دستیار کارمند در مذاکره با کارفرما

استارتاپی به کارمندان کمک می‌کند چطور بر سر حقوق و مزایای خود با کارفرمایان مذاکره کنند

0

در دنیای تکنولوژی یک سیستم سفت و سخت داخلی تعیین می‌کند که هر کارمندی چه مسئولیتی دارد و چقدر باید پول دریافت کند، اما این سیستم عاری از خطا نیست و برای هر شرکتی به صورت اختصاصی کار می‌کند.

معمولا درک شیوه عملکرد این سیستم برای کارکنان سخت است چراکه گهگاه این سیستم آنطور که باید در خصوص کارکنان عملکرد درستی ندارد.

برای رفع این نقیصه استارتاپی به نام Levels.fyi وارد عمل شده است که از داده‌های اصلی کارکنان استفاده کرده و یک سیستم سطح‌بندی شفاف را ارائه می‌کند و به این ترتیب هر فردی می‌تواند ببیند که سطح‌اش در یک شرکت چگونه است و سطح‌اش در شرکتی دیگر به چه شکل.

بنیانگذاران Levels.fyi قصد داشتند با این کار شفافیت بیشتری را در صنعت فناوری ارائه کنند و به شاغلان در این صنعت کمک کنند تا از جایگاه و موقعیت خود در این صنعت مطلع شده و بتوانند از این اطلاعات در مذاکرات‌ خود با کارفرمایان در پیشنهادهای کاری استفاده کرده و مطمئن شوند حقوقی که دریافت می‌کنند، متناسب با مسئولیت‌ها و رده شغلی‌شان است.

واقعیت این است که شکل تاریخی در صنعت فناوری در سراسر جهان تبعیض در پرداخت دستمزد، به خصوص برای زنان، است.

زهیر موسا، یکی از بنیانگذاران Levels.fyi می‌گوید:«من فکر می‌کنم شرکت به صورت عمدی و خودخواسته تمایل دارد اطلاعاتی که ما ارائه می‌کنیم، از چشم کارکنان پنهان بماند. به نظر می‌رسد به نفع کارفرمایان است که اطلاعات کامل هر کاندیدای شغلی از نظر خودش پنهان بماند. اما سایت ما قدرتمندانه عمل می‌کند چون ما این اطلاعات را در اختیار افراد قرار می‌دهیم تا آنها بدانند حقوق منصفانه‌ای که باید دریافت کنند چقدر است.»

Levels.fyi ابتدا از سال ۲۰۱۷ کارش را آغاز کرد. موسا و هم‌بنیانگذارش زهیر محی‌الدین ابتدا کار ورود داده‌های شغلی را آغاز کردند. محی‌الدین می‌گوید آنها در روند ورود داده‌ها متوجه شدند بسیاری از افراد سوالات‌ مشابهی داشتند نظیر‌ چطور سطح شغلی از یک کمپانی بزرگ به کمپانی دیگر تغییر می‌کند؟ برای مثال سطح شغلی‌۳ در کمپانی گوگل به عنوان مهندس نرم‌افزار وقتی کار به کمپانی مایکروسافت می‌رسد، چه سطحی است؟

بیشتر بخوانید: تامین مالی جمعی چیست

کار Levels.fyi دقیقا این است که بگوید که سطوح شغلی در هر شرکت در مقایسه با شرکت دیگر به چه شکلی درمی‌آیند. علاوه بر این، در این سایت اطلاعات شفافی درباره حقوق کارکنان در شرکت‌ها و استارتاپ‌ها نیز درج شده است. علاوه بر این، در این سایت منابعی درج شده که به افراد کمک می‌کند درک درستی از مزایای خویش داشته باشند.

آیا فقط حقوق پایه باید ملاک باشد یا اینکه فرد باید درخواست سهام آن شرکت را نیز داشته باشد؟ اخیرا نیز Levels.fyi تلاش کرده خدمات مذاکره شغلی را نیز به کاربرانش ارائه کند. به این ترتیب که به کاربران کمک می‌کند در هر مذاکره شغلی چه بگویند و با توجه به سابقه و ویژگی‌های مهارتی که دارند، چه درخواست‌هایی داشته باشند. Levels.fyi اعلام کرده تا‌کنون توانسته برای کاربرانش تا سقف حقوق ۳۱‌میلیون دلار مذاکره کند.

کار دیگری که این استارتاپ انجام می‌دهد، این است که شکایات کاربران را نیز جمع‌آوری می‌کند و براساس اطلاعات دریافت‌شده به آنها مشاوره می‌دهد و می‌گوید که در مذاکراتشان با کارفرمایان برای بهبود شرایط حقوقی و کاری‌شان چه چیزهایی باید بگویند و بر چه نکاتی باید تاکید کنند. البته در این خصوص Levels.fyi نظامی را طراحی کرده‌ که اطلاعات دریافتی از کاربران راستی‌آزمایی شود.

نکته دیگر این است که شرکت‌های بزرگ سال‌ها‌ست که میزان حقوق پرداختی‌شان را با هم به اشتراک می‌گذارند. البته معنایش این نیست که برای مثال گوگل و مایکروسافت برای پرداخت حقوق به مهندسان نرم‌افزار با هم هماهنگی صورت می‌دهند، بلکه صورت دقیق ماجرا اینطور است که شرکت‌ها میزان پرداخت حقوق‌ها را با یک شرکت ثالث نظیر RedFord به اشتراک می‌گذارند.

به این ترتیب تحلیلگران حوزه پرداخت حقوق تصمیم می‌گیرند که به هر فردی چقدر باید پرداخت شود. این تحلیلگران دست بالاتر را دارند چون اطلاعات دقیق را در اختیار دارند. اما سرویس مشابهی برای مهندسان و کارگران وجود ندارد که به آنها خدمات دهد.

موسا و محی‌الدین در بررسی‌هایشان دریافته‌اند که کاهش سطح شغلی بیشتر در شرکت‌های بزرگ جریان دارد تا شرکت‌های کوچک و استارتاپ‌ها. و این دقیقا یکی از نکاتی است که آنها امیدوارند بتوانند با خدماتی که ارائه می‌کنند، رفعش کنند. آنها معتقدند که این کاهش سطح شغلی در شرکت‌های بزرگ رخ می‌دهند چون آنها قدرت بیشتری دارند و کارگر به طور طبیعی در مقابل آنها در موضع ضعف قرار دارد.

بیشتر بخوانید: ارزهای دیجیتال چیست

گاهی اوقات هم کسانی که در این شرکت‌ها کار می‌کنند اساسا متوجه نمی‌شوند که در حقشان تبعیض روا داشته شده است‌ و کاری که موسا و محی‌الدین می‌‌کنند این است که آنها را آگاه کنند. به همین منظور به افراد خدمات مذاکره ارائه می‌کنند. هزینه هر سرویس مذاکره یکی از اصلی‌ترین منابع درآمد این استارتاپ است.

آنها برای ارائه خدمات مذاکره از هر مهندس برای هر جلسه مذاکره ۲۴۹ دلار دریافت می‌کنند. اگر ۳ جلسه باشد ۵۳۷ دلار و اگر ۵ جلسه باشد ۸۴۵ دلار. وقتی پای مدیران در میان باشد این هزینه بیشتر خواهد شد.

کارشان تاکنون نتیجه‌بخش بوده است و برخی از کاربران اعلام کرده‌اند با کمک این استارتاپ توانسته‌اند حقوق و مزایای خود را از ۸۰‌هزار دلار تا ۱۳۰‌هزار دلار افزایش دهند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.