بنیانگذار:
سروش سعادت، نوید رضایی
سال شروع فعالیت: 98
محل استقرار: تهران
اشتغالزایی: 15 نفر
سرمایه اولیه:
2 میلیارد تومان
استارتاپ آرتور 24 توسط سروش سعادت و نوید رضایی بنیانگذاری شده است. سروش متولد سال 1366 در شهر مشهد است. او دانشآموخته مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی نفت است از دانشگاه کلرادو آمریکا. نوید متولد سال1370 است. او همشهری سروش است و در مشهد متولد شده. تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات و مدیریت پروژه در دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داده است. آنچه در ادامه میخوانید گفتوگوی ما با سروش سعادت همبنیانگذار آرتور 24 است.
- قبل از اينكه استارتاپ خودتان را راهاندازي كنيد، مشغول چه كاری بودید؟
قبل از راهاندازی استارتاپ خودمان در طراحی اپلیکیشنهای موبایل و فعالیت در واحد برندینگ روزنامه خراسان مشغول فعالیت بودم. البته در فعالیتهای بشردوستانه هم فعال بودم.
- ايده استارتاپ آرتور 24 چطور شكل گرفت؟
وجود خلأ محتوایی در معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران در فضای مجازی برای مخاطب غیرفارسیزبان انگیزه اصلی راهاندازی این استارتاپ بوده است.
- استارتاپ شما چه خدماتی ارائه میدهد و كاربران چطور میتوانند از این خدمات استفاده كنند؟
آرتور 24 پلتفرم آنلاینی است که در حوزه گردشگری فعالیت میکند. هدف اصلی این پلتفرم معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران به جامعه جهانی و اعطای حق انتخاب به گردشگر جهت برنامهریزی سفر به ایران است. در حال حاضر بیشترین فعالیت مجموعه در حوزه اقامتی و گردشگری سلامت است. البته در بخش تورهای گردشگری تخصصی مانند طبیعتگردی (اکوتوریسم)، زمینشناختی (ژئوتوریسم)، میراث معماری و… که خارج از محدوده تورهای کلاسیک طبقهبندی میشوند نیز برنامههایی برای توسعه داریم که بهزودی از این بخش هم رونمایی خواهیم کرد. در بخش گردشگری سلامت همه مراکز درمانی و پزشکانی که علاقهمند فعالیت در این بخش هستند، میتوانند در سامانه آرتور 24 پروفایلی را برای خود بسازند و همه خدمات و بیوگرافی خود را در آن قرار دهند. ما همه این اطلاعات را به 8 زبان زنده دنیا ترجمه و در فضا آنلاین منتشر میکنیم. روی این محتواها فعالیت بسیار دقیقی صورت میگیرد که در جستوجوی کاربران در گوگل بهراحتی دیده شوند. ارائه بستههای کامل سفر درمانی کوتاهمدت نیز با همکاری آژانسهای مسافرتی و تسهیلگران گردشگری سلامت در حال پیادهسازی است. کاربران از طریق موبایل اپلیکیشن و وبسایت 8زبانه و پشتیبانی 24 ساعته میتوانند از خدمات مجموعه استفاده کنند.
- استارتاپ آرتور 24 از چه بخشهایی تشکیل شده است؟
در بخش سلامت، کاربران به دو دسته خدماتدهنده و خدماتگیرنده تقسیم میشوند. خدماتدهندگان (مراکز خدمات درمانی) که علاقهمند به جذب گردشگر خارجی هستند، با تکمیل حساب کاربری خود در چارچوب پلتفرم آرتور 24 به بازار جهانی متصل شده و امکان ارتباط صوتی و تصویری بدون واسطه با گردشگران سلامت و حتی سلامت جویان داخلی را در اختیار خواهند داشت. خدماتگیرندگان نیز با مقایسه کیفیت و قیمت خدمات موجود در سایت با انتخابی آگاهانه و حتی پرداخت هزینهها به صورت آنلاین، سفری بدون دغدغه را تجربه میکنند. در بخش اقامتی نیز، با فراهمکردن امکان رزرو بیش از 1000 هتل و اقامتگاه بومگردی، انتخاب بهترین گزینه بر اساس معیارهای شخصی برای مسافران داخلی و گردشگران خارجی ممکن شده است.
لازم به ذکر است که تمام محتوای درمانی، اقامتی و گردشگری موجود در سایت، به 8 زبان فارسی، انگلیسی، عربی، روسی، آلمانی، فرانسوی، چینی و کرهای موجود است. در سایت آرتور 24 درگاههای پرداخت بینالمللی هم گذاشته شده است تا اگر گردشگر یکی از مراکز درمانی، هتل و… را انتخاب کرد، برای رزرو بتواند بهراحتی و بدون کمترین مشکل هزینه را پرداخت کند. این اقدام باعث اعتمادسازی در گردشگر میشود، زیرا او با یک انتخاب آگاهانه مقصد را انتخاب و از قبل هرچیزی را که بخواهد رزرو میکند. هرچند که اگر گردشگری تمایل داشته باشد، میتواند هزینه را حضوری پرداخت کند.
- از چه زمانی استارتاپ خود را راهاندازی کردید؟
استارتاپ آرتور 24 از تیرماه سال 1398 به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
- سرمایه اولیهتان برای آغاز کار چقدر بود؟
آرتور 24 با سرمایهگذاری مستقیم 800 میلیون تومانی و با احتساب هزینه فرصت، مجموعا بالغ بر 2 میلیارد تومان آورده مالی داشته است.
از زمان راهاندازی آرتور24 تاکنون چه تعداد کاربر از خدمات آن استفاده کردهاند؟
از زمان راهاندازی استارتاپ تاکنون 2864 کاربر از سامانه آرتور 24 استفاده کردهاند.
- شیوه درآمدزاییتان چگونه است؟
مجرای اصلی درآمدی از طریق بالابردن بازدید وبسایت و معرفی خدمات به گردشگران است. آرتور24 با نیت اعتمادسازی برای کاربران، از مدل حقالسهمگیری استفاده نکرده و تلاش خود را معطوف به شفافسازی و حذف واسطهگری کرده است.
- برای معرفی بیشتر استارتاپتان چه کارهایی را انجام دادید؟
به صورت مستمر از شبکههای اجتماعی استفاده کردیم و با روشهای بهروز دیجیتالمارکتینگ به جامعه هدف خود نزدیک شدهایم.
- مهمترين چالش پیشروی شما از وقتي كه كارتان را شروع كرديد، چه چيزي بوده؟
طبیعت کاری استارتاپهای تمام دنیا با ممارست با چالشهای مالی و ایجاد مزیت نسبی و رقابتی گره خورده است. رمز موفقیت هر کسبوکار نوپا در نحوه مدیریت این چالشهاست. در مورد آرتور24، وجود تحریمها برای مراودات مالی بینالمللی از مهمترین چالشها بوده که همزمان میتوان آن را فرصتی دانست که رقبای قدر جهانی را از ورود به بازار گردشگری ایران برحذر داشته است. در ایام رکود بازار گردشگری به علت شیوع کرونا نیز، آرتور 24 با مغتنمشمردن این بازه زمانی، اقدام به بهینهسازی و توسعه خدمات خود کرد. مهمترین چالش شاید عدم اعتماد فعالان این حوزه به تیمهای جوان بوده و سرخوردگی از همکاری با پلتفرمهای متعدد و کمکیفیت مدعی در بازاریابی مدرن باعث عدم رغبت این دسته از کاربران به مشارکت باشد.
تلاش آرتور24 به اعتمادسازی و همکاری نتیجهمحور با فعالان بخش گردشگری سلامت این چالش را نیز هر روز کمرنگتر کرده و شاهد افزایش تقاضا برای همکاری است. ما از سایر تیمهای استارتاپی و شرکتهای باسابقه در صنعت گردشگری دعوت به همکاری و همافزایی میکند تا به کمک هم سهم ایران را از بازار پررونق گردشگری در دنیا افزایش دهیم.
2 Comments