به استعفای بزرگ خوش‌آمدید

می‌خواهید شغلتان را ترک کنید؟

0

دارید فکر می‌کنید شغلتان را ترک کنید؟ بدانید که تنها نیستید. مطالعه‌ای که توسط شرکت مایکروسافت انجام شده، نشان می‌دهد که ۴۱ درصد نیروی کار در سراسر جهان به این فکر می‌کنند در سال آینده شغلشان را عوض کنند. نظرسنجی دیگری توسط موسسه Monster انجام شده که نشان می‌دهد حداقل ۹۵ درصد افراد شاغل درباره تغییر شغل فکر کرده‌اند.

برای اینکه بدانید این فکرهایی که در سرتان یک هیجان آنی نیست و یک میل واقعی است، باید تست زنگ ساعت بدهید!

راب بارنت، نویسنده کتاب «کار بعدی بهترین کار است» می‌گوید: «وقتی صدای زنگ ساعت، شروع به سر‌و‌صدا می‌کند و شما در آن زمان بین خواب و بیداری هستید، یا برای بیدار‌شدن و رفتن سر کار اشتیاق دارید و یا غر می‌زنید، در آن لحظه واکنش شما کاملا یک واکنش درونی و واقعی است. اگر غر می‌زنید، بدانید کاری که می‌کنید شما را راضی نمی‌کند. این دقیقا همان لحظه‌ای است که می‌فهمید گیر کرده‌اید، پول کمی به شما می‌دهند، احترام مورد انتظارتان را دریافت نمی‌کنید، بیش از حد از شما کار می‌کشند، تسهیلات لازم را دریافت نمی‌کنید و غیره».

در دوران همه‌گیری کرونا کارکنانی که مجبور بودند کاهش حقوق ‌یا مسدود‌شدن حقوقشان را بپذیرند، از دست کارفرمایان خود بسیار عصبانی شدند. حالا که روند بازگشت به کار پس از کاهش شدت شیوع کرونا آغاز شده و کارفرمایان دوباره روند استخدام را آغاز کرده‌اند، این کارکنان عصبانی با خود می‌گویند: «حالا وقتش است. باید دنبال یک کار جدید بگردم». اما ورود به دفتر کار و استعفا‌دادن، آن‌هم زمانی که در شرایط روحی خوبی نیستید، استراتژی خوبی نیست. در عوض باید این سوال‌ها را قبل از استعفا‌دادن از خودتان بپرسید.

دلایل تغییر شغل خود را پیدا کنید

وقتی تصمیم گرفتید استعفا دهید، بد نیست از خودتان بپرسید چه چیزی را درباره شغلتان دوست ندارید. شاید احساس می‌کنید در این کار جای پیشرفت ندارید چون فرصت‌های رشدی در محل کارتان کم است. شاید هم دوست دارید مهارت‌های دیگری را تجربه کنید یا در صنعت دیگری مشغول به کار شوید.

خلاصه اینکه سعی کنید بفهمید چه چیزی را درباره شغل فعلی‌تان دوست دارید یا دوست ندارید. پاسخ‌دادن به سوال باعث می‌شود در انتخاب شغل بعدی‌تان موفق‌تر باشید. پیشنهاد دیگر این است که با فهرستی از مواردی که دوست دارید تغییر کند، نزد مدیرتان بروید. سعی کنید یک مکالمه موثر با او داشته باشید و درباره مواردی که می‌شود بهترشان کرد، صحبت کنید. باید به مدیران کمی وقت بدهید که بتوانند به شما کمک کنند تا موارد اشتباه را تصحیح کنید. اما یادتان باشد که تنها کسی که می‌تواند این زمان را تعیین کند، شما هستید. اگر این زمان به پایان رسید و چیزی اصلاح نشد، دیگر وقتش رسیده که تغییر شغل دهید.

هوشمندانه استعفا دهید.

وقتی که می‌خواهید استعفا دهید، چند گزینه پیش رو دارید. گزینه اول این است که بدون اینکه بدانید چه اتفاقی قرار است در آینده بیفتد، استعفا دهید. بعضی‌ها این کار را اقدامی شجاعانه و شاید دیوانه‌وار به حساب می‌آورند. گزینه بعدی این است که به طور مخفیانه دنبال کار دیگری بگردید و وقتی آن کار دیگر پیدا شد، از کار فعلی‌تان استعفا دهید.  البته هر کسی روش خودش را دارد. ممکن است فردی آنقدر در شرایط بدی کار می‌کند که اساسا اصلا برایش مهم نباشد که بعد از استعفا شغل دارد یا نه و فقط ترجیح می‌دهد هرچه سریع‌تر شغل فعلی‌اش را ترک کند ‌یا اینکه آنقدر انرژی نداشته باشد که بخواهد قبل از استعفادادن، وقتش را صرف یافتن شغل جدیدی کند.

قبل از تغییر شغل به امنیت مالی خود فکر کنید.

اگر پول کافی پس‌انداز کرده‌اید، ممکن است بتوانید بدون اینکه از قبل شغلی پیدا کرده باشید، استعفا دهید. اما اگر اینگونه نیست، شاید بهتر باشد مدتی در همین شغل باقی بمانید و به‌دنبال شغل جایگزین باشید و بعد استعفا دهید.

بنابراین یادتان باشد که ‌هنگام تصمیم‌گیری برای استعفا به امنیت مالی خود فکر کنید. امنیت مالی صرفا مربوط به حقوق دریافتی شما نمی‌شود. به این فکر کنید که غیر از حقوق چه مزایای دیگری از کارفرما دریافت می‌کنید. بیمه سلامت فاکتور بسیار مهمی است. نگاهی به کل هزینه‌هایتان در ماه بیندازید و بعد تصمیم بگیرید.

بهترین زمان برای استعفا از کار

در پژوهش‌هایی که انجام شده یک‌سوم پاسخ‌دهندگان گفته‌اند انگیزه اصلی‌شان برای استعفا این بوده که خسته‌ شده‌اند و می‌خواهند مدتی استراحت کنند. برخی هم کارشان بیش از حد خسته‌کننده بوده است. اما پیشنهاد منطقی در خصوص این افراد این است که مدتی مرخصی با حقوق بگیرند و کاملا از محیط کاری دور شوند. این کار باعث می‌شود چند قدم از وضعیت فعلی خود فاصله بگیرید و بتوانید در وضعیت مناسب‌تری تصمیم بگیرید که آیا کار فعلی‌تان قابل تحمل است ‌یا اینکه با اندکی تغییرات شرایط بهتر می‌شود یا خیر.

وقتی که به بازگشت به کار فکر می‌کنید، سعی کنید کاملا شرایط کاری‌تان را ارزیابی کنید. اگر هم راضی به بازگشت نمی‌شوید، بدانید که همیشه دلیل خوبی برای عدم تمایل به بازگشت به کار وجود دارد. رزومه‌تان را برای جاهای مختلف ارسال کنید. شبکه‌سازی کنید و سعی کنید دنبال کار جدید بگردید.

این را بدانید که در هر تراژدی، اگر با نگاه مثبت بنگرید، فرصت‌هایی هم به وجود خواهد آمد. فقط در آمریکا به واسطه شیوع کرونا ۴۱‌میلیون نفر فرم‌های بیکاری پر کردند. اما واقعیت جدید این است که بسیاری از شرکت‌ها در حال حاضر شروع به استخدام نیروهای جدید کرده‌اند اما برای یافتن فرد مناسب دشواری‌های زیادی دارند. اگر به استعفا دادن فکر می‌کنید، ابتدا اطمینان حاصل کنید که می‌توانید روند یافتن شغل جدید را با موفقیت طی کنید.

منبع:

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.