بازاریابی انتخاب سردبیر

۴گام اساسی برای ساختن برند شخصی

برندسازی شخصی
فرایند برندسازی شخصی اگر به‌درستی انجام پذیرد، می‌تواند شاخصه‌هایی را برای افراد رقم بزند که خاص هویت آنها شناخته شود.

برندسازی شخصی یا Personal Branding یکی از اصطلاحات و مفاهیم پراهمیتی است که امروز در دنیای اقتصادی و تجاری جهان کاربرد زیادی پیدا کرده و بیشتر مربوط به فرایند برند اشخاص است، به این معنا که بسیاری از کسب‌وکارهای موفق امروزی، برندهای معروفی شده‌اند که در کنار نام تجاری، اسامی صاحبان و مدیران آنها نیز تبدیل به یک برند شده است.

بسیاری از افراد به دنبال ساختن برند شخصی خود هستند، به بیان دیگر، می‌توان دو نوع برند را از یکدیگر متمایز کرد؛ یکی برندی که مربوط به یک کسب‌وکار خاص است و دیگری برندی که برای یک انسان تعریف می‌شود.

فرایند برندسازی شخصی اگر به‌درستی انجام پذیرد، می‌تواند شاخصه‌هایی را برای افراد رقم بزند که خاص هویت آنها شناخته شود. بر این اساس، حتما نباید صاحب یک برند تجاری معروف باشید تا بتوانید برند شخصی خود را بسازید، بلکه در مقام یک کارمند، یک مدیر و یا سایر شغل‌هایی که می‌توان داشت، ساختن برند شخصی و ایجاد یک هویت مستقل برای خود، امکان‌پذیر است.

برند شخصی این امکان را به افراد می‌دهد که دارای یک هویت مستقل شوند و فرایندهای تجاری و کاری خود را با هویت مذکور انجام دهند، البته این هویت زمانی تأثیرگذار خواهد بود که فرایند برندسازی شخصی به‌درستی انجام شود، در ادامه ۵مرحله اساسی را در این فرایند معرفی می‌کنیم:

ارزش خود را بشناسید

افراد زیادی وجود دارند که قادر به انجام کارهای مختلف هستند، اما برای اینکه بتوانید برند شخصی خود را بسازید، در اولین گام باید ارزش اصلی خود را بشناسید، به این معنا که مهم‌ترین شاخصه‌ای را که در وجود شما قرار دارد و می‌توانید آن را به بهترین نحو انجام دهید، شناسایی کنید.

برای رسیدن به این منظور نیز باید لیستی از مهارت‌ها و نقاط قوت خود را نوشته و به بررسی این نکته بپردازید که ارزشمندترین شاخصه‌هایی که در لیست مذکور جود دارند، کدام هستند؟!‌ شاید اعمال زیادی را بتوانید انجام دهید، اما در اینجا باید به دنبال آن کاری باشید که ارزش شما شناخته شده و در رابطه با کسب‌وکاری که در آن مشغول هستید، بیشترین کارایی را دارد.

نمایش به جای تعریف

بعد از شناختن ارزش‌های اصلی و متمایز خود، دو راه در پیش دارید؛ راه ساده‌تر آن است که از طریق رسانه‌هایی که در اختیار دارید، خود را به دیگران معرفی کنید و به تعریف ارزش‌های خود بپردازید و این در حالی است که راه دوم، کاراتر خواهد بود. راه دوم این است که ارزش‌های خود را در معرض نمایش بگذارید.

رشدی که فضای دیجیتال در دنیای امروز داشته است، می‌تواند شما را در فرایند به نمایش گذاشتن ارزش‌ها بیشتر یاری کند، بر این اساس از به نمایش گذاشتن خود در فضای مجازی غافل نباشید و حتی با طراحی یک پلتفرم، به طور خاص‌تری ارزش‌ها و مهارت‌های خود را به دیگران نشان دهید. مطمئنا در پیش گرفتن چنین فرایندی در ساختن برند شخصی و ایجاد یک هویت مستقل برای شما بسیار کارآمد خواهد بود.

ارزش خود را قیمت‌گذاری کنید

این مرحله به این معنا نیست که شما در مصاحبه‌های شغلی که دارید، روی ارزش‌های خود یک قیمت واحد را گذاشته و بر آن تأکید کنید. این مرحله به این معناست که شما قیمت اصلی خود را در رابطه با اعمالی که قادر به انجام آن هستید، در مصاحبه‌های شغلی خود به تصویر بکشید.

برای رسیدن به این منظور نیز بهتر است لیستی از اتفاقاتی که ممکن است در صورت عدم حضور شما  در یک شرکت پیش بیاید، بنویسید و به جای گذاشتن یک قیمت مشخص روی ارزش‌های خود، از ارزش‌هایی صحبت کنید که در نبود شما، از دست خواهند رفت.

با در پیش گرفتن چنین روندی هم ارزش‌های اصلی برند شخصی خود را بازگو کرده‌اید و هم به صورت غیرمستقیم ارزش واقعی خود را به تصویر کشیده‌اید.

فقط تعریف‌کننده خود نباشید!

در فرایند برندسازی شخصی خود از آن دسته افرادی نباشید که مدام از ارزش‌های خود می‌گویند، بلکه اجازه دهید دیگران در مورد ارزش‌های شما صحبت کنند؛ چراکه در این صورت تأثیر بیشتری در روند رشد برند شخصی خود خواهید داشت.

برای رسیدن به این منظور نیز باید در تمام مراحل کاری خود، ارزش‌های مورد نظر را به‌درستی به انجام برسانید تا در مشاغل جدیدتر، گواهینامه‌های قبلی و سخنان افراد دیگر را در تقویت ارزش‌های خود داشته باشید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *