برای آشنایی بیشتر با نحوه کار این استارتاپ با آقای مهدی شجاعی پارسا و خانم فاطمه خنیده، سرمایهگذاران و بنیانگذاران این استارتاپ گفتوگو کردهایم.
- تا قبل از راهاندازی استارتاپ خودتان مشغول چه فعالیتي بودید؟
قبل از اینکه استارتاپ را تشکیل دهیم، یک کانون تبلیغاتی بودیم که در این کانون طراحان گرافیک و سایت به همراه برنامهنویس و حتی بخش مالی و اداری هم داشتیم.
- ایده ایجاد استارتاپ «چتر» از کجا در ذهن شما خطور کرد؟
عمده مشتریان ما از صاحبان کسبوکار و مشاغل در شهر ساری بودند که برای انجام امور تبلیغات محیطی و گرافیکی به ما مراجعه میکردند اما نیاز بود که امور کانون تبلیغاتی را گسترش دهیم، به همین دلیل در بستر دیجیتال و وب بیشتر کار کنیم و از شهرهای مختلف سفارش بگیریم و در کسبوکارهای خودمان در ساری مشتری پیدا کنیم و به همین دلیل نیاز داشتیم یک اپلیکیشنی را راهاندازی کنیم که در آن کل کسبوکارها وجود داشته باشد و نقشهای را داشته باشیم که از این کسبوکارها مشتری جذب کنیم.
- استارتاپ شما چه خدماتی ارائه میکند و کاربران چگونه میتوانند از آن استفاده کنند؟
اپلیکیشن ما از دو بخش پرداخت و خدمات تشکيل میشود. پرداخت از طریق کد «QR» و خدمات هم شامل انجام امور شهری است که در شرایط کنونی تنها در ساری انجام میشود و در مرحله بعد استانهای کشور را هم شامل میشود. یک شهروند نیاز دارد از کسبوکارهای شهر باخبر شود و بتواند کرایه تاکسیها را از طریق یک اپلیکیشن محلی پرداخت کند و حتی از پارکینگها استفاده کند. ما سعی کردیم مجموعهای از خدمات را که در یک شهر به شهروندان ارائه میشود، در قالب یک اپلیکیشن ایجاد کنیم و بیشتر تمایل داریم به جای اینکه شهر را مدیریت کنیم، شهروند را مدیریت کنیم.
- بخشهای تشکیلدهنده استارتاپ خودتان را بفرمایید؟
بخشهای تشکیلدهنده استارتاپ ما طراح گرافیک است که امور گرافیکی را انجام میدهد. بخش برنامهریزی داریم که امور برنامهریزی را برعهده دارد و بخش آیتی را داریم که طراحی سایت و برنامهریزی انجام میدهد. البته بخش بازاریابی و مارکتینگ هم در استارتاپ ما فعال است.
- راهاندازی استارتاپ از چه زمانی کلید خورد؟
شروع کار استارتاپ ما از اسفند سال1397 بود و ما تا محصول اولیه را طراحی کنیم، نزدیک یک سال طول کشید که در این مسیر پارک علم و فناوری استان مازندران به ما کمک کرد و با مشاورههای خود امور قراردادی را انجام داد.
- سرمایه اولیه برای شروع کار استارتاپ شما چقدر است؟
سرمایه اولیه ما 11میلیون تومان بود ولی در ابتدای کار این رقم را نداشتیم.
- تعداد کاربران استفادهکننده از خدمات استارتاپ «چتر» را بفرمایید؟
در شرایط کنونی تعداد کاربران ما کم است زیرا قراردادهای ما هنوز به طور کامل منعقد نشده. در شرایط کنونی با 500 کاربر در شهر ساری کار میکنیم و برنامه داریم تا پایان سال جاری این رقم را افزایش دهیم.
- شیوه درآمدزایی استارتاپ شما چگونه است؟
برای رسیدن به درآمد از شیوه مشارکتی یا همکاری در فروش استفاده میکنیم و درصدی از فروش پارکینگها، جمعآوری پسماند و حتی کرایه تاکسیها را برای اپلیکیشن درنظر میگیریم.
- برای انجام امور تبلیغاتی و معرفی استارتاپ «چتر» به مردم چه اموری انجام دادهاید؟
برنامههای تیم کانون تبلیغاتی ما در حوزه دیجیتال است و بیشتر تبلیغات ما در حوزه وب و دیجیتال انجام میشود، اما از تبلیغات محیطی و سمپلینگ هم غافل نیستیم و با جذب بیشتر کاربر به درآمد بالاتری هم خواهیم رسید.
- میزان فروش استارتاپ شما از زمان راهاندازی چقدر بوده است؟
میزان فروش استارتاپ ما رو به رشد است. در ابتدای راه هستیم و توقع فروش نداریم و در مراحل پایانی تولید محصول خودمان هستیم.
- مهمترین چالش پیشروی استارتاپ شما برای رشد و توسعه چه موضوعاتی است؟
مهمترین چالش ما در این حوزه مسئولان هستند زیرا بیشتر آنها با استارتاپها آشنایی ندارند و گاهی اموری انجام میدهند که بیشتر تبلیغاتی بوده تا اینکه مردم را به استفاده از استارتاپها راغب کنند. شورای شهر ساری برای کمکگرفتن از استارتاپها در حوزه شهری دعوت کرد اما این دعوت بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته تا اجرایی. در مسیر انعقاد قراردادها شورای شهر ساری میتوانست نقش تسهیلکننده داشته باشد و در خیلی زمانها این شورا میتوانست با یک سیستم مدیریت شهری درست، استارتاپها را در انعقاد قراردادها کمک کند که چنین اتفاقی رخ نداد.
- سخن آخر خودتان را بگویید.
پارک علم و فناوری استان مازندران نیروی انسانی قوی دارد و افرادی که در این پارک کار میکنند، موجب دانشافزایی تیم استارتاپ ما شدند که صمیمانه از آنها تشکر میکنم.