پویش کاشت هزار نهال استارتاپی

سرمقاله 241 هفته نامه شنبه به قلم اکبر هاشمی

0

هفته پیش، رئیس هیأت مدیره نظام پزشکی ایران گفته اگر سیاست‌ها و روند مهاجرت پزشکان به شکل فعلی ادامه داشته باشد، طی پنج سال آینده، کشور با کمبود شدید پزشک مواجه می‌شود.

مردم در سال‌های آینده باید برای گرفتن خدمات درمانی به کشورهای دیگر بروند زیرا ۳۰درصد از پزشکان طی دو سال گذشته مطب‌های خود را در تهران تعطیل کرده‌اند.

اگر معاونت علمی یا مرجع دیگری در زیست بوم استارتاپی ایران آماری از وضعیت مهاجرت فعالان اکوسیستم استارتاپی می‌داشت، شاید چراغ‌های خطر برای ما هم روشن می‌شد.

می‌توانیم مهاجرت نیروهای فنی را انکار یا خوشبینانه بگوییم مهاجرت‌ها زیاد نیست! اما وضعیت اکوسیستم حاکی از آن است که تحولات جدی در منابع انسانی به‌وجود آمده است. بخشی از نیروهای نخبه با پیشنهادهای جذاب و برای زندگی در فضای مطلوب‌تر مهاجرت کرده‌اند.

بخشی که در ایران مانده‌اند، به‌خاطر دستمزد بالاتر به‌عنوان فریلنسر برای کمپانی‌های خارجی دست چندم کار می‌کنند و‌ حاضر به همکاری با شرکت‌های ایرانی نیستند.

بخشی نیز به تریدری در حوزه رمزارزها روی آورده‌اند. این تغییرات و‌ تحولات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی باعث شده شکل‌گیری تیم‌های استارتاپی با مشکل مواجه شود.

از این رو، وقتی در مقام سرمایه‌گذار به رصد اکوسیستم استارتاپی ایران می‌پردازیم، تیم‌های زیاد یا متنوعی برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد. این همان خشکسالی است که چند هفته پیش در مورد آن هشدار دادیم.

در وضعیت فعلی، دولت باید با تزریق منابع مالی از طریق شتابدهنده‌ها و دیگر مراکز بخشی خصوصی، مبلغ قابل توجهی در مرحله بذری سرمایه‌گذاری کند. اگر این بذرها کاشته نشود، طی پنج سال آینده با باغی بی‌درخت مواجه خواهیم شد.

حرف آخر:

سال‌هاست که خیرین مدرسه می‌سازند و شرکت‌ها در جهت مسئولیت اجتماعی درخت می‌کارند، ما نیز نیازمند پویشی هستیم که برای یک تا دوسال آینده هزار استارتاپ به‌وجود بیاوریم که برای این موضوع مهم از صاحبان صنایع، تجار و خیرین دعوت می‌کنیم که با اختصاص پانصد میلیون تومان یک نهال در باغ استارتاپی ایران بکارند. این پانصد میلیون تومان در قالب سرمایه‌گذاری در اختیار تیم‌های استارتاپی نوپا قرار بگیرد.

بیش از همه؛ شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر وظیفه دارند که به صاحبان سرمایه مشورت داده و ‌خود نیز سرمایه‌گذاری کنند. در صورت عدم اهتمام به این موضوع، طی چند سال آینده اکوسیستم استارتاپی ایران نیز با بحران منابع انسانی و کمبود ‌استارتاپ مواجه خواهد شد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.