راه اندازی استارتاپ و نکته های کلیدی

0

راه اندازی یک استارتاپ بیش از هر چیز به ایمان شما به خودتان نیاز دارد؛ چرا که شما به ایده، توانایی ها و پشتکار خود برای دیدن رویای شخصی خود اعتماد دارید. اگر در حال خواندن این مطلب هستید، پس تصمیمتان را گرفته‌اید که می‌توانید این کار را انجام بدهید. پس سوال این است که چگونه باید شروع کنید؟ در این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم که چگونه استارتاپ بسازیم. درباره برنامه ریزی، تامین مالی، شبکه سازی و بازاریابی خواهیم گفت تا راه اندازی استارتاپ خود را از راه درست شروع کنید.

بیزینس پلن بنویسید

هیچ کسب و کاری موفق بدون یک طرح تجاری خوب وجود ندارد. در مراحل ابتدایی راه اندازی، باید یک طرح مشخص و ساختار یافته از اهداف، روش ها و پیش بینی های خود ایجاد کنید. طرحی که احتمالا به سرمایه گذاران و سایر طرف های علاقه مند ارائه خواهید داد؛ افرادی که می توانند به شما در مسیر موفقیت کمک کنند. بنابراین نوشتن یک بیزینس پلن مناسب، بسیار مهم است. هنگام توسعه طرح تجاری خود، چند نکته وجود دارد که باید در نظر بگیرید. اول از همه، کدام نوع طرح برای استارتاپ شما بهتر جواب می دهد؟ دو دسته وجود دارد که طرح های تجاری در آنها قرار می گیرند.

بیزینس پلن سنتی

مدل سنتی برای طرح کسب و کار بسیار محبوب است زیرا مدل کاملتری به حساب می آید. این نوع بیزینس پلن به کار بیشتری نیاز دارد، اما در نهایت به یک برنامه جامع و دقیق خواهید رسید. یک طرح تجاری سنتی معمولا شامل موارد زیر است:

توضیحات شرکت: اطلاعات دقیق در مورد شرکت شما، مشکلاتی که قصد دارید با محصول/خدمات خود حل کنید، کارشناسانی که در اختیار دارید، آنچه کسب و کار شما را از دیگران متمایز می کند.

تجزیه و تحلیل بازار: یک بررسی انتقادی از بازاری که قرار است وارد آن شوید، مزایا و چالش هایی که با آن روبرو خواهید شد.

استراتژی های بازاریابی: رویکرد خاص شما برای تبلیغات و معرفی شرکت خود، از جمله اینکه چه نوع تکنیک ها و افراد حرفه ای را برای انجام این کار به کار خواهید گرفت.

پیش بینی های مالی: مجموعه ای متقاعد کننده از پیش بینی ها که نشان می دهد کسب و کار شما از نظر مالی با ثبات است.

بیزینس پلن لین استارتاپ

مدل لین استارت‌آپ به کسانی توصیه می شود که می‌خواهند ایده کسب‌وکار خود را به سرعت اجرا کنند. همچنین برای فردی که ممکن است به صورت منظم به تغییر برنامه کسب و کار خود نیاز داشته باشد، مدل خوبی است. به عنوان مثال اگر در بازاری با نوسان زیاد هستید یا خدمات مختلفی را اضافه می کنید که شرکت شما ارائه می دهد، از لین استارتاپ استفاده کنید. بیزینس پلن لین استارت آپ اغلب شامل موارد زیر است:

مشارکت های کلیدی، فعالیت ها، منابع: با چه کسانی کار خواهید کرد، برای پیشرفت چه کاری انجام خواهید داد و از چه منابعی برای انجام آن استفاده خواهید کرد.

ارزش ها و روابط: شرکت شما چه چیزی را مطرح می کند و چگونه برنامه ریزی می کنید که این ارزش ها را در روابط مشتری خود پیاده سازی کنید.

جریان های درآمد و ساختار هزینه: استراتژی های شما برای به حداکثر رساندن ارزش و کاهش هزینه ها و برنامه شما برای انجام این کار.

جذب سرمایه

هنگامی که یک بیزینس پلن مناسب تهیه کردید، بهتر می توانید به تامین بودجه برای کسب و کار جدید خود نزدیک شوید. مهم است که در این مرحله یک طرح مشخص داشته باشید زیرا در این مرحله است که شروع به ارائه کسب و کار خود به دیگران خواهید کرد. با پرداختن به کسب و کارتان از زوایای مختلف، بودجه را تضمین کنید.

تامین مالی شخصی

این روش به احتمال زیاد تمام هزینه های شما را پوشش نمی دهد، بنابراین نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. تامین مالی شخصی به این معنی است که آنچه را که می توانید، برای سرمایه گذاری کسب و کار خود جمع آوری کنید. همچنین می‌توانید به سراغ اعضای خانواده خود بروید. فقط همیشه مطمئن شوید که هرگز بیش از توان مالی خود خرج نمی کنید.

سرمایه گذاری خطرپذیر

سرمایه گذاری خطرپذیر، به خصوص در مراحل اولیه پایه گذاری کسب و کار، می تواند بسیار مفید باشد. اما مواردی نیز وجود دارد که باید در مورد آنها احتیاط کرد. ابتدا به تعریف مشترکی از سرمایه گذاری خطرپذیر برسیم: سرمایه گذاری خطرپذیر با تأمین مالی سرمایه گذاری متفاوت است زیرا هیچ بازده خاصی از سرمایه گذاری انجام شده توسط سرمایه گذار خطرپذیر انتظار نمی رود (مثلا نرخ بهره). VCها سهام شرکت شما را در ازای یک نقش فعال، مانند یک صندلی در هیئت مدیره یا تأثیرگذاری بر تصمیمات آینده، از شما می خرند. اگر به دنبال سرمایه گذاری خطرپذیر هستید، درباره این شرکت ها تحقیق کرده و با سرمایه گذاران بالقوه صحبت کنید. بیزینس پلن خود را ارائه داده و مطمئن شوید که سرمایه گذار خطرپذیر قصد دارد چه نقشی در کسب و کار شما ایفا کند. در نهایت، به چند دلیل باید مراقب سرمایه گذاری خطرپذیر باشید:

رشد کنید و سریع هم رشد کنید: سرمایه‌گذاران خطرپذیر روی شما سرمایه‌گذاری می‌کنند زیرا انتظار رشد دارند و انتظار رشد سریع هم دارند. این سیاست می تواند فشار زیادی بر کسب و کار شما وارد کرده و بر تغییرات در طرح تجاری شما تأثیر بگذارد.

ورودی بیش از حد (یا بد): گرفتن سرمایه خطرپذیر به معنای رها کردن بخشی از مالکیت کسب و کار شما است. درباره سرمایه گذاران خطرپذیر خود کاملا تحقیق کرده و آنها را مورد بررسی قرار بدهید.

تفکر کوتاه مدت: در راستای مشکل رشد سریع، سرمایه گذاران خطرپذیر ممکن است شما را به سوی استفاده از راه حل های کوتاه مدتی هدایت کنند که نتایج مورد نظر آنها را تضمین می کند. این کار می تواند به آسیب های طولانی مدت به کسب و کار شما منجر شود.

وام مشاغل کوچک

برخلاف سرمایه گذاری خطرپذیر، وام کسب و کار کوچک به شما این امکان را می دهد که بر تصمیمات تجاری خود کاملا کنترل داشته باشید. تنها تعهد شما یک تعهد مالی خواهد بود، البته برای پرداخت وام.

با افراد مناسب شبکه سازی کنید

با داشتن یک طرح تجاری قوی و پشتوانه مالی، می توانید ساخت شبکه کاری خود را آغاز کنید. مرتب کردن این دو چیز در ابتدا به شما کمک می کند زیرا در هنگام شبکه سازی، به دنبال افرادی می روید و افرادی به سوی شما جذب می شوند که با حوزه کاری شما آشنا بوده و در آن فعالیت دارند. بنابراین وقتی با کسی ملاقات می‌کنید که علاقه واقعی دارد، می‌توانید فوراً او را متقاعد کنید که همکاری با شما به سود اوست. با شبکه سازی گسترده، چه در فضاهای فیزیکی و چه آنلاین، افراد مناسب را پیدا کنید.

شبکه سازی آنلاین

از زمان همه‌گیری کرونا، شبکه‌های آنلاین دستخوش تغییرات اساسی و سریع شده است. در حال حاضر رویدادهای بیشتری به صورت آنلاین برگزار می شود و حتی رویدادهای حضوری هم، گزینه آنلاین دارند و تقریبا همه عادت کرده‌اند در تماس‌های Zoom با یکدیگر صحبت کنند. واقعا هیچ بهانه ای برای استفاده نکردن از جوامع آنلاین در دنیای امروز وجود ندارد. این یک کار آسان و طبیعی است و می توانید همه این کارها را از اتاق خواب یا کافه مورد علاقه خود انجام دهید. در اینجا برخی از کانال های آنلاین را بررسی می کنیم که می توانید برای شبکه سازی خود از آنها استفاده کنید:

شبکه های اجتماعی: رقابت را دنبال کنید، به دنبال راهنمایی باشید، توییت‌ها و پست‌هایی منحصر به فرد برای برندتان ایجاد کنید که تمایل به همکاری را نشان می‌دهد.

فوروم ها و انجمن‌های آنلاین: فضایی تخصصی‌تر از شبکه های اجتماعی، یافتن یک بورد بحث و گفتگو متناسب با بازار خاص شما استو در این فضا می توانید با افراد حرفه‌ای اختلاط کرده، پاسخ‌های دقیق به سؤالاتتان بیابید و در یک فضای امن گفتگو کنید.

نکته هایی برای راه اندازی استارتاپ

رویدادهای آنلاین

از طریق فضاهای تخصصی، رویدادها را پیدا کرده و کشف کنید که چه کسی در کدام یک شرکت می کند، چرا، چه کسی صحبت می کند و چه کسانی افراد عادی در این فضای تخصصی هستند.

شبکه سازی رو در رو

با تمام ویژگی های مثبتی که در فضای آنلاین وجود دارد، باز هم نباید خودتان را به لپتاپتان محدود کنید. شبکه سازی رو در رو به زمان و منابع بیشتری احتیاج دارد، اما اگر هوشمندانه تلاش کنید، بازده بهتری خواهید داشت.

فضای آنلاین برای کسب و کارتان

بله وب سایت مهم است، اما تمام فضای آنلاین شما را در بر نمی گیرد. به فضای دیجیتال خود استعار تر فکر کنید: فضای آنلاین، یک بستر برای ارائه عمومی از شما از طریق کسب و کارتان است. هر کاری که تحت برند خود انجام می دهید باید با در نظر گرفتن شهرت شما انجام شود. هنگام ایجاد حضور آنلاین این سوالات را از خود بپرسید:

برند من چه ارزش هایی را در خود در بر گرفته؟

چگونه می توانم این ارزش ها را بیان کنم؟

کدام کانال های آنلاین به بهترین وجه به محصول یا خدمات من خدمات می دهند؟

حضور فعال آنلاین چقدر برای کسب و کار من مهم است؟

زندگی شخصی من چقدر با کسب و کارم مرتبط است؟

مشتریان بالقوه من چه انتظاری از من دارند؟

بهترین تصویر ممکن از برند من کدام است؟

مارکتینگ پلن آماده کنید

طرح بازاریابی شما ارتباط نزدیکی با فضای آنلاین شما دارد. به آن‌ها به همین شکل فکر کنید (چگونه می‌خواهم با آنچه نام تجاری من نشان می‌دهد ارتباط برقرار کنم) اما با در نظر گرفتن نتایج: تلاش‌هایم برای حضور آنلاین؛ چه نتایجی برایم خواهد داشت؟ برای اینکه برند دیجیتال خود را به سمت تکنیک های بازاریابی عملی هدایت کنید، اجازه دهید به چند مورد از سبک های بازاریابی بپردازیم که ممکن است برای برند شما مناسب باشند یا نباشند:

تبلیغات سنتی

تبلیغات سنتی پرهزینه بوده و شاید مانند گذشته محبوب نباشند، اما استفاده محدود از آن می تواند بسیار موثر باشد. کانال های تبلیغات سنتی عبارتند از تبلیغات تلویزیونی، مطبوعاتی و بیلبوردها.

تبلیغات دیجیتال و بازاریابی محتوا

فضای تبلیغات دیجیتال مقرون به صرفه‌تر و پیاده‌سازی آن آسان‌تر است. این فضا نسبت به یک کمپین تبلیغاتی سنتی آسان تر است و هزینه آن نیز کمتر است. این روش ها عبارتند از:

وبلاگ

هشتگ های توییتر

نظرسنجی در شبکه های اجتماعی

پادکست

اسپانسرشیپ محتواهای آنلاین مانند یوتیوبرها، اینفلوئنسرهای اینستاگرام و غیره

ترسیم برنامه بازاریابی

هنگامی که روش های تبلیغاتی خود را انتخاب کردید (ترجیحا ترکیبی از دو روش سنتی و دیجیتال)، وقت آن است که یک برنامه بازاریابی تهیه کنید. مانند بیزینس پلن، برنامه بازاریابی شامل پیش بینی های مالی، اهداف، موانع بالقوه و برنامه های رشد کسب و کار است. با این حال، در این مورد، محاسبات شما بر اساس این دسته‌بندی‌ها کاملا به بازاریابی مرتبط خواهد بود:

پیش‌بینی‌های مالی: پس از اجرای این کمپین بازاریابی، چقدر می‌توانم از آن درآمد کسب کنم؟ آیا این به راحتی هزینه کمپین را پوشش می دهد و درآمدی برای پرداخت هزینه کمپین دیگر باقی می گذارد؟

اهداف: امیدواریم از این سری از وبلاگ ها چه تعداد تبدیل ببینم؟ امیدواریم امسال در کدام پادکست ها به عنوان مهمان حضور داشته باشم؟

شکست‌های احتمالی: این تبلیغ تلویزیونی یک سرمایه‌گذاری پرهزینه خواهد بود، اگر آنطور که انتظار می‌رود کار نکند، آیا می‌توانم ضرر را جبران کنم؟

برنامه های رشد: زمانی که درآمد من به اندازه کافی افزایش یابد تا یک تیم بازاریابی محتوا استخدام کنم، امیدوارم با آنها به چه چیزی برسم؟

پس از داشتن ایده، کارهای زیادی باید انجام دهید و در حقیقت کارتان تازه آغاز شده است. در ابتدا باید هیجان خود را کاهش دهید تا بتوانید با هوشیاری، به ادامه و توسعه ایده خود فکر کنید. در نهایت، موفقیت استارت‌آپ شما به شما بستگی دارد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.