این روزها اسم دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال را بیشتر میشنویم. کسب و کارها از شیوهی بازاریابی سنتی جدا شدهاند و به سمت ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ رفتهاند.
بسیاری از استارتاپها فعالیت آنلاین قدرتمندی دارند و بیشتر مشتریانشان را هم از دل همین دنیای آنلاین پیدا میکنند. اما دیجیتال مارکتینگ چیست؟ خدمات دیجیتال مارکتینگ به چه معنا هستند؟ و اصلا چرا باید به سمت بازاریابی دیجیتال برویم؟
در ادامه شما را با خدمات دیجیتال مارکتینگ آشنا خواهیم کرد. نکات مهم و اصول این دنیای هیجانانگیز را با شما در میان خواهیم گذاشت و شما راحتتر این مسیر را برای استارتاپ و یا کسب و کار خود ادامه خواهید داد. ( آژانسهایی هم مخصوص ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ وجود دارند که این فعالیت را به صورت حرفهای انجام میدهند با این خدمات و آژانسها هم بهتر و بیشتر آشنا میشوید.)
دیجیتال مارکتینگ دقیقا چیست؟
کلمهی مارکتینگ عوض شده است. مهم نیست مارکتینگ قرار است به کجا برود و چه مسیری پیش روی آن است، چیزی که مهم است زمان حال است. همین حالا وقتی واژهی مارکتینگ را به کار میبریم خود به خود دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین و دیجیتال در ذهن ما شکل میگیرد.
بازاریابی سنتی برای برندهای امروزی مثل روشن کردن رادیو FM است. یک رادیوی قدیمی که باید منتظر بمانید و ببینید چه موقع موزیک محبوب شما پخش میشود. یا اینکه چه زمانی یک مشتری جدید را جذب خواهید کرد.
اما دیجیتال مارکتینگ چه؟ دیجیتال مارکتینگ یعنی اینکه شما خودتان بین موزیکهای محبوبتان میگردید. تعداد زیادی مشتری هر روز به سمت وبسایت و شبکههای اجتماعی شما میآیند و نیازی نیست منتظر باشید. ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانهروز مشتریهای احتمالیتان را خواهید دید.
مطلب پیشنهادی: برسی بازار کار دیجیتال مارکتینگ
اما یک تعریف اصولی هم بخوانید: بازاریابی دیجیتال یک روش ارتقا و جذب مشتری دادهمحور و مبتنی بر تکنولوژی است. در حقیقت خدمات دیجیتال مارکتینگ کاملا ساماندهی شده هستند. دقیقا مخاطب هدف را نشانه میروند و نتایج قابلاندازهگیری دارند.
اینجا منظور از خدمات دیجیتال مارکتینگ خدماتی هستند که شامل استراتژیهای مارکتینگ، استراتژیهای جذب مخاطب، بهینهسازی کانالهای ارتباطی، بهینهسازی بسترهای جذب مشتری و … است.
هر چیزی در اینجا قابل اندازهگیری است. به راحتی میتوانید کمپین اجرا کنید و بازده کمپینهایتان را اندازه بگیرید. دقیقا مثل یک آزمایش علمی، همهی شرایط و موقعیتها را زیر نظر دارید و میدانید هر مرحله را چگونه انجام بدهید.
خدمات دیجیتال مارکتینگ شامل چه مواردی هستند؟
آژانسهای دیجیتال مارکتینگ اصلیترین منابع ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ هستند. گرچه کسب و کارهایی هم وجود دارند که خودشان یک تیم مجزا برای بازاریابی دیجیتال دارند.
اما در هر حال صورت مسئله یک چیز است. جذب مشتری در بستر آنلاین. اما چه راههایی برای این شکل از بازاریابی مدرن وجود دارد؟
بهینه سازی کسب و کار آنلاین:
بهینه سازی کسب و کار آنلاین فرایندی است که با استفاده از روش ها و تکنیک های مختلف، هدف اصلی خود را بهبود عملکرد و بهره وری کسب و کار در فضای آنلاین قرار می دهد. این بهینه سازی شامل بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو، افزایش ترافیک و بازدیدکنندگان، افزایش نرخ تبدیل و فروش، بهبود تجربه کاربری و سایر عوامل مرتبط با موفقیت کسب و کار آنلاین است. از جمله روش های استفاده شده در بهینه سازی کسب و کار آنلاین می توان به بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)، بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO)، تبلیغات آنلاین (PPC)، بهینه سازی تجربه کاربری (UX) و استراتژی های دیگر اشاره کرد. با استفاده از این روش ها، کسب و کار آنلاین می تواند بهبود یافته و به موفقیت و رشد بیشتر دست یابد.
سئو (SEO) به زبان کلی همان بهینه سازی موتورهای جستجو یک سازوکار است که در آن تلاش میشود تا وبسایت یا صفحه وب به گونهای بهینه شود که در نتایج جستجوی موتورهای جستجو همانند گوگل دارای رتبه بالایی باشد. هدف مشخص سئو، بهبود قابلیت دیده شدن و جذب ترافیک طبیعی به وبسایت است.
برای دستیابی به رتبه بالاتر در نتایج سئو شامل استفاده از روشهای مختلفی است که به بهبود قابلیت دیده شدن و جذب ترافیک طبیعی کمک می کند. این عوامل عبارتند از:
- کلمات کلیدی: انتخاب کلمات کلیدی مناسب و استفاده از آن در محتوا و عناصر صفحه، به وبسایت کمک کرده تا در جستجو بر روی آن کلمه مربوطه بالاترین رتبه را کسب کرده باشد .
- بهینه سازی محتوا: ساخت محتوای با کیفیت و مناسب برای کاربران و موتورهای جستجو، همچنین استفاده از کلمات کلیدی، ساختار مناسب، عناصر تصویری و متنی مناسب و …
- لینک سازی: ایجاد لینکهای ورودی از وبسایتهای دیگر به وبسایت خود، میتواند به رتبهبندی بهتر در نتایج جستجو گوگل کمک کند.
- بهینه سازی فنی:بهینه سازی عناصر فنی وبسایت شامل سرعت بارگذاری صفحات، استفاده از URL مناسب، استفاده از برچسبهای مناسب و بهینه سازی ساختار وبسایت است.
5. تجربه کاربری: ساخت تجربه کاربری مناسب برای بازدیدکنندگان وبسایت، از جمله طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX)، به رتبهبندی بهتر در نتایج جستجو کمک بسیاری می کند
بازاریابی ایمیلی:
بازاریابی ایمیلی یکی از روشهای حیاتی تبلیغات آنلاین است که در آن تبلیغ دهنده از روش ارسال ایمیلهای تبلیغاتی به مخاطبان خود، محصولات و خدمات خود را معرفی میکند. این روش به تبلیغ دهندگان امکان میدهد تا به صورت مستقیم با مخاطبان خود در ارتباط باشند و پیامهای تبلیغاتی خود را به آنها ارسال کنند.
برای شروع بازاریابی ایمیلی، تبلیغ دهنده معمولاً لیستی از آدرسهای ایمیل مخاطبان هدف خود را جمعآوری میکند. این لیست ممکن است از طریق فرمهای ثبت نام در وبسایت، خرید لیستهای ایمیل یا همکاری با سرویسهای تبلیغات ایمیلی به دست آید. در ادامه تبلیغ دهنده ایمیل های تبلیغاتی خودش را به لیست مورد نظر اضافه می کند.
در ایمیلهای تبلیغاتی، معمولاً از محتوای متنی و تصاویر استفاده میشود. تبلیغ دهنده میتواند با استفاده از طرحها و قالبهای زیبا، پیام تبلیغاتی خود را جذابتر کند. همچنین، میتواند لینکها و دکمههایی در ایمیل قرار داده و با کلیک بر روی آنها، مخاطبان را به صفحات وب یا فروشگاه آنلاین خود هدایت کند.
بازاریابی ایمیلی به تبلیغ دهندگان امکانات متنوعی برای برنامه ریزی تبلیغات خود میدهد. مثلا توانسته با توجه به ویژگی ها و علاقه مندی کاربران پیام های تبلیغاتی را شخصی سازی کنند . همچنین، میتوانند با استفاده از ابزارهای تحلیلی، نتایج تبلیغات خود را بررسی کنند و بهبودهای لازم را اعمال کنند. به فرض مثال، میتوانند میزان باز شدن ایمیلها، نرخ کلیک و سودآوری تبلیغات را بررسی کرده و استراتژیهای خود را بر اساس آن تغییر دهند.
بازاریابی ایمیلی یک روش موثر برای جذب مشتریان و افزایش فروش است. با استفاده از این روش، تبلیغ دهندگان میتوانند به صورت هدفمند پیامهای تبلیغاتی خود را به مخاطبان ارسال کنند و با انها ارتباط برقرار کنند . همچنین، قابلیت تنظیم بودجه در این روش وجود دارد، بنابراین تبلیغ دهندگان میتوانند بر اساس منابع مالی خود بودجهی تبلیغات را تعیین کنند و هزینههای خود را کنترل کنند.
به طور کلی، بازاریابی ایمیلی به دلیل قابلیت هدفمندسازی، تنظیم سرمایه و امکانات آنالیز قوی، یک روش مناسب برای تبلیغ دهندگان است.
مدیریت ایمیل و خبرنامه:
مدیریت ایمیل و خبرنامه به معنای برنامهریزی، سازماندهی و ارسال ایمیلها و خبرنامهها به مخاطبان است. این فعالیت شامل جمعآوری لیست ایمیلها، طراحی و تدوین محتوا، برنامهریزی زمانبندی ارسال و ارسال نامهها به صورت گروهی یا به صورت فردی میشود.
مدیریت ایمیل و خبرنامه معمولاً در راستای اهداف تجاری صورت میگیرد و به منظور برقراری ارتباط با مخاطبان، اطلاعرسانی، تبلیغات و ترویج محصولات و خدمات استفاده میشود. از جمله کاربردهای مدیریت ایمیل و خبرنامه میتوان به ارسال پیشنهادات و تخفیفهای ویژه، اطلاعرسانی درباره رویدادها و فعالیتهای شرکت، به روزرسانیها و اخبار مرتبط با صنعت یا حوزه فعالیت شرکت و همچنین ارسال محتوای آموزشی و اطلاعاتی به مخاطبان اشاره کرد.
مدیریت ایمیل و خبرنامه نیازمند استفاده از ابزارهای مناسب و مهارتهای تدوین و طراحی محتوا است. همچنین، برنامهریزی مناسب زمانبندی ارسال، تحلیل و پیگیری نتایج ارسالها نیز از جوانب مهم در مدیریت ایمیل و خبرنامه است.
طراحی گرافیکی تصویر:
طراحی گرافیکی تصویر فرایندی است که در آن از عناصر مختلفی مانند خطوط، شکلها، رنگها، نوشتهها و تصاویر برای ایجاد تصویری جذاب و قابل فهم استفاده میشود. هدف اصلی طراحی گرافیکی تصویر، انتقال پیام و ایده به صورت بصری و جذاب به مخاطبان است. این فرایند شامل انتخاب و استفاده از رنگها، فونتها، ترازبندی، ترکیبات و سایر عناصر طراحی است تا یک تصویر گرافیکی منحصر به فرد و قابل فهم ایجاد شود. طراحان گرافیکی معمولاً از نرمافزارهای مختلفی مانند فتوشاپ، ایندیزاین و ایلاستریتور برای طراحی تصاویر استفاده میکنند.
بازاریابی محتوا:
در صدر این راهکارها بازاریابی محتوا میدرخشد. دنیای آنلاین یعنی محتوا. این تمام چیزی است که برندها برای جذب مخاطب انجام میدهند. در حقیقت سایر بخشها نظیر سئو و شبکههای اجتماعی هم زیرمجموعهی این دستهی بزرگ هستند. بیل گیتس روزی گفت: محتوا پادشاه است. اما بعدها نظرش را عوض کرد و گفت: محتوا همه چیز است. با محتوا میتوان مخاطب جذب کرد. او را تحت تاثیر قرار دارد و به مشتری تبدیل کرد.
محتوای بازاریابی معمولاً شامل مقالات، ویدئوها، ایمیلها، رسانههای اجتماعی پستهای وبلاگ و سایر فرمتهای متنی و چندرسانهای است. تبلیغ دهنده باید در انتخاب محتوا، به نیازها و علاقههای مخاطبان خود توجه کند و سعی کند محتوایی را ارائه دهد که برای آنها مفید و جذاب باشد.
اگر بخواهیم یکی از مزایای بازاریابی محتوا را بیان کنیم این است که به تبلیغ دهنده این امکان را می دهد تا با هدفمندی با مخاطبان خود ارتباط بر قرارکند و با تحلیل نیازها و علاقههای مخاطبان، تبلیغ دهنده میتواند محتوای مناسب را برای هر گروه خاص از مخاطبان ارائه دهد و این امر باعث میشود که مخاطبان بیشتر به آن توجه کنند و احتمال خرید یا استفاده از محصول یا خدمات تبلیغ کننده بالاتر رود.
علاوه بر این، بازاریابی محتوا به تبلیغ دهنده امکان میدهد تا با ارائه محتوای ارزشمند، ارتباط مستقیم و صمیمانه با مخاطبان خود بر قرار کند. این امر باعث میشود که مخاطبان به عنوان منابع اطلاعاتی قابل اعتماد در نظر گرفته شوند و در صورت نیاز به محصول یا خدمات مرتبط، به تبلیغ دهنده مراجعه کنند.
همچنین، بازاریابی محتوا به تبلیغ دهنده امکان میدهد تا بر اساس نتایج و بازخوردهای دریافتی، راهبردهای خود را بهبود بخشد. با استفاده از ابزارهای تحلیلی، تبلیغ دهنده میتواند میزان بازدید، نرخ تبدیل، زمان صرف شده بر روی محتوا و سایر معیارهای مرتبط را بررسی کند و در صورت نیاز، تغییرات لازم را در استراتژیهای خود اعمال کند.
به طور کلی، بازاریابی محتوا به دلیل امکان هدفمندسازی، ایجاد اطمینان و ارتباط مستقیم با مخاطبان و قابلیت تحلیل و بهبود راهبردها، یک روش جذاب برای تبلیغ دهندگان است.
تولید محتوای شبکههای اجتماعی:
تولید محتوای شبکههای اجتماعی به معنای به وجود اوردن و منتشر کردن محتواهای متنوع در پلتفرمهای اجتماعی است. این محتواها میتوانند شامل عکس، ویدئو، متن، لینک و سایر انواع محتواهای تعاملی باشند. هدف اصلی تولید محتوا در شبکههای اجتماعی، جذب توجه کاربران و ایجاد تعامل و ارتباط با آنها است. تولید محتوا در شبکههای اجتماعی میتواند به عنوان یک راه برای تبلیغات، ارائه اطلاعات، به اشتراک گذاری تجربیات و نظرات، ایجاد برند شخصی و یا هر هدف دیگری که کاربر دارد، استفاده شود.
بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM:
میدانید که بیش از ۷۰ درصد ترافیک سایتها از موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل است. پس باید این بستر مهم و قدرتمند برای جذب مخاطب و مشتری احتمالی فراهم شود. به این بخش SEM میگویند که شامل دو بخش مهم است: SEO و PPC که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای خاص خودشان را دارند.
مطلب پیشنهادی: تحقیق کلیدواژه
تبلیغات آنلاین:
تبلیغات آنلاین به هر نوع تبلیغاتی اطلاق میشود که از طریق اینترنت و وب سایتها، رسانههای اجتماعی، ایمیلها، وبلاگها و دیگر کانالهای آنلاین انجام میشود. این نوع تبلیغات برای تبلیغ دسترسی آسان و گسترده به مخاطبان استفاده میشود و معمولاً شامل تصاویر، ویدئوها، متنها و لینکهای قابل کلیک است. تبلیغات آنلاین به صورت هدفمند و با استفاده از الگوریتمها و دادههای کاربران، میتواند به طور دقیق تبلیغات را به مخاطبان مناسب ارائه کند.
تولید محتوای بصری:
تولید محتوای بصری یکی از عناصر اصلی در طراحی و توسعه وبسایت است. محتوای بصری شامل تصاویر، ویدیوها، نمودارها و سایر المانهای گرافیکی است که به کاربران کمک میکند تا آسان تر با محتوای سایت ارتباط برقرار کنند. استفاده از تصاویر جذاب و مناسب، ویدیوهای آموزشی و توضیحی، نمودارها و گرافیکهای تاثیرگذار میتواند تجربه کاربری را بهبود بخشیده و باعث جذب و نگهداشتن کاربرانمان بر روی سایت مورد نظر شوند. همچنین، بهینهسازی تصاویر و ویدیوها برای بهبود سئو و سرعت بارگذاری نیز از فعالیتهای مهم در تولید محتوای بصری است. هم اکنون بازار بسیار رقابتی است و داشتن محتوای بصری منحصر به فرد و جذاب میتواند به شما کمک کند تا از رقبا پیشی بگیرید و کاربران را به سمت سایت خود جذب کنید.
بازاریابی شبکههای اجتماعی:
شبکههای اجتماعی منبع طلا هستند. برای کسب و کارهای آنلاین هم منبع جذب مشتری و مارکتینگ هستند. انسانهای واقعی در آن حضور دارند و افراد در حال حاضر بخش مهمی از روزشان را به گشت و گذار در شبکههای اجتماعی میپردازند.
کمپینهای مختلف (مانند ایمیل مارکتینگ و تبلیغات و …):
دنیای آنلاین و کسب و کارها با کمپینها شروع به جذب مشتری جدید میکنند. میتوانند توان حداکثری خود را به کار ببندند و در مدت زمان کمی نتیجهی بسیار قدرتمندی کسب کنند.
اما اینها تنها بخشی از خدمات دیجیتال مارکتینگ هستند. سایر خدماتی که آژانسها و افراد فعال در این حوزه ارائه میدهند عبارتند از:
- تبلیغات تعاملی
- اتوماسیون مارکتینگ
- روابط عمومی آنلاین
- استراتژی آنلاین
کپی رایتینگ:
کپی رایتینگ یا حق نشر، حق قانونی است که به نویسنده یا صاحب اثر میدهد تا از استفاده غیرقانونی از محتوای خود جلوگیری کند. به عبارت دیگر، کپی رایتینگ به نویسنده حق مالکیت اثر خود را میدهد و اجازه میدهد تا از استفاده، تکثیر، توزیع و نمایش عمومی اثر خود درآمدزایی کند. هرگونه استفاده از محتوایی که دارای کپی رایت است بدون اجازه صاحب اثر، قانونی نیست و ممکن است منجر به پیگرد قانونی شود.
طراحی و توسعه وب سایت:
طراحی و توسعه وبسایت یک فرایند است که در آن صفحات وب ایجاد و بهینهسازی میشوند. این فرایند شامل طراحی رابط کاربری، برنامهنویسی وب، پایگاه داده، بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو و سایر اقدامات مربوط به ساخت وبسایت است. در طراحی و توسعه وبسایت، کلمات کلیدی مهمی هستند که برای بهبود جستجوی سایت و جذب بازدیدکنندگان استفاده میشوند. استفاده از کلمات کلیدی مناسب در متون سایت، بهینهسازی محتوا و تحلیل کلمات کلیدی برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو از جمله فعالیتهای مهم در طراحی و توسعه وبسایت است. همچنین، استفاده از سیستمهای پردازش زبان طبیعی در تحلیل متون و استخراج کلمات کلیدی نیز میتواند در بهبود عملکرد سایت مؤثر باشد.
تنظیمات مربوط به موتورهای جستجو و سئو نیز باید در طراحی سایت در اولویت قرار داده شود.این تنظیمات به سایت کمک کرده تا در موتور های جستجو گوگل نمایان تر باشد و رتبه بالاتری داشته باشد.اضافه کردن قابلیتهای تعاملی نیز میتواند تجربه کاربری را بهبود بخشد. این قابلیتها میتوانند شامل فرمهای تماس، نظرسنجیها، نقشهها و دکمههای اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی باشند.
طراحی سایت و توسعه آن برای ایجاد یک تجربه کاربری عالی برای بازدیدکنندگان انجام میشود. مقصود این است که بازدید کنندگان به آسانی از سایت دیدن کنند و اهداف خود را بیابند. بنابراین، در طراحی سایت باید به تمام جوانب مربوط به تجربه کاربری توجه شود و تلاش شود تا سایتی کاربرپسند و جذاب ایجاد شود.
بهینه سازی نرخ تبدیل:
بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO) فرایندی است که در آن تلاش میشود تا درصد تبدیل کاربران و بازدیدکنندگان وبسایت به مشتریان واقعی را افزایش داد. در واقع، CRO به معنای بهبود عملکرد واقعی وبسایت است تا کاربران بیشتری به مشتریان تبدیل شوند. برای این منظور، در CRO از روشهای مختلفی مانند طراحی وبسایت، آزمایش A/B، بهبود تجربه کاربری، بهینه سازی فرمها و صفحات وب، افزایش اعتماد کاربران و سایر روشهای مشابه استفاده میشود. هدف اصلی CRO افزایش درآمد و سود کسب و کار است.
تبلیغ محصولات:
تبلیغ محصولات به فرایندی گفته میشود که در آن از روشهای مختلفی مانند تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، چاپی، آنلاین و دیگر روشهای تبلیغاتی استفاده میشود تا محصولات و خدمات را به مخاطبان و مشتریان هدف معرفی کند و آنها را به خرید و استفاده از این محصولات ترغیب کند. تبلیغات با هدف جذب مشتریان جدید، افزایش فروش و شناسایی برند در بازار انجام میشود. این فرایند شامل تحلیل بازار، تعیین هدف، طراحی و اجرای استراتژیهای تبلیغاتی و اندازهگیری نتایج است.
خدمات سئو داخلی یا on page:
سئو داخلی یا on-page SEO به مجموعهای از فعالیتها و بهینهسازیهایی اطلاق میشود که درون وبسایت صورت میگیرد تا رتبه و نمایش وبسایت در نتایج جستجوی ارگانیک بهبود یابد. این فعالیتها شامل بهینهسازی عنوان و توضیحات صفحات، استفاده از کلمات کلیدی مناسب، بهینهسازی ساختار URL، بهینهسازی عنوانها و توصیفات تصاویر، بهینهسازی سرعت بارگذاری صفحات و بهینهسازی برچسبهای HTML میشود.
با وجود سئو داخلی توانسته به بهبود رتبه و نمایش دادن وبسایت خود در موتور های جستجو کمک کنید. با بهینهسازی محتوا و ساختار صفحات، موتورهای جستجو میتوانند بهتر بفهمند که وبسایت شما درباره چه موضوعی است و محتوای مناسب را به کاربران نشان دهند. همچنین، با بهینهسازی عنوانها و توصیفات صفحات، میتوانید کلیکهای بیشتری از کاربران در نتایج جستجو به دست آورید.
سئو داخلی به شما کمک میکند تا ساختار وبسایت خود را بهبود بخشید و آن را برای کاربران و موتورهای جستجو بهتر قابل فهم کنید. با بهینهسازی سرعت بارگذاری صفحات، کاربران میتوانند با سرعت بالا تری به وبسایت شما دسترسی پیدا کنند. همچنین، با بهینهسازی ساختار URL، کاربران و موتورهای جستجو میتوانند به راحتی به صفحات مورد نظر دسترسی پیدا کنند.
به زبان ساده ، سئو داخلی یک استراتژی مهم در بهبود رتبه و نمایش وبسایت در نتایج جستجو است و برای دستیابی به ترافیک و بازدید کنندگان بیشتر برای وبسایت شما بسیار حائز اهمیت است.
با وجود این خدمات برخی کتاب ها هم در این مورد نوشته شده اند که شما با کلیک کردن بر روی لینک بهترین کتاب های دیجیتال مارکتینگ به دانایی های خود می توانید اضافه کنید.
سئو خارج از صفحه یا off page
سئو خارج از صفحه یا off-page SEO به مجموعهای از فعالیتها و بهینهسازیهایی اطلاق میشود که خارج از وبسایت صورت میگیرد تا رتبه و نمایش وبسایت در نتایج جستجوی ارگانیک بهبود یابد. این فعالیتها شامل ساخت لینکهای برگشتی (backlink)، حضور در شبکههای اجتماعی، اشتراک گذاری محتوا، نظرات و بررسیها، شبکهسازی با دیگر وبسایتها و تبلیغات آفلاین میشود.
سئو خارج از صفحه باعث میشود که وبسایت شما یک منبع مهم و مورد توجه برای موتورهای جستجو قرار بگیرد.با ساخت لینکهای برگشتی از وبسایتهای دیگر، موتورهای جستجو میتوانند به وبسایت شما اعتبار بیشتری بدهند و رتبه آن را در نتایج جستجو بهبود دهند. همچنین، حضور در شبکههای اجتماعی و اشتراک گذاری محتوا باعث میشود که وبسایت شما به صورت گستردهتری در دسترس کاربران قرار گیرد و به اشتراک گذاشته شود.
نظرات و بررسیهانیز کمک می کند تا به عنوان یک منبع قابل اعتماد و با اعتبار در نظر گرفته شوید. با دریافت نظرات مثبت و بررسیهای خوب، کاربران و موتورهای جستجو مطمئن می شوند که وبسایت شما دارای اهمیت بیشتری است.
سئو خارج از صفحه همچنین به شما کمک میکند تا با دیگر وبسایتها شبکهسازی کنید و به عنوان یک منبع قابل اعتماد در نظر گرفته شوید. با همکاری و تبادل لینک با وبسایتهای دیگر، موتورهای جستجو میتوانند به وبسایت شما اعتبار بیشتری بدهند و رتبه آن را در نتایج جستجو بهبود دهند.
به طور کلی، سئو خارج از صفحه نقش مهمی در بهبود رتبه و نمایش وبسایت در نتایج جستجو دارد و برای جذب ترافیک و بازدید کنندگان بیشتر برای وبسایت شما بسیار حائز اهمیت است
طراحی هویت برند:
طراحی هویت برند به فرایندی اطلاق میشود که در آن یک برند یا شرکت، شناسه و شخصیت خود را از طریق عناصر مختلفی مانند لوگو، رنگها، فونتها، الگوها و سایر عناصر بصری معرفی میکند. هدف از طراحی هویت برند، ایجاد یک تصویر یکپارچه و قابل تشخیص برای برند است که باعث شناخت و تمایز آن از سایر رقبا میشود. در طراحی هویت برند، عوامل مختلفی مانند مقولههای فرهنگی، ارزشها، اهداف و نقش برند در بازار نیز مورد توجه قرار میگیرند. طراحی هویت برند به عنوان یک استراتژی بازاریابی، به برند کمک میکند تا بهتر درک شود و با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند.
مطلب پیشنهادی: KPI در دیجیتال مارکتینگ
اما هدف از این فعالیتها و خدمات دیجیتال مارکتینگ چیست؟
آژانسها برای ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ معمولا مزیتها و قابلیتهایی را بیان میکنند که مستقیما در بازده کسب و کار تاثیر دارد. حقیقت امر این است که هر کسب و کار بسته به نیازی که دارد به استراتژی و نتایج خاصی هم نیاز دارد. یک مثال:
فرض کنید شما یک استارتاپ تازهکار هستید که محصولی را به تازگی روانهی بازار کردهاید حالا نیاز شما چیست؟ اینکه این محصول را به فروش برسانید. این نیاز اصلی شماست.
اما شما نیازهای دیگری هم دارید. اینکه بدانید آمار جذب مشتری شما چقدر است؟ چه تعداد از بازدیدکنندگان شما به مشتری تبدیل میشوند؟ صفحات شما تا چه حد در جذب مخاطب و تبدیل او به مشتری موثر عمل میکنند؟ اینها نیازهایی فرعی شما هستند که باید برآورده شوند.
به طور کلی خدمات دیجیتال مارکتینگ شامل چند محور اصلی هستند:
- Brand Awareness یا آگاهی از برند
کاری که دیجیتال مارکتینگ انجام میدهد علاوه بر معنای اصلی مارکتینگ که همان بازاریابی است به لایههای بالایی کسب و کار هم میرسد. برندسازی و ساخت یک چهره و وجههی تاثیرگذار از طریق محتوا یکی از اهداف بازاریابی دیجیتال است.
اگر سری به سایتهای مختلف و یا شبکههای اجتماعی برندهای مطرح بزنید خواهید دید که چگونه سعی میکنند چهرهای جذاب، تاثیرگذار و منطبق بر کاریزما و شخصیت برند بسازند.
هیچ چیز به اندازهی یک کمپین دیجیتال مارکتینگ قدرتمند و یا راهکارهای جذب آنلاین مشتری نمیتواند روی بازگشت سرمایه موثر باشد. حتی تبلیغات و بنرها و بیلبوردهای بزرگ هم نمیتوانند به این شکل روی بازگشت سرمایه تاثیر بگذارند.
اصلا هدف از ارائه خدمات دیجیتال مارکتینگ هم همین است. که شما راحتتر و سریعتر سرمایهی خود را برگردانید. به زبان سادهتر بیشتر بفروشید و بیشتر سود کنید.
تعرفهی خدمات شرکتدیجیتال مارکتینگ
همان طور که توضیح داده شد، آژانسهای دیجیتال مارکتینگ خدمات گستردهای ارائه میدهند. مشاوره، طراحی کمپین تبلیغاتی، طراحی سایت، خدمات سئو و انواع روشهای دیجیتال مارکتینگ، هر کدام نیازمند ابزارها و تخصصهای گوناگونی هستند که بهکارگیری هرکدام از آنها هزینههای مختلفی دارد پس ابزار های دیجیتال مارکتینگ هم نقش مهمی دارند. آژانسهای خدمات دیجیتال مارکتینگ بنابر روشهای مورد استفادهی خود، مجبورند هزینههای ثابت و متغیری صرف کنند. علاوهبر این، درصدی که بهعنوان سود در تعرفههای خود لحاظ میکنند به نسبت میزان تخصص، تجربه و کیفیت کارشان متغیر است. تعرفهی خدمات آنها میتواند ماهانه، ساعتی و یا پروژهای باشد. آژانسهای خدمات دیجیتال مارکتینگ در ایران خدمات خود را در پکیجهای مختلفی دستهبندی میکنند که معمولاً میتوانید با دریافت مشاورهی رایگان، خدماتی را انتخاب کنید که با نوع و اندازهی کسبوکارتان تناسب بیشتری داشته باشد.
اما چرا نرخ بازگشت سرمایه در بازاریابی دیجیتال بالاتر است؟
یک دلیل ساده دارد. اینکه شما میتوانید در هر لحظه و هر ثانیه سرمایهی ورودی را ببینید. میتوانید هر چیزی را اندازه بگیرید. اگر یکی از کانالهای شما خوب عمل نکنند به سرعت متوجه میشوید.
خواهید فهمید کدام بستر یا کانال ارتباطی بیشترین سوددهی را دارد. چقدر از تبلیغات کلیکی سود کسب میکنید و نرخ تبدیل شما چقدر است.
تا زمانی که نتوانید چیزی را اندازه بگیرید نمیتوانید آن را بهبود ببخشید. دنیای آنلاین چنین امکانات و ابزارهایی را در اختیار شما قرار میدهد و بدون این ابزارها عملا کار دیجیتال مارکتینگ معنایی ندارد.
ما در مقاله ای دیگر به تبلیغات دیجیتال و حتی تبلیغات کلیکی اشاره کرده ایم که شما با کلیک بر روی لینک می توانید ان را مشاهده کنید.
چه خدماتی برای استارتاپ من مناسب است؟
دامنهی خدمات دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است. از یک کمپانی بزرگ مانند اپل و بیامو گرفته تا استارتاپهای کوچک میتوانند بسته به نیازشان از آنها استفاده کنند. در این میان چیزی که اهمیت دارد بودجه و حجم مشتری است.
بیایید این دو مسئلهی مهم را بشکافیم:
استارتاپها قابلیت مقیاسپذیری دارند. یعنی زود رشد میکنند و میتوانند هم از نظر حجم مشتری و هم حجم تولید و عرضهی خدمات و کالاها رشد کنند. اما نه با یک سرعت نجومی. چون منابع محدود اجازهی چنین کاری به شما نمیدهند.
همیشه محدودیت منابع دارید. به طور مثال به عنوان یک کسب و کار نوپا در حوزهی تولید محصولات ورزشی احتمالا در سال اول که تجهیزات و دستگاههای شما چندان قدرتمند نیست و با نیروی کار کمتر کارها را جلو میبرید نمیتوانید از پس یک میلیون مشتری در ماه بربیایید.
شاید اوج خواستهی شما فروش صدتایی و هزارتایی است. از اینجا شما باید حجم مارکتینگ خود را هم متناسب با منابع خود انتخاب کنید.
از طرفی بودجهی شما هم تعیین کننده است. یک آژانس حرفهای دیجیتال مارکتینگ در ازای خدماتی که برای شما انجام میدهد هزینههایی دریافت میکند.
از این نظر باید بدانید که از نظر مالی تا چه حد میتوانید جلو بروید. اگر قصد دارید فعالیتهای مارکتینگ خود را برونسپاری کنید چند نکتهی مهم را فراموش نکنید.
استانداردهای انتخاب آژانس دیجیتال مارکتینگ
- در انتخاب اژانس دیجیتال مارکتینگ دقیق و وسواسگونه عمل کنید. این انتخابی است که تاثیرش میتواند تا سالها روی کسب و کار شما باقی بماند.
- با توجه به بودجه و منابع خود تصمیم بگیرید. خرج زیاد همیشه به معنای خروجی بهتر و قدرتمندتر نیست. باید بدانید دقیقا به چه چیزی نیاز دارید و همان را عملی کنید.
- به مشتریان فعلی آژانس موردنظرتان توجه کنید و ببینید کدام برندها با آن همکاری میکنند.
- مهمتر اینکه محتوای سایت و رسانههای آنها را خوب چک کنید و ببینید دانش فنی و تخصصی آنها در حوزهی بازاریابی دیجیتال در چه حدی است. این بسیار مهم است. عملکرد خود آژانس میتواند تعیین کند که آیا برای شما مفید واقع میشوند یا خیر.
- با آژانسی همکاری کنید که به روز و پویا باشد و بتوانید تعاملی همه جانبه با آنها داشته باشید. به حرفهای شما گوش بدهند و دلایل منطقی برای تمام هزینهها و فعالیتهایی که برای شما انجام میدهند بیاورند. این کار باعث میشود تا با خیال راحت تصمیم بگیرید و بودجهی مارکتینگ خود را منطقی تعیین کنید.
برای آشنای بیشتر با استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ , آموزش دیجیتال مارکتینگ
جمع بندی:
دیجیتال مارکتینگ عرصهی رقابت افراد و کمپانیهایی است که درک درستی از بازاریابی دیجیتال دارند، با اصول، راهکارها و تکنیکها آشنایی دارند.
میدانند چگونه باید یک قیف بسازند و مشتریان را وارد آن کنند. در ضمن در رقابتها تنها چیزی که اهمیت دارد استراتژی است. اینکه یک استراتژی خاص ایجاد کنید که شما را از رقبا جدا کند.
این مواردی که گفته شد صرفا بخش ظاهری دانش تخصصی دیجیتال مارکتینگ است. در عمق آن پیچیدگیها بیشتر است.
از روانشناسی ذهن مخاطب گرفته تا آنالیز رقبا و استراتژیهای سایه و صدها مدل دیگر که افراد فعال و حرفهای در این زمینه به آن تسلط دارند.
شما هم اگر قصد دارید استارتاپ و کسب و کارتان را وارد یک مسیر سرراست کنید و با سرعت جلو بروید باید این دانش تخصصی را به خوبی رو کسب و کارتان سوار کنید و با یک استراتژی حرفهای جلو بروید.