پادرو: چوب جادویی برای فروشگاه‌های اینستاگرامی

0

استارتاپ پادرو به صفحات کسب‌وکارها در اینستاگرام این امکان را می‌دهد تا با چند کلیک، به فروشگاهی تمام‌عیار تبدیل شوند. چند سالی است بازار فروشگاه‌های اینستاگرامی حسابی داغ شده و به قول قدیمی‌ها «از شیر مرغ تا جون آدمیزاد» را می‌توان در آن‌ها یافت. به همین دلیل، هیچ تعجبی ندارد بخش قابل توجهی از گردش تجارت الکترونیک در ایران به همین فروشگاه‌ها مربوط باشد.

حتی اگر تجربه خرید از آن‌ها را نداشته باشید، احتمالا با سازوکارشان آشنایی دارید. پس از انتخاب محصول از روی یکی از پست‌های صفحه مورد نظر، شماره کارت فروشنده را از اطلاعات داخل صفحه یا با تماس با او دریافت می‌کنید. هزینه را با یک اپلیکیشن بانکی کارت به کارت می‌کنید یا اگر چنین اپلیکیشنی ندارید، به سراغ نزدیک‌ترین خودپرداز محل می‌روید، تصویر رسید تراکنش را به همراه نشانی برای فروشنده می‌فرستید و…

اما بخش مهمی از مصیبت، وقتی است که پس از چند روز چشم انتظار بودن، خبری از سفارش‌تان نمی‌شود. در این صورت باید با فروشنده تماس بگیرید و باقی ماجراها. اگر سابقه خرید از فروشگاه‌های آنلاین را داشته باشید، می‌دانید که همه اینها در قالب وب‌سایت فروشگاه انجام می‌شد. چه می‌شد فروشگاه‌های اینستاگرامی هم چنین قابلیتی داشتند؟

استارتاپ پادرو، پاسخی برای یک نیاز

پلتفرم پادرو با هدف نزدیک‌تر ساختن تجربه خرید از فروشگاه‌های اینستاگرامی (یا سایر شبکه‌های اجتماعی) به تجربه خرید از فروشگاه‌های آنلاین شکل گرفت. پادرو در واقع یک پلتفرم برای تسهیل تجارت اجتماعی است که می‌تواند زحمت فروشنده و نیز مشتری را تا حد زیادی کم کند. 

سادگی و یکپارچگی، دو مزیت اصلی پادرو

در حال حاضر، علاوه بر شیوه معمول فروش در فروشگاه‌های اینستاگرامی، روش‌های مختلفی برای افزایش بهره‌وری در مراحل مختلف خرید وجود دارد. برای نمونه، شاید برخی فروشندگان از خدمات ویژه برخی سرویس‌دهندگان خدمات ارسال کالا استفاده کنند. 

اما مزیت اصلی پادرو در یکپارچه‌سازی همه مراحل خرید است. در واقع انتخاب محصول توسط مشتری، پرداخت آنلاین، مدیریت و پردازش سفارش توسط فروشگاه، ارسال سفارش و رهگیری آن همگی در قالب یک پلتفرم واحد صورت می‌گیرد. این یکپارچگی به صرفه‌جویی زمانی و البته ریالی برای فروشنده و حتی خریدار می‌انجامد.

امکان ساخت کاتالوگی از محصولات، آن هم فقط با وارد کردن نشانی صفحه اینستاگرامی، یکی دیگر از اصلی‌ترین مزایای پلتفرم پادروست. این در حالی است که برای وب‌سایت‌های فروشگاه‌ساز باید تصاویر تک تک محصولات را به همراه اطلاعات مربوطه وارد کرد که بی‌تردید کاری زمان‌بر است.

نگاهی دقیق‌تر به عملکرد پادرو

همه کاربرانی که فروشگاهی در اینستاگرام دارند می‌توانند از خدمات مختلف پادرو استفاده کنند. این فروشندگان پس از پیوستن به این پلتفرم و وارد کردن نشانی صفحه اینستاگرامی خود در پروفایل کاربری‌شان در پادرو، به امکان دریافت وجه آنی، پردازش سفارشات، ارسال محصولات و ارتباط با مشتری) دسترسی می‌یابند. همچنین پس از اینکه مشتری اقدام به خرید از این طریق کرد، یک لینک رهگیری به او داده می‌شود و مشتری با باز کردن آن می‌تواند از آخرین وضعیت پردازش یا ارسال سفارش آگاه شود.  

نحوه اتصال صفحه اینستاگرامی فروشگاه به پادرو هم جالب است. پس از اینکه لینک صفحه فروشگاه‌تان در اینستاگرام را در پروفایل کاربری‌تان در پادرو وارد کردید، این پلتفرم به صورت خودکار اقدام به شناسایی پست‌ها و محصولات معرفی‌شده در آنها در این صفحه می‌کند و همه آن‌ها را در یک صفحه فروشگاه آنلاین به شما تحویل می‌دهد. پس از اینکه قیمت هر کدام از این محصولات را وارد کردید، کافی است فقط لینک این صفحه را به مشتریان‌تان بدهید. با این کار، مشتری به راحتی می‌تواند همانند فروشگاه‌های آنلاین معمولی، اقدام به انتخاب محصولات مورد نظر، وارد کردن نشانی و پرداخت آنلاین هزینه کند. خلاصه اینکه پادرو در چند گام ساده، فروشگاه اینستاگرامی را به یک فروشگاه آنلاین تمام عیار تبدیل می‌کند.  

خوشبختانه هیچ محدودیتی برای فروشگاه‌ها برای ثبت‌نام در استارتاپ پادرو وجود ندارد. در واقع با هر میزان فروشی که دارید، می‌توانید عضو پادرو شده و از خدماتش استفاده کنید. یکی از مزایای پادرو، امکان دریافت سفارش از محل فروشنده است. به این ترتیب، حتی اگر در خانه به فروش محصولات مختلف از طریق اینستاگرام مشغولید، پادرو این امکان را به شما می‌دهد تا سفارش مشتریان را در همان جا به مامور تحویل دهید. البته سرویس پیکاپ (دریافت بسته ها از محل فروشنده فعلا در مراکز استانها انجام می شود که تعداد شهرها به سرعت در حال افزایش است.

طرح‌های توسعه استارتاپ پادرو برای سال‌های آینده

هر پلتفرمی برای توسعه به جذب مشتریان بیشتر نیاز دارد و به همین دلیل، پادرو در برنامه دو سال آینده خود قصد دارد فعالان بازار تجارت اجتماعی کشور را جذب کند. افزون بر این، توسعه محصولات و خدمات مختلف بر اساس نیازهای مشتریان از دیگر اولویت‌های برنامه توسعه این پلتفرم در دو سال آینده است. از سوی دیگر، با توجه به نو بودن مفهوم تسهیل تجارت اجتماعی، آموزش مخاطبان این بازار از جمله اولویت‌های پادرو طی این دوره تعیین شده است.

پیامدهای اجرای طرح صیانت برای پادرو

طرح صیانت یکی از تهدیدات جدی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی است و پادرو نیز در معرض این خطر قرار دارد. طرح صیانت تا همین جا نیز موجب آسیب به امنیت روانی کاربران شبکه‌های اجتماعی و فروشندگان این بخش شده و تصویب و اجرای آن بی‌تردید آسیب‌های سنگینی برای کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و نیز فروشگاه‌های آنلاین به همراه دارد. از آنجا که پادرو برای ارائه خدمات به این کسب‌وکارها در میدان حضور دارد، نتایج اجرای طرح صیانت به این پلتفرم نیز آسیب خواهد زد.

نگاهی به تغییرات جدید در برند استارتاپ پادرو

پادرو به عنوان اولین پلتفرم جدی بازاریابی اجتماعی در ایران، با جذب سرمایه ۳۰۰ میلیارد تومانی از مجموعه فناپ، نظرهای بسیاری را به خود جلب کرده است. این پلتفرم این روزها به شدت دنبال پیاده‌سازی برنامه‌های مختلفی برای توسعه است و البته اخیرا از لوگوی جدید خود رونمایی کرد. جالب است بدانید لوگوی جدید استارتاپ پادرو همزمان با رونمایی از محصول جدید این شرکت یعنی بسته‌‌ جدید خدمات برای فروشگاه‌های فعال شبکه‌های اجتماعی متولد شد. 

اولین چیزی که در نگاه اول به چشم می‌خورد، ماهیت غیر ایستای این لوگوست. بر خلاف بسیاری از برندها که یک لوگوی مشخص و دارای ویژگی‌های پایدار دارند، لوگوی جدید پادرو ماهیتی پویا دارد. در واقع پادرو با این الگو قصد دارد ماهیت پویا و همراه با رشد خود را به هر چه بهتر به مخاطبانش نشان دهد. 

این تغییر همزمان با رونمایی از محصول جدید پادروست. این محصول که برای فروشگاه‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی طراحی شده است. به آنها کمک می‌کند فرآیند ارسال سفارش مشتریان و پرداخت را آسان و امن انجام دهند. پادرو در حال حاضر دارای چند محصول اصلی است. سیستم مدیریت حمل و نقل  برای شرکت های پستی، سیستم مدیریت سفارش برای فروشگاه‌های اینترنتی کوچک و متوسط، ماژول اختصاصی وردپرس برای هر سایت فروشگاهی کوچک که مایل هستند سیستم پرداخت و لجستیک یکپارچه‌ای داشته باشند و محصول شبکه‌های اجتماعی که به شکل خاص برای توسعه و کمک به تجارت اجتماعی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای فعالان این بخش طراحی شده است.

با نگاهی دقیق‌تر به این لوگو به دو شکل با رنگ‌های مختلف برمی‌خوریم که البته در یک قسمت با یکدیگر همپوشانی دارند. برای کسانی که با ماهیت بازارهای نوین آشنایی دارند، احتمالا این دو شکل مفهومی آشنا را به همراه دارند و آن هم درهم‌آمیزی دو دنیای مختلف (آنلاین و آفلاین) است. فیلیپ کاتلر (پدر بازاریابی نوین) در کتاب «بازاریابی نسل چهارم»، ترجیح داد از عبارت «پیوند دنیای آنلاین و آفلاین» برای توصیف تغییراتی که به واسطه ورود اینترنت و شبکه اجتماعی در دنیا روی داده استفاده کند. هر چه باشد، پادرو نیز قصد دارد دنیای آنلاین (فروشگاه‌ها در پلتفرم‌های اجتماعی) را به دنیای آفلاین (تحویل بسته‌های فیزیکی) گره بزند. به همین دلیل، دلیل نام پادرو در نقطه اشتراک این دو شکل، کاملا منطقی جلوه می‌کند.

استارتاپ پادرو _ هفته نامه شنبه

با کمی تعمق شاید بتوان تعابیر دیگری را نیز برای این دو شکل همپوشان شناسایی کرد. پلتفرم پادرو به عنوان واسطه بین دو طرف (خریدار و فروشنده) قرار دارد و باز هم نقشی کلیدی در اتصال این دو دنیا به هم دارد. بر خلاف بسیاری از لوگوها که از شکل‌های منظم هندسی استفاده می‌کنند، لوگوی پادرو به سراغ اشکال ارگانیک رفته است. شاید چنین اقدامی چندان رایج نباشد، اما این شکل‌ها به صورت ناخودآگاه، تصاویری از طبیعت (مثل شکل سنگ‌های ساحل یا برگ درختان) را به یاد مخاطب می‌آورند که البته می‌تواند حسی خوشایند را برای او به همراه آورد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.