آنا کندریک، بازیگر فیلم گرگ و میش، دنیل دای کیم، بازیگر مجموعه تلویزیونی لاست، شامیر اندرسون، بازیگر فیلم Race و تونی کولت که به تازگی شاهد درخشش او در فیلم موروثی بودیم، تنها بازیگران این فیلم به شمار میروند. این ۴ نفر سرنشینان سفینه MTS-42 هستند که برای یک ماموریت دو ساله به مریخ میروند. هدف این ماموریت بررسی امکان زندگی در این سیاره است. اما این سفینه مهمان ناخواندهای را هم همراه خود به مریخ میبرد. این مهمان ناخوانده مایکل آدامز است. البته بر خلاف باوری که اسم فیلم در بیننده به وجود میآورد، حضور مایکل در سفینه خود خواسته نیست و در واقع او که مهندس پشتیبانی راهاندازی است در سفینه جا مانده است. شاید فکر کنید که این فیلم با انتخاب این اسم، دست خود را برای مخاطبانش رو کرده است اما در واقع این کار انتخابی هوشمندانه به حساب میآید که باعث میشود در اوایل فیلم هیچ یک از مخاطبان از تماشای «مسافر قاچاق» خسته نشوند و هر لحظه منتظر ورود این مسافر و بروز یک فاجعه باشند. هرچند به نظر میرسد با اطلاعاتی که از این فیلم در دست داریم باید شاهد اثری باشیم که ارتباطی تنگاتنگ با مباحث علمی و نجوم دارد، اما مسافر قاچاق بیش از هر چیز دیگر درباره مسائلی انسانی است که این بار در فضا روایت میشوند. کارگردان مسافر قاچاق، جو پیانا، کارگردان جوان و تازهکاری است که پیش از این تنها تجربه ساخت یک فیلم بلند دیگر را داشته است. او علاوه بر کارگردانی مسافر قاچاق، در کنار رایان موریسون، نویسنده این فیلم نیز به حساب میآید. البته این اولین همکاری این دو نفر نیست. پیشتر جو پیانا و رایان موریسون اولین فیلم بلند پیانا را کارگردانی کردند. این فیلم که شمالگان نام داشت، مانند مسافر قاچاق، یک فیلم بقا محور به شمار میرفت. در فیلم شمالگان هم بیش از آنکه شاهد واقعیات علمی باشیم در کنار کارگردان به سفری به دنیای طبیعت انسان و رفتارهای او در شرایط پرفشار میرویم. هرچند که به نظر میرسد بیشتر داستان مسافر قاچاق در تریلر فیلم لو رفته است اما پیانا توانسته با انتخابهایی هوشمندانه، مخاطبان را با خود همراه کند. در واقع جذابیت ایده داستان و موضوعاتی که بینندگان منتظرند تا قهرمانان را غافلگیر کند، قلاب اول پیانا در جلب توجه مخاطب است و پس از آن، پیچیدگی شخصیت هر یک از این افراد و عملکردشان مخاطب را تا انتهای این قصه 116 دقیقهای درگیر با روند داستان نگه میدارد. حضور فردی دیگر در سفینه فضایی شرایط زندگی را برای هر 4نفر در خارج از زمین پیچیده میکند و در اینجاست که همه این افراد ناچارند انتخابهایی داشته باشند که آنها را از نظر اخلاقی و انسانی دچار بحران میکند؛ خصوصا وقتی که مشخص میشود کپسول اکسیژن دچار مشکل شده است و تنها اکسیژن کافی برای 3 نفر در سفینه وجود دارد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید جاذبه مصنوعی که در فیلم به تصویر کشیده شده است را میتوانیم با تکنولوژی امروز جهان ایجاد کنیم. البته این موضوع به این معنی نیست که همه اتفاقات و مسائلی که در فیلم شاهد آنها هستیم توجیه علمی دقیق و درستی دارند. در واقع حتی میتوان گفت فیلمنامه از نظر علمی و منطقی در بخشهای زیادی دچار مشکلات جدی است اما اگر بتوانید از این مسائل چشمپوشی کنید، مشاهده مسافر قاچاق برای شما تبدیل به تجربهای جذاب و متفاوت از روند تغییر و تکامل شخصیت افراد و روابط انسانی خواهد شد. مسافر قاچاق به جز موارد مربوط به روند منطقی فیلم، علت حضور مایکل در سفینه و این سوال که چطور ممکن است در یک پروژه عظیم فضایی یک نفر در سفینه جا بماند از جهات دیگری هم مورد انتقاد قرار گرفته است. مثل اینکه بسیاری از پرسشها بیجواب میمانند و شخصیتپردازی فیلم کامل نیست. به همین دلیل هرچند پاشنه اصلی داستان احساسات کاراکترهای آن است، بیاطلاعی از زندگی و شخصیت افراد باعث میشود مخاطب نتواند از تمامی پتانسیل نهفته در این قصه بهرهمند شده و آنطور که باید با شخصیتهای داستان همذاتپنداری نکند. البته با این وجود نمیتوان منکر زیرکی پیانا در روند داستانگوییاش شد. با وجود تمامی مواردی که منتقدان از آن حرف میزنند، همین هوشمندی در جلو بردن روند داستان باعث شده است که مسافر قاچاق رضایت مخاطب خود را به دست آورد. قصه، ایدهپدازی و شروع طوفانی داستان هر کدام از نقطه قوتهای اصلی این قصه به حساب میآیند و از طرف دیگر شخصیت زویی و سیر تکاملی و قدرت گرفتن او، از موارد بسیار جذاب این فیلم است. انتخاب موسیقی مسافر قاچاق هم با دقت فراوان و به خوبی انجام شده است. این موسیقی به خوبی در انتقال احساسات مربوط به کاراکترها موفق است. نکته جالب دیگری که میتوان به آن اشاره کرد تفاوت موسیقی در صحنههایی است که در آن زویی مشغول تماشای ستارگان است. این موسیقی به خوبی تمایز زویی و احساساتش را از دیگر اعضای این سفینه نشان میدهد و به مخاطب کمک میکند تا بتواند زویی را درک کند.
تکنولوژی
انتخاب سردبیر
فیلم های استارتاپی
یک مسافرت قاچاقی میان سیارهای
معرفی فیلم مسافر قاچاق
- توسط شنبه مگ
- 30 ژوئن 2021
- 643 Views
- 4 سال قبل
آیا تا به حال داستانهایی را از مسافرانی که به صورت قاچاق از مرزهای کشورهای مختلف عبور میکنند شنیدهاید؟ این داستانها برای بسیاری از ما دلهرهآور و نگرانکننده هستند. حالا تصور کنید این مسافرت قاچاق، مسافرتی بین سیارهای باشد! شاید به همین دلیل است که فیلم مسافر قاچاق در رده فیلمهای دلهرهآور علمی تخیلی قرار میگیرد.
مطالب پربازدید
ارتش یکنفره استارتاپ زیلینک
28 نوامبر 2021
همه چیز درباره سیلیکون ولی
4 فوریه 2023
استارت آپهای موفق در سال 2023
22 ژوئن 2020
اندرو کارنگی، مهاجر ثروتمند
10 ژوئن 2020
نیاز (Need)، خواسته (Want) و تقاضا (Demand)
30 دسامبر 2024
داستان شرکت تسلا از نیکولا تسلا تا ایلان ماسک
16 دسامبر 2021