را تغییر دهد، شلبی برای ساخت اتومبیل‌های اسپورت فورد از کن مایلز کمک می‌گیرد. محصول شلبی و مایلز که آن را GT40 نامیدند، توانست در چند دوره برنده مسابقات لمانز شود.

فورد علیه فراری محصول سال ۲۰۱۹ است و به چالش‌هایی که شرکت‌های سنتی برای تغییر رویکردشان به منظور حفظ برندشان دارند، می‌پردازد. در این فیلم که جیمز منگولد آن را کارگردانی کرده، مت دیمون و کریستین بیل نقش‌آفرینی کرده‌اند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.