اخبار استارتاپی

10 کشور فین تکی جهان

برآورد اکوسیستم های استارتاپی جهان در سال گذشته حاکی از آن است که نقشه جهانی ابتکار و ابداع تغییرات بزرگی داشته است. برای مثال شانگهای به جمع 10 نام نخست ملحق شده در حالی که برلین دیگر صدر نشین فهرست شهرهای پیشروی استارتاپی در جهان نیست. لس آنجلس از جایگاه هفتم به چهارم صعود کرده و استکهلم تنزل مقام داشته است. اما خیره کننده ترین تغییر به پکن مربوط می شود که از جایگاه هشتم به دوم صعود کرده است. تل آویو نیز مقام سوم را کسب کرده و البته سیلیکون ولی همچنان صدرنشین است.

این در حالی است که سرمایه گذاری ها در آسیا افزایش یافته و برای نخستین بار سرمایه گذاری های مشترک انجام شده در این قاره از آمریکا سبقت گرفته است. سرمایه گذاران 19 میلیارد و 300 میلیون دلار در آسیا سرمایه گذاری کرده اند، در شرایطی که حجم سرمایه گذاری های انجام شده در آمریکا 18 میلیارد و 400 میلیون دلار بوده است.

با این حال با در نظر گرفتن شاخص هایی مانند سرمایه گذاری ، استعداد مهندسی، هدایت فعال، زیرساخت فنی، فرهنگ استارتاپی، زیرساخت های قانونی و سیاسی، بنیاد اقتصادی و برنامه ها و سیاست های دولت، رتبه سیلیکون ولی از همه بالاتر است. سیلیکون ولی رتبه 77 از 80 را به دست آورده و پس از آن پکن و تل آویو با رتبه 66 ایستاده اند. امتیاز لندن نیز 54 است و مقام دهم را به خود اختصاص داده است.

یک عامل دیگر که در تحلیل اکوسیستم استارتاپی جهان مورد توجه قرار گرفته توسعه طبقه متوسط است. برای مثال طبقه متوسط آسیا با سرعت زیادی در حال رشد است و انتظار می رسود جمعیت طبقه متوسط جهان از 3 میلیارد نفر به 4.9 میلیارد نفر برسد که دو سوم آنها را آسیایی ها تشکیل می دهند.

تحلیلگران می گویند نقش آسیا در افزایش سرعت موتور رشد ابداع ها و ابتکار ها در جهان غیر قابل انکار است. آسیا نه تنها ابتکار عمل ایجاد کرده است، بلکه با سرعت بیشتری با تکنولوژی ها همراه شده و خود را با آن وفق داده است. هم کاربران و هم شرکت ها در این منطقه با شتاب بیشتری از همه فن آوری ها از تلفن های هوشمند گرفته تا پول های الکترونیک، استقبال می کنند.

یکی از زمینه هایی که آسیا به شدت در آن فعال و موفق به شمار می رود، فین تک است. در طول چند سال گذشته تعداد زیادی شرکت استارتاپ آغاز به کار کرده‌اند که از فناوری استفاده می‌کنند تا سرمایه‌گذاری، پرداخت قبوض و حتی وام گرفتن را برای مردم آسان‌تر کنند که به این فناوری مالی، فین تک می‌گویند. در حال حاضر بیش از ۱۲۰ استارتاپ فین‌تک در آسیا وجود دارد.باوجود اینکه برخی از آنها  دارای ایده‌های تکراری در حوزه‌ی بیت‌کوین، پرداخت و بانکداری دیجیتال هستند، اما تلاش‌ها برای یافتن ایده‌های نوآورانه‌تر هم‌چنان ادامه دارد و این تلاش‌ها نویدبخش آینده‎ای روشن برای اکوسیستم فین‌تک آسیا است.

-۱ بنگلور- هند

بنگلور را می‌توان مرکز فین‌تک هند معرفی کرد که تعداد بسیار زیادی از استارتاپ‌ها در آن رشد کرده‌اند. برنامه‌نویسان و کارآفرینان هندی از کیفیت کاری بسیار بالایی برخوردار هستند و محصولات کاربرپسندی ایجاد می‌کنند. بسیاری از استارتاپ‌های فین‌تک بنگلور در حوزه‌های تجزیه‌وتحلیل بزرگ‌داده‌ها، پرداخت و تائید هویت هستند و محصولات آن‌ها اغلب برای طبقه‌ی متوسط جامعه ساخته می‌شوند.

یکی از مشهورترین استارتاپ‌هایی که از بنگلور نشات گرفته، بانک‌بازار است که بیش از ۵ میلیون مشتری در خود هند دارد و تاکنون بیش از ۷۹میلیون دلار سرمایه از سرمایه‌گذاران مختلف هم‌چون آمازون دریافت کرده است.

 

۲- توکیو- ژاپن

توکیو یکی از شهرهای بزرگ ژاپن است که به نظر می‌رسد به زودی تبدیل به یک اکوسیستم قوی فین‌تکی شود. مهندسان و تکنولوژیست‌های ژاپنی را می‌توان فنی‌ترین افراد بین مردم آسیا دانست، با این‌حال قانونمندی و محیط کاملا کنترل‌شده‌ی ژاپن مانع از پیشرفت مورد انتظار از ژاپنی‌ها شده است.

آلپاکا یکی از مشهورترین استارتاپ‌های ژاپنی‌ها است که با نظارت بر داده‌های مالی و الگوریتم‌های بسیار پیچیده سیستم تصمیم‌گیری موفقی را ایجاد کرده است. این استارتاپ توانسته است با ایده‌ی ناب خود مشکل فقدان دانش مالی را برای ژاپنی‌ها برطرف کند.

 

۳- هنگ‌کنگ و شانگهای- چین

چین نیز یکی دیگر از فعالان فین‌تک آسیا است، تاکنون استارتاپ‌های موفق بسیاری از شهرهای هنگ‌کنگ و شانگهای چین سرچشمه گرفته‌اند. تمایل کارآفرینان و سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار بزرگ چین، منجر به رشد هر چه بیشتر اکوسیستم فین‌تک آن شده است.

استارتاپ Dianraong یکی از بسترهای وام نظیر به نظیر است که از سال ۲۰۱۲ در حال فعالیت است. این شرکت بیش از 300 هزار وام‌‌دهنده‌ی فعال دارد. مدیرعامل این شرکت معتقد است تا دو سال آینده این استارتاپ همه‌گیر خواهد شد.

 

۴- جاکارتا- اندونزی

جاکارتا یکی از شهرهای اندونزی است که اغلب کارشناسان پتانسیل آن را بسیار عظیم توصیف می کنند. فضای فین‌تک در این شهر به تازگی اوج گرفته و بسیاری از استارتاپ‌های نوآورانه در حوزه‌های مدیریت امور مالی شخصی، پرداخت و ایده‌هایی مشابه در حال راه‌اندازی است.

 

۶- سئول- کره‌ی جنوبی

سئول از شهرهای کره‌ی جنوبی است، اگرچه هنوز به اندازه‌ی سایر شهرها در جمع فین‌تکی‌ها شناخته شده نیست، اما با مقررات جدید بانکداری کره‌ی جنوبی و صدور دستور کمک به تسریع استارتاپ‌های فین‌تک می‌توان آن را به عنوان یکی از شهرهایی که در آینده‌ی فین‌تک تاثیر مثبتی خواهد داشت، شناسایی کرد.

 

۷- سنگاپور- سنگاپور

سنگاپور پایتخت کشور سنگاپور یکی از موفق‌ترین و پرجنب‌وجوش‌ترین جامعه‌های فین‌تک را داراست. از آن‌جایی‌که این کشور بسیار کوچک است، برای دوام آوردن نیاز به نوآوری دارد. دولت سنگاپور این موضوع را به خوبی درک کرده و بیشترین حمایت‌‌ها را از جامعه‌ی استارتاپی خود خصوصا فین‌‌تک (که سودآوری بیشتری به ارمغان می‌آورد) به عمل می‌آورد.

سیستم پرداخت MC یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های فین‌تک سنگاپور است که در سال ۲۰۰۵ تاسیس شد. این استارتاپ در طی سال‌های گذشته هم‌چنان به رشد خود ادامه داده و علاوه بر اضافه کردن ویژگی‌های فوق‌العاده به محصولش به بازارهای اندونزی، مالزی، هنگ‌کنگ و استرالیا نیز نفوذ کرده است.

 

۸- سیدنی- استرالیا

سیدنی در سواحل شرق استرالیا واقع شده و یکی از شهرهای پرجمعیت آسیا-اقیانوسیه به شمار می رود. سیدنی به دلیل فضای کسب‌وکاری مستعد و فرصت‌های بالقوه‌ی اقتصادی به هاب فین‌تک استرالیا تبدیل شده است. استارتاپ پروسپا(Prospa) استارتاپ اعطای وام نفر به نفر را می‌توان یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌های سیدنی دانست.

 

۹- بانکوک- تایلند

فین‌تک دومین صنعت قدرتمند تایلند است، این اتفاق با وجود محیط بسته و چارچوب قانونی سخت‌گیرانه‌ دولت تایلند ایجاد شده است. فین‌تک از سال۲۰۱۴ در تایلند هم‌چنان به رشد خود ادامه داده و استارتاپ‌های موفقی نیز تولید شده است.

Omise یکی از مشهورترین سیستم‌های پرداخت است که از سال ۲۰۱۳ در حال فعالیت است. این استارتاپ در ابتدا به عنوان کسب‌وکار تجارت الکترونیکی کار خود را آغاز کرده، اما به دلیل این‌که سیستم پرداخت مناسبی پیدا نکرد، تصمیم گرفت که خودش آن را بسازد و سرانجام با همین ایده به موفقیت‌های بزرگی دست یافت.

 

۱۰) مانیل- فیلیپین

این کشور با بیش از ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت یکی از کشورهای پرجمعیت آسیا محسوب می‌شود که جامعه‌ی بزرگی از کارگران خارجی نیز در آن‌جا حضور دارند، این ویژگی‌ها فیلیپین را به یک بازار جذاب برای فناوری‌های مالی تبدیل کرده است.

استارتاپ‌های فیلیپین ایده‌های فوق‌العاده‌ نابی دارند، همین موضوع باعث شده که در مدت کوتاهی به جمع تحول‌سازان فین‌تک بپیوندند. استارتاپCoins که یک سیستم کیف پول الکترونیکی است، از فناوری بلاک‌چین بهره می‌گیرد. این استارتاپ با این‌که در سال ۲۰۱۶ راه‌اندازی شد، اما توانست در مدت بسیار کوتاهی بیش از ۵ میلیون دلار سرمایه دریافت کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.