انتخاب سردبیر

مادر شدن به معنای انزوا نیست!

توسعه دایره دوستی بین مادران در استارتاپ Peanut

Peanut
Peanut استارتاپ جدیدی است که در سال ۲۰۱۶ در انگلستان راه‌اندازی شده ‌و با طراحی یک برنامه، مادران و نیازهای آنها را در مرکز توجه قرار داده و امکان برقراری ارتباط بین مادرانی را که نزدیک هم هستند و علایق مشترک دارند، فراهم می‌کند.

پدر و مادر‌شدن تجربه جدیدی است که تحولات زیادی را در زندگی انسان‌ها رقم می‌زند، برنامه‌ریزی‌های مربوط به اوقات فراغت و حتی برنامه‌های کاری افراد عوض می‌شود و به همین دلیل نیز چنین به نظر می‌رسد که والدین بعد از تولد فرزندان‌شان منزوی شده و دیگر نمی‌توانند مطابق گذشته با دوستان و همکاران خود وقت بگذرانند؛ اما حقیقت این است که پدر و مادرها عوض نشده‌اند، بلکه سبک زندگی آنها تغییر کرده و روابط دوستی خود را نمی‌توانند مانند گذشته ادامه دهند.

Peanut استارتاپ جدیدی است که در سال ۲۰۱۶ در انگلستان راه‌اندازی شده ‌و با طراحی یک برنامه، مادران و نیازهای آنها را در مرکز توجه قرار داده و امکان برقراری ارتباط بین مادرانی را که نزدیک هم هستند و علایق مشترک دارند، فراهم می‌کند. در نهایت نیز کاربران با استفاده از برنامه مذکور دایره دوستی جدیدتری پیدا می‌کنند که مهم‌ترین شاخصه این دوستی‌ها تجربه مشترک مادر‌بودن است.

سابقه تجربه در Peanut

عموما افرادی که در فضای کسب‌وکارهای نوین حضور داشته و تجربیات قابل توجهی در این زمینه دارند، می‌توانند در روند رشد و توسعه یک استارتاپ تأثیر مثبتی داشته باشند، بر همین اساس نیز سابقه فعالیت مرتبط مؤسسان این استارتاپ، زمینه پیشرفت بیشتر آن را فراهم کرده است.

دوستی بین مادران هسته اساسی این کسب‌وکار است و با توجه به اینکه یکی از هم‌بنیانگذاران این استارتاپ به نام Michelle Kennedy تجربیات فراوانی در زمینه مدیریت برنامه‌های دوست‌یابی دارد، روند کاری آنها موفقیت‌آمیز بوده است. ضمن اینکه تجربیات دیگر بنیانگذار این مجموعه در حوزه فعالیت استارتاپ‌ها نیز در خدمت برنامه‌های توسعه‌ای آن قرار گرفته است.

به طور کلی داشتن تجربه در زمینه کسب‌وکارهای نوین که مبتنی بر فناوری دیجیتال هستند، در رشد و توسعه استارتاپ‌ها تأثیر بسزایی دارد و در مورد استارتاپ مذکور نیز تجربیات هم‌بنیانگذاران آن در حوزه‌های استارتاپی و خصوصا برقراری ارتباط بین کاربران، شاخصه مهمی محسوب می‌شود.

یافتن مشابهت؛ شکل‌گیری دوستی

رویکرد عمده Peanut در زمینه برقراری ارتباط با مادران، یافتن نقاط مشترک است، به این معنا که مفاهیمی را که در دایره دوستی این مادران بالقوه قرار می‌گیرند، برجسته می‌کند و اطلاعاتی مانند سن کودکان، زبان مادران، شغل آنها و … را به نمایش می‌گذارد تا مادران از طریق علایق مشترکی که دارند، بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

کاربران می‌توانند ویژگی‌های خود را مانند شغل، علایق ورزشی و … ‌هنگام ثبت‌نام وارد کرده و در صورت لزوم اطلاعات مندرج در پروفایل خود را تغییر داده، حذف یا اضافه کنند.

به نظر می‌رسد مطابقت بر اساس علاقه‌مندی‌ها منطقی باشد، چراکه مادرانی که وقت آزاد بیشتری دارند و خانه‌دار هستند یا مشاغل پاره‌وقت دارند، مطمئنا با مادرانی تطبیق پیدا می‌کنند که مانند آنها وقت آزاد داشته و بیشتر زمان خود را صرف تهیه غذای بچه و مراقبت از او می‌کنند.

این در حالی است که یک مادر شاغل تمام‌وقت نمی‌تواند با مادران مذکور ارتباط برقرار کند. به همین دلیل ثبت علاقه‌مندی‌ها و خصوصیات کاری، یکی از روش‌های مهم برای ایجاد ارتباط بین مادران است. «مأموریت ما شکل‌دادن به اجتماعی از زنان است که مادر هستند»، این عبارت در وب‌سایت Peanut به صورت برجسته‌ای نوشته شده است.

این استارتاپ بر این باور است که مادر‌بودن تنها نقش تعیین‌کننده زن در زندگی نیست، اگرچه مادر‌بودن بهترین فصل زندگی یک زن است، اما تنها فصل آن نبوده و بنابراین مادر شدن نباید زنان را منزوی کند، بلکه باید به عنوان یک عامل مکمل در زندگی ‌آنها قرار بگیرد و حتی روابط جدیدی را برای‌شان رقم بزند؛ به همین دلیل نیز شکل دادن به یک دایره دوستی بین مادران، هدف عمده این استارتاپ محسوب می‌شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که در این استارتاپ به آن توجه شده است، مسئله انزوا و تنهایی مادران است؛ ممکن است مادران بعد از تولد فرزندشان پرمشغله‌تر شده و از جمع‌های گذشته خود دور شوند و احساس تنهایی کنند. Peanut روابط دوستی جدیدی را بین مادران ایجاد می‌کند

ارائه راه‌حل هوشمند و آسان

در همین راستا استارتاپ Peanut یک راه‌حل هوشمند را ارائه می‌دهد تا مادران بتوانند از طریق گوشی‌های همراه با دیگر مادران همفکر و نزدیک به خود متصل شوند.

برای این کار نیز دایره‌ای از روابط را بین زنانی که کودکان هم‌سن داشته و در نزدیکی هم زندگی می‌کنند‌ اما یکدیگر را نمی‌شناسند، شکل می‌دهد تا بتوانند با یکدیگر وارد مکالمه شده، تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و حتی دایره این دوستی را از فضای دیجیتال فراتر برده و به ملاقات‌هایی در دنیای واقعی برسند.

کاربران برای استفاده از اپ Peanut و ثبت‌نام در آن، باید یک حساب فیس‌بوک داشته باشند، همینطور سن آنها کمتر از ۱۷ سال نبوده و از نظر قانونی نیز بتوانند در کشور محل زندگی خود از این برنامه استفاده کنند.

بعد از افتتاح یک حساب کاربری، اطلاعات آنها در فیس‌بوک مورد استفاده قرار گرفته و تصویر نمایه، وضعیت ارتباطی، موقعیت مکانی و اطلاعات مربوط به دوستان آنها در دسترس اپ مذکور قرار می‌گیرد تا این اطلاعات بین مادرانی با شرایط و علایق مشابه به اشتراک گذاشته شود.

نحوه استفاده از اطلاعات مذکور طبق قوانین امنیتی این استارتاپ صورت خواهد گرفت و بدون اجازه هیچ مادری نمی‌توان از اطلاعات حساب کاربری او استفاده کرد. از جمله مزایای عمده‌ای که برای این اپ ذکر می‌کنند، سهولت کاربرد و طراحی مدرن آن است.

ضمن اینکه این برنامه دوست‌یابی یک تمایز عمده با پلتفرم‌های مشابه دارد و آن هم اتصال مادران در فضای واقعی است، زیرا با تحلیل موقعیت مکانی مادران، این اتصال را انجام داده و در نتیجه شانس ایجاد یک دوستی عمیق‌تر را در دنیای واقعی بالاتر می‌برد.

Peanut: چالش‌ها و انتقادات

مهم‌ترین نکته‌ای که در این استارتاپ به آن توجه شده، مسئله انزوا و تنهایی مادران است؛ به این معنا که ممکن است مادران در دنیای امروز، بعد از تولد فرزندشان، پرمشغله‌تر شده و در نتیجه از جمع‌های گذشته خود دور شوند و احساس تنهایی کنند.

Peanut روابط دوستی جدیدی را بین مادرانی ایجاد می‌کند که چالش‌ها و دغدغه‌های مشترک داشته و می‌توانند از طریق گفت‌وگو و همفکری با یکدیگر، بر موانع جدید زندگی خود غلبه کرده و توانمندی‌های بیشتری کسب کنند؛ به طوری که احساس تنهایی و انزوای مذکور از میان رفته و روحیه شاد ناشی از پیدا‌کردن دوستان جدید، جایگزین آن شود.

هر استارتاپی خط‌مشی مخصوص به خود را دارد که بر اساس بررسی‌های دست‌اندرکاران آن اتخاذ شده و اجرا می‌شوند، اما ممکن است نسبت به رویکردهای یک استارتاپ انتقاداتی نیز وجود داشته باشد.

یکی از نکاتی که به نوعی عملکرد اصلی برنامه Peanut محسوب می‌شود، تطبیق مادرانی است که به لحاظ اجتماعی و اقتصادی مشابه هستند، به این معنا که کاربران یا به بیان بهتر مادران می‌توانند دوستانی را در دایره ارتباطات خود قرار دهند که نقاط مشترکی با آنها دارند.

از آنجایی که این استارتاپ برای حل مشکل تنهایی و انزوای مادران ایجاد شده است، اینطور به نظر می‌رسد که ایجاد محدودیت‌هایی برای دوستی مادران، دوباره آنها را در تنگنای انزوا قرار خواهد داد و دوستی آنها را در حباب‌های اقتصادی و اجتماعی قرار می‌دهد که هیچ‌گونه تنوعی ندارند.

این در حالی است که شاید بهتر باشد دایره اجتماعات و دوستی‌هایی که از طریق اپ Peanut ایجاد می‌شوند، بر اساس تفاوت‌های افراد باشد تا یک گروه دوستی متنوع و آزادانه شکل بگیرد؛ زیرا داشتن دوستانی که متفاوت فکر می‌کنند، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد و روند هیجان‌انگیزتری را در ایجاد دوستی‌ها رقم بزند.

با وجود مطرح‌شدن چنین انتقادی، بنیانگذاران این استارتاپ کماکان معتقد به شیوه خود هستند و ترجیح می‌دهند مادران در مسیر ارتباطی نزدیک به خود قرار بگیرند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *