گفتگو استارتاپ‌های ایرانی انتخاب سردبیر

گفت‌و‌گو با علیرضا حسن زاده بنیانگذار استارتاپ دکتر موتوری

تجربه چندساله، نقطه قوت ما‌ست

دکتر موتوری استارتاپی در حوزه خدمت‌رسانی و لوازم یدکی موتور‌سیکلت است که براي رفاه حال موتورسواران خدماتی ارائه می‌دهد. شما می‌توانید کلیه لوازم یدکی موتورسیکلت خود را به صورت آنلاین خریداری کنید، همچنین می‌توانید از تعمیرات در محل ما استفاده کنید و موتورسیکلت‌های خود را تعمیر کنید. دکتر موتوری فعالیتش را از سال گذشته شروع کرده و از تیم کوچک و جوانی تشکیل شده است.

ایده دکتر موتوری چطور شکل گرفت؟

خانواده من در کار لوازم یدکی بودند و مغازه داشتیم، من هم از بعد کنکورم رفتم مغازه پدرم و بعد که وارد دانشگاه شدم، چون مهندسی کامپیوتر هم می‌خواندم بچه‌ها خیلی پیگیر کارهای استارتاپی بودند و ما هم وارد یکی از تیم‌ها شدیم و آنجا این ایده شکل گرفت.

یک‌روز که پدرم به خانه برگشت، دیدم که موتورشان پنچر شده و گفتم که ما وقتی کار خودمان لوازم یدکی است یعنی راه‌حلی وجود ندارد که پدر من مجبور نشود این همه راه موتور را حمل کند؟

هسته این ایده آنجا شکل گرفت که ما کاری کنیم که موتورها در محلی که هستند تعمیر شوند و لازم نباشد حتما به تعمیرگاه بروند.

خدمات دکتر موتوری دقیقا شامل چیست؟

دکتر موتوري کارش تعمیر موتور‌سیکلت در محل و تعمیرگاه است، ما یک پلتفرم هستیم که هر موتوری را به نزدیک‌ترین تعمیرگاه سیار یا تعمیرکار سیار وصل می‌کنیم. در کنار این یک فروشگاه قطعه هم داریم که می‌توانند از طریق آن موتوری‌ها لوازم مورد نیازشان را تامین کنند. ما موتوری که خراب‌شده و نمی‌تواند حرکت کند را هم با وانت به تعمیرگاه می‌فرستیم.

مدل درآمدی دکتر موتوري به چه شکل است؟

علاوه بر فروشگاه، ما از تعمیرات پورسانت خودمان را برمی‌داریم.

تاکنون جذب سرمایه داشتید؟

بله، ما سیدمانی داشتیم از صد‌استارتاپ و در حال آماده‌شدن برای راند اول هستیم.

شما در ایران رقیبی دارید؟

رقیبی که دقیقا مشابه کار ما را انجام بدهد نه، ولی دو شرکت کویر‌موتور که خیلی باتجربه است و دیگری یک رقیب کوچک است که محلی کار می‌کنند و پتانسیل رقابت با ما را دارند.

رقبای خارجی خودتان را هم بررسی کردید یا اصلا قصد این کار را نداشتید؟

ما همان اول بررسی کردیم و متوجه شدیم که در کشورهای اروپایی موتور به اندازه کشورهای آسیایی نیست، فقط یک نمونه به اسم دکتر‌سایکل در انگلیس داریم که کارشان تعمیر دوچرخه است اما پیووت کردند و با حالت دیگری کار می‌کنند. در هند و آسیای شرقی هم سرچ کردم اما چیز خاصی پیدا نکردم که بتوانم مثال بزنم.

بیشتر بخوانید: دره سیلیکون کجاست

نقطه ضعف و قوت کارتان را چه چیزی می‌دانید؟

نقطه قوت دکتر موتوری این است که شبکه‌‌ ما‌ست. ما حدود ۲۰ سال در کار لوازم یدکی بودیم و الان هم هستیم و این باعث شده ‌بتوانیم هر قطعه و تعمیرکاری را در سریع‌ترین زمان ممکن پیدا کنیم و مهم نیست موتور سنگین است یا معمولی، در شبکه ما همه قطعات و تعمیرکارها پیدا می‌شوند و این بزرگ‌ترین نقطه‌‌ قوت ما‌ست.

نقطه ضعف ما هم فکر می‌کنم هنوز آنقدر رشد نکردیم که مشخص شود، ما از سال پیش شروع کردیم و سرویس تعمیرکار سیار هم از شهریورماه شروع به‌کار کرده است.

حجم بازار و سهم خودتان را چقدر می‌دانید؟

حجم کل بازار حداقل حدود ۳۰میلیارد تومان است، ما قصد داریم تا نهایت 2سال آینده نیم‌درصد بازار را به خودمان واگذار کنیم.

آمارهای دکتر موتوری؟

‌از زمانی که ویژگی تعمیرات سیارمان راه افتاده، حدود ۲۸۰ ‌سفارش تعمیر ثبت شده كه فقط از تهران نبوده و از شهرهای دیگر هم بودند که به خیلی‌ها نمی‌توانستیم سرویس بدهیم. سرویس ما در حال حاضر مختص به تهران است در حالی‌که از شهرهایی مثل اصفهان و مشهد درخواست تعمیر داشتیم. تصمیم گرفتیم بعد از تهران اول سراغ اصفهان و بعد مشهد برویم چون موتور‌سیکلت زیادی دارند.

از نظر سایت هم روزهای خوب ۱۰۰۰نفر و روزهای بد ۵۰۰ نفر بازدید داریم.

 آمار تعداد موتورسیکلت هر استان را دارید؟

بله همه استان‌ها را می‌دانیم.

برنامه توسعه شما برای آینده چیست؟

این خیلی برنامه بزرگی است اما ما در حال کار‌کردن روی برنامه‌های مختلف بازاریابی هستیم تا تعداد تعمیرکاران خیلی بیشتری را به سرویسمان اضافه کنیم و به تمام موتورسیکلت‌‌ها ظرف 5 تا ۲۰ دقیقه سرویس ارائه دهیم.

بزرگ‌ترین چالشی که در این مسیر داشتید، چه چیزی بوده؟

بزرگ‌ترین چالش ما اعتماد تعمیرکاران بوده چون آدم‌های سنتی این کار حساب می‌شوند و معمولا آدم‌های سنتی این صنف و کار در برابر نوآوری مقاومت نشان می‌دهند. اوایل که ما پیش‌شان می‌رفتیم برای سرویس، کاملا رد و مخالفت می‌کردند تا اینکه مشکل کمتر شد و چون اخبار با ما به‌تازگی‌ها مصاحبه کرد، بعد از آن خیلی توانستیم تعمیرکار جذب کنیم.

تیم ما جوان‌ترین تیمی است که توانستیم از صد‌استارتاپ جذب سرمایه کنیم، کمترین سن برای جذب سرمایه در آمارهای صداستارتاپ ۲۲ سال بود که ما بودیم و لازم بود تجربه خیلی زیادی به‌دست بیاوریم و بابت این تجربه بهای سنگینی دادیم و خیلی جاها اذیت شدیم، من توصیه‌ام به ‌کسانی كه می‌خواهند کاری را شروع کنند اول این است که وقتی بزرگ‌تر شدند آن را انجام دهند چون نیاز به تجربه دارند. ما از اکوسیستم استارتاپی انتظار داریم که به تیم‌ها آموزش‌های خوبی داده شود چون ما به تیم‌های قوی نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ چیست

تیم دکتر موتوری چطور شکل گرفت؟

در حال حاضر ما 4نفر هستیم که با تیم اصلی ما متفاوت است و تیم وقتی جلوتر رفت، بعضی از بچه‌ها جدا شدند. تیم فعلی ما یکی از دوستانم هستند و بعد نیرویی برای تامین قطعات جذب کردیم و در شبکه‌ای که خانه نوآوری داشت یک‌نفر دیگر را جذب کردیم.

یعنی خودتان کار فنی را انجام می‌دهید؟

بله، من بلد بودم و خودم انجام می‌دهم.

شما چالش‌های قانونی و اداری هم داشتید؟

یکی از چالش‌های اصلی ما ثبت شرکت و برند بود که هنوز درگیر هستیم چون هزینه دارد و زمان‌بر است و پیگیری مداوم می‌خواهد، یعنی اگر بخواهید آن کارها را انجام دهید، استارتاپ متوقف می‌شود و هزینه‌ها سنگین و سخت است و امور مالیاتی طرف دیگر.

امیدوارم یک بخش مخصوص به استارتاپ‌ها باشد چون خیلی زیاد شدیم. مثلا درباره امور مالیاتی همه می‌دانند که استارتاپ 2سال اول منفی است و لازم نیست دفتر بگیرند و درگیر این فرآیندها شوند.

5/5 - (1 امتیاز)

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *