آموزش انتخاب سردبیر

اشتباهات زنان جویای کار در رزومه نویسی

زنان جویای کار
آیا می‌دانید که زنان معمولا در تنظیم رزومه کاری خود اشتباهاتی مرتکب می‌شوند که شانس‌شان را برای استخدام‌شدن کاهش می‌دهد؟ این اشتباهات اغلب باعث می‌شود طرز فکر کارفرمایان درباره آنها به اشتباه تغییر کند. از آنجايی‌که ماه‌های اولیه سال، معمولا بهترین زمان برای استخدام‌شدن است، شاید بد نباشد این اشتباهات رایج را بررسی و راه‌هایی پیشنهاد کنیم که خانم‌ها از این اشتباهات پرهیز کنند. 

آیا می‌دانید که زنان معمولا در تنظیم رزومه کاری خود اشتباهاتی مرتکب می‌شوند که شانس‌شان را برای استخدام‌شدن کاهش می‌دهد؟ این اشتباهات اغلب باعث می‌شود طرز فکر کارفرمایان درباره آنها به اشتباه تغییر کند. از آنجايی‌که ماه‌های اولیه سال، معمولا بهترین زمان برای استخدام‌شدن است، شاید بد نباشد این اشتباهات رایج را بررسی و راه‌هایی پیشنهاد کنیم که خانم‌ها از این اشتباهات پرهیز کنند. 

خود را ارزان نفروشید

اغلب خانم‌ها فکر می‌کنند اگر توانایی‌های و یا موفقیت‌هایشان را مدام تکرار کنند، ممکن است خودشیفته به نظر برسند. علاوه بر این، به لحاظ اجتماعی جامعه نسبت به زنانی که بیش از حد اعتماد‌به‌نفس دارند، روی چندان خوشی نشان نمی‌دهد. با این حال، آنچه که اهمیت دارد، این است که اغلب مردانی که برای کارهای مشابه درخواست می‌دهند، خودشان را ارزان نمی‌فروشند.

در واقع، بسیاری از مردان بیش از اندازه درباره توانایی‌ها و موفقیت‌هایشان اغراق می‌کنند‌ و اگر شما به عنوان یک زن، درباره مهارت‌های مدیریتی و توانایی‌هایتان در رزومه‌تان ننویسید، کسانی که رزومه شما را بررسی می‌کنند، ممکن است خیلی راحت برگه شما را کنار بگذارند و رزومه شما ممکن است هرگز روی میز کارفرما قرار نگیرد.

توانایی‌هایتان را با ادبیاتی قدرتمندانه بنویسید

در نوشتن رزومه، ادبیاتی قدرتمند به کار بگیرید، حتی اگر این کار باعث ‌معذب‌شدن شما شود. سراغ رزومه‌تان بروید و بزرگ‌ترین دستاوردهای کاری‌تان را در آن بگنجانید. شجاع باشید! این دستاوردها می‌تواند جایزه‌هایی که برده‌اید باشد یا ترفیع‌هایی که گرفته‌اید ‌یا پروژه‌هایی که با موفقیت مدیریت کرده‌اید.

بهترین بازخوردهایی که در محیط کاری‌تان گرفته‌اید را در رزومه بنویسید. بنویسید که در محیط‌های کاری قبلی‌تان تا چه اندازه مورد اعتماد مدیریت و همکارانتان بوده‌اید. زنان در محیط‌های کاری اغلب ایثارگری بیشتری در مقایسه با مردان دارند و اغلب مسئولیت‌های بیشتری را می‌پذیرند. همه اینها را در رزومه کاری خود درج کنید. این ویژگی‌های ارزشمند شما‌ست. چرا نباید در رزومه‌تان درج شود؟ 

برای نوشتن تجربیات سالیان کاری خود روایتگر باشید‌ 

بسیاری از رزومه‌ها معمولا یک‌راست سراغ توانایی‌ها و ویژگی‌های کاری می‌روند و در کمتر رزومه‌ای می‌توان یک خلاصه از روایت کاری فرد را مشاهده کرد. وقتی می‌خواهید خودتان را معرفی کنید، روند آسانسوری در روایتگری در پیش بگیرید. کارفرمایان معمولا برای استخدام نیرو صدها رزومه جلوی رویشان قرار می‌گیرد و فقدان جذابیت در رزومه‌ها اغلب برایشان خسته‌کننده است.

به یاد داشته باشید که آنچه اهمیت دارد، این است که روایت شما در تجربیات کاری‌تان حاوی جزئیاتی باشد که توانایی‌های شما را در خود دارد و این توانایی‌ها می‌توانند شما را به عنوان یک کاندیدای قدرتمند برای استخدام‌شدن معرفی کنند. سعی کنید طوری بنویسید که کارفرما جذب نوشته شما شود و تمایل داشته باشد بیشتر درباره شما بخواند و بداند. البته مراقب باشید که بی‌ربط ننویسید و هر‌چه می‌نویسید، مربوط به حوزه کاری‌تان باشد. ممکن است کارفرما علاقه‌ای نداشته در نخستین گام درباره زندگی شخصی شما چیزی بداند. 

بیش از اندازه به جزئیات نپردازید

اگرچه جزئيات در رزومه کاری اهمیت دارند اما گاهی اوقات خانم‌ها بیش از اندازه به جزئیات می‌پردازند. نیازی نیست بنویسید برای چه کسی کار می‌کردید و چه کسانی در پروژه‌ها به شما کمک کردند. نیازی نیست بگويید آن پروژه کاری تیمی بوده یا شما آن را به‌تنهایی انجام دادید. یادتان باشد که اغلب پروژه‌ها یک کار تیمی نیست، بنابراین نیازی نيست خیلی در این خصوص توضیح دهید. اگر بیش از اندازه ‌روی این موضوع تمرکز کنید، ممکن است اینطور برداشت شود که شما در به سرانجام رساندن آن پروژه نقش خیلی زیادی نداشته‌اید.

اگر بخواهید مدام درباره دیگران بنویسید، این دیگر رزومه شما نیست بلکه رزومه اشخاص دیگر است! پرداختن بیش از حد به جزئیات موجب می‌شود کارفرما توجهش از شما به جایی دیگر معطوف شود. شما در کل رزومه‌تان باید عنصر محوری باشید.

کمیت دستاوردهای خود را به ادبیاتی قوی بنویسید

زنان اغلب تمایل دارند دستاوردهای حرفه‌ای خود را در رزومه درج نکنند. این هم به این خاطر است که جامعه معمولا آنها را دست‌کم گرفته و این حس به صورت ناخودآگاه در آنها نهادینه شده است که کارهایی که انجام داده‌اند، لزوما اهمیت چندانی ندارند. تحقیقات نشان داده که ادبیاتی که مردان از آن در نوشتن رزومه خود استفاده می‌کنند به مراتب قدرتمند‌تر از ادبیات زنان است.

زنان معمولا در رزومه‌شان در کلماتی نظیر «با کمک…»، «بخشی از تیم بودم…»، «با همکاری…» و «از من خواسته شد…» استفاده می‌کنند. این عبارات و کلمات، ادبیات رزومه شما را ضعیف می‌کنند و باعث می‌شود کارفرما فکر کند شما گزینه خیلی قدرتمندی برای کار نیستید. وقتی می‌خواهید خودتان را توصیف کنید، از افعال قدرتمند استفاده کنید.

اگر شما به روند یک پروژه کمک کرده‌اید، می‌توانید بگويید که بخشی از رهبری یک تیم کاری را برعهده داشته‌اید. در پایان یک بار دیگر رزومه خود را بخوانید و خودتان را جای کارفرما بگذارید و ببینید اگر شما بودید خودتان را استخدام می‌کردید یا خیر. 

این اشتباهات در اغلب رزومه‌های نوشته‌شده توسط زنان وجود دارد. در واقع، حتی موفق‌ترین زنان نیز همچنان برای بیان توانایی‌هایشان آنقدر که باید جثور و شجاع نیستند. شجاع باشید و ترس به خود راه ندهید. 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *