چهره‌های ایرانی انتخاب سردبیر گفتگو

گفت‌و‌گو با زینب دالوند، مدیرعامل تضمین‌چی

پیشرو در توسعه تجارت اجتماعی ایران

مصاحبه با مدیرعامل تضمین چی-هفته نام شنبه

 بسیار پیش آمده که پس از خرید از یک پیج اینستاگرامی یا کانال تلگرامی، تا زمان دریافت کالا یا خدماتی که خریده‌ایم، اضطراب این را داشته‌ایم که سرمان کلاه برود! حالا مجموعه تضمین‌چی در تلاش است که دقیقا همین اضطراب را از بین ببرد تا کاربران، تجربه خرید بسیار بهتری داشته باشند. برای آشنایی بیشتر با این مجموعه گفت‌وگوی کوتاهی با سرکار خانم زینب دالوند داشتیم.

 تضمین‌چی چه سرویسی ارائه می‌دهد و ساز‌و‌‌کار آن چگونه است؟ 

خدمات تضمین‌چی حول محور ایجاد اعتماد و امنیت در خریدوفروش‌های آنلاین و از راه دور طراحی شده است. ما یک مجموعه از خدمات را ارائه می‌کنیم به نحوی که کاربران تنها یک نرم‌افزار را نصب نمی‌کنند؛ آنها مجموعه‌‌ای از خدمات را برای خرید و فروش آنلاین در امنیت کامل از ما دریافت می‌کنند. این خدمات شامل ارائه سرویس پرداخت امن، پوشش لجستیکی و بیمه‌ای کالا می‌شود. این هسته مرکزی خدمات تضمین‌چی است. شما هسته اتم را فرض کنید. هسته شامل پروتون، نوترون و الکترون است. این سه موردی که گفتم برای ما حکم نوترون، پروتون و الکترون را بازی می‌کنند؛ به بیان دیگر تضمین پرداخت، تضمین ارسال و تضمین کالا که هر کدام به زیرشاخه‌های دیگری تقسیم می‌شوند، هسته اصلی کسب‌و‌کار تضمین‌چی را تشکیل می‌دهند. 

برای مثال، تضمین پرداخت، خودش یک جریان متفاوت است. همه اینها دارای زیرساخت نسبتا پیچیده‌ا‌ی هستند که از دید مخاطب به‌ دور است و تضمین‌چی اصلا به این دلیل به وجود آمده تا با رفع چالش‌های مربوطه، به گسترش تجارت اجتماعی کمک کند.

ما در حوزه خرید و فروش آنلاین و همچنین در حوزه لجستیک، یک نگاه مدرن به خرید و فروش و موضوع لجستیک داریم که این ایده‌ها و نگاه‌های مختلف را کنار هم جمع کرده‌ایم و تضمین‌چی را به وجود آورده‌ایم. حالا سازوکار تضمین‌چی چگونه است؟

ببینید، در مورد تضمین‌چی، اپلیکیشن می‌شود بستر استفاده از محصول که همانطور که پیش‌تر عرض کردم، وظیفه‌اش ایجاد امنیت در سه حوزه پرداخت، لجستیک و کالاست.

حالا چطوری بگوییم که همه متوجه بشوند؟ این موضوع کمی چالشی است. اپلیکیشن‌های بسیار معروف و کاربردی امروز، هرکدام چند‌سال حضور داشتند، اما مورد توجه واقع نمی‌شدند. البته این زمان کم شده، ولی همچنان فاصله معناداری وجود دارد، ولی آنچه که ما انجام می‌دهیم، یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه را مرتفع می‌کند ولی در عین حال مفهومی جدید است.

 تضمین‌چی کارش تضمین‌کردن است. حالا چه چیزی را تضمین می‌کند؟ یا چه مواردی را تضمین می‌کند؟

برای توضیح دقیق‌تر می‌رویم به جایی که کاربری برای مثال در شبکه اجتماعی اینستاگرام یک کالایی را می‌بیند و می‌خواهد بخرد. بنابراین رویت کالا یا به بیان دیگر موضوع قرارداد بین خریدار و فروشنده در خارج از تضمین‌چی قرار دارد. 

برای مثال شما فرض کنید یک کیف زنانه در یک پیج اینستاگرام توسط مشتری رویت شده است. عموما روال کار چطور است؟ خریدار مبلغ را برای فروشنده کارت به کارت می‌کند. البته  فروشنده که نه! یک اسم. فردی که ناشناس است. موضوع ناشناس‌بودن خیلی اهمیت دارد. فروشنده هم خریدار را نمی‌شناسد. سپس مبلغ واریز می‌شود. از اینجا به بعد دست خریدار از هرگونه پیگیری کوتاه است. چرا؟ چون پول را داده ولی مشخص نیست کالا را چه زمان تحویل می‌گیرد یا اصلا کالایی که برای او ارسال می‌شود، همانی است که می‌خواسته و موارد دیگر. 

 حالا این روند در تضمین‌چی چگونه است؟

به مجرد اینکه خریدار کالایی را خواست و با فروشنده توافق کرد هر دو با نصب اپلیکیشن تضمین‌چی، انجام معامله را در بستری امن ادامه می‌دهند. خریدار کالا را با مشخصاتش در برنامه ثبت می‌کند. دسته‌بندی کالا را مشخص می‌کند، نوع کالا را انتخاب می‌کند. وزن تقریبی آن را اعلام می‌کند و هر جزئیاتی که لازم است را می‌تواند اضافه کند. عکس آن را هم می‌تواند آپلود کند و اسمی برای کالا بگذارد. 

در ادامه یک شماره همراه از فروشنده وارد می‌‌کند تا از طریق پیامک، ایجاد درخواست معامله به اطلاع او (فروشنده) برسد. فروشنده هم وارد اپلیکیشن می‌شود و درخواست را بررسی می‌کند. برای مثال، اگر کالا اصل است و خریدار این را عنوان کرده و فروشنده نیز تایید کرده، اگر کالا اصل نباشد، خریدار می‌تواند برگشت بزند و چون مبلغ کالا در حساب امن نزد تضمین‌چی قرار دارد، به حساب خریدار بازمی‌گردد و به همین راحتی جلوی بروز خسارت گرفته می‌شود.  پس کار تضمین‌چی، پیشگیری از بروز خسارت برای خریدار و فروشنده، در خرید و فروش‌های آنلاین است.  حالا فرض کنید فروشنده کالایی قیمتی را ارسال می‌کند و کالا در مسیر آسیب می‌بیند. در اینجا چه کسی خسارت خواهد داد؟ در حالت عادی هیچ راهی نیست. اما وقتی تضمین‌چی باشد، کالا هم بیمه می‌شود و شیوه ارسال هم قابلیت انتخاب دارد که آیا با پست باشد، پیک باشد، ارسال سفارشی باشد و موارد دیگر.  موضوع خیلی مهم دیگر وزن بسته است. ببینید در موضوع ارسال پستی وزن خیلی مهم است. اگر کالایی تا ۳۰‌کیلوگرم باشد، از طریق پست جمهوری اسلامی ایران می‌توان آن را ارسال کرد، اما اگر وزن آن بیشتر باشد یا اندازه‌اش از یک متر مکعب بیشتر باشد، ارسال از این طریق میسر نیست و باید از شرکت‌های دیگر استفاده کرد که شرکت‌های دیگر با همه تلاشی که می‌کنند هنوز از ارائه خدمات لجستیکی موردنظر عقب هستند. برای همین ما بعد از یک مدتی دیدیم که این خلأ وجود دارد؛ خلأ موثر لجستیکی. برای همین ما تصمیم گرفتیم خدمات لجستیکی موردنظر را خودمان راه بیندازیم و الان یکی از کارهایی که می‌کنیم، همین است. یکی از برنامه‌های فعلی و آتی ما توسعه و بزرگ‌تر کردن صنعت خدمات لجستیکی‌ است.

در مورد اینکه ایده تضمین‌چی از کجا آمده هم خدمت شما بگویم جناب آقای حسین مرادی، بنیانگذار تضمین‌چی، این مورد را چند‌بار در جاهای مختلف از جمله در سیمای جمهوری اسلامی ایران گفته‌اند که بنده مجددا خدمت شما می‌گویم.

 در حال حاضر تضمین‌چی در چه مرحله‌ای از توسعه است؟

تضمین‌چی در حال حاضر در دوره رشد خود است. در مرحله معرفی تضمین‌چی 6ماه در تمام شهرهای بزرگ کشور روی بیلبوردها حضور داشت و تبلیغات محیطی گسترده‌ا‌ی انجام شد. همچنین در شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام سرمایه‌گذاری کلان در قسمت تبلیغات انجام شد و اکنون وقتی از مردم بپرسید، خیلی‌ها نام تضمین‌چی را شنیده‌اند و خیلی‌ها می‌دانند که کار تضمین‌چی چیست. تولد سایر برندهای منتهی به «چی» هم به نفع ما شده. چون از یک طرف خیلی‌ها می‌پرسند این مورد جدید هم مربوط به شما‌ست؟ کار شماست؟ و در واقع دوره «چی‌»ها در اکوسیستم استارتاپی ایران شروع شده که خیلی می‌تواند گسترده باشد.

اما تضمین‌چی راهکار جامعی است که تمام فروشندگان خدمات و محصولات می‌توانند از آن استفاده کنند و در واقع کلیدی است که به همه قفل‌ها می‌خورد و به اصطلاح یک توتال سُلوشن است و یک راهکار نهایی به حساب می‌آید که شما نصب می‌کنید و از یک مجموعه خدمات بهره‌مند می‌شوید.

ما همزمان که به پیشرفت و توسعه تضمین‌چی فکر می‌کنیم، به همکاری با سایر سازمان‌ها و نهادها هم توجه داریم.

از یک منظر در فضای استارتاپی ایران و همه دنیا، استارتاپ‌ها هم خانواده محسوب می‌شوند. گرچه ممکن است رقیب هم باشند، ولی در یک خانواده قرار دارند؛ در خانواده استارتاپ‌ها. به طور کلی کسب‌و‌کارها یا سنتی هستند یا استارتاپ. موضوع کسب‌و‌کار در هر دو حالت سنتی و استارتاپی می‌تواند یکسان باشد. 

بنابراین همه استارتاپ‌های فعلی و کسب‌و‌کارهایی که از استارتاپ‌ها ناشی شده‌اند به نوعی هم‌خانواده هستند. همه به این دلیل به وجود آمده‌اند که چالش یا چالش‌هایی که در ارائه خدمات سنتی در آن حوزه وجود داشته یا اصلا وجود هم نداشته را حل کنند. تضمین‌چی نیز آمده است تا به عنوان یک پیشرو در توسعه تجارت اجتماعی در ایران گام بردارد و به همه کسب‌وکارها برای رونق بیشتر و ایجاد امنیت در معاملات آنلاین یاری رساند.

 ایده تضمین‌چی چطور شکل گرفت و روند توسعه آن به چه صورت بود؟

این ایده در اواخر سال‌۱۳۹۸ که آقای مرادی می‌خواستند کالایی را به قیمتی که از حاشیه ریسک معمول بالاتر بود، از فروشنده‌ای در شهر شیراز خریداری کنند، به وجود آمد. 

حسین مرادی را که می‌شناسید. منتظر پیدا‌کردن چالش‌ها و تبدیل آنها به فرصت‌هاست. 

ایشان اواخر سال‌۹۸ کرونا گرفتند و موردی که گفتم پیش آمد. یعنی کالایی که در شیراز بود و خرید آن به شکل عادی ممکن نشد و ایشان متوجه وجود چالش عمیقی در خریدوفروش آنلاین شدند و سریع اقدام کردند. یعنی شب عید از طریق ویدئوکنفرانس مطرح کردند و کار مطالعاتی شروع شد. 

زمانی‌که بهبود پیدا کردند و قرنطینه تمام شد، آمدند و در جایگاه رئیس هیات مدیره شتاب‌دهنده نوآوران جاوید طرح را ارائه کردند و کار را به من سپردند و شروع کردیم. 

حالا چالش چه بود؟ ایشان کالایی را می‌خواستند بخرند که نه فروشنده حاضر بود بدون پیش‌پرداخت ارسالش کند، نه خریدار (‌حسین مرادی) حاضر بود مبلغ را قبل از دریافت پرداخت کند، چون یک قطعه یدکی برای خودرو بود و امکان داشت اصل نباشد، یا حتی اصل باشد ولی کار نکند و موارد دیگر. برای همین نهایتا از طریق فرستادن شخصی به شیراز این کار انجام شد.

در اینجا موضوع خیلی مهمی وجود دارد و آن موضوع میزان ریسکی است که هر فرد بابت خرید و فروش آنلاین می‌تواند تحمل کند. یک نفر می‌گوید این سقف برایش ۲۰۰‌هزار تومان است، یعنی کالایی تا ۲۰۰ هزار تومان را حاضر است بدون تضمین بخرد. خب این فرد پذیرفته که اگر کالا به دستش نرسید، یا هر موردی پیش آمد یا فروشنده هم برای مثال اگر کالایش دچار خسران شد قبول کرده که بدون تضمین ارسال کند. 

این عدد برای یک نفر ۵۰۰ هزار تومان است و برای یک نفر یک میلیون تومان؛ اما هر‌چه رقم بالاتر برود، این ریسک‌پذیری برای دو‌طرف معامله پایین‌تر می‌آید. در اینجا چالش ایجاد می‌شود و راه‌حل دقیق لازم است.

لذا می‌بینید که خریدوفروش آنلاین به ظاهر ساده است، ولی تا دلتان بخواهد ظرافت دارد. بعد از موردی که تعریف کردم ایشان تصمیم گرفتند که این چالش را تبدیل کنند به بستری برای تولد تضمین‌چی که در بهار ۱۳۹۹ کار مطالعاتی با ارجاع موضوع به شتاب‌دهنده نوآوران جاوید آغاز شد و در شهریور ۱۳۹۹ کار اجرایی کلید خورد و در آذر ۱۳۹۹ تضمین‌چی توسط شرکت جهش تجارت جاوید قشم لانچ شد. نسخه اولیه اپلیکیشن و سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴ که با ارسال پیامک، همکاران ما در تضمین‌چی تماس می‌گیرند و کارها را انجام می‌دهند.

با توسعه اپلیکیشن، نسخه جدید و به‌روز در فروردین ۱۴۰۰ منتشر شد و الان هم استفاده می‌شود.

 

 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *