ساماندهی رمزارزها
قانونگذاران در واشنگتن دیسی و سراسر جهان در تلاش هستند تا مقررات و ضوابطی را برای رمزارزها تعیین کنند که امنیت سرمایهگذاران تضمین و از تخلف سایبری جلوگیری شود. پس میتوان گفت بحث بر سر ساماندهی رمزارزها همچنان داغ خواهد ماند.
مقامات آمریکا (به ویژه پس از سقوط اخیر Terra Luna) علاقه ویژهای به ساماندهی استیبلکوینها نشان دادهاند. در ماه مه، بازار رمزارزها با سقوط مواجه شد که موجب شد استیبلکوینهایTerraUSD (UST) از دلار فاصله بگیرند. این موجب سقوط رمزارز Luna نیز شد. در نتیجه بسیاری از کسانی که در لونا و ترا سرمایهگذاری کرده بودند، در مدت چند روز سرمایههای خود را از دست دادند. چند هفته پس از سقوط ترا، بازار کریپتو دوباره با افت مواجه شد و چندین شرکت کریپتویی به تعدیل نیرو و توقیف برداشت اقدام کردند تا در شرایط وخیم بازار در هزینههای خود صرفهجویی کنند. برخی از شرکتها مانند Three Arrows Capital و Celsius نیز اعلام ورشکستگی کردند. اثر دومینویی این مشکلات باعث شد قانونگذاران دولت فدرال فشار بیشتری برای ساماندهی رمزارزها حس کنند.
مارکوس سوتیریو (Marcus Sotiriou) تحلیلگر بازار در شرکت GlobalBlock میگوید: «پس از اتفاقات فاجعهباری که در بازار کریپتو رخ داد، روشن است که مقررات سختگیرانهای در پیش هستند. سقوط وامدهندگان مالی غیرمتمرکز ممکن است از دلایلی باشد که قانونگذاران به دنبال اعمال کنترل سختگیرانه در بازار رمزارزها باشند.»
اگرچه هنوز راه زیادی در پیش است، در سال 2022 پیشرفتهایی در زمینه قانونگذاری به وجود آمده است. جو بایدن در ماه مارس دستوری حکومتی را امضا کرد که آژانسهای دولتی را به مطالعه «توسعه مسئولانه» داراییهای دیجیتال (از جمله استیبلکوینها) میگمارد.
وزارت خزانهداری آمریکا نیز به تازگی اولین اساسنامه مرتبط به دستور اجرایی جو بایدن را منتشر کرده است. براساس این چارچوب، آمریکا باید روابط خود با کشورهای خارجی را در قالب داراییهای دیجیتالی پررنگتر کند.
در سال 2021 جروم پاول (Jerome Powell) رئیس فدرال رزرو گفت قصد ممنوعیت رمزارزها در آمریکا را ندارد در حالی که گری گنسلر (Gary Gensler) رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار همواره بر نقش آژانس خود و کمیسیون معاملاتی معاملات آتی در قانونگذاری این صنعت تأکید کرده است.
گنسلر بارها در موقعیتهای مختلف تأکید کرده است که در صورت عدم وضع قوانین سختگیرانه، احتمالا سرمایهگذاران آسیب خواهند دید. علاوه بر آن، اداره مالیاتهای درونمرزی نیز به وضوح در پی آشناکردن مردم با طریقه گزارش ارزهای مجازی در اظهارنامه مالیاتی خود است. اظهارنظرهای گنسلر و پاول و سایر مقامات دولت بایدن حاکی از آن است که وضع قوانین بر رمزارزها اهمیت زیادی برای آنها دارد.
ساماندهی رمزارزها نیز مانند سایر مسائل مرتبط به آن پیچوخمهای خود را دارد. جفری وانگ (Jeffrey Wang) از مدیران شرکت کانادایی Amber Group معتقد است: «آژانسهای مختلفی وجود دارند که ممکن است نظارت بر این مسائل در حوزه قضایی آنان باشد یا نباشد. این مسئله در هر ایالت متفاوت است. وضع مقررات شفاف به معنای از میان رفتن یک مانع بزرگ از سر راه رمزارزهاست.»
تاثیر مقررات جدید بر سرمایهگذاران
ساماندهی رمزارزها مسئله حساسی است اما بسیاری از متخصصان معتقدند که این اقدام به نفع این صنعت و سرمایهگذاران خواهد بود. مقررات جدید به معنای ثبات بیشتر در این بازار پرتلاطم است. همچنین میتواند در بلندمدت از سرمایهگذاران محافظت کند، از فعالیت مجرمانه در اکوسیستم کریپتو جلوگیری کند و راهنمای واضحی را برای شرکتها فراهم آورد که بتوانند در اقتصاد کریپتو نوآوری کنند. برای اشنایی با رمزارز ما به شما Cryptocurrencies پیشنهاد می کنیم
بن وایس (Ben Weiss) مدیرعامل شرکت کریپتویی کوینفلیپ (CoinFlip) میگوید:
«وضع مقررات عاقلانه به نفع همه است. میتواند اعتماد مردم به رمزارزها را افزایش دهد، اما به نظر من باید زمان بیشتری را روی آن بگذاریم تا آن را بهدرستی انجام دهیم.»
وضع مقررات، قیمت رمزارزها در این بازار متلاطم را نیز تحت تأثیر قرار خواهد دارد. نوسانات بازار موجب شدهاند که متخصصان پیشنهاد کنند سرمایهگذاری در رمزارزها کمتر از 5 درصد کل سبد سرمایهگذاری شما باشد و نیز باید انتظار از دست دادن سرمایه خود را داشته باشید.
افزایش کاربری رمزارزها در سازمانها
شرکتهای مشهور در صنایع مختلف در سال 2021 علاقه زیادی به رمزارزها نشان دادهاند. مثلا AMC در سال گذشته اعلام کرد از پرداخت به وسیله بیتکوین پشتیبانی خواهد کرد. شرکتهای صنایع مالی مانند PayPal و Square نیز از معاملات رمزارزی در پلتفرمهای خود پشتیبانی میکنند. تسلا نیز از Dogecoin حمایت میکند و ممکن است در آینده از پرداخت بیتکوینی نیز پشتیبانی کند. همچنین این شرکت میلیاردها دلار در داراییهای کریپتویی سرمایهگذاری کرده و متخصصان بر این باورند که این روند رو به افزایش خواهد بود.
برخی از متخصصان معتقدند که سازمانهای بینالمللی بزرگتر نیز ممکن است در نیمه دوم امسال شروع به بهکارگیری رمزارزها کنند. وایس گفت: «همانطور که شاهد آن هستیم این سازمانها، چه آمازون و چه بانکهای بزرگ، در حال ورود به بازار کریپتو هستند.» فروشگاه بزرگی مانند آمازون میتواند زنجیره واکنشهای دیگران برای استقبال از رمزارزها را کلید بزند و اعتبار بیشتری به آن بدهد. همچنین شایعاتی درباره تصمیم آمازون برای اعلام فرصت شغلی برای جایگاه مدیر ارز دیجیتال و محصولات بلاکچینی شکل گرفته است.
مطلب پیشنهادی: از سود و ضرر بیتکوین چه میدانیم؟
تاثیر کاربری سازمانی بر سرمایهگذاران
در حالی که اغلب مردم علاقهای به پرداخت به وسیله رمزارزها ندارند، تعداد فروشگاههایی که از پرداخت رمزارزی پشتیبانی میکنند رو به افزایش است زیرا ممکن است در آینده این وضع تغییر کند. هنوز راه زیادی باقی مانده تا پرداخت به وسیله رمزارزها تصمیم مالی هوشمندانهای محسوب شود، اما با افزایش کاربری در سازمانها، کاربرد رمزارزها در زندگی روزمره مردم نیز افزایش پیدا میکند. این مسئله قیمت رمزارزها را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. تضمینی برای آن وجود ندارد اما هر چقدر کاربرد رمزارزها در «جهان واقعی» افزایش پیدا کند، تقاضا و قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد و این امر سرمایهگذاری بلندمدت در رمزارزها را منطقیتر میکند.
آینده NFTها
توکنهای غیرقابل معاوضه (NFT) از سال 2014 به وجود آمدند اما تا سال 2021 این فناوری نوآورانه چندان در بازار شناختهشده نبود. انافتیها نماینده مالکیت انواع گستردهای از کالاهای ناملموس و غیرقابل معاوضه هستند. محبوبیت آنها در میان افراد مشهور و شرکتهای مختلف از امریکن اکسپرس گرفته تا گوچی رو به افزایش بوده است. در سال 2021 مجموع فروش انافتیها به 25 میلیارد دلار رسید. این میزان در سال پیش از آن تنها 94.9میلیون دلار بود.
اما بر سر اینکه آیا روند افزایش محبوبیت انافتیها دوام خواهد آورد یا خیر، بحثهایی وجود دارد. فروش انافتیها در ماه ژوئن به کمتر از ۱میلیارد دلار سقوط کرد که کمترین میزان آن در 12 ماه گذشته بود.
متخصصان در این زمینه اختلاف نظر دارند. برخی از آنها این محبوبیت را حباب میدانند و دیگران معتقدند فناوری پشت انافتیها (مانند قراردادهای هوشمند و فناوری بلاکچین) هستند که ارزش واقعی ایجاد میکنند. در همین حال، تولیدکنندگان و هنرمندان معتقدند این قالبی جدید برای درآمدزایی است.
دادههای اخیر نشان میدهند که ممکن است بازار در حال آرامتر شدن باشد. از ابتدای سال تقریبا یک میلیون حساب اقدام به خرید و فروش انافتی کردهاند، اما بنا بر گزارش Chainalysis این عدد تا 491هزار کاهش یافته است. برخی از متخصصان میگویند به دلیل افت قیمت رمزارزها و سایر مشکلات اقتصاد کلان (مانند تورم، افزایش نرخ بهره و جنگ روسیه و اوکراین) احتمالاً بازار انافتی به افول خود ادامه میدهد. این خبرگزاری در ادامه این گزارش آورده است: «انافتیها در سال2021 رشد زیادی به خود دیدند اما این روند ثابت نبوده و تاکنون در سال 2022 تعدیل شدهاند.»
ایا میخواهید با ارز های دیجیتال اشنا شوید ؟ بر روی لینک کلیک کرده و با این مقاله اشناییت بیشتری پیدا کنید .
تأثیر افول انافتیها بر سرمایهگذاران
طی سال گذشته میلادی، بسیاری از مردم برای سرمایهگذاری و حتی تفریح اقدام به خرید انافتیها کردند. دلیل آن هر چه که باشد، به علت افت بازار کریپتو در ماههای اخیر، قیمت بسیاری از آن داراییهای دیجیتال افت زیادی کرده است.
از نقطه نظر سرمایهگذاری، خرید انافتیها پرریسکتر از خرید رمزارزها است زیرا به اعتقاد هامفری ینگ (Humphrey Yang) کارشناس امور مالی شخصی، تقریبا به شرطبندی در کریپتو شباهت دارد. به اعتقاد او «خرید انافتی اساسا قمار است اما مردم واقعا تفاوتی میان این دو نمیبینند و فقط به دلیل جذابیتشان آنها را میخرند.»
با علم بر اینکه انافتیها پرریسکتر از رمزارزها هستند، بهتر است از آنها فاصله بگیرید. خصوصا با اینکه افت زیادی در قیمت رمزارزها رخ داده است. متخصصان معتقدند بهتر است سرمایهگذاران به جای انافتیها، کمتر از 5 درصد از سبد سرمایهگذاری خود را به بیتکوین و رمزارزهایی چون اتریوم اختصاص دهند.
آینده امور مالی غیرمتمرکز
اگر در کریپتو سرمایهگذاری کرده باشید، احتمالا با اصطلاح امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) آشنا شدهاید. این اصطلاح به خدمات مالی آنلاین و جایگزین توسط رمزارزها و فناوری بلاکچین اشاره دارد.
دیفای برای جایگزین کردن واسطههایی مانند بانکها و مؤسسات اعطای وام از «قراردادهای هوشمند» استفاده میکند؛ یعنی میتوان گفت کسبوکارهایی که به طور روزمره برای انجام امور مالی خود با آنها تعامل داریم با نرمافزار جایگزین میشوند. به همین علت در فضای دیفای هیچ نهاد مرکزی ناظری وجود ندارد که بتوان به آن رجوع کرد.
اما دیفای نیز هنوز در مرحله اولیه خود قرار دارد، همانطور که در روزهای اولیه اینترنت، بینظمی فضای آن به کاربران حس «غرب وحشی» میداد. با در نظر گرفتن این مسئله میتوان گفت در راه پیشرفت دیفای نیز موانعی وجود خواهد داشت. کارشناسان میگویند ممکن است در آینده شرکتهایی به بزرگی آمازون و گوگل در فضای دیفای به وجود بیایند.
مطلب پیشنهادی: اکوسیستم دیفای در میدان عمل
تأثیر کاربرد بیشتر دیفای بر سرمایهگذاران
اگر میخواهید بر داراییهای خود کنترل کامل داشته باشید، دیفای راهحل مناسب شماست. اما آن هم بدون هزینه نیست. مقررات زیادی برای محافظت از داراییهای شما وجود ندارد. امروزه دیفای «غرب وحشی» بانکداری و سرمایهگذاری است. اگر شما داراییهای خود را از طریق هکرها و مشکلات دیگر از دست بدهید، ممکن است راهی برای بازپسگیری آنها نداشته باشید.
دیفای هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد. پس اگر محصولات مالی معمول را با محصولات مالی غیرمتمرکز مقایسه کنید، بهتر است به ریسک آن بیشتر از سود احتمالی فکر کنید. از آنجایی که دیفای هنوز ساماندهی نشده، با سرمایهگذاری در آن ریسک بالایی میکنید اما آزادی و کنترل بیشتری بر پول خود خواهید داشت. ابتدا باید برای دسترسی به آن کریپتو بخرید و دانش کافی از رمزارزها داشته باشید.
آینده بیتکوین چگونه خواهد بود؟
بیتکوین شاخص کلی خوبی برای بررسی بازار کریپتو است، زیرا از نظر ارزش مالی بزرگترین رمزارز موجود است و سایر بخشهای بازار هماهنگ با روندهای آن حرکت میکنند.
قیمت بیتکوین در 2021 نوسانات زیادی داشت. در نوامبر سال گذشته بار دیگر رکوردشکنی کرد و قیمت آن از 68هزار دلار فراتر رفت، اما از آن زمان تاکنون در حال افت قیمت بوده است.
امسال بیتکوین و بازار کریپتو با وجود تلاطمهای اقتصاد کلان (تورم، نوسانات بازار سهام، افزایش نرخ بهره و ترس از بحران اقتصادی) در حال افت بودهاند. از نوامبر سال گذشته تاکنون، بیتکوین دوسوم ارزش خود را از دست داده و در هفتههای اخیر به 17,500 دلار نیز رسید. متخصصان هنوز مطمئن نیستند که آیا افت بیتکوین متوقف خواهد شد یا خیر. برخی معتقدند متوقف شده، اما دیگران میگویند ممکن است در 2022 قیمت بیتکوین حتی تا 10 هزار دلار نیز افت کند. اما قیمت بیتکوین در بلندمدت چقدر افزایش خواهد یافت؟ اگرچه از ابتدای سال جاری تاکنون دوران دشواری برای آن بوده است اما متخصصان معتقدند دیر یا زود به 100هزار دلار نیز خواهد رسید.
آیا اتریوم به روزهای اوج خود برمیگردد؟
اتریوم دومین رمزارز بزرگ در دنیاست و مشهورترین آلتکوین در بازار به شمار میآید. همانند بیتکوین، میتوان اتریوم را نیز شاخص مناسبی برای بررسی بازار کریپتو حساب کرد. طی ۶ سال اخیر، ارزش آن به شدت افزایش پیدا کرده است. در سال 2015 قیمت اتریوم هنگام رونمایی 0.311 دلار بود و در اواخر سال گذشته از 4,800 دلار نیز فراتر رفت. اگرچه قیمت اتریوم از رکورد خود فاصله گرفته، اما انتظار میرود در ماههای باقی مانده از سال 2022 افزایش زیادی پیدا کند.
کارشناسان این حوزه میگویند: قیمت آینده اتریوم به موفقیت اصلاحات فناوری آن بستگی دارد. اتریوم در حال استفاده از فناوری جدید با مصرف انرژی کمتر است که کارایی، سرعت و ارزانی شبکه آن را افزایش خواهد داد.
این نسخه جدید فناوری اتریوم در اصطلاح The Merge (ادغام) نام گرفته و متخصصان معتقدند میتواند قیمت آن را بار دیگر به 4 هزار و حتی 12 هزار دلار برساند. سرمایهگذاران با دقت پیگیر اخبار ادغام هستند و برخی شروع به خرید آن در قیمت پایین فعلی کردهاند. به اعتقاد کارشناسان، افزایش یا کاهش ارزش اتریوم تنها با گذر زمان مشخص خواهد شد. هنری ارصلانیان (Henri Arsalanian) رئیس شرکت خدمات رمزارزی PwC میگوید: «سال بسیار مهمی پیش روی اتریوم قرار دارد؛ سال موفقیت یا شکست.»
تأثیر نوسانات قیمت بیتکوین و اتریوم بر سرمایهگذاران
نوسانات قیمت بیتکوین و اتریوم دلیل خوبی برای سرمایهگذاری در بلندمدت است. اگر برای سرمایهگذاری در بلندمدت آنها را بخرید، نباید نگران نوسانات کوتاهمدت باشید. کارشناسان معتقدند بهتر است سرمایهگذاری خود را مدام پیگیری نکنید. آنها میگویند اینکه نوسانات کوتاهمدت قیمت بیتکوین و اتریوم را بالا و پایین میبرند نباید موجب واکنشهای احساسی و عجولانه سرمایهگذاران شود.
مطلب پیشنهادی: چطور با بیت کوین روزانه ۱ میلیون تومان درآمد داشته باشیم؟
نقش رمزارزها در مناسبات اقتصادی آینده جهان
ما میتوانیم بر ارزش آینده رمزارزها برای سرمایهگذاران گمانهزنیهایی انجام دهیم، اما واقعیت این است که هنوز سرمایهگذاری جدید و مخاطرهآمیزی است که سابقه زیادی برای تحلیل و پیشبینی قیمتها ندارد. هیچ کارشناسی نمیتواند در موردشان نظر قطعی دهد. به همین دلیل ضروری است که فقط در صورتی در رمزارزها سرمایهگذاری کنید که مشکلی با از دست دادن سرمایه خود نداشته باشید و بیشتر به سرمایهگذاریهای مرسومتر و مطمئنتر بپردازید. حتی ممکن است در کشورهای توسعهیافته نیز فعالیت رمزارزها ممنوع شود و بیارزش شوند. حجم سرمایهگذاری خود را پایین نگه دارید و هرگز سرمایهگذاری در کریپتو را در اولویت اهداف مالی خود (مانند پسانداز بازنشستگی و پرداخت سود وام) قرار ندهید.
حرف آخر
هرچقدر فضای کریپتو بیشتر پیشرفت میکند، نوآوریهای جدید و هیجانانگیزتری هم پدید خواهند آمد. بهروزرسانی منطق سرمایهگذاری شما برای همگام شدن با تغییرات بازار ضرورت دارد. اگرچه سال 2021 سال مهمی برای کریپتو بوده است، اما این فضا به رشد و تکامل خود ادامه خواهد داد. ضروری است که هرچقدر فضای کریپتو رشد میکند، شما هم به همان اندازه رشد کنید.