استارتاپ‌های ایرانی استارتاپ انتخاب سردبیر

در اینوتوکن هم سرمایه‌گذاری کن، هم سرمایه جذب کن

اینوتوکن با پشتوانه پالیگان جزو معتبرترین توکن­‌های مورد استفاده در جهان  است

پارسا عباسی، مدیرعامل اینوتوکن

با توجه به اینکه استارتاپ اینوتوکن سهام را توکن‌آیز می‌­کند، باعث ایجاد بازار ثانویه می­‌شود و به‌­دنبال آن نقدشوندگی سرمایه­‌گذار را بالاتر می­‌برد که در پی آن، ریسک سیستماتیک کمتر می­‌شود و در نتیجه، تمایل سرمایه­‌گذاران به سرمایه­‌گذاری بیشتر شده و نهایتا این چرخه امن باعث می‌­شود اتفاقات بهتری در اکوسیستم رقم بخورد.

 از 6 ماه گذشته تا به امروز به پشتوانه سهام استارتاپ­‌ها 10میلیون و 400هزار عدد توکن ترید شده است، یعنی استارتاپ‌ها این مقدار توکن را به ازای واگذاری سهام دریافت کرده‌اند و برای راه‌اندازی و توسعه  با خدمات‌دهنده‌ها ترید کرده‌اند که به میزان تقریبی 30میلیون گردش توکن رسیده است. به تعبیری توکن­‌ها سه دست بین استارتاپ‌ها ترید شده است. در گفت‌وگویی که با پارسا عباسی، مدیرعامل اینوتوکن داشتیم، درباره این شیوه جدید در جهت کمک به راه‌اندازی استارتاپ­‌ها صحبت کردیم.

اینوتوکن دقیقا چیست و چه خدماتی ارائه می‌­دهد؟

مانند هر بانکی که به پشتوانه ذخایر طلای آن کشور می‌­تواند اعتبار خود را تعیین کند، توکن­‌ها نیز به اعتبار و پشتوانه توکن­‌های معتبرتر، اعتبار می­‌یابند. اینوتوکن عملا یک توکن است که بر بستر و با پشتوانه یک توکن دیگر به نام پالیگان در حال خرید و فروش است. اینوتوکن یک راه­‌حل روان­‌کننده بر بستر بلاکچینی برای حیات اکوسیستم نوآوری است.

ما در قبال واگذاری توکن در سهام استارتاپ­‌ها شریک می‌­شویم. اگر استارتاپ­‌ها بخواهند سرمایه اولیه خود را به‌­صورت نقد و چند‌مرحله‌­ای دریافت کنند، ارزش اولیه سرمایه آنها رشد نخواهد داشت، چه‌بسا که کمتر نیز بشود؛ اما در مورد اینوتوکن، سهام استارتاپ­‌ها با رشد ارزش سبد، رشد پیدا می­‌کنند و جلوی ضرر آنها را می‌گیرد. در ضمن استارتاپ­‌ها می‌­توانند در قبال پرداخت اینوتوکن به سرویس‌دهنده­‌های طرف قرارداد به سرویس­‌هایی مانند فضای اشتراکی، منتورینگ و تولید محتوا دسترسی پیدا کنند.

براساس چه نیازی به فکر راه‌اندازی اینوتوکن افتادید؟

سرمایه‌گذاری خطرپذیر، با نقدشوندگی پایین و خواب سرمایه زیاد، به‌خودی‌خود سخت و چالش‌برانگیز است، نه سرمایه‌­گذار راضی است و نه صاحب استارتاپ. ما به دنبال پیدا‌کردن یک راه­‌حل برنده­‌برنده در این فرایند بودیم و سرانجام به اینوتوکن رسیدیم.

ما هفته‌­ای نیست که به دنبال یاد‌گرفتن چیزهای جدید نباشیم، چون این حوزه بسیار پیچیده است و در دنیای بلاکچین شما ناچارید هرروز خود را به­‌روز‌رسانی کنید. 

با توجه به اینکه حوزه رمزارز در ایران چندان شفاف نیست، آیا قوانین مشخصی برای آن وضع شده است؟

شفافیت در کارهای نوآورانه دیر به‌­دست می­‌آید. ما نیز از ابتدا با این مسائل درگیر بودیم، ولی بالاخره باید اشخاصی شروع‌کننده باشند و معتقدیم در انتظار قانونگذار ماندن منطقی نخواهد بود. همواره نوآوری با تخریبگری و ساختارشکنی همراه بوده است.

زمانی که ما شروع کردیم، قانون خاصی در این مورد وجود نداشت. کاری که ما انجام می­‌دهیم، غیرقانونی نیست و قانونی هم برای آن وجود ندارد؛ اما خوشبختانه ما موفق شده‌­ایم یک تفاهم‌نامه‌­ای با پارک علم و فناوری پردیس، به نمایندگی از معاونت علمی ریاست جمهوری، منعقد کنیم که در نهایت یک توکن با نظارت نهاد دولتی داشته باشیم.

اینوتوکن چه ارزشی برای استارتاپ­‌ها ایجاد کرده است؟

همان­طور که هر استارتاپی در تلاش است بیزینس‌‌مدل خود را تثبیت کند، اینوتوکن نیز در تلاش است تا جای خود را در اکوسیستم پیدا کند. استارتاپ­‌ها می­‌توانند با اینوتوکن جذب سرمایه سریع‌تری داشته باشند‌، شبکه‌سازی بهتری در سبد اینوتوکن انجام دهند و مقدار سرمایه‌­ای را که برای راه‌­اندازی احتیاج دارند، به صورت یک­جا دریافت کنند.

به سرمایه‌­گذاران چه خدماتی ارائه می­‌دهید؟

میزان نقدشوندگی سرمایه سرمایه­‌گذاران خطرپذیر را بالا می­‌بریم، به این معنا که اگر عضو کمیسیون راهبری اینوتوکن بشوند، مابه‌­ازای ارزیابی استارتاپ­‌ها به آنها اینوتوکن واگذار می­‌شود. برای سرمایه­‌گذاران خرد که ‌‌روی خود توکن سرمایه‌­گذاری می­‌کنند نیز در حال طراحی سبدی از بهترین استارتاپ­‌ها توسط خبره­‌ترین افراد هستیم که تحت یک پلتفرم بلاکچینی، ریسک سرمایه­‌گذاری را نسبت به سایر شیوه­‌ها پایین‌­تر نگه می‌دارد.

تا‌کنون چند استارتاپ از طریق اینوتوکن سرمایه جذب کرده­اند؟

بعد از لانچ‌کردن این مدل، در 6 ماه گذشته، 3 استارتاپ جذب سرمایه کرده‌­اند و در حال آماده‌شدن برای مرحله دوم هستند. 3 استارتاپ دیگر هم درحال بررسی هستند تا در صورت تایید، به شبکه اضافه شوند.

با سرمایه شخصی پلتفرم اینوتوکن را ساخته‌­اید یا جذب سرمایه داشته‌­اید؟ چقدر جذب سرمایه داشته‌­اید؟

اینوتوکن یک فرآیند استارتاپ استودیو با سرمایه شخصی بود که بعد از راه­‌اندازی، موفق به دریافت فاندریز اول از شرکت شناسا شدیم و در حال حاضر نیز به دنبال دریافت سرمایه مرحله دوم هستیم.

چه چالش­ه‌ایی در حوزه کاری شما وجود دارد؟

نبود قانون‌گذار برای اعمال قانون. زمانی وجود دارد که قانونگذار کاری انجام نمی‌­دهد، اما ممکن است زمانی هم

خود قانون‌گذار در برابر فعالیت ما سد ایجاد می‌­کند؛ چرا‌که یک روز رمزارز و بلاکچین قانونی است و روز دیگر نه. همچنین صرافی‌­ها از تهیه‌کردن لیست توکن­‌ها در کشور خودداری می­‌کنند و عدم دسترسی به اطلاعات دقیق، فرایند این معاملات را دشوار می‌­کند و در نهایت نبودن دانش در این حوزه در سطح وسیع وجود ندارد.

چه آمار جذابی از کسب‌و‌کارتان دارید که به ما بگویید؟

گردش اینوتوکن علی­رغم تصورات، بالا‌ست و خواب سرمایه کمی را تجربه می­‌کند. به غیر از ترید‌کردن  استارتاپ‌ها، مردم عادی خارج از حوزه راه‌اندازی استارتاپ‌ها نیز حدود 400میلیون تومان از توکن­‌ها را خریداری کرده­‌اند. خرید اینوتوکن از سوی افراد خارج از این حوزه باعث شده ‌که برای سرمایه­‌گذاری و راه‌اندازی استارتاپ­‌ها نیز مشارکت داشته باشند. در نهایت با بالا‌رفتن ارزش سهام‌ها، ارزش توکن‌ها بیشتر می‌شود و بدین ترتیب مردم عادی، صاحبان استارتاپ‌‍‌ها شده و استارتاپ اینوتوکن افزایش سرمایه خود را تجربه می‌کند. 

اینوتوکن؛ بازوی کمک‌رسان سرمایه به استارتاپ‌ها

در مورد بلاکچین مرز مفهوم ندارد، به تعبیری مال کدام کشور بودن از اهمیت ساقط است و آن چیزی که مهم است، عملکرد آن است. بلاکچین­‌ها تنوع زیادی دارند، از چینی گرفته تا هندی که ممکن است اعتبار داشته باشند یا نداشته باشند. نکته طلایی این است که اینوتوکن جزو معتبرترین توکن­‌های جهان به‌­شمار می­رود که پشتوانه‌­اش توکن پالیگان ساخت کشور هند است.

پارسا عباسی متولد 70، دانش­آموخته مدیریت مالی در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علامه است. عباسی پس از بررسی عدم تمایل سرمایه­‌گذاران به سرمایه­‌گذاری در حوزه استارتاپ­‌ها و همچنین ناکام ماندن استارتاپ‌های جوان در پیدا کردن سرمایه، به دنبال پیدا کردن یک راه‌حل برنده ­برنده برای رساندن بازوی سرمایه به رکاب کسب‌وکارها، با کمک تیم خود به طراحی یک توکن بر بستر بلاکچین پالیگان رسیده است که سرمایه‌گذاری خطرپذیر  و سخت را ممکن می‌کند.

نقدشوندگی پایین و خواب سرمایه، باعث کاهش تمایل سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری می‌شد و در مقابل، استارتاپ‌ها هم موفق به گرفتن سرمایه نقدی نمی‌شدند. سیستم نوآورانه اینوتوکن کمک می­‌کند هر دو طرف بتوانند سرمایه خود را در یک بستر امن، در گردش نگاه دارند و به تداوم حیات اکوسیستم استارتاپ­‌ها و متعاقبا پیشرفت آنها کمک کنند.

تمام این پروسه طی 7 روز بعد از وارد‌شدن به شبکه‌ه­ای که روی پلتفرم طراحی شده است، ممکن می­‌شود و پس از تایید‌شدن و ارزش­گذاری ‌روی استارتاپ از طرف هیأت داوران متشکل از خبرگان حوزه استارتاپ‌­ها عملا وارد پروسه دریافت اینوتوکن می­‌شوند.

آیا در این بازار رقیبی هم دارید؟

زمانی که 2سال پیش کار ‌روی توکن را آغاز کردیم، تنها یک شرکت به نام ققنوس وجود داشت که توکن پیمان را به بهره‌­برداری رسانده بودند و تا جایی که اطلاع دارم تقریبا 8 شرکت دیگر در حوزه املاک، سهام و حوزه‌های مختلف در حال توکن‌آیز کردن هستند؛ اما به­‌صورت تخصصی ما اولین توکن در حوزه اکوسیستم نوآوری و تنها توکن‌­آیز‌کننده سهام استارتاپ­‌ها هستیم که به صورت کاملا خلاقانه طراحی شده است، به طوری که نمونه مدل بیزینس طراحی شده در ایران و جهان هنوز مشاهده نشده است.

چشم‌انداز اینوتوکن

ما می­‌خواهیم سرمایه مردم را به جای آنکه در ملک و بازارهای دیگر نوسان­گیری شود، از طریق اینوتوکن افزایش دهیم و بتوانیم به بازگشت بسیاری از نخبگان که به خاطر تأمین‌نشدن سرمایه مهاجرت کرده‌­اند، کمک کنیم.

آینده­ رمزارز‌ها در ایران

این بازار خواه ناخواه بزرگ می­‌شود و همه ناچار هستند بلاکچین را به‌عنوان شیوه جدید تجارت بپذیرند. بنابراین این پدیده به‌صورت گریزناپذیری جای خود را پیدا خواهد کرد و هرچه زودتر در سطح­‌های مختلف پذیرفته شود به نفع آینده کسب‌وکارها خواهد بود.

شیوه استفاده از اینوتوکن

متقاضیان می­‌توانند از طریق اینستاگرام، لینکدین و سایت اینوتوکن تمام فرآیند ما را مطالعه کنند. همچنین یک استارتاپ متقاضی دریافت اینوتوکن ابتدا با یک معرف که از سوی استارتاپ ما معرفی می‌­شود، جلسه توجیهی برگزار می­‌کند که این جلسات طبق زمان­­‌بندی دو طرف است و جزو 7 روز به­‌شمار نمی­‌رود. بعد از این جلسه معارفه، استارتاپ متقاضی از سوی معرف ارزش­‌گذاری شده و مشخص می­‌شود آیا قابلیت دریافت اینوتوکن را دارد یا خیر. با ارسال خروجی جلسه از سوی معرف ظرف 2 هفته، بعد از تأیید‌شدن از سوی معرف، به منظور رأی­‌گیری وارد شبکه می­‌شود و ‌طی 7 روز هیأت داوران که متشکل از خبرگان حوزه استارتاپ هستند، نسبت به ورود یا عدم ورود به شبکه رأی صادر می­کنند. پس تأیید‌شدن این 7‌ روز میزان سرمایه مورد نیاز متقاضی به‌صورت توکن در حساب ایشان فعال می‌­شود.

نگاه سرمایه‌­گذاران به کسب‌وکاری چون اینوتوکن

به صورت کلی سرمایه­‌گذاری روی بلاکچین را بدبینانه می­­‌دانند و بیشتر بر شیوه­‌های سنتی پافشاری دارند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *