خریدها بیشتر آنلاین انجام میشود و این روند حتی پس از همهگیری نیز عوض نخواهد شد
این روزها مشتریانی که مجبور شدهاند در خانه بمانند و به واسطه قوانین دوری گزینی اجتماعی نمیتوانند به راحتی به فروشگاهها بروند، به خرید آنلاین روی آوردهاند و این شیوه خرید برایشان تبدیل به یک عادت شده است. پژوهشی که بنیاد McKinsey انجام داده، نشان میدهد تعداد زیادی از مشتریان قصد دارند در آینده خریدهایشان را آنلاین انجام دهند.
در واقع نتایج این پژوهش نشان داده که اقلامی نظیر داروهای دمدستی و بدون نیاز به نسخه، اقلام سوپرمارکتی، وسايل مورد نیاز خانه و اقلام بهداشت شخصی رشد 30 درصدی فروش آنلاین داشتهاند. خرید غذای بیرونبر، اقلام مربوط به ورزش و نرمش در خانه، ویتامینها و مکملها و محصولات مربوط به کودکان نیز رشد چشمگیری در فروش آنلاین داشتهاند. اواخر سال2020 نیز برخی پژوهشها نشان داده بودند که آمریکاييها قصد دارند اغلب خریدهای سال نو خود را به صورت آنلاین انجام دهند.
آنلاین نشوید از فروش خبری نخواهد بود
همه چیز مجازی شده است. تحقیقات نشان داده مشتریان تمایل دارند کمتر از پول استفاده کنند و آنها دوست دارند بدون هیچ تماسی مبلغ خریدشان را پرداخت کنند. مشتریان سوپرمارکتها به دنبال پیشخوانهایی هستند که صندوقدار نداشته باشد و آنها بتوانند بدون هیچ تماسی مبلغ خریدشان را پرداخت کنند و بروند.
در بسیاری از رستورانها، منوي کاغذی برچیده شده است. حتی در برخی رستورانها نیز از بشقابهای کاغذی به جای سرامیک استفاده میشود. حتی این روزها میشود اتومبیل خرید بدون اینکه وارد بنگاه معاملات اتومبیل شد.
بیشتر بخوانید: برنامه کاری غولهای هایتک برای بعد از کرونا
همه کسبوکارها باید پروتکلهای سلامت را رعایت کنند. حتی باید این پروتکلها را به مشتریان نیز بگویند
نتایج یک تحقیق نشان داده که شرکتهایی که صحت و سلامت را جزو اولویتهای خود قرار میدهند، بیشتر اعتماد مشتریان را جلب میکنند. برای مثال، رعایت معیارهای دقیق برای ضدعفونی محیط آنگونه که مشتری بتواند آن را مشاهده کند.
شرکتها همچنین باید از صحت و سلامت کارکنان خود اطمینان حاصل کنند. بیش از 80درصد مشتریانی که در یك نظرسنجی شرکت کردهاند، گفتهاند تمایل دارند از شرکتها و مکانهایی خرید کنند که به سلامت کارکنانشان اهمیت میدهند. در بسیاری از هتلها تدابیر دقیق پاکیزگی محیط اندیشیده شده است. این کار به مشتری حس امنیت میدهد.
نتایج این پژوهش نشان داده که اقلامی نظیر داروهای دمدستی و بدون نیاز به نسخه، اقلام سوپرمارکتی، وسايل مورد نیاز خانه و اقلام بهداشت شخصی رشد 30 درصدی فروش آنلاین داشتهاند
حذف واسطهها و فروش مستقیم به مشتری
وقتی که خرید آنلاین زیاد شد، بسیاری از برندها متوجه شدند که چارهاي نیست جز اینکه محصولات خود را مستقیم به مشتریان خود بفروشند. بسیاری از برندهای مواد غذایی دریافتند که مشتریان تمایل دارند به جای خرید از سوپرمارکتها مستقیما از خود تولیدکننده محصول خرید کنند، بنابراین، این نیاز احساس شد که وبسایت فروش تاسیس کنند.
این رویه فروش باعث میشود برندها بهتر در دسترس مشتری باشند. با این روش تعداد بسیاری از برندها اعلام کردهاند که فروششان کاهش داشته است. در حالیکه برندهایی که به صورت سنتی محصولاتشان را میفروختند با کاهش فروش مواجه شدند.
بیشتر بخوانید: چطور رژیم غذایی خود را در دوران دورکاری حفظ کنید
وفاداری به برندها در حال کاهش است
از زمان آغاز همهگیری کرونا و بحران جهانی سلامت، بسیاری از مشتریان برندهای جدید را امتحان کردهاند. البته یکی از دلایل این امر این است که مشتریان برای دریافت خریدهای خود تجربه تاخیر در تحویل را داشتهاند و یا اینکه خریدی که به دستشان رسیده، دچار مشکل بوده است.
به این ترتیب به صورت طبیعی به سمت برندهای جدید رفتهاند. یکی دیگر از دلایل این امر اختلال در زنجیره تامین و توزیع به دلیل همهگیری کرونا بوده است. تحقیقات نشان داده تقریبا 75درصد مشتریان در دوران همهگیری، برندهای جدید را امتحان کردهاند. نیمی از مشتریان نیز نهتنها برند قبلی را عوض کردهاند، بلکه قرار است در آینده همیشه از برند جدید خرید کنند.