مدیران شرکت کیا خود را راهبران دومین خودروسازی کره معرفی کردهاند. آنها معتقدند که چند مدل از خودروهایشان بازار را منفجر کرده است. علاوه بر این، پاپ فرانسیس هنگام سفر به کره از خودروهای ساخت این شرکت استفاده کرده بود و همین تولیداتشان را مورد توجه بیشتری قرار داد.
خودروسازی کیا راه درازی طی کرده است؛ از ساخت دوچرخه تا تولید خودروهای محبوب شرکت خودروسازی کیا 76 سال قبل (یعنی سال 1944) در کرهجنوبی تأسیس شد؛ ابتدا قطعات دوچرخههای دستساز و لولههای فولادی تولید میکرد و به تدریج (سال 1951) به تولیدکننده دوچرخه بدل شد.
یکسال بعد، نام شرکت از کایونگ سانگ به کیا، به معنی برآمده از آسیا، تغییر یافت. «کیا» پس از ساخت دوچرخههای معروفِ Samchully به سمت تولید موتورسیکلت رفت و سال 1957 موتورسیکلتهای کوچک شرکت هوندا را با اجازه این شرکت ژاپنی تولید کرد.
آنها از سال 1962 و با تولید خودروی وانت شرکت مزدا وارد چرخه تولید خودرو شدند و سال 1974 به تولید خودروهای شرکت مزدا ادامه دادند. کیا از سال 1973 نخستین مرکز تولید خودروی متعلق به خود را [با نام Sohari] افتتاح کرد.
این مرکز تا سال 1981 مشغول تولید خودروهای کوچک موسوم به Brisa بود. مسیر فعالیت تولیدی شرکت کیا با شروع برنامه تثبیت صنعتی در دوره دیکتاتوری نظامی چوندوهوان دچار وقفه شد.
شرکت طی این دوره موظف شد که تولید خودروهای سواری را متوقف کند و به تولید کامیونهای سبک همت گمارد. با این حال، کیا در سال 1985 موفق به تولید 95هزار خودرو شده بود.
این تعداد بعد از یکسال به 26 عدد کاهش یافت و شرکت ناگزیر شد به شرکت فورد ملحق شود. همان موقع، آنها شروع به تولید خودروهای مزدا کردند، بهمنظور فروش در بازار داخلی و صادرات. تولیدات این دوره شرکت که تحت اجازه مزدا انجام میشد شامل مزدا 121، آولا و پراید بود.
بخش جدید شرکت، به نام شرکت کیاموتورز آمریکا، سال 1992 شروع به کار کرد. آنها عرضه خودرو را در این کشور به آرامی و با احتیاط و در 4مرکز فروش در اورگان شروع کردند و نخستین خودرویی که در این دوره عرضه شد Sephia بود.
آنها تا سال 1995 بیش از 100 مرکز فروش را در 30 ایالت ایجاد کردند و 24،740 خودرو را به فروش رساندند. اما کیا پس از بحرانِ سال 1997 در بازارهای آسیایی اعلام ورشکستگی کرد.
از این رو، سال بعد، با شرکت هیوندایی به توافق رسیدند و مشارکت این دو خودروساز شروع شد. هیوندایی 51درصد از سهام کیا را در اختیار گرفت و کیا نیز 22 شرکت تابعه هیوندایی را صاحب شد.
این دو شرکت از سال 2005 به بازار اروپا نزدیک شدند. سال بعد، آنها احداث مرکز تولید جورجیا را کلید زدند. این مرکز با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری احداث و سال 2010، پس از 15 سال حضور موفق در بازار آمریکا، افتتاح شد.
توجه جهانی به شرکت کیا از سال 2014 آغاز شد. آن موقع، پاپ فرانسیس در سفری پنج روزه به کرهجنوبی سوار خودروی تولیدی این شرکت شد، به جای آنکه سوار خودروی شرکت هیوندایی شود.
از طرفی شرکت از سال 2013 عرضه خودروهای برقی را شروع کرد و نخستین شرکتی بود که تأییدیه آزمایشگاههای محیط زیست را در این زمینه به دست آورد. پس از آن، کیا خودروهای برقی خود را به 4 ایالت آمریکا صادر کرد و محصول جدیدی نیز به فهرست خودروهای برقی بازار افزود.
آنها چند سال بعد (سال 2017) و در جریان نمایشگاه خودرو نخستین خودروی دوگانهسوزشان را معرفی کردند. کیا پس از هیوندایی دومین تولیدکننده خودرو در کرهجنوبی است.
[bs-quote quote=”کیا پس از هیوندایی دومین تولیدکننده خودرو در کرهجنوبی است. سال 2015، این دو خودروساز 3.5 میلیون خودرو به سراسر دنیا صادر کردند و بخش بزرگی از بازار تولید خودروهای سدان، شاسیبلند و ترکیبی را در اختیار دارند” style=”style-3″ align=”center”][/bs-quote]
سال 2015، این دو خودروساز 3.5 میلیون خودرو به سراسر دنیا صادر کردند و بخش بزرگی از بازار تولید خودروهای سدان، شاسیبلند و ترکیبی را در اختیار دارند. کیا در سال 2002 مجموع تولیدات خود را به سطح 10میلیون خودرو رساند و یکسال بعد، تنها در آمریکا، یک میلیون خودرو فروخت.
آنها مرکز تحقیقوتوسعه خود را نیمه اول همان سال افتتاح کردند. سال 2003 برای کیا موفقیتآمیز بود، چه در برنامهریزی چه در اجرا. زیرا برنامهریزی برای محیط زیست آغاز شد و از طرفی تعداد صادرات خودرو به مرز 500هزار دستگاه رسید.
شرکت در ابتدای سال 2004 کارخانه تولید خود را در اسلوواکی تأسیس و پس از آن توافقنامه تأسیس دومین مرکز تولید خود را در چین امضا کرد.
روند توسعه و موفقیت کیا در سال 2005 نیز ادامه داشت و شرکت تعداد تولیدات صادرشده خود را به بیش از 5میلیون عدد رساند.
در ادامه و در سال 2006، کیا برنامه راهبردی خود را برای حضور در بازار اروپا اعلام کرد و در پایان همین سال موفق به دریافت جایزه مدیریت زیستمحیطی شد.
از طرفی، برنامه ساخت مراکز تولید در اسلوواکی و چین خاتمه یافت و این دو کارخانه در سال 2007 شروع به کار کردند. موفقیت شرکت توجه مراکز مختلف جهانی را به خود جلب کرد و CarBook کیا را در فهرست بهترینها قرار داد.
سال 2008 برای کیا با موفقیتهای بیشتری همراه بود، زیرا طی ماههای پایانی سال جایزه ریاستجمهوری را برای مدیریت استثنایی به دست آورد و AutoCar هم کیا را به عنوان بهترین شرکت خودروسازی سال معرفی کرد.
کیا در ادامه با مشکلاتی نیز مواجه شد. مثلا سال2012 ناگزیر شد که اشتباهش را در زمینه اعلام میزان مسافت طیشده خودروهایش بپذیرد. همچنین، سال 2014 درگیر چالشهای قانونیِ خرید زمین برای احداث کارخانه در مکزیکو بود.
اما کسب جوایز و افتخاراتی بابت برترین میزان فروش و بهترین نشان تجاری جهانی و معرفی خودروی Cadenza به عنوان بهترین خودروی خانواده در آمریکا نشان داد که کیا همچنان راه کسب موفقیت را میداند. سال 2017 بخش آمریکایی کیا موفق به فروش 589،658 خودرو شد.
علاوه بر آن، آنها حضور خود را در بازار خودروهای الکتریکی ثبت کردند و 27،237 خودرو را طی مدتی کمتر از یکسال فروختند. به این ترتیب، در سال 2017 رتبه سوم پرفروشترین خودروی الکتریکی را در آمریکا به دست آوردند.
این در حالی است که با ایجاد بخشی به نام Kia Defense به تولید و عرضه خودروهای نظامی هم توجه دارند. کیا از نخستین سالهای حضورش در عرصه ساخت دوچرخه تا تبدیلشدن به دومین تولیدکننده خودرو در کرهجنوبی و در طول 6دهه اخیر موتور محرک صنعت خودروی این کشور بوده است.
این شرکت مدعی تولید نخستین خودرو و نخستین صادرات خودرو در کشور کرهجنوبی است. کیا در بین بازیگران بزرگ صنعت خودروی جهان قرار گرفته است و با استفاده از شبکه توزیع خود در 172 کشور دنیا و در اختیار گرفتن 40هزارکارمند خدمات خود را عرضه میکند.