- بخشنامه جدید بیمه مرکزی در کوتاهمدت و بلندمدت چه تاثیری بر کسبوکار شما خواهد گذاشت؟
بخشنامه جدید بیمه مرکزی در کوتاهمدت و بلندمدت تاثیری که بر کسبوکار ما به عنوان یک هاب نوآوری در صنعت بیمه میگذارد، این است که در حال حاضر تیمی که با ما کار میکنند، قدری با این موضوع کارگزاری و فروش آنلاین بیمهنامه فاصله دارند. میتوانم بگویم که این تیمها الان تاثیر منفی نمیپذیرند، ولی استارتاپهایی که موضوع مقایسه و هدایتکردن فروش به کانالهای آنلاین را در بازار انجام میدهند، طبیعی است که تاثیر بپذیرند و در فروش خود به مسئله بر بخورند. چون فروش هم ذاتا توسط شبکه فروش خود شرکتهای بیمهای صورت میگیرد. آنها با قطع ارتباط با کارگزارهای فروش آنلاینی که مجوز ندارند، عملا از طریق نماینده خود باید فروش را انجام بدهند که مورد تایید بیمه مرکزی هم باشند. ولی در بلندمدت تاثیری که میگذارد، این است كه ورود و حضور صادرکنندگان آنلاین و فروشندگان بیمه غیر از آنهایی که صاحب این مجوز باشند- طبیعتا صف مجوز و شرایط دریافت مجوز حضور آنها را در بازار به تاخیر میاندازد. یک پیغام آن به بازیگرهای استارتاپی آینده و کنونی این است که ضوابط رگولاتوری، ضوابطی سختگیرانه است که برآمده از قانون و نگاه از منظر حاکمانه آنهاست. اینکه خوب است یا بد را باید تحلیل کنیم که آیا رگولاتور نگاه خود را عوض بکند یا باید درباره قوانین کنونی که الزاما با موضوع تحول دیجیتال، حضور بازیگران جدید و پذیرش گونهای تازه و تنوعی در شبکه فروش اصطلاحا سنتی گشادهرو نیستند، بحث کرد.
بيشتر بخوانيد: باید قوانین حمایتی وجود داشته باشد
- آیا نبود قوانین مدونشده از سوی نهادهای قانونگذار، بر این اختلاف عقیده میان بیمه مرکزی و استارتاپهای بیمه، تاثیری گذاشته است؟ به چه صورت؟
قوانین در دنیا، در زمان غیردیجیتال و غالبنبودن رفتارهای آنلاین مشتریها، کاربرها و متقاضیان بیمهای تدوین شدهاند. اگرچه در چند سال گذشته مثلا از سال۹۶ که آقای دکتر همتی رئیس کل بیمه مرکزی بودند تا الان که آقای دکتر سلیمانی حضور دارند، بخشنامهها و قواعدی منتشر شده که در جهت استقبال از استارتاپها بوده، منتها مبتنی بر قوانین گذشته و شاید حتی بدون داشتن تجربههای مشابه آنچه که امروز دارد صورت میگیرد. به این جهت به نظر من بازنگری در قوانین یک پدیده جدی است که بفهمیم اساسا در فضای دیجیتال و آنلاین، از منظر مشتری بیمه چه چیزهایی انتظار میرود و مورد توقع اوست و حالا بیاییم این طرف پشت صحنه فرآیندهای فنی خود و رعایت قواعد حاکمانه را از شرکت بیمهای تا بیمه مرکزی مدون کنیم.
بيشتر بخوانيد: حضور استارتاپها در صنعت بیمه حفظ خواهد شد
- دلیل مخالفت بیمه مرکزی با ارزانفروشی بیمه شخص ثالث چیست؟
من این مخالفت را از جنس تنظیم بازار و یکسان رعایتشدن قانون برای همه بازیگرانی که فروش بیمه دارند میبینم اما به گمان من پاسخ دقیقتر را مدیران مرتبط در بیمه مرکزی به عنوان رگولاتور بايد بدهند.
- راهحل نهایی چیست؟
فکر میکنم خیلی صریح باید بنشینیم و گفتوگو کنیم. به نظر من، بدون گفتوگوکردن، بدون بروزدادن حسننیت و آغوش باز برای پذیرش بازیگران نوآوری و بهکارگیری در صنعت بیمه، برخورد قهری، برخوردی است که از هر دو سوی ماجرا اگر صورت بگیرد، نتیجهبخش نخواهد بود و فقط تنش ایجاد میکند. جواب را موقعی میگیریم که تنش فروکش کرده و بنشینیم گفتوگو کنیم.
بيشتر بخوانيد: اینشورتک فقط صدور آنلاین بیمه نیست
-
رگولاتور بگوید محدودیتهای قانونی او چیست؟
بازیگران جدیدی که میخواهند در صنعت بیمه کار کنند هم بگویند چه خواستههایی دارند. راهحل قانونی برای آن ایجاد ميشود یا از محل قوانین موجود چارهجویی شود و راهحلی برای آن یافت شود. من اصل ماجرا را تقابل بین شبکه سنتی فروش و شبکه آنلاین دیجیتال میبینم که معاشرتکردن و فهمیدن الزامات و نیازهای مشتری به نظر من تنها راهحل آن است. باید از منظر مشتری به محصولات صنعت نگاه کنیم که جوابگوی نیاز مشتری هستند یا نیستند و با چه تغییراتی باید محصولات ارائه شود. این زنجیره مشتری مداری را باید به پشت صحنه ببریم، از جنس موضوعات فنی و تمهیدات قانونی که باید هرکدام از نقشآفرینان صنعت بیمه از جمله، از بالادست که شروع میکنیم، رگولاتور که بیمه مرکزی میشود و بعد شرکتهای بیمهای داشته باشند.
بيشتر بخوانيد: تعریف استارتاپ یا Startup چیست؟