مقالات دیجیتال مارکتینگ انتخاب سردبیر

برای اثربخشی و رسیدن به موفقیت در ویدیومارکتینگ مداومت کنید

video-marketing
اگر بنا به تولید محتوای ویدیویی دارید، برای ایجاد تداوم ساخت ویدیو در بازه‌های زمانی بلند برنامه‌ریزی کنید

با ایجاد ساختاری منظم در چرخه تولید ویدیو یعنی از ایده تا انتشار موفقیت، خود را در این دنیای پرزرق و برق و جذاب برای بازاریابی تضمین کنید. در حقیقت ثمربخشی بازاریابی ویدیویی در گرو صبوری و از دست ندادن انگیزه در دراز‌مدت است؛ به عبارت دیگر، ویدیومارکتینگ با ساخت و انتشار یک ویدیو تمام نمی‌شود بلکه شروع می‌شود.

چرا باید در تولید محتوای ویدیویی مداومت داشت

اما پیش از آنکه به راهکار اصلی مداومت در تولید محتوای ویدیویی بپردازیم، ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا باید در تولید محتوای ویدیویی مداومت داشت؟

جواب این سوال در 3دلیل مهم خلاصه می‌شود

اولین دلیل به رابطه مستقیم اثربخشی ویدیو با کسب تجربه باز‌می‌گردد، در حقیقت چه به‌عنوان صاحب کسب‌و‌کار یا بناکننده برند شخصی که برای رسیدن به اهداف خود ویدیومارکتینگ را انتخاب کرده است پای به عرصه بازاریابی ویدیویی گذاشته‌اید باید بدانید که ویدیو اول ساخته می‌شود تا صاحب ویدیو متوجه این موضوع مهم شود که ویدیو دوم را به چه شکل موثرتری می‌بایست بسازد تا بهره بیشتری را عاید کسب‌وکار کند و این توالی گام به گام و پله به پله ادامه پیدا می‌کند تا با کسب تجربه در گذر زمان و تحلیل نتایج انتشار ویدیوهای متفاوت به اثربخشی روزافزون ویدیوهایی منجر شوند که با برچسب بازاریابی ویدیویی در کسب‌و‌کار ظهور و بروز پیدا می‌کنند.

اما دلیل دوم این است که یک ویدیو هیچ‌‌گاه ملاک درستی برای ارزیابی مخاطب از کسب‌و‌کار نیست چراکه یک ویدیو حتی اگر به صورت غیراصولی طول زمانی زیادی را هم داشته باشد به تمامی جنبه‌های یک کسب‌و‌کار نمی‌تواند بپردازد و البته که مخاطبان کسب‌وکار هم نه با دیدن یک ویدیو خوب می‌توانند نمره عالی به خود و کسب‌و‌کار بدهند و نه با یک ویدیو ضعیف مهر ناکارآمدی به کسب‌و‌کار بزنند.

و بالاخره دلیل سوم در راستای وجوب داشتن مداومت در تولید محتوای ویدیویی، ایجاد زنجیره زمانی پیوسته در ذهن بینندگان یا دنبال‌کنندگان مستمر کسب‌و‌کار و اثبات زنده‌بودن کسب‌و‌کار برای مخاطبان آن است. به‌عنوان مثال، وقتی کاربری وارد وب‌سایتی می‌شود که از بارگذاری آخرین مطلب یا محتوای آن مدت‌هاست که می‌گذرد، حس راکد‌بودن به‌راحتی به او منتقل می‌شود.

بدیهی است تکرار همین ماجرا در ساخت و انتشار ویدیو از طرف کسب‌وکار با شدت بیشتری به چشم مخاطبان کسب‌و‌کار می‌آید چراکه وقتی کاربر به صفحه ویدیو یا کانال اختصاصی کسب‌وکار در پلتفرم‌های میزبان ویدیو همچون یوتیوب یا آپارات وارد می‌شود با صرف زمان حداقلی در حد چند ثانیه فاصله زمانی مابین انتشار ویدیوها را رصد کرده و در رابطه با جاری‌بودن یا راکد‌بودن کسب‌وکار تصمیم‌گیری می‌کند.

حال که با مرور این 3 دلیل به لزوم تولید مداوم محتوای ویدیویی پی بردیم، به سراغ راهکار اصلی و اصولی ایجاد این پایداری برای ساخت ویدیو می‌رویم که چیزی نیست جز طراحی کمپین‌های زمان‌دار به‌عنوان نقشه راه و تبیین‌کننده مسیری که از نقطه شروع گام‌به‌گام و مرحله به مرحله هدایتگر بازاریابی ویدیویی برای شما و کسب‌و‌کارتان خواهد بود.

اما عبارت کمپین تبلیغاتی از جمله‌ عبارت‌هایی است که این روزها زیاد به‌کار برده می‌شود.

معمولا مهم‌ترین صفتی که در توصیف کمپین‌های تبلیغاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، حجم مالی کمپین است. بارها به گوشمان خورده‌است که فلان شرکت، یک کمپین تبلیغاتی 10میلیاردی اجرا کرده است. یا شرکت دیگری، با وجود علاقه به اجرای کمپین‌های تبلیغاتی، بودجه‌‌ کافی برای اجرای آنها در اختیار ندارد.

معمولا در میانه بحث‌های مربوط به بودجه و تقسیم‌بندی آن، فلسفه اصلی «کمپین» به فراموشی سپرده می‌شود. به همین دلیل، در این قسمت، به این مطلب می‌پردازیم که اساسا کمپین چه ماهیتی برای کسب‌و‌کارها داراست.

کمپین تبلیغاتی، چیزی است که در بیشتر مواقع معیارهای دقیق برای ارزیابی اثربخشی آن وجود ندارد یا کمتر به‌کار گرفته می‌شود.

کمپین‌های تبلیغاتی نقش بسیار ویژه‌ای در جلب‌نظر مخاطب برای استفاده از خدمات یا محصولات یک شرکت بازی می‌کنند.

شما حتی اگر بهترین خدمات یا محصولات را هم داشته باشید، بدون داشتن یک کمپین تبلیغاتی قوی و با‌کیفیت نمی‌توانید مشتری زیادی را به‌دست آورید. پس نیاز است علاوه بر ارائه خدمات و محصولات کاربردی و با‌کیفیت، به دنبال طراحی یک کمپین تبلیغاتی کارآمد و قوی نیز باشید.

برای این کار باید مجموعه‌ای از اصول و سلسله مراتبی از قواعد تبلیغات را رعایت کنید تا بتوانید موفق باشید.

اگر نمی‌دانید منظور از کمپین تبلیغاتی چیست، این جمله را با دقت بخوانید: به برنامه‌ریزی هدفمند، اصولی و هماهنگ که یک سازمان برای انجام تبلیغات یک محصول انجام می‌دهد، کمپین تبلیغاتی می‌گویند.

 

ویدئو-مارکتینگ

حالا که تا حدودی با کمپین تبلیغاتی آشنا شدیم، نوبت می‌رسد به نکات مهم طراحی و اجرای کمپین تبلیغاتی بر پایه ویدیو یا همان کمپین ویدیو مارکتینگ:

لازم است کمپین‌های ویدیو‌مارکتینگ موفق را مورد بررسی و مطالعه قرار دهید. با این کار شما می‌توانید متوجه شوید که چرا کمپین به موفقیت رسیده است و این باعث می‌شود نقاط مثبت آن را در طراحی کمپین خود مورد استفاده قرار دهید. البته به این نکته توجه کنید که شما قرار نیست همان کاری را که کمپین بررسی شده انجام داده دوباره تکرار کنید.

هدف از این کار درک آن است که چه الگوهایی موفق بوده‌اند و آیا نقاط مشترکی بین آنها وجود داشته است یا خیر.

مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید و مورد مطالعه قرار دهید. شما باید مشخص کنید که خدمات و محصولات شما برای کدام دسته از افراد جامعه مفید است. همچنین باید خصوصیات رفتاری و علایق آنها را شناسایی کنید تا بتوانید در طراحی کمپین خود مورد استفاده قرار دهید.

مثلا باید مشخص کنید که مخاطبان شما دوست دارند با زبان رسمی با آنها سخن بگویید یا زبان غیر‌رسمی و خودمانی.

تیمی حرفه‌ای برای طراحی کمپین ویدیو‌مارکتینگ خود انتخاب کنید و به‌اصطلاح کار را به ‌کاردان بسپارید. حتما متوجه شده‌اید که ویدیو‌مارکتینگ در عین سادگی، پیچیدگی‌های خاص خودش را نیز داراست که ممکن است در تودرتوی همین پیچیدگی‌ها، منابع اصلی تولید ویدیو یعنی زمان و هزینه را به‌راحتی از دست بدهید. شما باید از تیمی حرفه‌ای و باتجربه استفاده کنید.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در انتخاب اعضای این تیم در نظر گرفته شود، این است که اعضای آن باید مسئولیت دیگری نداشته باشند تا بتوانند به‌طور کامل روی بحث کمپین ویدیو‌مارکتینگ شرکت یا کسب‌وکار شما متمرکز شوند و فقط به مباحث آن بپردازند.

این کاملا روشن است که اگر نفرات حاضر در تیم مسئولیت دیگری بر عهده داشته باشند، زمان کافی را نمی‌توانند برای طراحی و پیشبرد اهداف کمپین شما صرف کنند.

ویدیو راحت‌تر در ذهن و حافظه مخاطب باقی می‌ماند. برای همین نیز حساسیت یک کمپین ویدیو‌مارکتینگ به‌مراتب بیشتر از سایر کمپین‌های تبلیغاتی دیگر است.

همواره به یاد داشته باشید همان‌طور که یک کمپین ویدیو‌مارکتینگ خوب در ذهن مخاطب تأثیر مثبت از خود به‌جای می‌گذارد، ممکن است یک کمپین ویدیو‌مارکتینگ در مسیر نادرست، برندی را به ورطه نابودی بکشاند.

چند نکته کلیدی:

قانون هر رسانه، این یعنی هرچه از رسانه‌های بیشتری استفاده کنید موفقیت شما بیشتر خواهد بود؛ به خصوص توصیه این است که انواع رسانه‌های ویدیویی را در کمپین‌های کوچک محک بزنید و با تحلیل درست کمپین در برنامه اصلی خود از کلیه رسانه‌های اثربخش در کمپین‌های بعدی استفاده کنید.

با توجه به تنوع روزافزون رسانه‌های ویدیویی، شما نیز در اجرای کمپین‌های ویدیو‌مارکتینگ سعی کنید از ظرفیت‌های کلی رسانه‌های ویدیومحور همچون تلویزیون، ماهواره و پورتال‌های تخصصی پخش ویدیو و حتی شبکه‌های اجتماعی به‌صورت هدفمند بهره ببرید.

نوشتن برنامه روزشمار:

در برگزاری کمپین نیز باید کلیه برنامه‌ها از قبل به‌صورت روزشمار پیش‌بینی شده باشد و هر روز برنامه مربوط به خودش اجرا شود، به این ترتیب یک کمپین ویدیو‌مارکتینگ بزرگ با حداقل نفرات و هزینه اجرایی، موفق خواهد بود.

بازنویسی مجدد کمپین ویدیو‌مارکتینگ

زمانی که تحلیل دقیقی از کمپین خود به دست آوردیم، باید هرچه سریع‌تر آماده راه‌اندازی کمپین قدرتمند بعدی باشیم.

بدون‌شک بعد از اجرای کمپین ویدیومارکتینگ اول رقبای شما نیز با احساس خطر از شرایط بازار دست به‌کار خواهند شد، به همین دلیل باید با جمع‌بندی نکات تحلیلی کمپین و با تجربه به دست آمده از کانال‌ها و رسانه‌های کمپین اول برنامه‌ریزی کمپین ویدیو‌مارکتینگ دوم را در دستور کار قرار دهید.

برای این کار هزینه‌هایی را که برای جذب هر مشتری جدید یا بالابردن سطح آگاهی برند داشته‌اید، بررسی کنید.

این مشخصه نشان‌دهنده کل هزینه‌ای است که شما برای جذب یک مشتری جدید در یک دوره زمانی خاص پرداخت کرده‌اید.

برای محاسبه این فاکتور کافی است تعداد کل هزینه‌های بازاریابی و فروش آنلاین خود در بازه برگزاری کمپین ویدیو‌مارکتینگ را تقسیم بر تعداد مشتریان جذب‌شده در آن بازه کنید تا ببینید آیا این هزینه ارزش داشته است یا خیر.

ضمن اینکه با توجه به نوع استراتژی ایجاد کمپین همیشه بازخوردهای مالی نشان‌دهنده منافع حاصل از اجرای کمپین ویدیو‌مارکتینگ نیست، چه‌بسا با اجرای یک کمپین ویدیو‌مارکتینگ جایگاه برند در ذهن مخاطبان دگرگون شود که منافع مالی آن در طولانی‌مدت عاید صاحبان کسب‌وکار خواهد شد. اگر اطلاعات جامع و کاملی تری از مارکتینگ و دنیای دیجیتال مارکتینگ می خواهید بدانید حتما مقاله همه چیز درباره دیجیتال مارکتینگ را بخوانید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *