ایده متدی چطور شکل گرفت؟
امروزه يادگيری بهعنوان منبع مزيت رقابتی مطرح است. بر اساس پژوهشها، سازمانهای یادگیرنده ضریب موفقیت و سودآوری بالاتری نسبت به سایر سازمانها دارند. در سازمانهای پیشرو جهان مهمترین مسئله يادگيری است؛ يادگيریای كه در آن رفتار و نگرشهاي افراد تغيير میکند و این تغییرات نسبتا پایدار است. ضرورت موضوع یادگیری در سازمانها به سبب افزایش پیچیدگی، افزایش رقابت و سرعت بالای تغییرات دوچندان شده است.
مسئله مهم در ایران، نبود آموزش باکیفیت در حوزههای مختلف مدیریت کسبوکار و محتوای علمی بهروز برای تحلیل صنعت و کسبوکار است. بر همین اساس، ایده تشکیل پلتفرمی جهت ارائه محتوای آموزشی ارزشمند و تخصصی برای کلیه کسبوکارها شکل گرفت که ما نام آن را مِتُدی گذاشتیم که از ابتدای حروف «مسیر توسعه، دانایی و یادگیری» تشکیل شده و در زبان انگلیسی به معنی مسیر و روش است. ماموریت متدی ایجاد بستری جهت ارائه دانش، تجربه و نیز تحلیل محیط کسبوکارهاست. متدی کمک میکند تا با توسعه دانایی در سازمانها، آنها را به سوی سازمانهای یادگیرنده سوق بدهد تا بتوانند سودآوری پایدار کسبوکار خود را تضمین کنند.
مراحل تحقیق و توسعه استارتاپ متدی چقدر زمان برد؟
به مدت 6ماه روی ایده اولیه کار کردیم و سپس 9 ماه برای پیادهسازی و اجرا زمان گذاشته شد. در نهایت 3 ماه هم برای برنامهریزی تبلیغات و بازاریابی.
تیم استارتاپ متدی چطور شکل گرفت؟
تیم متدی از 3گروه اصلی تشکیل شده است. در ابتدا تیم تولید محتوا شکل گرفت که از اساتید حوزههای مختلف کسبوکار و دانشجویان دکتری حوزه مدیریت شکل گرفت. سپس تیم هنری و کارگردانی در کنار تیم تولید محتوا تشکیل شد و در نهایت تیم برنامهنویس جمع شدند.
استارتاپ متدی چه خدماتی ارائه میدهد؟
پلتفرم متدی با تمرکز بر کسبوکار از 4بخش اصلی تشکیل شده است:
دورههای جامع آموزش مدیریت
هدف این بخش، ارائه دورههای تخصصی آموزش در حوزههای مختلف مدیریت کسب وکار است. در این دورهها علاوه بر کیفیت و بهروز بودن محتوای آموزشی، به ارزیابی یادگیری مخاطب نیز پرداخته و بازخورد مناسب داده میشود. برای هر دوره جزوات تکمیلی در نظر گرفته شده است که میتواند به تکمیل یادگیری کمک کرده و همچنین امکان پاسخ به سوالات مخاطبان نیز وجود دارد. در نهایت با تمرین و انجام پروژههای اختصاصی تعریفشده برای هر دوره یادگیری، امکان اجراییشدن یادگیریها فراهم میشود.
تحلیل شرکتهای پیشرو در جهان
در این بخش گزارشهای جامعی از تحلیل شرکتهای پیشرو ارائه شده که به شناسايي و تحليل اقدامات و نتایج سازمانهای موفق و پیشرو جهان پرداخته و منجر به یادگیری از تجارب آنها میشود که در ارتقاي عملكرد سازمانهای ایرانی بسیار موثر است. در هر یک از این گزارشها به ارزيابي محصولات، خدمات، فرآیندها و استراتژی آنها پرداخته میشود و ابزاري موثر جهت بهبود عملکرد در اختیار مديران قرار میگیرد.
تحلیل محیط کسبوکار و آیندهپژوهی
تغییرات و تحولات سریع، رشد روزافزون علم و فناوری، بحرانهای اقتصادی و اجتماعی، لزوم ارائه راهكاری برای پیشبینی و حل آنها را برای مدیران به یك ضرورت تبدیل كرده که به این موضوع «آیندهپژوهی» گفته میشود. تحلیل صنعت نیز فضاي شركت را براي ايجاد تغييرات در جهت بهبود آماده ميسازد و درك بهتري از ماهیت متحول صنعت و فناوري به وجود ميآورد و در نهایت اهداف كلي و استراتژيك را به طور واقعي توسعه ميدهد. متدی به ارائه گزارشهای آیندهپژوهی و تحلیل صنعت پرداخته که این گزارشها از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
مستندهای استراتژیک
این بخش جذابترین بخش متدی است. ایده تهیه مستندهای استراتژیک بهنوبه خود کار جدیدی است که برای تهیه آن صدها ساعت کار پژوهشی و مطالعاتی به کمک همه منابع موجود از جمله کتب و مقالات علمی تهیه و زیر نظر یک تیم حرفهای تهیه و کارگردانی شده است. اگر هر فرد خودش بخواهد به اطلاعات موجود در این مستندها دست پیدا کند، باید زمان بسیاری به این موضوع اختصاص دهد. ضمن اینکه مشخص نیست بتواند خروجی لازم را بگیرد. مهمترین ویژگی این مستندهای استراتژیک، بومیسازی راهبردهای موفقیت شرکتهای پیشرو برای شرکتهای ایرانی است که وجود جذابیت بصری در این مستندها به ارزش آنها افزوده است. به طور كلي با دیدن این فیلمها میتوان انگیزه در بین مدیران و کارکنان جهت ارائه عملکرد بهتر، احساس نياز به تغيير و تعيين فاصله با رقبا ایجاد کرد. لذا دیدن یکی از این مستندها را به شما پیشنهاد میکنیم.
برنامه توسعه و آینده استارتاپ متدی برای پلتفرم آنلاین آموزش در حوزه مدیریت کسب و کار چیست؟
در فاز دوم قرار است شرکتها دانش خود را به اشتراک گذاشته و از هزینه اشتراک و مدیریت دانش، درآمد کسب شود.
استارتاپ متدی با چه چالشهایی در این مسیر روبهرو بوده؟
متاسفانه در مسیر کارآفرینی برای همه شرکتها چالشهای بسیاری وجود دارد که بیشتر آنها بین همه استارتاپها مشترک است و ما نیز از این موضوع مستثنا نبودیم. با توجه به چندین سال آموزش و مشاوره و راهاندازی چندین کسبوکار، 2چالش اصلی پیشرو را میتوان موانع موجود بر سر کسب مجوزهای لازم و همچنین فرهنگ پایین کار تیمی در درون تیمها نام برد.
آمارهایی درباره استارتاپ متدی و مدل درآمدی؟
در فاز اول افرادی که توانمندی آموزش کسبوکار دارند، دوره خود را بارگذاری میکنند و علاقهمندان از شرکتها به خرید دوره و یادگیری میپردازند که از این میان درصدی از قیمت دوره به پلتفرم اختصاص داده میشود. ضمنا محصولات دیگری نیز توسط خود مجموعه متدی تهیه شده که به فروش میرسند و عبارتند از:
تولید 12 فیلم مستند از استراتژیهای شرکتهای پیشرو
تهیه 18 گزارش آیندهپژوهی و تحلیل صنعت
آیا استارتاپ متدب تاکنون جذب سرمایه داشته؟
خیر، سرمایه مورد نیاز توسط اعضای مجموعه تامین شده است.
بیشتر بخوانید: چه زمانی برای استارتاپمان سرمایه گذار جذب کنیم!
نقاط ضعف و قوت استارتاپ متدی چیست؟
مهمترین نقطه قوت، محتواهای آموزشی ارزشمند مجموعه بوده و نقطه قابل بهبود، میتوان از افزایش کاربرپسندی سایت نام برد.
رقیبهای استارتاب متدی چه پلتفرمایی هستند؟
از جهتی پلتفرمهای آموزشی مثل فرانش، فرادرس و مکتبخانه را میتوان رقیب دانست ولی با توجه به بازار تخصصی آموزش کسبوکار میتوان گفت شاید بیرقیب باشیم.