از کجا بفهمیم کارمند دورکار قصد استعفا دارد؟

کوچ کارمندان دور نشین

0

وقتی کارمندان در دفتر شرکت کار می‌کنند، فهم اینکه کدامشان قصد دارند استعفا دهند، آسان‌تر است. در چنین شرایطی معمولا صحبت‌های تلفنی را خارج از دفتر انجام می‌دهند، معمولا درخواست مرخصی‌های ساعتی زیاد می‌شود و نوعی رفتار از خودشان بروز می‌دهند که گویی دیگر به کارشان احساس علاقه نمی‌کنند.

اینها همه می‌تواند نشان‌دهنده این واقعیت باشد که آنها در جایی دیگر برای کاری جدید مصاحبه رفته‌اند. وقتی همه دورکار هستند، تشخیص این نشانه‌ها خیلی سخت است. در واقع کارمندانی که قصد استعفا دارند، رفتارهايی از خود بروز می‌دهند که به آنها «رفتارهای انصرافی» گفته می‌شود. این صرف‌نظر از کارکردن می‌تواند به شکل فیزیکی باشد یا روانی. برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که در دوران دورکاری حدود ۶۰ درصد کارمندان معمولا تمایلی به استعفا نداشته‌اند. اما ۷‌درصد از آنها مطمئنا قصد داشته‌اند محل کارشان را عوض کنند. برای کارفرما خیلی مهم است که به‌موقع بداند کدام کارمند‌ش به استعفا فکر می‌کند.

حاضر است اما در غیبت

کارکنانی که قصد استعفا ‌و ترک شغل را دارند، دو برابر دیگر کارکنان غیبت دارند. این غیبت می‌تواند به صورت فیزیکی باشد یا به صورت روانی و رفتاری. گاهی اوقات حضور دارند اما عملا طوری رفتار می‌کنند که گویی حضور ندارند. نسبت به رخدادهای اطرافشان بی‌تفاوت هستند. خیلی در برقراری ارتباط با همکارانشان انگیزه ندارند.

معمولا در بیان چشم‌اندازشان برای آینده مثبت‌گرا نیستند و نوعی افسردگی منفی‌گرایانه در آنها دیده می‌شود. اگر دقت کنید نوعی غم و اضطراب در آنها می‌بینید. این غم و اضطراب به صورت تعلل در انجام کارها، بی‌خوابی و نیاز مدام به تايید دیگران ‌را نشان می‌دهند. غایب‌بودن در عین حاضر‌بودن نوعی انصراف فیزیکی نیز هست. مثلا در جلسات دیر حاضر می‌شود. یا اینکه حضور در جلسات حس نمی‌شود. کارش را دیر شروع می‌کند و زود هم دست از کار می‌کشد. معمولا برای انجام کاری بیش از حد معمول وقت طلب می‌کند.

تغییر ناگهانی در رفتار

نمود اساسی این نشانه در فقدان درگیرشدن با کار است. این نشانه در کارمندان دورکار نشانه‌ای دارد نظیر خاموش‌کردن دوربین در جلسات مجازی، کمتر اشتیاق نشان‌دادن به کار، فاصله‌گرفتن از مدیران و همکاران و کاهش راندمان کاری. لزومی ندارد این رفتارها منفی باشد. مثلا اگر کسی که به نق‌زدن مشهور بود و به ناگاه از نق‌زدن دست برداشت، می‌تواند نشانه این باشد که او به فکر ترک شغلش است.

دیر جواب دادن به ایمیل‌ها

تجربه نشان داده کارکنانی که قصد استعفا و یا ترک شغل را دارند یا به ایمیل‌ها جواب نمی‌دهند و یا اینکه خیلی دیر جواب می‌دهند. در واقع آنها دیگر انگیزه‌ای ندارند.

کسی که بخواهد با انرژی به کارش ادامه دهد سعی می‌کند ایمیل‌ها را به‌موقع و در اسرع وقت جواب بدهد.

اما دیر جواب‌دادن به ایمیل‌ها نشان می‌دهد که فرد چندان درگیر کارش نیست و احتمالا به شغل جدیدش فکر می‌کند و یا اینکه دیگر دلیلی نمی‌بیند مثل گذشته برای شرکت کار کند، چون قصد دارد به‌زودی آن را ترک کند.

البته در این خصوص باید محتاط بود و از قضاوت نادرست پرهیز کرد. گاهی اوقات هم واقعا مشکلی پیش ‌می‌‌آيد. مثلا بچه‌ها بیمار می‌شوند و مسائلی از این دست. بنابراین اگر مدیر منابع انسانی چنین نشانه‌ای مشاهده كرد، نباید خیلی در تصمیم‌گیری عجله کند.

آنلاین‌شدن دیر‌وقت

الگوی فعالیت آنلاین یکی از نشانه‌های مورد غفلت واقع‌شده کسانی است که قصد دارند استعفا دهند. در واقع یکی از کارهايی كه همه این افراد انجام می‌دهند، این است که پرونده‌ها را برمی‌دارند. حال یا این پرونده‌ را در ایمیلشان ذخیره می‌کنند و یا در فضاهای ابری. اما اغلب این افراد این کار را قبل از ترک همیشگی محل کار انجام می‌دهند. و البته طبیعی است که این کار را در ساعات عادی روز و در ساعات کاری انجام نمی‌دهند.

اگر دیدید کارمندان در ساعات غیرمعمول روز با حساب شرکت آنلاین می‌شوند، احتمالا کاسه‌ای زیر نیم کاسه است. آنها سعی می‌کنند در ساعاتي آنلاین شوند که دیگران آنلاین نیستند.

فعالیت‌های جدید حساب لینکدین

یکی از بهترین راه‌ها برای تشخیص اینکه کارمند‌ قصد ترک‌کردن شما را دارد یا خیر، این است که حساب لینکدین او را بررسی کنید. اگر اخیرا پروفایلش تغییراتی کرده باشد و بخش‌هایی به آن اضافه شده باشد، احتمالا قصد دارد شما را ترک کند.

مثلا اگر توصیه‌نامه جدیدی در حسابش قرار گرفته باشد و یا اینکه رزومه کاری خود را به‌روز کرده باشد، احتمالا دنبال کاری دیگر و محل کاری دیگر است.

شما چه می‌توانید بکنید؟

اگر این نشانه‌ها را در یکی از کارکنانتان مشاهده کردید، ممکن است دیگر خیلی دیر شده باشد و شاید هم هنوز فرصت داشته باشید. مهم‌ترین قدمی که باید بردارید، این است که با او ارتباط برقرار کنید. برای کاهش احتمال از دست‌دادن یك کارمند ارزشمند، باید مدام کارمندانتان را زیر نظر داشته باشید.

دستاوردهای آنها را به رسمیت بشناسید. سعی کنید به آنها تفهیم کنید که درک می‌کنيد دورکاری چقدر کار دشواری است. سعی کنید مدام از آنها بازخورد بگیرد. از آنها بخواهید به شما بگویند که چه باید بکنید تا آنها بتوانند تجربه بهتری از دورکاری داشته باشند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.