انتخاب سردبیر مقالات اکبر هاشمی

این یک انتخاب است

سرمقاله 230 هفته نامه شنبه به قلم اکبر هاشمی

اکبر هاشمی در یلدا سامیت 2021

ششمین یلدای کارآفرینان استارتاپی ایران در حالی به پایان رسید که در این دوره بیش از ۱۰۰ فعال استارتاپی و حوزه نوآوری به ارائه محتوای تخصصی پرداختند یا در پنل‌ها دیدگاه‌هایشان را به اشتراک گذاشتند. یلدا سامیت ششم در شرایطی برگزار شد که حال کارآفرینان خوب نبود و‌ همه نشانه‌ها حکایت از دل سردی و ناامیدی کارآفرینان داشت اما حضور حداکثری فعالان برجسته زیست بوم از شهرهای مختلف کشور در یلدا و هزاران بیننده‌ای که یلدا را به نظاره نشستند برای برگزارکنندگان این معنا و مفهوم را داشت که میهمانان مهمانی یلدا بسان شب زنده‌داران در انتظار صبح روشن هستند. آنها با علم به موانع تحریم‌ها و شرایط حاد اقتصادی کشور و طرح‌های متعدد که آینده زیست بوم را به مخاطره می‌اندازد و نامهربانی‌ها از سوی دولتمردان و… در جشن ققنوس‌ها حضور یافتند.
با ارائه‌های تخصصی از آینده نوآوری و فرصت‌ها گفتند.
در یلدا شنیدیم که در خوشبینانه‌ترین حالت سهم کسب و ‌کارهای مبتنی بر اینترنت از بازار خرده فروشی ۳ درصد است. به این معنا که مردم ایران از هر ۱۰۰ تومانی که خرید می‌کنند ۳ تومان آن خرید آنلاین و ۹۷ تومان آن آفلاین و به روش سنتی است‌. ایضا سهم اقتصاد دیجیتال هم از کل اقتصاد سنتی کشور در خوشبینانه‌ترین حالت ۸ درصد است ( بر اساس آمار سال ۱۳۹۹) در هر شرایط چه ناامید باشیم و گله‌مند… یا امیدوار، ظرفیت بکر بازار ۹۷ درصدی در خرده فروشی و ۹۲ درصدی در اقتصاد سنتی برای هر جوان جویای آینده درخشان در کسب و کارهای اینترنتی و سرمایه‌گذاران خطرپذیر فرصتی استثنایی و طلایی است.
در فیلم‌های ثبت شده از یلدا سامیت که در سایت شنبه مگ قابل رویت است می‌توانید رگه‌های طلا در بازار تجارت الکترونیک و ایکامرس را به وضوح ببینید. آنگاه بیشتر باور خواهید کرد که امروز روز اول اینترنت در ایران است.

حرف آخر: برای کشف و استخراج طلای اینترنتی نیازمند کارآفرینان و سرمایه‌گذاران صبور هستیم صبورتر از همکاران و هم کیشان در سوییس، ترکیه و… سیلیکون ولی. چرا که همراه کردن مدیران تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیران دولتی، مجلسی و… با جریان پر شتاب نوآوری و فن آوری برای ایجاد تغییرات در اقتصاد کشور، قوانین، مقررات و… زمان‌بر است به اضافه موانع متعدد بیرونی و داخلی.
از اینرو آنهایی که در پی استخراج معادن طلای اینترنتی در دل اقتصاد سنتی هستند با باور به اینکه در صورت صبوری، تلاش، پشت کار سرانجام موفق خواهند شد باید امیدوارانه به این مسیر کارآفرینی و سرمایه‌گذاری خطر پذیر ادامه دهند. تعامل، گفت و شنود با دستگاه‌های مختلف تصمیم‌ساز و تصمیم گیر، فرهنگ‌سازی، ترویج علم و مفاهیم نوآوری و فن آوری، انتقال تجربه زیسته جهانی، امید بخشی و از سویی سرعت بخشیدن به تخریب خلاقانه در بازار سنتی از گام‌های اساسی پیش رو است.
آنهایی که پای به این مسیر سخت ولی سودآور و پر از خلق ارزش می‌گذارند باید زندگی ققنوس‌وار را در پیش بگیرند، این یک انتخاب است.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *