در ذیل چند راهنمایی ارائه میکنم:
1- از همان ابتدا موضوع ترفیع را مطرح کنید
حداقل 6 تا 12 ماه قبل با مدیر خود درباره ترفیع پست باب گفتوگو را باز کنید. برخلاف آنچه که شما فکر میکنید، مدیران شرکتها نمیتوانند ذهن شما را بخوانند و ترفیع مقام را به بعد از بازبینی رزومهها در پایان سال، به صورت رندوم و اتفاقی نمیدهند. باید در این خصوص با مدیر خود گفتوگویی مناسب داشته باشید. درباره خواستههایتان در محیط کار با آنها صحبت کنید. اگر رابطه خوبی با مدیر خود داشته باشید، او هر کاری خواهد کرد تا به شما کمک کند.
من ابتدا کارم را به عنوان دستیار بازاریابی در بازار کالاهای دیجیتال آغاز کردم و به رئیسم که بنیانگذار شرکت نیز بود، از همان ابتدا گفتم که دوست دارم به عنوان هماهنگکننده بازاریابی ترفیع داشته باشم و طرح خودم را برای رسیدن به آن پست به او ارائه کردم.
صرف اطلاع یافتن او از خواسته من و با انجام دادن درست و دقیق کارم، بازخوردهای متناوب دریافت کردم و هرازگاهی نیز درباره ترفیع مقام با او صحبت کردم و در نهایت در نیمه سال به آنچه که میخواستم، رسیدم.
2- ایدههای جدید مطرح کنید
اینکه کاری که به شما سپرده میشود را انجام دهید، مسلما از شما یک کارمند خوب میسازد اما اگر میخواهید بازخورد بهتری دریافت کنید، باید انتظارات بیشتری از رئیستان را برآورده کنید. مدیر شرکتها کسانی را میخواهند که ایدههای جدید روی میز میگذارند؛ ایدههایی که وضعیت شرکت را بهبود میبخشد.
بیشتر بخوانید: سه رفتاری که به ایجاد فرهنگ بُرد کمک میکند
ایدههای شما باید یکی از ویژگیهای زیر را داشته باشند:
- چطور میتوان به شرکت کمک کرد تا درآمد بیشتری داشته باشد
- چطور میتوان صرفهجویی کرد و هزینهها را کاهش داد
- چطور میتوان شرکت را کارآمدتر کرد
3- خودتان را در دیدرس قرار دهید
اگر کسی در شرکت شما را نشناسد، مطمئن باشید مدیرتان نیز چندان به شما توجه نخواهد کرد. در دیدرس بودن را میتوان به اشکال مختلفی اجرا کرد. نخست اینکه میتوانید در جلسات خودی نشان بدهید و مشارکت فعال در بیان نظرات خود داشته باشید؛ نه اینکه یک گوشه ساکت بنشینید و فقط چای بنوشید و به حرفهای دیگران گوش دهید.
بیشتر بخوانید: می خواهید تا قبل از عید ترفیع بگیرید؟
سعی کنید اگر میتوانید ایدههایتان را به صورت ارائه مطرح کنید. در جلسات خارج از محیط کار شرکت کنید و ایدهها را از آنجا به شرکت تزریق کنید. در نخستین شغلم نهتنها در تمامی رخدادها شرکت میکردم، بلکه از ابتدا تا انتهای آن رخداد حضوری فعال داشتم. گزارش تهیه میکردم و با همه افراد تاثیرگذاری که در آن رخداد شرکت کرده بودند، صحبت میکردم. در نهایت این کار من باعث شد که در شرکت همه مرا بشناسند و بدانند من در کدام بخش کار میکنم.
4- سعی کنید خدمات ارائه کنید
بزرگترین درسی که من گرفتهام این است که شما بیزینس خودتان را دارید و پست شما در شرکت بیزینس شماست. بنابراین باید با همکاران و مدیران خود به عنوان مشتری رفتار کنید و به آنها خدمات ارائه کنید. سعی کنید نشان دهید که هوایشان را دارید. اینطوری میشود که آنها به شما جذب میشوند.
با این طرز فکر البته ممکن است مجبور شوید بعد از ساعات معمول نیز کار کنید اما اگر میخواهید در شرکتی پیشرفت کنید، باید وقت بیشتری را نیز صرف کنید. بسیاری از حرفهایها که در مقام مدیر هستند، معمولا بعد از ساعات اداری نیز کار میکنند. بنابراین، این نکتهای است که باید در موردش فکر کنید. ترفیع با کار سخت بهدست میآید.
5- همه مثبتگرا باشید و اشتیاق نشان دهید
افراد معمولا دوست دارند با کسانی کار کنند که از وقتگذراندن با آنها لذت میبرند. اگر همیشه رفتاری منفیگرایانه داشته باشید و همیشه عادت به غیبتکردن و پشتسرگویی داشته باشید، دیگر اصلا مهم نیست چقدر در کارتان خوب باشید. ترفیع گرفتن شما با چنین ویژگیهایی خیلی دشوار است.
نگاهتان رو به جلو باشد و در اسرع وقت دست به اقدام بزنید.
معروف است که میگویند یک آدم غرغرو و منفیگرا میتواند یک تیم را به فنا دهد. مدیران دوست دارند بدانند که شما میتوانید از پس انجام کار برآیید یا نه، اما در عین حال دوست دارند ببینند که شما تاثیر مثبتی بر محیط کاری میگذارید و عملکرد کلی تیم را افزایش میدهید. اگر نگاهتان رو به جلو باشد و فرصتها را از دست ندهید، میتوانید خود را در موقعیتی قرار دهید که ترفیع شغلی در انتظارتان باشد.