رشد کسب‌وکار انتخاب سردبیر

خود را برای یافتن شغل در دوران همه‌گیری آماده کنید

همه‌گیری کرونا موجب شد بسیاری در سراسر جهان شغلشان را از دست بدهند. حتی در قوی‌ترين اقتصاد جهان یعنی آمریکا نیز آمار بیکاری سر به آسمان گذاشت.

براساس آماری که وزارت کار ایالات متحده آمریکا منتشر کرده تنها در سال‌2020 میلادی حدود 9 میلیون و 800‌هزار نفر شغلشان را از دست دادند و نرخ بیکاری در این کشور به حدود 7‌درصد رسید.

پیش‌بینی می‌شود این آمار نامناسب همچنان ادامه داشته باشد. فاون گرمر، نویسنده‌ای که 4بار نامزد دریافت ‌جایزه پوليتزر شده، در جدید‌ترین کتابش به همین موضوع پرداخته و سعی کرده استراتژی‌هایی برای افراد بیکار در میانه همه‌گیری پیشنهاد کند. در ذیل بخشی از پیشنهادهاي گرمر را می‌خوانید:

بردن را انتخاب کنید

طی 3سال گذشته، برای خود من، 3بار وضعیت اقتصادی نابودم کرد. ابتدا بعد از حملات 11سپتامبر، بعد در رکود اقتصادی سال‌2008 و بعد هم در میانه همه‌گیری کرونا. اما بعدش اتفاقاتی خواهد افتاد که بزرگ خواهند بود. مردم با بزرگ‌ترین ترس‌ها و سختی‌هایشان مواجه خواهند شد و رفته‌رفته در‌خواهند یافت که برای عبور از این مرحله چه باید بکنند.

زمان‌هایی خواهد رسید که مجبور خواهید شد تحت شرایط‌ خودتان را بازسازی کنید و از نو شروع کنید. حال این بحران‌ها می‌خواهد همه‌گیری کرونا باشد تا حمله تروریستی، وقوع طوفان و سیل و آتش‌سوزی یا رکود اقتصادی و یا حتی فروپاشی روانی. برعهده شما‌ست که اوضاع را در کنترل خود بگیرید و آن بخش قدرتمند از درون‌تان را به کار گرفته و به سرعت هر چه تمام‌تر دوباره سر پا بایستید.

همیشه یادتان باشد که بزرگ‌ترین فرصت شما زمانی به شما رو می‌کند که بقیه در حال ناامید شدن هستند.

شاید اینطور به نظرتان برسد که موفق‌شدن در زمانی که مردم بیمار هستند ‌یا می‌میرند و یا در وضعیت بد اقتصادی هستند، غیر‌ممکن است. اما باید از خودتان بپرسید که انتخاب شما چیست؟ می‌خواهید سرپا بایستید و نجات پیدا کنید یا اینکه منتظر اخبار بمانید تا روزی بشنوید که بحران خاتمه یافته؟ زندگی ادامه دارد و هر بحرانی زمانی تمام می‌شود و فکر نکردن به اینکه شما چطور می‌خواهید راهتان را از میانه این بحران طی کرده و از بحران عبور کنید، کار احمقانه‌ای است.

فرض کنید اگر سقف خانه شما به دلیل وقوع طوفان از جا درآمده، ابتدا مجبور هستید سقف را تعمیر کنید تا اینکه به فکر استراتژی‌های شغلی باشید. اما اگر شما خودتان قربانی شرایط باشید، باید خودتان را جمع و جور کنید و با شرایط کنار بیایيد. به قدم‌هایی که باید بردارید فکر کنید. افرادی که می‌توانید با آنها صحبت کنید را مشخص کنید. سپس قدم‌هایتان را بردارید و با اشخاصی که مشخص کرده‌اید، تماس بگیرید.

آیا می‌خواهید صبر کنید تا شرایط به حالت عادی برگردد و بعد قدمی بردارید؟ اما بدانید کسانی که سریع اقدام می‌کنند، پاداشش را نیز دریافت می‌کنند؟ به این فکر کنید که چطور می‌خواهید خود را در جایگاهی قرار دهید که نخستین کسی باشید که استخدام می‌شوید؟

همه‌گیری مردم را عاصی کرده است اما هر کسی که در خانه گرفتار شده و بیمار نیست، وقت زیادی در اختیار دارد تا در کلاس‌هایی شرکت کند که مهارت‌هایش را به عنوان یک نیروی کار افزایش ‌دهد و این مهارت‌ها می‌تواند فرد را یک یا چند پله از رقبای خود بالاتر قرار دهد. این روزها کلاس‌های آنلاین فراوانند.

هزینه‌ این کلاس‌ها هم خیلی زیاد نیست. دست بجنبانید! چون خیلی از رقبای شما همچنان در خانه نشسته‌اند و وقتشان را به بطالت می‌گذرانند. شما کسی باشید که از آن جلو می‌زنید و پاداشش را هم دریافت خواهید کرد.

بی‌خبری، خوش‌خبری است

اگر می‌خواهید اوضاع در نگاهتان تیره و تار به نظر برسد، اخبار گوش کنید! اگر می‌خواهید کاملا ناامید شوید، همچنان به اخبار گوش کنید! اما اگر می‌خواهید همچنان کنترل عقل و منطق خود را در اختیار داشته باشید، اخبار را خفه کنید.

چرا می‌خواهید کنترل اعصاب و روان و زندگی‌تان را دست کسی بدهید که به عنوان روزنامه‌نگار عاشق خبرپراکنی است و این خبرها لزوما امیدبخش نیستند. در زمانه وقوع بحران‌های سراسری باید روی زمانی که اخبار گوش می‌کنید، کنترل داشته باشید در غیر اين‌صورت اخبار شما را کنترل خواهند کرد.

وقتی که همه خبرها بد هستند، شما حال بدی خواهید داشت. بنابراین تصمیم بگیرد که برای آگاه بودن از وضعیت و شرایط به چه میزان نیاز به اخبار گوش‌کردن دارید اما سعی نکنید وقت خیلی زیادی به این کار اختصاص دهید. شما برای اینکه کارتان را پیش ببرید نیاز ندارید همه چیز را بدانید و لزوما نیازی نیست از آخرین تحولات مطلع باشید.

می‌توانید روزانه یک بار سری به اخبار بزنید و یا حتی یک روز در میان و 2روز در میان هم کفایت می‌کند. اگر بتوانید تنها هفته‌ای یک‌بار سری به اخبار بزنید که نور علی نور است. اگر اتفاقی افتاد که شما حتما باید از آن مطلع باشید، مطمئن باشید مطلع خواهید شد. یا کسی به شما خبر خواهد داد‌ یا اینکه در شبکه‌های اجتماعی رد آن را خواهید دید. اما هر چه بیشتر خبر گوش کنید، مشکلات درون مغزتان نیز بیشتر خواهند شد.

پوشش مدام اخبار، واقعیت را واژگونه جلوه می‌دهد. وقتی تیتر اخبار را می‌بینید که درباره نرخ بیکاری حدود 16‌درصد هشدار می‌دهند، مسلما با خودتان فکر خواهید کرد چطور می‌توانید در این زمانه افتضاح کاری برای خودتان پیدا کنید. نتیجه این ترس، ناامیدی خواهد بود.

وقتی مدام درباره کسانی که جانشان را از دست می‌دهند، ورشکسته می‌شوند، پول برای خرید غذا ندارند و یا تعدیل می‌شوند می‌شنوید، حس بدی به شما دست می‌دهد. واقعیت برایتان بسیار وحشتناک می‌شود و مثل آوار بر سرتان فرود می‌آید. اما اگر گوشتان را به روی این اخبار بد ببندید، مغزتان بهتر فکر می‌کند و چشم‌انداز کار برایتان واقع‌گرایانه می‌شود.

قدرت شبکه‌های اجتماعی در میانه بحران

تکنولوژی باعث شده که افراد خیلی راحت‌تر بتوانند در میانه بحران با هم ارتباط معنا‌دار برقرار کنند. به همین جهت است که خیلی راحت‌تر می‌توان از خانه و به وسیله کامپیوتر و تلفن کار کرد. قرنطینه در دوران همه‌گیری کرونا باعث نشد که فعالیت افراد در شبکه‌های اجتماعی محدود شود بلکه برعکس دعوت همگانی برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی انجام شد.

در ابتدای همه‌گیری چند پیامک برای بسیاری از افراد ارسال کردم و همه ما آنقدر وقت داشتیم که رابطه‌هایی معنادار را شکل بدهیم. می‌دانستم که همه بیکار هستند بنابراین ارتباط مجازی از طریق نرم‌افزار ارتباط تصویری باعث شد همه ما با هم وقت بگذرانیم و از این ارتباط لذت ببریم.

بنابراین کاری که باید بکنید این است که به افراد دور و برتان نگاهی بیندازید و سعی کنید با آنها ارتباط برقرار کرده و با آنها تبادل نظر کنید. شما از آنها حمایت کنید آنها هم از شما حمایت می‌کنند. فرقی نمی‌کند که در خانه گرفتار باشید و یا اینکه اوضاع به حالت عادی برگشته باشد، باز هم می‌توانید با هم صحبت کنید.

هر کاری که از دست‌تان برمی‌آید بکنید تا رابطه خود را قوی نگه دارید. بگذارید بدانند که شما گرفتار هستید و حتی از آنها کمک بخواهید.

بخشی از راه‌حل باشید نه مشکل!

وقتی شرکت‌ها گرفتار بحران می‌شوند، به رهبری درست و ایده‌های نو نیاز دارند‌ و این زمان مناسبی است برای اینکه به آنها راه‌حل داده و خودی نشان دهید. مشکلات را شناسایی کنید و برایشان به دنبال راه‌حل باشید. بهترین راه این است که داوطلب شوید و سعی کنید مشکلی را حل کنید. قاعدتا وقتی برمی‌خیزید و برای حل مشکلی گام برمی‌دارید، معنایش این است که دارید کار رئیس‌تان را انجام می‌دهید.

بنابراین چشمانتان را باز کنید و هر فرصتی را که می‌بینید بقاپید. آیا حس می‌کنید که می‌شود کارها را به روشی متفاوت انجام داد که بشود پول ذخیره کرد؟ آیا راهی می‌شناسید که بتوان با استفاده از آن کسب‌و‌کار را رونق داد و درآمد بیشتری به‌دست آورد؟ آیا مشکلات دیگری هست که بتوانيد حل‌شان کنید؟ حرفتان را بزنید. راه‌حلتان را ارائه کنید و نترسید.

حتی اگر ایده خاصی ندارید، باز هم توانش را دارید که بگويید می‌خواهید در حل مشکل مشاركت کنید و دوست دارید داوطلب شوید. این کار باعث می‌شود که نقش شما برجسته شود. اگر نیاز داريد به مدیر خود یادآوری کنید که چه مهارت‌هایی دارید، لحظه‌ای در انجام این کار تردید نکنید.

سعی کنید بخشی از راه‌حل باشید، نه مشکل. ممکن است این کار شما را از قرار‌‌گرفتن در معرض خطر تعدیل حفظ نکند اما مسلما انجام‌ندادنش به شما آسیب خواهد زد. واضح بگويید که از تغییر استقبال می‌کنید و توانش را دارید که سخت‌تر کار کنید. عملکرد بیشتر و کوشاتر بودن، شما را از دیگر همکارانتان متمایز خواهد کرد. خلاصه اینکه سعی کنید بدرخشید.

همیشه آماده باشید

یک‌جا ننشینید که شرکت، شما را تعدیل کند. همیشه برای همه چیز آماده باشید. رزومه‌تان را بنویسید و پاشنه کفشتان را بکشید و برای یافتن شغل به شبکه‌های اجتماعی و آژانس‌های کاریابی سر بزنید. شرکت‌هایی که ممکن است به مهارت شما نیاز داشته باشند را شناسایی کنید و سعی کنید در میان همه افرادی که به دنبال شغل هستند، سازمان‌یافته‌تر و فعال‌تر باشید.

سعی کنید همیشه در حال یادگیری باشید. این خصیصه باعث می‌شود همیشه کنجکاو باشید و برای پذیرفتن مسئولیت آماده. این کار باعث می‌شود کاندیدای جذاب‌تری برای شغل به نظر برسید. در عین حال سعی کنید خونسردی‌تان را حفظ کنید. مسلما خیلی‌های دیگر هم هستند که دقیقا همان کاری را انجام می‌دهند که شما دارید انجام می‌دهید. اما شما نباید ناامید شوید.

می‌دانم که خونسرد‌بودن در چنین شرایطی چقدر سخت است. خصوصا اینکه به لحاظ مالی تحت فشار باشید، اما مطمئن باشید که در صورت ادامه همین رویکرد موفقیت در نهایت به شما روی خواهد آورد. اگر به لحاظ ذهنی تصمیم بگیرید که بخشی از بازی باشید، مطمئن باشید بخشی از آن خواهید بود. با خودتان مهربان باشید و مدام به خودتان بگويید «این هم می‌گذرد» و مطمئن باشید خواهد گذشت.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *