فیوژن؛رویداد کم‌سابقه برای تبدیل فرصت‌ها به کسب‌و‌کار

ثبت‌نام رویداد فیوژن که توسط جوانه و دیوار برگزار می‌شود شروع شده و افراد و تیم‌ها می‌توانند در این فرصت سه ماهه شرکت کنند

0

مصاحبه ما با آرین افشار،مدیرعامل جوانه و مرتضی کاظمی راهبر اجرایی رویداد فیوژن و راهبر توسعه کسب‌وکار جوانه چند روز مانده به شروع ثبت‌نام این رویداد که قرار است مرحله اول آن در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شود صورت گرفت. در این مصاحبه سعی کردیم جزئیات بیشتری از رویدادی که جوانه و دیوار به صورت مشترک برگزار می‌کنند را جویا شویم. افشار در این گفت‌و‌گو جزئیات مختلفی از روند برگزاری رویداد فیوژن و ویژگی های آن ارائه کرده است.

در ابتدا کمی درباره رویداد فیوژن و روند آن توضیح دهید؟

آرین افشار:‌ رویداد فیوژن رویدادی با تمرکز بر تیم‌سازی است که جوانه و دیوار بانی برگزاری آن هستند. این رویداد به مدت ۳ ماه در قالب اینکیوبیشن و در سه مرحله اجرا می‌شود. هر ۳ مرحله به صورت متفاوت نام‌های متفاتی دارند. فیوژن استارت به عنوان مرحله اول، فیوژن اکشن گام دوم و فیوژن بتا مرحله نهایی به حساب می‌آید. در فیوژن استارت که رویدادی سه روزه و تمام وقت هست افراد می‌توانند به صورت فردی یا تیمی در این رویداد شرکت کنند. اگر کسی به صورت فردی وارد این مرحله شود می‌تواند تیم خود را بسازد یا وارد تیم‌های دیگر شود.

رویداد فیوژن چرا به نظرتان با رویدادهای دیگر استارتاپی متفاوت است ؟

مرتضی کاظمی:‌ یکی از تفاوت‌های اصلی این رویداد یا رویدادهای دیگر این است که از سمت دیوار ما خیلی از فرصت‌های کسب و کاری را شناسایی می‌کنیم و می‌دانیم که در چه بخش‌هایی این امکان وجود دارد که به بخش احراز کسب کار یا Idea Validation نیاز کمتری وجود داشته باشد. به همین خاطر بچه‌ها می‌توانند تمرکز بیشتری روی محصول‌شان داشته باشند و به این فکر کنند که چطور محصول بهتری تولید کنند. در نتیجه این رویداد فرصت‌های مشخصی را به افراد می‌دهد که می‌توانند آنها را انتخاب کرده و ایده‌هایشان را بر اساس این فرصت‌ها پرورش دهند.

ما در حال حاضر فرصت‌های متفاوتی را مشخص کردیم که دوستان می‌توانند از طریق لندینگ پیج رویداد به آدرس event.javane.vc/Fusion مشاهده کنند.

حوزه‌های این رویداد فیوژن را می‌تواند معرفی کنید؟

مرتضی کاظمی: این فرصت‌ها در حال حاضر در حوزه‌های هوش مصنوعی، امنیت اطلاعات، چت بات، پردازش زبان طبیعی، سوشال کامرس، کارشناسی کالا، گردشگری، واقعیت مجازی و افزوده، پردازش ویدئو و تصویر است. در صورتی که افراد و تیم‌ها بتوانند در این مرحله تیم خود را بسازند و مورد تائید اولین مرحله داوری قرار بگیرند می‌توانند وارد گام بعدی شوند.

در  مرحله دوم یا همان اکشن چه اتفاق‌های می‌افتد؟

آرین افشار:‌ در فیوژن اکشن وارد مرحله عملیاتی کرده ایده می‌شویم. در این مرحله تیم‌ها می‌توانند در کنار دوره‌های آموزشی که می‌بینند و مشاوره‌ای که از منتورها دریافت می‌کنند به یک پروتوتایپ برسند و پیچ و ارائه خود را آماده کنند. در این مرحله در واقع ایده به یک طرح کسب و کاری تبدیل می‌شود. روی فرآیندهای مالی و پیش‌ببنی‌های مالی خود کار کنند و سعی داشته باشند برای پذیرش و ورود به فیوژن بتا آماده شوند. در نتیجه خیلی مهم است که در انتهای فیوژن اکشن یک تیم شکل گرفته و فایل پیچ‌ و ارائه‌شان آماده باشد. باید بتوانند از ایده‌شان دفاع کنند و برنامه مالی مشخصی برای کسب و کارشان داشته باشند و مثل یک استارتاپ بیایند هیات داوری را قانع کنند که چرا این تیم می‌تواند روی این ایده کار کند.

اگر تیم‌ها موفق باشند چه حمایت‌هایی برایشان در نظر گرفتید؟

آرین افشار:‌در صورتی که این تیم‌ها مشخص شوند و بتوانند به مرحله فیوژن بتا راه پیدا کنند وارد راه‌اندازی عملیاتی کسب‌وکار می‌شوند. تیم‌هایی که وارد این مرحله مالی می‌شوند گرنت یا حمایت مالی بلاعوض تا سقف ۲۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند که برای هزینه کرد حدود ۱ تا ۱.۵ ماه است که بتوانند تمام وقت رو ایده‌شان وقت بگذارند و محصول‌شان را در قالب یک MVP  دولوپ کنند. در صورتی که از این مرحله هم با موفقیت عبور کنند و محصول خوبی تولید شده باشد افراد می‌توانند برای ورود به کمیته سرمایه‌گذاری جوانه اقدام کنند. در واقع فیوژن فاینال شکل می‌گیرد که برای جذب سرمایه است.

فیوژن به نظرتان چه مزیت‌های مهمی دارد؟

مرتضی کاظمی:‌ اولین مزیت فيوژن این است که فرصت‌ها از سمت جوانه ارائه می‌شود. در نتیجه خیلی از بچه‌هایی که ایده‌ای ندارند می‌توانند از این فرصت‌ها استفاده کنند. در گام بعدی چون این رویداد بلند مدت است  افراد و تیم‌ها بر اساس استیج‌هایی که ورود پیدا می‌کنند که در کنار بهترین اساتید قرار می‌گیرد و آموزش‌های لازم را فرا می‌گیرند. در نتیجه مثل یک فرآیند شتابدهی تمامی آموزش‌های مورد نیاز به افراد ارائه می‌شود. همچنین از مدیران محصول، بخش‌های حقوقی و مالی هم منتورهای بسیار خوبی در کنار تیم‌ها حضور دارند و می‌توانند تجربیات خود را به افراد منتقل کنند. به خاطر تجربه این منتورها بچه‌ها می‌توانند بیزنس مدل بهتری را طراحی کرده و تصمیم‌های بهتری بگیرند. این اتفاق هم خیلی کم در رویدادها افتاده و فکر می‌کنیم خیلی مهم است که تیم‌ها در یک بازه زمانی مشخص در کنار منتور خود باشند و بتوانند این مسیر را در کنار هم پیش ببرند.

در این رویداد چه امکاناتی را برای تیم‌ها در نظر گرفتید؟

آرین افشار: گرنتی که به تیم‌ها داده می‌شود به صورت بلاعوض است و تیم‌ها پس از آن می‌توانند وارد کمیته سرمایه‌گذاری جوانه شوند و اقدام به جذب سرمایه برای ادامه مسیر کنند. ما سعی کردیم تمامی نیازمندی‌های تیم‌ها مثل فضای استقرار، زیرساخت، دوره‌های آموزشی و منتورهای اختصاصی را فراهم کنیم. همان طور که می‌دانید تیم‌ ساختن کار راحتی نیست. برای اینکه افراد شناخت بهتری از هم پیدا کنند و ساختارها را بشناسند ما برنامه‌های عملیاتی را به ویژه در فیوژن استارت در نظر گرفتیم.

چرا این رویداد را برگزار می‌کنید؟

مرتضی کاظمی:‌ یکی از دلایل برگزاری مشترک این رویداد توسط جوانه و دیوار این است که خیلی وقت‌ها رویدادهایی که در قالب تیم‌سازی در اکوسیستم نیاز است برگزار نمی‌شود. در واقع نیاز است حال و هوای کارآفرینی و انگیزه‌دادن به افراد بیشتر شود. یکی از اهداف اصلی ما همین مسئله بود. علاوه بر این تیم‌ها به راحتی می‌توانند به کمیته سرمایه‌گذاری برای جذب سرمایه وارد شوند.

چه کسانی می‌توانند در رویداد فیوژن شرکت کنند؟

آرین افشار:‌ مخاطب اصلی این رویداد افراد فنی، برنامه‌نویس‌ها، مدیران محصول، توسعه‌دهندگان کسب‌وکار، طراحان تجربه کاربری و دیزاین هستند. ولی برای ما خیلی مهم است تیمی که تشکیل می‌شود بتواند محصول اولیه خود را تولید کند و حتما نگاه کسب و کاری هم داشته باشد. این رویداد می‌تواند طیف وسیعی از مخاطبان را داشته باشد ولی برای ما مهم است که افراد یک حداقل تجربه اولیه را داشته باشند. به همین خاطر این فرآیند پذیرش نیاز به بررسی از سمت ما دارد تا احرازی درباره توانمندی صورت بگیرد و بعد از آن پذیرش می‌شوند.

این رویداد هزینه برای افراد و تیم‌‌ها دارد؟

مرتضی کاظمی:‌ رویداد به صورت کاملا رایگان است و هزینه‌ای برای آن دریافت نمی‌شود ولی افراد برای ورود ارزیابی می‌شوند. تاریخ ثبت‌نام هم تا ۲۷ مرداد است و از ۱۲ شهریور هم مرحله اول آن شروع می‌شود. برای جزئیات بیشتر و ثبت‌نام هم دوستان می‌توانند از event.javane.vc/Fusion استفاده کنند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.