در بسیاری از داستان های استارتاپ های موفق خارجی، آنقدرها به محاسبات کوانتومی توجهی نمی شود. چرا که کامپیوترهای کوانتومی میتوانند مسائلی را حل کنند که کامپیوترهای رایج از انجام آنها عاجز هستند. اما این کامپیوترها هنوز با تجاریسازی فاصله دارند و برخی چالشهای تجاریسازی پیش روی این فناوری قرار دارد. در اینجا 5 استارتآپ از میان استارتاپ های خارجی در حوزه محاسبات کوانتومی که موفق به حل برخی از این چالشها شدهاند، معرفی میشود.
معرفی استارتاپ های موفق خارجی در بخش کوانتوم
Q-CTRL
یکی از مشکلات محاسبات کوانتومی رندومی بودن آن است به طوری که تداخلهای محیط پیرامون موجب بروز رفتار رندمی در کیوبیتها میشود. این استارتآپ موفق شده با ارائه جعبهابزاری، خطاهای رندمی را حذف کند. Q-CTRL در سال 2017 راهاندازی شده است.
ColdQuanta
این استارتآپ روی توسعه فناوری کوانتومی خنکشونده با لیزر کار میکند که اولین محصول خود را در سال 2008 به فروش رسانده است. اتمهای فوق سرد در دمایی نزدیک صفر کلوین نگه داشته میشوند که در این دما خواص اتم تغییر میکند و در عین حال میتوان آن را به راحتی کنترل کرد. ColdQuanta یکی از اولین ارائهدهندگان سامانه گازی کوانتومی فوق سرد تجاری است که یکی از این محصولات را به ناسا فروخته است.
QC Ware
این استارتآپ یکی از توسعهدهندگان نرمافزار برای کامپیوترهای کوانتومی است که سامانه نرمافزاری طراحی کرده که به کاربر اجازه میدهد تا با استفاده از این نرمافزار به چند سختافزار کوانتومی دسترسی داشته باشد. بنابراین میتوان از ترکیب چند یادگیری ماشینی برای حل مسئله استفاده کرد.
Xanadu
این استارتآپ در حوزه هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی فعالیت دارد. Xanadu از فتونیک برای انتقال اطلاعات استفاده میکند به طوری که محاسبات به جای استفاده از الکترون با فتونیک انجام میشود. این شرکت کانادایی در سال 2016 تاسیس شده است و سرمایه قابل توجهی نیز جمعآوری کرده است.
Zapata Computing
این استارتاپ توسط محققان دانشگاه هاروارد در سال 2017 در ماساچوست راهاندازی شده است. هدف این شرکت ارائه خدمات کوانتومی و همچنین نرمافزار بوده در حال حاضر سامانه یادگیری ماشینی تولید میکند. این شرکت یکی از اولین کاربران سامانه Cirq گوگل است. براساس اظهارات این شرکت، گوگل از الگوریتمهای Zapata Computing برای توسعه محاسبات ابری کوانتومی استفاده میکند.