انتخاب سردبیر

مصر رکورددار سریع‌ترین رشد اکوسیستم استارتاپی دنیا‌

مصر، سرزمین اهرام ثلاثه و رود نیل یکی از سریع‌ترین اکوسیستم‌های استارتاپی دنیا در منطقه خاورمیانه و آفریقاست. با توجه به گزارشی که در سال‌ ۲۰۱۸ توسط مگنیت (Magnitt) منتشر شد، مصر سریع‌ترین اکوسیستم استارتاپی دنیا‌ست.

این کشور همچنین شاهد افزایش قابل‌توجه شمار شرکت‌های سرمایه‌گذاری و صندوق‌های بین‌المللی طی چند سال گذشته بوده‌ که به همراه ابتکارات دولت، مصر را به قطبی جذاب برای شرکت‌های استارتاپی در منطقه تبدیل کرده‌است. در این گزارش تصمیم گرفتیم ۵چیزی را که باید درباره اکوسیستم استارتاپی مصر بدانیم، به نقل از مجله entrepreneur برایتان شرح دهیم.

هیاهوی تبدیل‌شدن به یونیکورن

نکته عجیبی که اکوسیستم استارتاپی مصر دارد، این است که هنوز هیچ استارتاپ یونیکورنی به نام خود ندارد. البته چندین شرکت استارتاپی مصر به طرز امیدوارکننده‌ای به باشگاه ۱ میلیارد دلاری‌ها نزدیک هستند. استارتاپ‌های Swvl‌ ،‌Vezeeta‌، اینستا‌باگ (Instabug)، یاووتا (Yaoota) و هالان (Halan) در این لیست هستند.

افزایش مراکز رشد

مراکز رشد از اصلی‌ترین نیازهای هر اکوسیستم استارتاپی است و اکوسیستم استارتاپی مصر در تلاش است تا مراکز رشد در این کشور افزایش داشته باشند. در همین راستا Flat6Labs که یک شتاب‌دهنده برجسته در مصر است، به رشد استارتاپ‌ها کمک می‌کند.

در چند سال گذشته Flat6Labs تنها مرکز رشد در این کشور بود، اما اکنون مراکز رشد در مصر رو‌ به افزایش هستند. یکی از مهم‌ترین مراکز رشد دولتی در مصر، فلک (Falak) است که در استارتاپ‌هایی که در مراحل اولیه خود هستند، سرمایه‌گذاری می‌کند.

تلاش‌های دولت در مقیاس صنعتی

وزارت سرمایه‌گذاری و همکاری بین‌المللی مصر تعدادی برنامه‌ مختلف برای استارتاپ‌ها دارد. این وزارت به بنیانگذاران کمک می‌کند تا مهارت‌های کارآفرینی خود را توسعه دهند و به سوددهی برسند. TIEC‌، یا مرکز فناوری، نوآوری و کارآفرینی یکی دیگر از سازمان‌های دولتی مصر است که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کند و به پشتیبانی زیرساخت‌های ارتباطی کشور می‌پردازد.

توسعه فناوری در بدترین شرایط

گزارش بیزینس اینسایدر (Business Insider) در اوایل سال جاری به رشد و توسعه فناوری در مصر پرداخته است و فناوری را مهم‌ترین بخش اکوسیستم نوآوری مصر می‌داند. البته مسائل مربوط به اقتصاد کشور، در پی بحران‌های بهار عربی و سقوط رهبری حسنی‌مبارک دچار دگرگونی شد. واحد پول رایج مصر در پی این بحران‌ها در برابر دلار آمریکا کم‌ارزش‌ شد و چندین شرکت مجبور شدند‌ تا آرام‌شدن اوضاع اقتصادی به آلمان، دوبی یا چین بروند.

برگزاری کمپ و رویداد

مصر چندین رویداد سالانه دارد که به تشکیل شرکت‌های منطقه‌ای در مقیاس جهانی کمک می‌کنند. یکی از مهم‌ترین رویدادها در مصر Techne Summit است که پنجمین دوره آن از ۲۸ تا ۳۰ سپتامبر (۶ تا ۸ مهر) در اسکندریه مصر برگزار ‌شد.

موضوع این رویداد تجارت الکترونیک، سلامت دیجیتال، فین‌تک، خرده‌فروشی، بازاریابی و تکنولوژی رسانه‌ای است. در این رویداد شبکه‌ای متشکل از سرمایه‌گذاران فرشته(angel) از سراسر منطقه مدیترانه که به آن «‌شبکه سرمایه‌گذاری فرشتگان کسب‌وکار مدیترانه‌ای» یا « Med Angels» می‌گویند، حضور دارند.

در رویداد Techne Summit مصر سرمایه‌گذارانی از فرانسه، یونان، تونس، مراکش، مصر، لبنان، اسلونی و کرواسی حضور دارند. پلتفرم Med Angels ادعا می‌کند که به بیش از ۴۰شبکه با سرمایه‌گذاران فرشته در ۲۴ کشور متصل است. همچنین برای اولین‌بار یک رقابت جهانی استارتاپی به نام «جام جهانی استارتاپی» در مصر برگزار خواهد شد.

برنده این رقابت فرصتی یک میلیون دلاری را به دست خواهد آورد و به دور نهایی مسابقه در سیلیکون‌ولی راه می‌یابد. سخنگویان این رویداد وزیر اطلاعات و فناوری مصر، مدیر کریم‌باس و تعدادی سخنران از مایکروسافت و بانک مرکزی مصر هستند. Techne Summit کار خود را در سال ۲۰۱۵ آغاز کرد و در سال ۲۰۱۸ میزبان بیش از ۶ هزار شرکت‌کننده، ۲۳۰ استارتاپ، ۱۳۰‌سخنران و ۸۰ سرمایه‌گذار از بیش از ۲۵ کشور بود.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *