رشد کن یا بمیر!

معرفی سریال super pumped

0

در سال‌۲۰۱۹ رمانی با نام The Battle for Uber توسط یکی از روزنامه‌نگاران مجله نیویورک‌تایمز منتشر شد. این رمان خیلی زود طرفداران زیادی پیدا کرد و این موضوع مقدمه‌ای را برای ساخت سریال super pumped به وجود آورد. البته این داستان با تمرکز بر داستان واقعی و پرفراز و فرود شکل‌گیری اوبر نوشته شده بود اما به نظر می‌رسد سریال super pumped قرار نیست تنها به داستان این شرکت محدود شود و هر کدام از فصل‌های دیگر این سریال به داستان شکل‌گیری شرکت دیگری اختصاص خواهد داشت. سریال super pumped «بمب هیجان» در هر فصل خود به سراغ داستان شکل‌گیری یکی از استارتاپ‌هایی می‌رود که زندگی مردم را به شیوه غیرقابل بازگشتی تغییر داده‌اند.

حتی می‌توان کلید‌واژه تغییر غیرقابل بازگشت در رفتار کاربر را یکی از رمزهای موفقیت اوبر در جلب نظر سرمایه‌گذار دانست. کاراکتر «بیل گرلی سرمایه‌گذاری از بنچمارک است»، برای اینکه بتواند ایده تراویس در اوبرکب را ارزیابی کند، نهایتا از او یک سوال می‌پرسد: اینکه این خدمت تا چه حد اعتیادآور است؟

این مینی‌سریال با بازی بازیگر نام‌آشنا جوزف گوردن لویت در نقش تراویس کالانیک ساخته شده است. از دیگر بازیگران این سریال می‌توان به بابک تفتی، بازیگر ایرانی آمریکایی این سریال اشاره کرد که در نقش امیل مایکل به هنرنمایی می‌پردازد.

این سریال از جایی شروع می‌شود که تراویس به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای شرکت خود با نام اوبرکب می‌گردد. از آنجایی که این ایده، یک ایده نو است و هنوز خلأهای قانونی فراوانی سر راه آن قرار دارد، پیداکردن سرمایه‌گذار خطرپذیر برای آن کار آسانی نیست. اما نهایتا تراویس می‌تواند بنچمارک را برای سرمایه‌گذاری ‌روی این ایده متقاعد کند. این همان زمانی است که کسب‌وکار اوبر پا می‌گیرد و تازه جنبه‌های جدیدی از نبردی که در انتظار تراویس است، به او رخ نشان می‌دهد.

اولین مانع شرکت‌های تاکسیرانی هستند که در برابر این ایده مقاومت زیادی از خود نشان می‌دهند. در ابتدا این شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا تراویس را متقاعد کنند که به نوعی سیستم خود را در اختیار تاکسیرانی قرار دهد و خود را زیرمجموعه این سیستم کند؛ اما این پیشنهاد با مخالفت شدید تراویس مواجه می‌شود. بعد از این نبرد واقعی شروع می‌شود و تاکسیرانی با جریمه‌های سنگین و پیگیری‌های متعدد از مراجع قانونی تلاش می‌کند تا جلوی رشد اوبر را بگیرد. واکنش تراویس به این جریمه‌ها از نکات جالب توجه اپیزود اول این سریال است؛ او به جای اینکه از دیدن جریمه‌ها ناراحت شود، آن را به سالن دفتر برده و با صدای بلند از آن به عنوان حکم زنده‌بودن و عملکرد مناسب اوبر یاد می‌کند. اما جنگ تاکسیرانی ضد اوبر در همینجا پایان نمی‌گیرد و در صحنه دوم این نبرد اوبر رانندگان خود را از دست می‌دهد. اینجاست که دوباره سرمایه‌گذار اوبرکب، بنچمارک به صحنه باز‌می‌گردد و پس از تزریق سرمایه مجدد به اوبرکب جمله‌ای را می‌گوید که اسم اپیزود اول این مینی‌سریال و اسم این گزارش از آن گرفته شده است: رشد کن یا بمیر!

 عکس سریال SUPER PUMPED

سریال بمب هیجان به‌خوبی توانسته است فضای سیال و پویای یک استارتاپ را در مراحل اولیه به تصویر بکشد و نشان دهد چه انعطافی برای ساخت یک ایده و به سرانجام رساندن آن نیاز است. در یکی از صحنه‌های سریال این موضوع را می‌بینید که به‌راحتی برای حل‌کردن مشکل جریمه‌های اوبرکب، اسم شرکت را از اوبرکب به اوبر تغییر می‌دهند و این موضوع با سرعت و قاطعیت زیادی عملی می‌شود. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید راوی فصل اول این سریال، کارگردان مشهوری مثل کوئنتین تارانتینو است و این خود جذابیت این سریال را چند برابر کرده است.

در سریال super pumped چیزی که قرار است به وفور شاهد آن باشید، راه‌حل‌های میان‌بر و غیرقانونی است که توسط سازندگان استارتاپ اوبر برای دورزدن قوانین و زنده ماندن استارتاپ اجرایی می‌شوند. به عنوان مثال وقتی در پورتلند ماشین‌های اوبر به دلیل مشکل قانونی با جریمه و توقیف مواجه می‌شوند، با یک راه‌حل برنامه‌نویسی کاری می‌کنند تا برای هیچ یک از افراد مشغول در شهرداری پورتلند امکان دریافت سرویس اوبر وجود نداشته باشد.

در این سریال علاوه بر اینکه شخصیت تراویس به عنوان یک فرد فرصت‌طلب، بلندپرواز، خودخواه و در عین حال مبارز به‌خوبی به تصویر کشیده می‌شود، می‌توانیم فراز و فرودهای رابطه او را هم ببینیم؛ رابطه‌ای که در شروع کار او برایش امنیت و اطمینان خاطر کافی ایجاد می‌کرد و با پاگرفتن ایده تراویس و رشد اوبر، کم‌کم از آن رابطه هم دلسرد شد و نهایتا از آن گذر کرد. به نوعی می‌توان رابطه تراویس با شریک زندگی‌اش، انجی، را مشابه رابطه او با سرمایه‌گذارانش در بنچمارک دانست. در ابتدای راه او به هردوی آنها تا حد زیادی وفادار بود و از کمک‌های آنها برای شکل‌دادن به اوبر استفاده کرد. حتی می‌توان گفت که شروع راه خود را مدیون این دو بود؛ اما با گذر زمان هم از شریک زندگی خود انجی گذر کرد و هم نسبت به سرمایه‌گذار خود، بیل گرلی احساس دین و تعلق خاطر کمتری می‌کرد. شباهت انجی و بیل گرلی جایی بیشتر خود را به ببینده نشان می‌دهد که انجی زمان ترک خانه در لحظات آخر به تراویس می‌گوید که به نظر می‌رسد تنها نقش سرمایه اولیه را برای او ایفا کرده است. همزمان با این تغییرات است که تراویس شفافیت کمتری نسبت به بیل گرلی پیدا می‌کند و تلاش می‌کند تا بتواند او را از محدوده تصمیمات خود دور نگه دارد.

شاید بتوان سریال super pumped را سریالی درباره بنیانگذاران دانست و نه درباره کسب‌وکارها، زیرا این سریال هم با کنار گذاشته‌شدن تراویس از اوبر به پایان خود می‌رسد و به آینده این شرکت پس از تراویس نمی‌پردازد. نکته‌ای که شاید شنیدن آن برای‌تان جالب باشد این است که در نهایت شریک زندگی تراویس، انجی یو، مدیرعامل شرکت آمونیکس که یک استارتاپ دارویی در سان‌فرانسیسکو بود، شد. در سال‌۲۰۲۱ این شرکت به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار فروخته شد. تراویس هم در حال حاضر استارتاپی با ارزش ۵.۳ میلیارد دلار را اداره می‌کند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.