چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟ ایده های استارتاپی

انواع استارت آپ‌ها در یک نگاه _ هر آنچه باید بدانید

انواع استارت آپ‌ها در صنایع مختلف

استارت آپ چیست؟

استارت اپ به معنای راه‌اندازی یک شرکت جدید و نوآورانه است که به طور معمول با استفاده از فناوری یا ایده‌های خلاقانه توسط یک تیم کوچک تشکیل می‌شود. ایده‌های استارتاپ‌ها معمولاً در حوزه‌های فناوری اطلاعات، اینترنت اشیاء، رباتیک، بهداشت و درمان، انرژی، حمل و نقل و سایر صنایع برتر رخ می‌دهد.

 استارت آپ‌ها در تلاش برای توسعه یک محصول جدید، خدمات مبتنی بر فناوری یا راه‌ حل‌های نوین در بازاری مشخص هستند و امیدوارند تا درآمدزایی و رشد سریعی را از طریق ارزش‌آفرینی و استفاده از فناوری برآورده کنند. برخی از استارت آپ‌ها موفق شده‌اند به شرکت‌های بزرگ تبدیل شوند، در حالی که بسیاری دیگر قبل از رشد قابل توجه و تبدیل شدن به شرکت بزرگ از بین رفته‌اند.

 

?what is startup

انواع استارتاپ‌ها به طور کلی 

استارتاپ‌های ایده‌پردازی: این استارت آپ ها در مراحل اولیه به سر میبرند و هنوز ایده پردازان و سرمایه گذاران در حال بررسی امکان سنجی بازار و ایده ها هستند.

استارتاپ‌های در حال رشد: هدف این نوع استارتاپ‌ها گسترش و افزایش فعالیت‌هاشان است و قصد دارند در صنعت خود به درصدی از رشد برسند.

استارتاپ‌های بزرگ: این نوع استارتاپ‌ها به مرحله‌ بعدی خود یعنی تبدیل به شرکت‌های بزرگ و توسعه محصولات و خدمات جدید پرداخته‌اند.

استارتاپ‌های خارجی: هدف این نوع استارتاپ‌ها  گسترده‌کردن کسب و کار خود در بازار هدف هستند و علاقه مند به رشد فعالیت خود در بازارهای خارجی هستند.

استارتاپ‌های فناوری: این نوع استارتاپ‌ها به دنبال استفاده از فناوری‌های پیشرفته و نوآوری در صنعت‌های مختلف هستند.

استارتاپ‌های تجربیات کاربری: این نوع استارتاپ‌ها به دنبال ارائه تجربیات جذاب و متفاوت برای مشتریان هستند.

استارتاپ‌های رسانه‌ای: این نوع استارتاپ‌ها به دنبال ارائه خدمات و محتوای رسانه‌ای جدید هستند.

استارتاپ‌های سلامت: این استارتاپ‌ها به دنبال راهکارهای مناسب در حوزه سلامت و بهداشت هستند.

مطالب پیشنهادی : داستان شکست استارتاپ

انواع استارتاپ‌های ایرانی 

با مشخص کردن دسته‌بندی‌های انواع استارتاپ‌ها به طور کلی، بهتر است که درباره انواع استارتاپ‌ها در ایران نیز صحبت کنیم. پس از شکل‌گیری اکوسیستم استارتاپی در ایران، کارآفرینان بسیاری شروع به فعالیت کردند و داستان‌های موفقیت و شکست بسیاری را رقم زدند. با ظهور انواع استارتاپ‌ها در حوزه‌های مختلف، استارتاپ‌های موفق ایرانی مانند دیجی‌کالا، علی‌بابا، کافه بازار و …، تبدیل به نمونه‌هایی پویا شدند که امید را در دل کارآفرینان جوان برای ادامه مسیر زنده کردند. 

استارتاپ‌های ایرانی نیز در دسته‌بندی‌های انواع استارتاپ‌ها می‌گنجند. این استارتاپ‌ها در دسته‌های خاص مانند خدمات اینترنتی، تجارت الکترونیک، مارکتنیگ، نرم‌افزار و اپلیکیشن، غذایی و دارویی و … قرار می‌گیرند. روند شکل‌گیری استارتاپ‌ها در ایران مبتنی بر نیازهای جامعه، طبیعتا انواع استارتاپ‌ها را شامل می‌شود. با وجود تمامی مشکلاتی که در مسیر راه‌اندازی و توسعه استارتاپ‌ها در ایران وجود دارند، نمونه‌های موفق استارتاپی ثابت کرده‌اند که موفقیت در این راه ممکن است و کارآفرینان باید به فعالیت‌های خود برای پویاتر کردن اکوسیستم استارتاپی ادامه دهند.  

دسته‌بندی اصلی انواع استارتاپ‌ها در صنایع مختلف

  • استارت آپ کسب و کارهای کوچک (Small business startups)
  • استارت آپ‌های خریدنی (Buyable startups)
  • استارت آپ‌های مقیاس‌پذیر (Scalable startups)
  • استارت آپ‌های کمپانی‌های بزرگ (Offshoot startups یا Big Company startups)
  • استارت آپ‌های اجتماعی (Social startups)
  • استارتاپ‌های سبک زندگی (Lifestyle startups)

استارت آپ‌های کوچک

این استارتاپ‌ها مقیاسی کوچک دارند و برای هدفی کوتاه مدت و نزدیک طراحی شده‌اند. به طور کلی می‌توان گفت این استارتاپ‌ها شرکت‌های مستقلی هستند که به صورت تکی و یا با یک تیم‌ کوچک دو سه نفره (یا بیشتر) کارشان را شروع می‌کنند. 

استارت آپ‌های کوچک در بیشتر مواقع هدفشان این است که اندکی پیشرفت کنند تا مورد هدف کمپانی‌های بزرگ قرار بگیرند و خریده شوند. تعداد اندکی نیز در پی گسترش کسب و کار خود و سودآوری هستند. استارتاپ‌های کوچیکی نیز وجود دارند که تمایل دارند در همان شیوه استارتاپی بمانند و یک درآمد ثابت داشته‌باشند و علاقه‌ای به گسترش کسب و کارشان نشان نمی‌دهند.

بسیاری از کسب و کارها در همان قالب استارت آپ کوچک موفق هستند و زمانی که تصمیم به گسترش کار خود می‌گیرند، موانع و هزینه‌های زیادی را متقبل می‌شوند و چه بسا که ورشکسته هم می‌شوند. بنابراین عجیب نیست که صاحبان کسب و کارهای کوچک، نسبت به رفتن به مرحلهٔ بعدی مقاومت نشان بدهند و دنبال دردسر نباشند.

این نوع از کسب ‌و کار‌ها برای شروع با سرمایه شخصی یا خانوادگی شروع به کار می‌کنند و یا گاهی اوقات از قرض و یا وام نیز استفاده می‌کنند.

 استارتاپ‌های کوچک به طور معمول ریسک کمی دارند و افرادی که به انواع استارتاپ در مقیاس کوچک فکر می‌کنند معمولا به دنبال کسب درآمدی محدود برای گذراندن زندگی خود هستند.

هر مسیری را که انواع استارتاپ‌ها در آن قدم برمی‌دارند براساس بوم کسب و کاری است که در ابتدای مسیر طراحی می‌کنند. گردآوری بوم کسب‌ و کار یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در راه‌اندازی انواع استارتاپ‌ها است.

 

استارت آپ‌های بزرگ

استارتاپ‌های بزرگ معمولا نیازمند سرمایه‌‌ای زیاد با ریسک بالا هستند. این نوع از استارتاپ‌ها برای دوام آوردن نیازمند نواوری هستند. در غیر این صورت در معرض ورشکستگی قرار می‌‌گیرند. هر استارت آپی برای این که بتواند در بازه‌های زمانی کوتاه به نوآوری‌های جدید دست یابد باید نیازهای مشتریان را به ‌طور مداوم و ‌به روز شناسایی کند؛ زیرا شناسایی نیاز‌های مشتریان است منجر به نوآوری می‌شود و باعث توسعه آن کسب و کار در بازار می‌شود.

برای مثال فرض کنید یک کمپانی تولید لوازم برقی به طور مداوم باید نوآوری‌هایی به روز ارائه دهد تا در بازار از رقیبان پیشی بگیرد و رشد بیشتری را تجربه کند. همانند رقابت شرکت های اپل، سامسونگ و ال جی که سالانه با فناوری‌های جدید مردم را شگفت‌زده می‌کنند و جای پایشان را در بازار ثابت می‌کنند.

 

استارت‌ آپ‌‌های مقیاس‌پذیر

استارتاپ‌های مقیاس‌پذیر کار و کسب هایی هستند که با افزایش تعداد مشتریان یا جذب سرمایه و نیروی بیشتر حیطه کاری خود را گسترش می‌دهند. برای تبدیل استارت آپ‌ها به استارت آپ‌های مقیاس‌پذیر، به بزرگ و کوچک بودن استارت آپ‌ها توجهی نمی‌شود؛ اما توجه داشته‌باشید که این مدل استارتاپ‌ها برای همه کسب و کار ها امکان پذیر نیست.

روال کار این استارت آپ‌ها  به این ترتیب است که برای رشد سریع کسب ‌و کار و رسیدن به بالاترین سود در سریع‌ترین زمان ممکن تلاش می‌کنند.

این نوع کسب و کارها معمولا با حجم بسیار اندکی از خدمات و سفارش پیش می‌روند و با همان کارمندان کم سعی می‌کنند در فضای مجازی و کسب و کار ترند شوند. سپس بعد از پیدا کردن مخاطبان هدف خود و آماده‌سازی زیر ساخت‌ها و منابع مالی به مقیاس یا مرحلهٔ بعدی می‌روند. اما شایان ذکر است که این آماده‌سازی زیرساخت‌ها و تغییر سایز، نیاز به جذب سرمایه کافی دارد. 

مطالب پیشنهادی: سرمایه گذاری در استارتاپ، استارتاپ‌های شکست‌خورده ایرانی

استارت آپ‌های اجتماعی

این نوع از استارت آپ‌ها شرکت‌هایی هستند که در حوزه‌های سهامی عام و خیریه به فعالیت می‌پردازند و هدف این استارت‌ اپ‌ها لزوما جذب سرمایه و رشد بیشتر نیست. یکی از اهداف این استارتاپ‌ها خیریه و پیگیری مسئولیت‌های اجتماعی است. 

استارتاپ‌های اجتماعی مانند بقیه استارت آپ‌ها، از همان قالب رسمی و سازمانی برخوردارند اما تفاوتشان این است که تمرکز آن‌ها روی جذب سرمایه و سود‌دهی برای کمک‌های بلاعوض و انجام پروژه‌های مبتنی بر مسئولیت‌های اجتماعی است. 

 

استارت آپ‌های سبک زندگی

این نوع استارت آپ‌ها براساس علایق شخصی یک بنیان‌‌گذار شروع به فعالیت می‌کنند. به عنوان مثال کسی که در حوزه نقاشی مهارت و علاقه بسیار دارد استارت آپی با ایده نو در مورد لوازم نقاشی ایجاد و شروع به فعالیت می‌کند . انگیزه و خلاقیت، دو عنصر مهم شکل‌گیری استارتاپ‌های سبک زندگی هستند.

چنین استارتاپ‌هایی عموما فردی یا مربوط به تیم‌هایی کوچک هستند و اعضای این تیم‌ها علاقه‌مند به فعالیت در یک حوزه مشترک هستند و امید دارند که از این طریق کسب درآمد کنند. البته در صورتی که در این نوع از استارتاپ، علاقه و انگیزه کافی وجود داشته‌باشد و امکان رشد قابل مشاهده باشد، امکان جلب توجه و اعتماد سرمایه‌گذاران نیز وجود دارد.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

استارت آپ‌های خریدنی

بسیاری از سرمایه‌گذاران توانایی و تخصص راه‌اندازی یک استارتاپ خوب را ندارند و یا قصد دارند پس از به نتیجه رسیدن یک استارت آپ و اطمینان پیدا کردن از سود‌دهی آن شروع به سرمایه‌گذاری در آن کنند. 

به عنوان پیشنهاد می‌توانید یک اپلیکیشن برای شبکه‌های مجازی تولید نمایید و پس از پیدا کردن مخاطبان هدف خود، آن را به یک کمپانی بفروشید. به عنوان مثال سازنده توییتر فردی دیگر بود اما ایلان ماسک با نخصیص سرمایه کافی آن را خریداری کرد. 

 

انواع استارتاپ‌ها براساس دسته‌بندی‌های خاص

استارتاپ‌های حوزه کالای مصرف الکترونیک‌

 

انواع استارتاپ‌های حوزه خدمات اینترنتی

  • استارتاپ‌های حوزه هاست، دامنه و سئو
  • استارتاپ‌های حوزه جستجوی مقاله 
  • استارتاپ‌های حوزه سیستم ابری

انواع استارتاپ‌های تجارت الکترونیک

  • استارتاپ‌های حوزه خرید خارجی
  • استارتاپ‌های حوزه تخفیف گروهی
  • استارتاپ‌های حوزه خرید و فروش عمده
  • استارتاپ‌های حوزه خرید و فروش کالا
  • استارتاپ‌های حوزه سوپر‌مارکت آنلاین

انواع استارتاپ‌های حوزه تبلیغات، بازاریابی و فروش

  • استارتاپ‌های حوزه بازاریابی محتوایی
  • استارتاپ‌های حوزه تبلیغات ویدیویی
  • استارتاپ‌های حوزه خدمات شبکه‌های اجتماعی
  • استارتاپ‌های حوزه دیجیتال مارکتینگ
  • استارتاپ‌های حوزه سامانه همکاری فروش

 

انواع استارتاپ‌های حوزه نرم‌افزار و اپلیکیشن

  • استارتاپ‌های حوزه طراحی و مدیریت سایت 
  • استارتاپ‌های حوزه مارکت‌های موبایلی 
  • استارتاپ‌های حوزه وردپرس
  • استارتاپ‌های حوزه توسعه اپلیکیشن 

انواع استارتاپ‌های حوزه مخابرات و پیام‌رسانی

  • استارتاپ‌های حوزه خدمات زیرساخت
  • استارتاپ‌های حوزه شبکه‌های اجتماعی
  • استارتاپ‌های حوزه پیام‌رسان

انواع استارتاپ‌های حوزه خدمات حرفه‌ای

  • استارتاپ‌های حوزه خدمات عمومی 
  • استارتاپ‌های حوزه خدمات خارج از کشور 
  • استارتاپ‌های حوزه خدمات مشتریان 
  • استارتاپ‌های حوزه مدیریت ساختمان 
  • استارتاپ‌های حوزه خدمات حقوقی

انواع استارتاپ‌های حوزه خدمات اداری

  • استارتاپ‌های حوزه مدیریت پروژه
  • استارتاپ‌های حوزه خدمات
  • استارتاپ‌های حوزه دفتر مجازی

انواع استارتاپ‌های حوزه لجستیک و حمل‌ونقل

  • استارتاپ‌های حوزه واسط پستی
  • استارتاپ‌های حوزه تاکسی اینترنتی 

 

انواع استارتاپ‌های حوزه سفر و گردشگری

  • استارتاپ‌های حوزه رزرو بلیط مسافرتی
  • استارتاپ‌های حوزه رزرو محل اقامت
  • استارتاپ‌های حوزه راهنمای شهری و گردشگری

استارتاپ‌های حوزه خوراکی و نوشیدنی 

انواع استارتاپ های حوزه ی کشاورزی

  • استارتاپ‌های حوزه نگهداری محصولات 

انواع استارت آپ‌های حوزه جامعه و سبک زندگی

  • استارتاپ های حوزه ی مادر و کودک
  • استارتاپ های حوزه مذهبی
  • استارتاپ‌های حوزه مدیریت و توسعه فردی

انواع استارتاپ‌های حوزه آموزش

  • استارتاپ‌های حوزه برنامه‌ریزی درسی 
  • استارتاپ‌های حوزه جست‌وجوی مقاله 
  • استارتاپ‌های حوزه خدمات آموزشی
  • استارتاپ‌های حوزه آموزش مجازی 
  • استارتاپ‌های حوزه زبان خارجی
  • استارتاپ‌های حوزه دوره‌های آموزشی

انواع استارتاپ‌های حوزه رسانه، هنر و سرگرمی

  • استارتاپ‌های حوزه بازی
  • استارتاپ‌های حوزه پادکست
  • استارتاپ‌های حوزه اشتراک ایده و نظرات
  • استارتاپ‌های حوزه خبر
  • استارتاپ‌های حوزه عکاسی
  • استارتاپ‌های حوزه موسیقی
  • استارتاپ‌های حوزه سینما و تئاتر
  • استارتاپ‌های حوزه کتاب

انواع استارت آپ‌های حوزه خدمات مالی

  • استارتاپ‌های حوزه ارز دیجیتال 
  • استارتاپ‌های حوزه بیمه 
  • استارتاپ‌های حوزه تامین مالی 
  • استارتاپ‌های حوزه درگاه پرداخت 
  • استارتاپ‌های حوزه مدیریت مالی

انواع استارتاپ‌های حوزه سخت‌افزار و هوش مصنوعی

  • استارتاپ های حوزه تحلیل کامنت
  • استارتاپ های حوزه پرینت سه‌بعدی

انواع استارتاپ‌های حوزه ورزش

  • استارتاپ‌های حوزه تناسب اندام 

 

best_ide startup

 

اگر علاقه‌مند به راه‌اندازی یک استارتاپ هستید، ابتدا به مقاله  “استارت آپ چیست؟” مراجعه کنید. سپس می‌توانید با مطالعه انواع استارتاپ‌ها در عنوان حاضر و نیز مطالعه لیست حوزه‌های زیر مسیر خود را پیدا کنید. 

  • تجارت الکترونیک
  • خدمات مالی آنلاین
  • فضاهای کار اشتراکی (کارگاه های مشترک)
  • آموزش آنلاین
  • بازاریابی دیجیتال
  • اپلیکیشن‌های تلفن همراه
  • سامانه‌های رزرواسیون آنلاین
  • پلتفرم‌های اشتراک گذاری خودرو
  • راهکارهای تجارت بین‌المللی
  • خدمات تحویل سریع
  • تکنولوژی پوشیدنی
  • بازاریابی محتوا
  • بازی‌های رایانه‌ای
  • اینترنت اشیا
  • راهکارهای تحت وب
  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
  • امنیت فناوری اطلاعات
  • سیستم‌های چت‌بات
  • پلتفرم‌های رزرواسیون هتل
  • شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های مشابه
  • راهکارهای حسابداری آنلاین
  • بازاریابی تجارت الکترونیکی
  • سیستم‌های مدیریت محتوا
  • راهکارهای پرداخت آنلاین
  • فضاهای جدید برای تبلیغات آنلاین
  • تکنولوژی‌های نانو
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • تکنولوژی‌های سلامت الکترونیکی
  • راهکارهای لاستیک و حمل و نقل
  • سیستم‌های هوشمند خانگی
  • بازاریابی محلی
  • روش‌های جدید پرداخت آنلاین
  • تکنولوژی‌های پزشکی
  • خدمات تبلیغات آنلاین
  • راهکارهای ایمنی و حفاظتی
  • بازاریابی تجربی
  • تجهیزات و ابزارهای هوشمند
  • سیستم‌های هوشمند شهری
  • راهکارهای تجارت الکترونیک بین‌المللی
  • بازاریابی موبایل
  • خدمات پشتیبانی مشتری آنلاین
  • تکنولوژی‌های انرژی‌های تجدیدپذیر
  • پلتفرم‌های رزرواسیون رستوران
  • راهکارهای ابری و سرور مجازی
  • راهکارهای تحلیل داده‌ها
  • بازاریابی محتوای ویدئویی
  • سیستم‌های صوتی و تشخیص صدا
  • پلتفرم‌های رزرواسیون تور و سفر
  • خدمات ارسال پکیج آنلاین

 

مطالب پیشنهادی

  1. معرفی لین استارتاپ یا استارتاپ ناب چیست
  2. تحلیل استارتاپ های حوزه سلامت
  3. شرکت های سرمایه گذاری استارتاپ
  4. استارتاپ های موفق ایرانی
  5. استارتاپ هوش مصنوعی چیست ؟
  6. صفر تا صد بیزینس پلن استارتاپ
  7. راهنمایی راه اندازی استارتاپ
  8. سرمایه گذاری در استارتاپ های ایرانی
  9. نمونه قرارداد سرمایه گذاری در استارتاپ
  10. استارتاپ های موفق دنیا
  11. استارتاپ های ایرانی
  12. اصطلاحات استارتاپی

 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *