جذب سرمایه

۳۰۰هزار شغل ارمغان استارتاپ ها در هند

هند دارای بالاترین آمار بی‌سوادی در جهان است و حدود یک سوم از کودکان آن دچار سوءتغذیه هستند، نیمی از مردم این کشور به سرویس بهداشتی هم دسترسی ندارند و دوسوم شهروندان آن روزانه تنها ۲ دلار دستمزد می‌گیرند.این کشور جایگاه ۱۴۲ را در رتبه‌بندی سهولت راه‌اندازی یک کسب‌‌وکار از آن خود کرده‌ است.

پلیس پی‌درپی اتومبیل‌ها را متوقف و از رانندگان تقاضای رشوه می‌کند. علاوه بر این جاده‌ها و زیرساخت‌های برق این کشور کاملا نامطمئن و غیرقابل اعتماد است. با این حال هندی‌ها خود را در نقطه‌ عطف رشد می‌دانند.

برپایه گزارش‌هایی که ارائه می‌کنند (این گزارش‌ها توسط منابع خارجی نیز تائید شده است)، هند حدود ۳۱۰۰ استارتاپ دارد. از این رو ایالات‌متحده با ۴۱۵۰۰ استارتاپ و انگلستان با ۳۵۰۰ استارتاپ در رتبه اول تا دوم قرار دارند و هند رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. اعداد و ارقام به اندازه کافی گویا هستند.

۳۱۰۰ استارتاپ تا سال ۲۰۱۴ به وجود آمده و قرار است این عدد تا سال۲۰۲۰ به ۱۱۵۰۰ برسد. این پدیده یک واقعه زودگذر نیست بلکه یک تکامل واقعی به شمار می‌رود. اعداد و ارقام و تغییراتی که فعالیت بازارهای اقتصادی هند را به کلی تغییر خواهد داد. گفته می‌شود هندوستان تا سال ۲۰۳۰، اقتصادی ۱۰ تریلیون دلاری خواهد داشت که البته این رشد سریع، تنها با کمک کارآفرینان و شرکت‌های نوظهور امکان‌پذیر خواهد بود.

انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۱۵ تعداد استارتاپ‌های فعال حوزه فناوری این کشور به ۴۲۰۰ تا ۴۴۰۰ عدد برسد که این رقم نشان‌دهنده رشد ۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته است. ارزش استارتاپ‌های هند در حوزه‌های مختلف حدود ۷۵میلیارد دلار برآورد می‌شود که برای ۳۰۰ هزار نفر اشتغال‌زایی کرده‌اند.

همچنین استارتاپ‌های هندی بیش از هر زمان دیگری در حال جذب و جمع‌آوری سرمایه هستند. این استارتاپ‌ها، در ۹ ماه ابتدایی سال ۲۰۱۵، حدود یک میلیارد دلار در مراحل نخست راه‌اندازی خود سرمایه جذب کرده‌اند که بیش‌ترین رقم جذب سرمایه در حوزه اقتصاد خرد در تاریخ این کشور به شمار می‌رود.

افزایش سرمایه‌گذاری انجمن ملی کمپانی‌های نرم‌افزاری و خدماتی هندوستان (NASSCOM) همچنین در دومین گزارش خود در زمینه استارتاپ‌های این کشور با عنوان «اکوسیستم استارتاپ‌های هندی» اعلام کرد که میزان سرمایه‌گذاری در آنها نسبت به سال ۲۰۱۴ حدود ۱۲۵درصد و تعداد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که تعداد بیشتری از سازمان‌های دولتی هندوستان از این استارتاپ‌ها حمایت می‌کنند و این موضوع، زمینه‌ساز رشد و موفقیت این شرکت‌های نوپا شده است. اکوسیستم‌های دیگر چه چیزی از اکوسیستم هند می‌آموزند؟

  1.  وجود استارتاپ‌هایی که برای تحکیم موقعیت خود با استارتاپ‌های دیگر همکاری می‌کنند و یا آن‌ها را می‌خرند.
  2.  کارآفرینان موفق برای حمایت از استارتاپ‌های نوپا پا پیش می‌گذارند و با روش‌های مختلف آن‌ها را راهنمایی و حمایت می‌کنند.
  3.  کارآفرینان جوانی که حدود ۷۳درصد از مدیران و موسسان را تشکیل می‌دهند کمتر از ۳۶ سال سن دارند. ۴٫ کارآفرینان زن در اقتصاد نوآوری نقش تثبیت‌شده‌تری پیدا می‌کنند.

استارتاپ‌ها در ایران برای بررسی تاثیر رشد استارتاپ‌ها در ایران می‌توان گفت با توجه به جامعه جوان و تحصیل‌کرده جویای کار و مزیت‌هایی که کارآفرینی و ایجاد کسب‌وکارهای نوپا برای افراد و همچنین اقصاد کشورهای توسعه‌یافته دارد، حرکت به سمت کسب‌وکارهای کوچک و متوسط نه تنها امری بهینه و سودآور، بلکه در شرایط کنونی کشور امری ضروری جهت رسیدن به توسعه پایدار و اهداف سند چشم‌انداز بیست‌ساله است.

با توجه به ظهور مفاهیم کسب‌وکار کوچک و متوسط و نقش بسیار ملموس آن در اشتغال‌زایی، ایجاد نوآوری در محصولات و خدمات، نفوذ در بازارهای ویژه، ایجاد رقابت سالم و جلوگیری از انحصار که رشد اقتصادی پایدار در فضای استراتژیک را به دنبال دارد یکی از ضرورت‌های فعالیت در این حوزه است.

در مورد کشورهای درحال‌توسعه، به طور خلاصه می‌توان گفت که توسعه صنایع کوچک و فناوری‌های متوسط، می‌تواند به‌عنوان استراتژی مناسب برای این کشورها مطرح باشد و از طریق رفع فقر، افزایش درآمد، ایجاد فرصت‌های شغلی برای نیروی کار غیرماهر، انباشت سرمایه از طریق افزایش بازدهی، بهبود بهره‌وری در بخش روستایی و همچنین جلوگیری از گسترش شهرنشینی و مهاجرت‌های بی‌رویه، به روند توسعه کشورهای درحال‌توسعه از ابعاد اقتصادی و اجتماعی کمک کند و رشد اقتصادی این کشورها را تسریع بخشد.

با توجه به موفقیت کسب‌وکارهایی مانند دیجی‌کالا، آپارات،کافه بازار، زودفود و میزان سرمایه‌گذاری‌های چشمگیر در این کسب‌وکارها که از طریق مفاهیم و در قالب اکوسیستم استارتاپی شروع به فعالیت کرده‌اند می‌توان به آینده رو به رشد این گونه کسب‌وکارها در ایران امیدوار بود.

نتیجه آنکه با نگاهی به آمار و میزان موفقیت کشور هند در زمینه برگزاری رویداد‌های استارتاپ های موفق و ایجاد کسب‌‌وکارهای موفق و جذب سرمایه‌گذاری‌های کلان در راستای توسعه اقتصادی این کشور، همچنین وجود جمعیت جوان، تحصیل‌کرده و خلاق، امکانات بالقوه و شرایط مناسب در کشورمان می‌توان با حمایت اینگونه رویدادها و استفاده بهینه از آنها در راستای بهبود شرایط اقتصادی ایران گام برداشت.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *