برنامه کاری غول‌های های‌تک برای بعد از کرونا

0

حالا که واکسن کرونا از راه رسیده و امید‌ها برای پایان همه‌گیری ویروس زنده شده، صحبت از شرایط کاری بعد از کرونا بسیار به میان می‌آید. در ادبیات کسب‌و‌کار اخیرا یک واژه خیلی استفاده می‌شود و آن «شرایط عادی جدید» است.

گفته می‌شود که شرایط بعد از پایان همه‌گیری کرونا دیگر مثل گذشته نخواهد شد و اگرچه شرایط عادی می‌شود، اما این عادی‌شدن از نوعی جدید است. در چنین شرایطی شیوه کار در شرکت‌ها بسیار به انعطاف‌پذیری بستگی خواهد داشت.

اما هر شرکتی شیوه خاص خود را برای کار در دوران پس از کرونا دارد. برخی از شرکت‌ها قصد دارند همچنان به دورکاری کامل ادامه دهند، برخی دیگر رویه‌ای میانه را در پیش گرفته‌اند به طوری‌که ‌ کارکنانشان بخشی از ساعات ‌را در دفتر کاری می‌گذرانند و باقی ساعات را نیز از خانه کار می‌کنند.

در ذیل چند شرکت بزرگ حوزه های‌تک فهرست شده و شیوه کاری آنها بعد از همه‌گیری کرونا بررسی شده است:

GOOGLE در دوران بعد از کرونا

کارکنان گوگل تا سپتامبر سال‌۲۰۲۱ به شرکت بازنخواهند گشت و از خانه کار خواهند کرد. معنایش این است که آنها از روز دوشنبه تا جمعه در دفتر کار حضور نخواهند داشت. گوگل قصد دارد فازی آزمایشی را به اجرا بگذارد. به این ترتیب که حضور همه‌روزه در دفتر کار را لغو کرده و تنها ۳روز از کارکنان خود خواهد خواست تنها برای هماهنگی ساعاتی را در دفتر کار خود داشته باشند.

گوگل همچنین تغییراتی در فضای کاری شرکت صورت داده است. یکی از این تغییرات، ایجاد فضای باز مناسب برای جلسات کاری است.

REDDIT در دوران بعد از کرونا

این شرکت که در سانفرانسیسکو واقع شده، ماه اکتبر سال‌۲۰۲۰ اعلام کرد به بیشتر کارکنانش اجازه می‌دهد از هر جایی که خودشان دوست دارند، کار کنند؛ یعنی اگر دوست داشتند به شرکت بیایند و کار کنند و اگر هم نه، در خانه بمانند و کار کنند. همچنین این شرکت اعلام کرد اگر هر کارمندی تصمیم بگیرد از خانه کار کند، دستمزدش هیچ تغییری نخواهد کرد.

REDDIT در دوران بعد از کرونا

Microsoft در دوران بعد از کرونا

شرکت مایکروسافت در اکتبر سال‌۲۰۲۰ اعلام کرد معتقد است کار‌کردن از خانه به اندازه نیمی از وقت استاندارد کاری برای اغلب پست‌ها کافی است. این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد: «همینطور که به پیش می‌رویم، هدفمان این است که تا آنجا که ممکن است، انعطاف بیشتری به خرج داده و از شیوه کاری افراد حمایت کنیم.

در عین حال بین نیازهای تجاری تعادل ایجاد کرده و اطمینان حاصل کنیم که فرهنگ کاری خود را حفظ کرد‌ه‌ایم.

سرمقاله ۲۰۶ هفته‌نامه شنبه: نخ شما دست چه کسی است؟!

Twitter در دوران بعد از کرونا

توییتر از همان آغاز همه‌گیری کرونا اعلام کرد هر کدام از کارکنان توییتر که بخواهند برای مدت نامعلوم از خانه کار کنند، این اجازه به آنها داده خواهد شد. توییتر اعلام کرده هنوز این سیاست را تغییر نداده است.

Dropbox در دوران بعد از کرونا

در اکتبر سال‌۲۰۲۰ این شرکت اعلام کرد به صورت مجازی کار خواهد کرد. به این معنا حدود ۳‌هزار کارمند این شرکت به خانه خواهند رفت و از خانه کار خواهند کرد و فقط برای جلسات هماهنگی و تیمی در شرکت حضور خواهند یافت. این شرکت همچنین تغییراتی در فضای اداری ایجاد کرده و میزهای افراد را جمع کرده است.

Coinbase در دوران بعد از کرونا

این شرکت رمزارز هم اعلام کرده از دورکاری کارکنانش استقبال خواهد کرد. برایان آرمسترانگ، هم‌بنیانگذار و مدیر‌عامل این شرکت به کارکنانش اعلام کرده اکثر کسانی که می‌خواهند از خانه کار کنند، این اجازه را خواهند داشت و افرادی که هنوز مایل هستند با حضور در محل شرکت کار کنند نیز اجازه این کار را خواهند داشت.

آرمسترانگ در وبلاگ شرکت نوشت: «شیوه کار ما ترکیبی از دورکاری و کار در شرکت خواهد بود. اما همه باید به خاطر داشته باشند که برای دورکار شدن باید ذهن و رفتار کاری خود را تغییر دهند. معنایش این است که باید طوری کار کرد که توافقی بین دورکاری از خانه و کار‌کردن در محل شرکت احساس نشود؛ چه یک روز در هفته به دفتر بیایید، چه ۵ روز در هفته و چه هرگز. نباید هیچ تفاوتی ایجاد کند.

REI در دوران بعد از کرونا

REI در دوران بعد از کرونا

این شرکت از همان ابتدای همه‌گیری از دورکاری استقبال کرد و بعدها نیز فضای ۳۷ هزار مربعی خود در منطقه بیلوو واشنگتن را که به‌تازگی ساخته بود، به فروش گذاشت. این شرکت اعلام کرد به جای برخورداری از یک دفتر کاری بسیار بزرگ قصد دارد چند مکان مجهز به ارتباطات ماهواره‌ای در سراسر منطقه ایجاد کند تا کارکنانش بتوانند با انعطاف بیشتری از هر جایی که هستند، به کارشان برسند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.