گفتگو استارتاپ‌های ایرانی انتخاب سردبیر

هدف: کشورهای همسایه

گفت و گو با امین ریحانی هم بنیانگذار استارتاپ مدیکوبوک

فاطمه صلواتی
استارت آپ مدیکوبوک در حوزه سلامت الکترونیکی فعالیت می کند. سامانه و اپلیکیشن مدیکوبوک خدماتی مانند : 1) مکان یابی راحت و آسان متخصصین کلیه حوزه های پزشکی، پیراپزشکی و کادر درمان، مراکز پزشکی و داروخانه ها بر روی نقشه در هر لحظه و هر مکان. 2) موتور جستجوی قدرتمند که با توجه به نیازهای جامعه بر اساس بیمه های طرف قرارداد، اطلاعات مکانی، حق ویزیت ارائه کنندگان خدمات پزشکی و سلامت محور، و همچنین امتیاز کاربران به آن ها 3) بن‌های تخفیف گوناگون و متنوع که صرفا برای خدمات پزشکی و سلامت محور مستقیما توسط خود پزشکان ارائه می شود. مخاطبان این استارت آپ کلیه اقشار جامعه که نیازمند به خدمات مبتنی بر مکان و بیمه‌های طرف قرارداد و خدمات حوزه سلامت در کشور ایران هستند.

ایده مدیکوبوک چطور شکل گرفت؟
در تیر ماه سال‌1398 من، امین ریحانی لیستی از 50 ایده استارتاپی را که برای رفع مشکلات جامعه ایران مورد نیاز بودند، تهیه کردم و در نهایت از 3 گزینه نهایی انتخاب‌شده، مدیکوبوک را به عنوان یک اپلیکیشن پزشکی در راستای تحقق پیشرفت حوزه سلامت الکترونیک در کشور انتخاب کردم. در مرحله ایده‌پروری و طراحی اپلیکیشن، تحقیقات میدانی را در شهرهای کوچک و روستاهای استان‌های آذربایجان غربی و فارس انجام دادم و به نتایجی رسیدم:
اولویت اول اهالی آن مناطق، یافتن خدمات ارزان‌تر پزشکی بود. بیمه‌های طرف قرارداد مراکز پزشکی و پزشکان دغدغه مهم دیگری بود. اکثریتشان به ویژه افراد مسن، نیاز به خدمات توانبخشی از قبیل فیزیوتراپی، شنوایی‌شناسی، بینایی‌سنجی و… داشتند.
نحوه شکل‌گیری تیم مدیکوبوک؟
من به همراه برادرم محمد ریحانی به عنوان هم‌بنیانگذاران استارتاپ مدیکوبوک، پروژه را در شهریور سال‌1398 آغاز کردیم. علی رضایی به عنوان مسئول فنی و توسعه پروژه همکاری خودش را با ما در مهر‌ماه سال‌1398 آغاز کرد و در ادامه راه، اواخر سال‌1398 پیمان پارسامنش به عنوان مدیر بخش مارکتینگ به تیم اضافه شد.
مدیکوبوک چه خدماتی ارائه می‌دهد؟
اپلیکیشن مدیکوبوک ارائه‌دهنده بن‌های تخفیف خدمات توانبخشی از قبیل گفتاردرمانی، سمعک‌سازی، عینک‌سازی، کاردرمانی، فیزیوتراپی، ماساژ‌ درمانی، نورو‌فیدبک و… است. این بن‌های تخفیف توسط متخصصان و درمانگران حوزههای توان‌بخشی ساخته و ارائه می‌شوند. علاوه بر این، بن‌های تخفیف، بیمه‌های طرف قرارداد این متخصصان، درمانگران و همچنین قیمت حق ویزیت و مشاوره آنها هم در دسترس کاربران هست.
تاکنون جذب سرمایه داشتید؟
خیر. تاکنون تمامی هزینه‌های پروژه توسط خود من تامین شده.
مراحل تحقیق و توسعه محصول مدیکوبوک چقدر زمان برد؟
تقریبا 1 سال.
آیا مدیکوبوک رقیبی دارد؟
تاکنون وب‌سایت‌های ارائه تخفیفات خدمات مختلف مثل تخفیفان و نت‌برگ ارائه‌کننده تخفیفات پزشکی در حوزه‌های زیبایی مثل سفید‌کردن دندان، یا پوست و مو بوده‌اند‌ و تمرکزی روی خدمات توانبخشی (که یک بازار بکر و دست‌نخورده‌ است) نداشتند. حتی اپلیکیشن‌های حوزه مشاوره پزشکی آنلاین مثل دکتر ساینا، پزشکت و اسنپ دکتر هم خدمات توانبخشی را در سایه قرار دادند.
چالش‌هایی که در این مسیر با آن روبه‌رو بودید چه بوده؟
مثل همه استارتاپ‌های داخل ایران ما هم با مشکلات متنوعی دست و پنجه نرم می‌کنیم که می‌توانم به این موارد اشاره کنم:
بلاتکلیفی در اینکه آیا نیاز به مجوز خاصی داریم یا نه، چندین‌بار به نظام پزشکی و وزارت بهداشت مراجعه کرده‌ایم، ولی هر بار شنیده‌ایم که نیاز به گرفتن مجوز نداریم. ولی با منطق ما این مسئله سازگار نیست. فعالیت در هر زمینه‌ای قطعا نیاز به مجوز دارد و این موضوع ما را نگران می‌کند، از ترس اینکه روزی استارتاپ مدیکوبوک ناگهان دچار مشکل شود. هیچ قانون و آیین‌نامه مشخصی برای اپلیکیشن‌های پزشکی وجود ندارد و ما تکلیفمان را نمی‌دانیم. استخدام نیروی کار تاکنون برای ما خیلی سخت و چالش‌برانگیز بوده. انگار که هیچ‌کس نمی‌خواهد در یک محیط استارتاپی کار کند. نیاز مبرم به بازاریاب و شخصی برای انجام کارهای دفتری داریم ولی نمی‌توانیم شخص مناسبی پیدا کنیم. مقاومت و اینرسی شدید جامعه پزشکی در استفاده از بسترهای آنلاین و اپلیکیشن‌ها.
برنامه توسعه و آینده؟
تیم مدیکوبوک قصد تبدیل‌شدن به یک اپلیکیشن جامع و تخصصی در ارائه تخفیفات فیزیوتراپی، سمعک‌سازی، عینک‌سازی، ماساژ‌درمانی، بینایی‌سنجی و به عبارتی کلیه خدمات توان‌بخشی را در کشور دارد. تیم مدیکوبوک قصد توسعه اپلیکیشن به کشورهای همسایه از جمله عراق را هم دارد.

نقاط ضعف و قوت فندور
از برتری‌های اپلیکیشن مدیکوبوک به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:
تمرکز تخصصی بر خدمات حوزه توانبخشی که مخاطبانش را کلیه اقشار جامعه از جمله کودکان دارای معلولیت جسمی و ذهنی، افراد آسیب‌دیده در تصادفات، افراد مسن و… تشکیل می‌دهند.
ارائه تخفیفات خدمات توانبخشی با قیمت مناسب به کاربران.
ارائه بیمه‌های طرف قرارداد و حتی حق ویزیت پزشکان و درمان‌گران حوزه‌‌های توانبخشی به کاربران.
تحقیق و مطالعه دائمی در مورد بازار توانبخشی و نیاز کاربران.
رابط کاربری و ترکیب رنگ سازمانی جذاب و قابل قبول که کاربران از آن راضی هستند.
از نقاط ضعف مدیکوبوک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
بودن فیچرهای زیاد در اپلیکیشن که باعث سردرگمی کاربران می‌شود. تصمیم داریم برای راحتی کار بعضی از این فیچرها را از اپلیکیشن حذف کنیم.
تجربه کاربری متوسط اپلیکیشن، که بعد از گرفتن بازخورد از کاربران در مرحله رفع این مشکل هستیم.
آمارهایی درباره مدیکوبوک
در این زمان کم تیم ما توانسته تقریبا 450 متخصص را در زمینه‌های مختلف جذب اپلیکیشن کند که از این بین تقریبا 350‌متخصص در حوزه توانبخشی فعالیت دارند. تا‌به‌حال بیش از 100 بن تخفیف در خدمات مختلف توسط خود متخصصان داخل اپلیکیشن ساخته شده که با توجه به انقضای برخی از آنها، به تاریخ امروز 60 مورد بن تخفیف فعال داریم که آماده تهیه توسط کابران هست تا از این خدمات بهره ببرند.

 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *