نگاهی به گزارش سال ۹۹ یکی از بزرگترین استارتاپ های انتشار آگهی آنلاین

0

پلتفرم انتشار آگهی آنلاینِ «دیوار» رویدادی که به صورت آنلاین از شبکه‌های اجتماعی و همچنین آپارات در روز ۱۷ مردادماه پخش شد، میزبان کاربران خود و اهالی رسانه بود. در این رویداد آنلاین، مدیران ارشد دیوار با سیاوش صفاریانپور و آرش برهمند، به گفتگو  نشستند و درباره آنچه در سال ۱۳۹۹ در دیوار گذشت، با رسانه‌ها و کاربران صحبت کردند. این رویداد همزمان با روز خبرنگار از طریق دو پلتفرم اینستاگرام و آپارات روی خط رفت و در آن، از گزارش سال ۹۹  استارتاپ دیوار رونمایی شد. در این رویداد، دو مدیر اصلی پلتفرم دیوار، اشکان میرآرمندهی (مدیرعامل) و (شهرام شاهکار) مدیر ارشد اجرایی میزبان کاربران برند دیوار بودند. در ادامه نگاهی خواهیم انداخت به آنچه که دراین رویداد و همچنین گزارش سالانه مجموعه دیوار منتشر شده است.

دستاوردهای استارتاپ دیوار در سال 99 را در گزارش سالانه اش بخوانید _ هفته نامه شنبه

تحلیل و بررسی اپلیکیشن و سایت استارتاپ دیوار در سال ۹۹

۱۸.۵ میلیون کاربر آگهی‌گذار

آرش برهمند، روزنامه‌نگار، در آغاز این رویداد درباره دیوار گفت: وقتی راجع به اپلیکیشنی صحبت می‌کنیم که ۴۴  میلیون بار نصب شده است، درباره یکی از موتورهای اقتصادی کشور صحبت می‌کنیم؛ راجع به سایتی که توانسته تغییری در بازار خرید مسکن، خرید خودرو و رفتار اجتماعی ایجاد کند.

نگاهی به اعداد طلایی و آمار و ارقام گزارش سال 99 استارتاپ دیوار _ هفته نامه شنبه

سهم ۲۰ درصدی پلتفرم‌های آنلاین از بازار معاملات خودرو

شاهکار در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت بازار خودرویی دیوار را چطور ارزیابی می‌کند، گفت که همه پلتفرم‌های آنلاینی که در دسته‌بندی خودرو فعالیت می‌کنند، سهم بیست وچند درصدی را از بازار دارند. بیشتر معاملات یعنی ۵۰ درصد معاملات در بین خانواده‌ها و آشنایان انجام می‌شود. ۳۰ درصد معاملات در بخش آفلاین است است و باقی در بخش آنلاین.

گزارش سالانه پلتفرم انتشار آگهی آنلاین دیوار _ هفته نامه شنبه

۸۸ درصد از کاربران هزینه‌ای برای انتشار اگهی پرداخت نمی‌کنند

به گفته مدیرعامل دیوار «۸۸ درصد از کاربران دیوار برای آگهی هزینه‌ای پرداخت نکردند و دیوار همواره برای کاربران عادی رایگان بوده و خواهد بود. کسب‌وکارها برای استفاده بیش از حد از دیوار مبلغی را پرداخت می‌کنند.» مدیر ارشد اجرایی استارتاپ دیوار در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه آگهی‌هایی که شامل پرداخت هزینه می‌شوند درصد بسیار پایینی دارند، آیا این موضوع در آینده منجر به ایجاد چالش در استارتاپ دیوار می‌شود یا خیر، گفت: «درآمد زایی از مردم عادی برایمان اولویت نیست و ما به دنبال راحت‌تر کردن زندگی مردم هستیم. البته از کسب وکارهایی که به واسطه استفاده از پلتفرم‌ دیوار درآمدزایی می‌کنند، درآمد کسب می‌کنیم.»

تعریف ۹ هزار کلید واژه ممنوعه برای جلوگیری از خرید و فروش آنلاین حیوانات 

استارتاپ دیوار یکی از مسئولیت‌های اجتماعی مهم خود را حفاظت از محیط زیست می‌داند؛ چه حفاظت از منابع طبیعی، تولید کمتر زباله با افزایش عمر محصولات و چه حفاظت از حیات وحش با محدود کردن آگهی‌های حیوانات غیرمجاز. در این خصوص میرآرمندهی گفت: «ما دوست داشتیم که سازوکار مشخصی برای دسته‌بندی حیوانات در پلتفرم‌ دیوار داشته باشیم و راهکاری جز اینکه از فعالان محیط زیست کمک بگیریم، نداشتیم. حدود یک سال جلسات فراوان داشتیم تا توانستیم ۹ هزار کلیدواژه ممنوعه را تعریف کنیم. فرهنگ‌سازی برای مبارزه با کالاانگاری حیوانات هم از جمله فعالیت‌های مهم دیوار در سال گذشته به شمار می‌آید.»

پرتکرارترین کلیدوازه های جستجو شده در نوار جستجوی اصلی سایت دیوار

حذف قیمت‌ها در پلتفرم دیوار یک تصمیم غیرکارشناسی بود

حذف قیمت ها نیز، که یکی از بزرگ ترین دغدغه های کاربران پلتفرم های انتشار آگهی آنلاین است، از جمله بحث های طرح شده در این رویداد بود. میرآرمندهی در پاسخ به این سوال که چرا به محض یک تنش اقتصادی مسئولان اقدام به حذف قیمت‌ها در سایت دیوار می کنند و آیا اساسا این کار منجر به آرام شدن بازار می شود، گفت: «در سال‌های ۹۸ و ۹۹ به واسطه تصمیم غیر کارشناسی افرادی مجبور به حذف قیمت ها شدیم، اما حذف قیمت‌ها نه تنها به بازار کمک نکرد، بلکه منجر به صرف هزینه و زمان بیشتر از سوی کاربران برای دستیابی به اطلاعات آگهی شد. اکنون که اینجا نشسته‌ایم بر کسی پوشیده نیست که درج قیمت ها در دیوار اتفاقا منجر به شفافیت بازار می شود.»

فرآیند بررسی آگهی سایت دیوار در سال 99 چگونه بود؟۲۰ درصد آگهی‌های بررسی شده پلتفرم دیوار رد می‌شوند

اما بر اساس گزارش سال ۹۹ دیوار، ۲۰ درصد آگهی‌های بررسی شده رد می‌شوند. یعنی از ۱۸۵ میلیون آگهی به ثبت رسیده حدود ۵۶ میلیون آگهی در فرآیند بررسی رد می‌شوند. شاهکار در پاسخ به این سوال که بسیاری از این آگهی‌ها به وسیله هوش مصنوعی بررسی می‌شود و با توجه به اینکه هوش مصنوعی ۲ درصد احتمال خطا دارد و با این حال چطور به هوش مصنوعی اعتماد می‌شود، گفت: «ما امسال در استفاده از هوش مصنوعی رشد ۱۰ درصدی داشتیم.  برنامه ما این است که این موضوع را افزایش دهیم. این درصد خطای کم حاصل چند سال کار و تلاش است.»

چند درصد از آگهی ها در سایت دیوار رد می‌شوند

اجرای طرح صیانت تیر آخر به نخبگان حوزه آنلاین است

در این رویداد از طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی هم که نه‌تنها  بزرگترین دغدغه اکوسیستم استارتاپی کشور، که دغدغه بسیاری از کاربران اینترنت در شاخه‌ها و حوزه‌های مختلف است نیز صحبت شد. میرآرمندهی با اعلام صریح مخالفت با این طرح گفت: «ما صددرصد مخالف اجرای چنین طرحی هستیم. این طرح موجب خدشه‌دار کردن توسعه و شکل‌گیری کسب‌ و کارها می‌شود. موضوع دیگر مخدوش‌کردن فضای رقابت میان کسب‌وکارهای آنلاین و ایجاد زمینه‌سازی برای انحصار دولتی در بازارهاست.بخش خصوصی نمی‌تواند در این فضا فعالیت کند. و من فکر می‌کنم هر کسی که دلش برای کشور و توسعه آن می‌سوزد، با این طرح موافق نخواهد بود.»

شاهکار هم در پاسخ به این سوال گفت: «ما ۵۰ کسب‌وکار حوزه دیجیتال بیانیه مشترکی در باب مخالفت با این طرح دادیم. بسیار جالب است که در این ۸ سالی که به ایران بازگشتم تابحال طرحی نبوده که این حجم از مخالفت را از همه جناح‌ها داشته باشد و همچنان مسیر خودش را طی کند و به صورت غیرعلنی  به تصویب برسد. با این کار نیروهای نخبه این حوزه سریع‌تر از دست می‌روند و مهاجرت می‌کنند. اجرای این طرح تیر آخر به این قشر خواهد بود.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.