اگر حس میکنید محتوایی که تولید میکنید از لحاظ کیفی در مرتبه مناسب و قابل قبولی است و باید بهخوبی مخاطبانتان را تحت تاثیر خودش قرار دهد، اما بازخوردی که پس از انتشار از مخاطبان محتوا میگیرید مثل قبل نیست، یکی از شایعترین دلایلش میتواند عادیشدن نوع ارائه محتوای شما برای مخاطبان باشد.
محتوای ویدیویی درست مثل جعبه ابزار بزرگی است که از ابزارهای متعدد و متنوع پرشده تا کاربر این جعبه ابزار کاربردی بتواند در هر زمان که اراده میکند، برای تولید محتوای ویدیویی به فراخور مخاطب خود بهترین ابزار را انتخاب کند، پس اگر برنامهای بلندمدت برای تولید محتوای ویدیویی دارید، باید برای شاداب نگهداشتن مخاطبان خود هرازگاهی از قالب فرم همیشگی بیان محتوای خود خارج شده و از قالبهای دیگر ویدیو نیز استفاده کنید. اما چگونه میتوان این تنوع را در تقویم تولید محتوای ویدیویی ایجاد کرد؟ این تنوع میتواند در تکنیک تولید ویدیو باشد مثل تغییر از تکنیک رئال به تکنیک موشنگرافیک یا استاپموشن و یا سایر تکنیکهای متداول در تولید محتوای ویدیویی که در ادامه تعدادی از این تکنیکها را به صورت اجمالی بررسی خواهیم کرد.
از دیگر مواردی که بهوسیله آن قادر خواهید بود به محتوای ویدیویی رنگ تغییر دهید، میتوان به مواردی همچون تغییر لوکیشن، پوشش و یا حتی چیدمان محل ضبط ویدیو یا اضافهکردن کلام یا نریشن، گرافیک و جلوههای ویژه بصری به ویدیو اشاره كرد. بعضی اوقات بهتر است برخلاف ترندهای شبکههای اجتماعی همچون متکلموحده بودن جلوی دوربین از خود کنش نشان دهید. به یاد داشته باشید الزامی نیست که تا همیشه در ویدیو شما به چشم مخاطب خیره شوید و محتوای خود را ارائه کنید، از ابزارهای دیگر در جعبه ابزارتان هم استفاده بجا و بهموقع ببرید. اما برای ایجاد تغییرات بنیادین در تولید محتوای ویدیویی به بررسی 4تکنیک پرطرفدار در تولید محتوای ویدیویی میپردازیم که بهتر است در تقویم تولید محتوای خود از هر 4تکنیک به اندازه کافی بهره ببرید.
تکنیک اول، رئال
اکثر محتواهای ویدیویی به صورت رئال تولید میشوند. در این نوع ویدیو رکن اصلی آن تصاویری است که با دوربین فیلمبرداری ضبط شدهاند. از موارد پرکاربرد تولید محتوای ویدیویی بر پایه رئال میتوان به مستندهای صنعتی اشاره كرد که میبایست روند تولید محصول از ابتدا تا انتها و از زاویه چشم مخاطب به تصویر کشیده شود. این نکته نیز حائز اهمیت است که در این نوع ویدیو استفاده از خلاقیتهای جلوههای ویژه بهشدت راحتتر و گستردهتر بوده چراکه با استفاده از نرمافزارهای تدوین روز دنیا، ویدیوي شما در مرحله تدوین متحول خواهد شد و همین سهولت نیز سبب شده تا ایدهپردازان و تولیدکنندگان محتوای ویدیویی با خیال راحتتری مراحل پیشتولید و تولید را پشت سر بگذارند.
تکنیک دوم، موشنگرافیک
سابقه ظهور و رواج استفاده از موشنگرافیک در تولید محتوای ویدیویی به قدمت ویدیوهای رئال نیست، اما به هرحال استفاده از گرافیک متحرک بدون اعتنا به تصاویری که میتوانند به صورت رئال بیانکننده داستان ویدیویی باشند، بهشدت در حال فراگیرشدن است. البته بهترین پیشنهاد استفاده از موشنگرافیک برای پرزنت و ارائه خدمات شرکتهای خدماتی و یا استارتاپهای نوبنیانی است که قرار است مفاهیم جدیدی را در زندگی مخاطبان خود بهوسیله کسبوکاری که راهاندازی کردهاند، به وجود آورند. در موشنگرافیک انتقال مفاهیم بسیار آسانتر است زیرا با استفاده از تصویرهای ساده و عوضکردن راحت صحنهها میتوان اطلاعات مورد نظر را به زیباترین شکل ممکن به مخاطب انتقال داد. قابل درکبودن برای تمامی اقشار جامعه از دیگر مزیتهای موشنگرافیک است. ضمن اینکه در اغلب موشنگرافیکها ما با صدای گوینده به عنوان راوی موشنگرافیک نیز مواجه هستیم که همین امر نیز به زیباییها و شور و هیجان موشنگرافیک برای مخاطبان خود بهشدت میافزاید.
تکنیک سوم، استاپموشن
استاپموشن یکی از تکنیکهای انیمیشنسازی است که در آن شیئی را فریم به فریم حرکت داده و تصویر آن را توسط دوربین ضبط میکنند. از توالی این تصاویر به نظر میرسد که شیء به خودی خود در حال حرکت است. عروسکهایی با مفاصل متحرک یا عروسکهای ساختهشده با خمیر در این تکنیک کاربرد زیادی دارند. در بسیاری از موارد به جای عروسک از اشیاي دیگری مانند انسان، وسایل خانه، گیاهان و… هم استفاده میشود. برای ساخت استاپموشن موفق باید به دو قاعده مهم توجه ویژهای داشته باشید؛ اول استفاده از شرایط نوری مناسب برای روایت کلی داستان محتوای ویدیویی شما. استاپموشن ساختهشده باید قادر به القاي توهم نوری در بیننده باشد که به موجب آن بیننده تاخیر آهستهای در دیدن تصاویر تجربه کند، چشمها در فواصل بین تصاویر ثابت به طور طبیعی پر میشوند و توهم حرکت تصاویر در ذهن ایجاد میشود. قاعده دوم اینکه استفاده از این تکنیک نیاز به آنالیز دقیق زمان برای هر حرکت ویژه وجود دارد.همانطور که اشاره شد، در استفاده از تکنیک استاپموشن برای تولید ویدیو نورپردازی از اهمیت ویژهای برخوردار است. سازنده با نور، صحنهها را نقاشی و رنگآمیزی میکند. صحنه و کاراکتر بهخودیخود تنها نیمی از بیان و حالت احساسی داستان را بیان میکنند. استاپموشن امروز از محبوبیت بسیار خوبی برخوردار است و در ویدیومارکتینگ به عنوان تکنیکی بسیار جذاب و قابل انعطاف در خلاقیت و ایدهپردازی جایگاه ویژهای دارد و مخاطبان زیادی را به خود جذب میکند و اگر در مسیر نوآورانهای از این تکنیک استفاده شود، تا مدتها در ذهن بینندهاش باقی میماند.
تکنیک چهارم، وایتبرد انیمیشن
در این نوع از ویدیو یک گرافیست، داستان کسبوکار و یا ارائه محصول یا خدمتی را بهوسیله طراحیهای دستی روی وایتبرد به طور خلاقانهای بیان میکند. این نوع از ویدیو برای ایجاد ارتباط بصری با مخاطبان یک روش «منحصربهفرد» است چراکه مخاطب از کشیدن اولین طرح و شروع بیان داستان تا اتمام طراحیها و خاتمه ویدیو، تمام تمرکز خود را بر دریافت صددرصدی مطالب معطوف میکند و بدون خستگی مجذوب هنرنمایی گرافیست روی وایتبرد میشود.
این نوع از ویدیو برای اهداف آموزشی مانند یادگیری زبان، آموزش کارکنان شرکتهای مختلف، تفهیم سیاستهای شرکت و نشاندادن یک نرمافزار یا محصول جدید به مصرفکنندگان، بسیار استفاده میشود.
برای گرفتن نتیجه بهتر به فراخور سلیقه و تعامل مخاطبانتان برای نوع ویدیوهای بعدی برنامهریزی کنید. میتوانید از مشاور ویدیومارکتینگ در مرحله اول و یا یکی از دوستان صمیمیتان که قدرت رصد و تحلیل خوبی برای محتوای ویدیویی که تولید میکنید، در مرحله دوم کمک بگیرید.
این نکته را در نظر داشته باشید که در هرصورت تغییر در هر زمینهای سخت است، ولی تاثیر این تغییرات در بلندمدت غیرقابل چشمپوشی است. پس برای پیشرفت، سختی تغییر را به جان بخرید.