اما…
امروزه کارفرماها علاقه بیشتری به استخدام نیروهایی دارند که بتوانند نشان دهند که مهارتهای نرمشان تا چه اندازه زیاد است؛ چراکه آموزش چنین مهارتهایی بسیار دشوار است. در میان همه مهارتهای نرمی که کارفرماها به دنبال آنها هستند، یکی از آنها جایگاه بسیار ارزشمندتری دارد و کارفرماها خیلی به دنبال آن هستند.
براساس آخرین پژوهشهایی که LinkedIn انجام داده، مهارت در برقرارکردن ارتباط یکی از معمولترین مهارتهاي مورد نیاز برای فرصتهای شغلی است که در این شبکه اجتماعی پست میشود. پیش از این مهارت برقرارکردن ارتباط، به خصوص در شغلهایی که با فروش و برخورد با مشتری سروکار دارند، مورد توجه کارفرماها بود، اما امروزه این مهارت بسیار بیش از گذشته مورد توجه کارفرماها قرار گرفته است.
در واقع مهارت در برقرارکردن ارتباط، هسته اصلی هر نوع کنش و واکنش میان افراد است، بنابراین میتوان گفت این مهارت در چگونگی کار افراد در شرکتها و سازمانها نیز نقش اصلی را بازی میکند. هر کاری که برای انجام آن به 2 نفر یا تعداد بیشتری از افراد نیاز باشد، به مهارت برقرارکردن ارتباط نیاز دارد.
در حالیکه همهگیری ویروس کرونا راههای مرسوم ارتباط برقرارکردن میان افراد را بسته است، کارفرماها بیش از هر زمان دیگری به این مهارت در کارکنانشان توجه دارند. در واقع، LinkedIn اعلام کرده طی 6ماه گذشته آمار جستوجوی کاربران در بخش آموزش LinkedIn که به دنبال یادگیری مهارتهای ارتباط برقرارکردن بودهاند، افزایش چشمگیری داشته است. از میان 20موضوعی که در این بخش پوشش داده میشود، موضوع ارتباط برقرارکردن در رده چهارم جستوجوی کاربران قرار گرفته است.
در زمانهای مملو از تغییرات که ارتباط برقرارکردن ما را نیز تحت تاثیرقرار داده، یادگیری این مهارت به آموزش بیشتری نیاز دارد. روابط میان افراد در دوران همهگیری بسیار پیچیدهتر شده است و نیاز برای برخورداری از مهارتهای قویتر ارتباط برقرارکردن بیش از هر زمانی واضح و ضروری به نظر میرسد.
بیشتر بخوانید: اسکای روم بستری برای ارتباطات آنلاین
اگرچه ممکن است برخی بگویند همهگیری کرونا موجب شده این مهارت بسیار بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اما مدیران
LinkedIn معتقدند این افزایش جستوجو برای یادگیری این مهارت روند افزایشی و مداوم رو به بالا خواهد داشت. دلیل اصلی این است که این روزها کارفرماها بیش از هر زمان دیگری دریافتهاند برخورداری از مهارتهای نرم در کنار دارا بودن مهارتهای فنی از اهمیت بسیار زیادی در بالابردن کارآمدی و بهرهوری برخوردار است. معنایش این است که اینکه چطور کار میکنند، درست به همان اندازه مهم است که افراد چه تواناییهای فنی دارند و از چه تواناییهایی برای انجام دادن کار برخوردارند.
مهارتهای برقرارکردن ارتباط چیست؟
لیل لوندس در کتاب «چطور در محل کار با دیگران حرف بزنیم» که اتفاقا کتاب پرفروشی نیز بوده است، سعی کرده نقشه راه آموزشی در این خصوص ارائه کند.
او معتقد است:
- نشاندادن شور و اشتیاق به هنگام حرفزدن در جلسات
- حفظ کردن تماس چشمی هنگام صحبتکردن
- هماهنگکردن لحن صدا با فضای جلسه
- حالات روحی افراد
- ارزیابی وقت و حوصلهای که دیگران برای گوشدادن به صحبتهای شما دارند، بخشی از این مهارتهای نرم هستند.
لوندس معتقد است بزرگترین اشتباهی که افراد در ارتباطات روزانهشان در محل کار انجام میدهند، این است که معمولا در سخنگفتن تمایل دارند بیشتر روی خودشان تمرکز کنند.
لوندس میگوید:
«سعی کنید خیلی دستور کار خودتان را تبلیغ نکنید و کمی هم به دستور کار طرف مقابل توجه کنید. سعی کنید آنها را نیز در معرض توجه قرار دهید».
برای مثال لوندس میگوید اگر درخواستهای افراد را از نقطه نظر خود آنها بررسی کنید به موفقیت بیشتری میرسید تا اینکه فقط به درخواستهای افراد از نقطه نظر خودتان فکر کنید.
بیشتر بخوانید: تعریف استارتاپ از نگاه استیو بلَنک
اگر قصد داشتید یک روز شنبه را مرخصی بگیريد، چطور این درخواست را با رئیستان مطرح خواهید کرد؟
بهتر است بگویيد: «میشود روز شنبه کارها را بدون حضور من انجام دهید؟». به محض اینکه این جمله را بگويید رئیس شما درخواهد یافت که شما به فکر او هستید چون مرخصی رفتنتان را از زاویه نگاه رئیستان مطرح کردهاید.