انتخاب سردبیر استارتاپ

9 اصل در زمان ارائه یک استارتاپ

9 اصل در زمان ارائه یک استارتاپ
زمان ارائه استارتاپ به سرمایه‌گذاران، شما تقریبا به اندازه 2دقیقه وقت دارید تا بتوانید استارتاپ خود را که در مرحله اولیه است، توضیح دهید. آنچه در ذیل می‌خوانید

9 اصل اساسی و مهم است که به شما می‌گوید چطور باید استارتاپ خود را ارائه دهید. در هر بخش یکی از موارد ضروری استارتاپ شما ذکر شده است. البته که شما می‌توانید به این اصول بیفزایید در صورتی که وقت بیشتری در اختیار داشته باشید. اما حواستان باشد این 9 اصل نباید کم شوند و حتما باید این 9 اصل را در ارائه خود لحاظ کنید.

موضوع استارتاپ چیست‌؟

نام استارتاپ به‌علاوه یک جمله در توضیح آن کفایت می‌کند. برای مثال، در توضیح استارتاپ Airbnb آمده است: «رزرو اتاق در خانه‌های محلی به جای هتل‌ها». اگر افراد همه ارائه شما را از دست بدهند، حداقل باید بدانند که کسب‌و‌کار شما درباره چیست. از ادبیات صنعتی و اقتصادی و ادای جملات مبهم خودداری کنید.

 استارتاپ شما چه مشکلی را برای سرمایه گذاران حل می‌کند؟

در این بخش باید به موضوع فرصت بازار بپردازید. آیا استارتاپ شما به دنبال حل یک مشکل حل‌نشده است یا اینکه مشکلی وجود داشته که حل شده اما شما از زاویه دیگری آن را حل کرده‌اید. نکته اساسی در این بخش این است که ارائه شما باید برای سرمایه‌گذاران قانع‌کننده باشد. ابتدا باید مشروعیت مشکل را توضیح دهید و ثابت کنید که چرا آن مشکل اهمیت دارد. در این بخش هم از مبهم حرف‌زدن پرهیز کنید. باید طوری حرف بزنید که سرمایه‌گذار بتواند خودش را جای افرادی بگذارد که با آن مشکل مواجه هستند.

گنجایش بازار

یک استارتاپ باید رشد کند. ماهیت ریسکی استارتاپ ایجاب می‌کند که یک رشد بزرگ را تجربه کند. بنابراین تعداد اندکی از برندگان سبد سرمایه‌گذاران استارتاپ‌ها می‌توانند چیزی بیش از بازندگان به‌دست آورند. بنابراین بازار شما باید آنقدر بزرگ باشد که بتواند ارزش‌های بالقوه یک کسب‌و‌کار را از 1 میلیارد تومان تا 10 میلیارد تومان در آن مشاهده کرد. اگر بخواهید در ارائه خود هدف خاضعانه‌ای تعیین کنید ‌یا اینکه توان بالقوه استارتاپ خود را دست‌کم بگیرید، مطمئنا اشتباه کرده‌اید.

 

راه‌حل (محصول)

راه‌حل خود را تا آنجا که ممکن است آگاهانه ارائه کنید. صحبت‌کردن درباره ویژگی‌های محصول اشتباه است. در عوض درباره منافع کاربران آن محصول صحبت کنید. علاوه بر این، خیلی مهم است که ذکر کنید قرار است چطور پول درآورید و از چه مدل استارتاپی استفاده می‌کنید.

اعتبارسنجی یا کشش

مهم‌ترین مسئله‌ای که تعیین‌کننده موفقیت استارتاپ شما‌ست، این است که چقدر می‌‌تواند در بازار جایگاه خود را باز کند. به دیگر سخن، آیا راه‌حلی که استارتاپ شما ارائه می‌کند، راه‌حل درستی برای حل آن مشکل خاص است یا خیر؟ سرمایه‌گذاران قول شفاهی شما را نخواهند پذیرفت و شما باید سند ارائه کنید و بتوانید حرفتان را ثابت کنید. اگر استارتاپ شما در مراحل اولیه است، باید نشان دهید که ایده شما در بازار کشش دارد. اگر استارتاپ شما در مراحل بعدی است، می‌توانید از میزان کاربرد آن و درآمد و ارائه کالا صحبت کنید و ثابت کنید که در مسیر درستی قدم بر‌می‌دارید.

رقابت در استارپ

اغلب رقابت داشتن برای استارتاپی که در آغاز کار است، چیز خوبی است. ایده این بخش این است که سرمایه‌گذار را قانع کنید که راه‌حل شما به شکلی مفید و کاربردی متفاوت ‌از راه‌حل‌های دیگر موجود در بازار است. در ذهن داشته باشید که این راه‌حل‌های رقیب لزوما نباید شرکت‌ها باشند.

استراتژی بازاریابی در استارتاپ

سرمایه‌گذاران معمولا درباره استراتژی جامع بازاریابی شما کنجکاو خواهند بود. معنایش این است که استراتژی رفتن به بازار در صورتی‌که استارتاپ تازه‌نفسی هستید و استراتژی رشد شما در صورتی‌که ‌استارتاپ کهنه‌کاری هستید، بسیار اهمیت دارد. هرچقدر که شرکت شما کوچک‌تر باشد اهمیت بیشتری دارد که در بازاریابی خود روی کانال‌های موثرتر تمرکز کنید.

تیم کاری در استارتاپ

آیا افرادی که در استارتاپ شما مشغول به کار هستند، مهارت و دانش لازم را دارند که استارتاپ را بالا بکشند؟ در استارتاپ‌های حوزه فناوری، معنای این سخن معمولا این است که باید فرد متخصص و فنی و بازاریابی داشته باشید که دانش و تجربه لازم را داشته باشد.

 درخواست سرمایه برای استارتاپ

و نهایتا در آخرین بخش باید بگویید که چقدر سرمایه نیاز دارید و چرا اینقدر؟ سعی کنید تا حد ممکن دقیق باشید.

منبع : فوربس 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *